Posts

Showing posts from June, 2007

Santai...Shotz of the Week...

Image
The pack of SunMaid Raisin yang comey..... The playground of basketball court played by the Chinese.... Inilah bangunan tempat kami berteduh...Oklaa... Gambarz kat bawah nih beberapa stail tidoq couple yang nunggu maser nak pagi...Aku pun menunggu gak mase nih..tertarik dengan cara dorang carik stail faling tepat untuk dapatkan tidur yang total senyap2 aku tangkap basah gambaq dorg nih...Maybe dorg nih Tunangan kot...=)

An Open Apology

Aku dapat sekeping dua notes yang menulis beberapa patah perkataan yang agak berjela dengan tulisan tangan… Memang surat tu ditujukan untuk aku… Mungkin untuk sebagai peringatan atau teguran untuk aku.. Aku bukak dan amati segala isi surat tu dan secara amnya, aku dah faham… Mungkin betullah kate Shrek dalam Shrek 1 dulu pada Donkey pasal kite nih… Human Being nih memang seperti BAWANG… Hah! Bawang…Kenapa Bawang??? Sebab manusia nih ibarat bawang yang terdiri daripada layer atau lapisan yang mewakili nilai2 dalam diri manusia itu sendiri.. Sama seperti yang aku belajar dalam kelas Negotiation Skills tempohari… Pete Ooi pun berkata bende yang sama… Jadi aspek layer dalam manusia nih menunjukkan bagaimana dan apa yang membuatkan seseoarang itu boleh atau tidak menerima tingkah laku dan tuturkata seseorang tu… Jadi mungkin ada tuturkata dan perilaku aku memualkan dan bukan kepalang lagi…aku mungkin terlepas pandang tu sumer… Dan aku mungkin tak wajar atau wajar disalahkan disebab

Tak Ada TV-ka!

HaaaaaaHHHHHH..... Bengang sungguh aku hari nih.... Ingat TV aku yang dah agak seasoned tu boleh diperbaiki, Tapi, Hampas padi yang kuperolehi.... Si Apek tue tukang repair tv kat bawah tuh bgtau aku maser aku pi menjenguk tanyer kabar TV aku... Dan tak semena2 si Apek Tuer tu cam nak marah2 aku... Ape kes!! Dier bgtau TV aku banyak bende yang rosak... Beli itu barang yang suspected rosak still takleh fix problem.... Dengan itu, Innalillah TV... Agaknyer dah sampai ajal ko agaknyer... Jenama pun Singer....Tahun biler punyer Singer pun aku tatau... TAKPE SingerKU, Aku Izinkan Mu Pergi.... Si Apek Tuer tu sempat menyumpah lagi... "Ayyaa...bikin rugi saja...." Aku tak jawab aper2 laa.... Cumer mintak sorri jer...Aku maner tau aper yang rosak, Yang aku tau cume hantar je ke kedai ko.... Rugi tu ko punyer pasai laaa... Dan Mungkin ini masanyer aku nak cari pengganti Siti Singer aku... Maybe lepas nih akan muncul teman baru dalam hidup aku... Mungkin NurPanasonic, atau

A Bit Lagged....

Harini Ahad, semalam Sabtu dan kelmarin Jumaat…. Dah agak lama aku tak menulis kat blog nih Mungkin kekangan masa dan kebolehcapaian aku dengan kemudahan antarajaring (huhu Internet)…. Ni pun aku dapat pakai sebab dah busan tahap dewa duk kat umah sewa tu.. Dengan tv yang belum elok2 lagi hantar repair kedai apek kat tingkat bawah flet aku tinggal tuh… Pastu dok melayan perangai roommate aku yang saiko sangat nih… Aku pun tatau macamaner nak describe roommate aku nih…perangai dier memang berubah2… Kadang2 cam orang “weng” skit pun ader… Kalau buat2 “weng” pun agak2 laa…Kadang2 perangai dier memang unpredictable… Kadang2 aku plak jadik seram nih… Aku pulak jadik risao ngan perangai “estranged” dier tuh… Kadang2 normal bin biasa jer perangai…siap bulih amalkan mathurat lagi lepas semayang… Macam ader sumthing wrong sumwhere… But dunno where….?? Ko tau kat maner… Cam Emily The Strange lak!!! Bantai…. Aku cakap orang aku pun kadang2 “weng” gaks… Tapi still under control laa… Yang roomm

A Morning Interview with KPLI at Institut Perguruan Teknik

Hari ni mungkin hari yang agak menjerihkan dan hampir2 memutuskan semangat aku.... Bukan ape, sumenye pasal satu bende yang begitu complicated prosedurnya dan ditambah dengan additional factor yang hampir2 membuat aku give-up... Seperti yang aku dah war2kan semalam yang aku ada interview untuk KPLI di IPT Cheras dan itu yang pasti dah aku lalui hari ini. Untuk memastikan aku sampai ke tempat interview nih dalam masa yang ditetapkan, aku setkan alarm clock untuk bangun awal; agak2 dalam pukul 530 pagi aku dah bergegas nak bersiap ke IPT Cheras. Mak aihh, bukan main awal aku harini, tapi memang tak boleh nak keluar awal sebab tau-tau je la KL nih, kalau lambat skit JAM la habuan ko... Dan dalam pada aku dok driving menuju ke tempat interview tu, jalan pun agak lengang dan ok mase tuh, aku hampir2 terlayang mase driving pasal ngantuk dek sebab aku bangun awal pagi tu, tapi nasib baikla tak de ape2...then at about 715 pagi aku dah sampai IPT Cheras, dan masa aku sampai tak ramai pun yang

Sweet tak couple nih???

Image

Menanti Hari Esok

Hari ni adalah hari sebelum hari esok. Esok aku akan menghadapi interview yang aku rasa akan menentukan jalan dan arah hidup aku selepas ini...MUNGKIN! Tak siapa yang tahu selainNYA dan aku dah membuat persiapan.. Dan secara peribadi aku seperti kurang "risau" berbanding kalau aku buat persiapan untuk interview yang lain... Tak tahu kenapa tapi aku buat seperti biasa, Aku menelaah apa yang patut dan target aku memang dah ditetapkan... Esok aku akan menampilkan AKU yang sebenar... Bukan bermaksud sebelum nih aku yang bukan sebenar, Tapi aku akan buat yang termampu. Daripada cerita dan pengalaman kawan2 dan kawan kepada kawan2 aku, mereka memberi sedikit nasihat dan kata-kata semangat dari kawan kepada kawannya... Sekarang ni terpulang pada aku nak melaksanakan sehabis baik atau tidak! Plan aku untuk esok ialah : Aku akan bangun awal esok sebab perjalanan nak ke Maktab Perguruan Teknik di Cheras tu bukannya dekat. Tambahan aku akan ke sana menaiki kereta dan situasi JAM ada

Menunggu Hari Di-interviu....

Hmmm.... Menunggu hari untuk aku diinterviu mungkin antara hari yang menggusarkan. Bukan apa, expectation aku untuk semua bende, bukan semua tapi hampir semua amat tinggi. Aku kalau mengharapkan sesuatu, harapan yang aku letak tu tinggi... Bukan tak takut kalau kecundang, tapi memang itu prinsip aku... Dan bila hasilnya nanti bukan seperti yang diharapkan aku mudah nak depress... Tapi takpe, yang penting aku dah usaha, lainlah kalau aku goyang kaki jer tapi harap nak dapat tuah... Tak, aku bukan jenis yang macam tu... Sebagai contoh; untuk presentation dalam kelas pun aku spend masa yang lama untuk prepare speech dan ayat terbaik untuk nampak segar dan smooth bile present depan orang... Kalau kena stay-up pun stay-up laa, janji aku tak nampak bodoh.. Orang dok ngate aku... Memang aku tak boleh terima semua tu... Tapi, kalau aku dah berusaha dan ALLAH tu Maha Berkuasa untuk tentukan segalanya, Dan aku ditakdirkan untuk tidak dapat buat yang terbaik, aku pasrah, aku redha... Untuk int

Santai.....If Only They Knew....

Image
"Let Shanghai Bank manage your finance. Bring PUKI home!" Hahahaha.....

KPLI....The call again !!!

Malam tadi tengah lepak2 kat umah menonton tv ngan roomate, so suddenly my Momma called dari rumah... Mama cakap yang aku dapat surat panggilan interview tuk KPLI for primary school... Hah????Aku jadi pelik...Naper??? Sebab aku tak dapat pun tuk seat for the M-Test... And I just assumed that I've been blacklisted by the MOE... So.... Mama memang menasihatkan aku suruh pergi jer interview tu... Dan aku kena pi interview tu this 14th of June.... Aku memang nak pergi pun selepas aku sedar yang sebelum ni aku pernah buat kesilapan yang besar dalam hidup aku... Ni antara masalah aku... Most of the offer or the chances knocked in the wrong time or when I didn't expected it... And most of the time' I've made a big mistake that will make regretted of it.... And for this time, I should follow my mum's advice... Even there are some difficulties that I will face IF I made the interview succeed... Sebab aku dah sign agreement dengan PSDC to join the program for at least 3 mon

Dah Selesai 3 subjects...

Baru jer dua minggu aku di Penang nih, kami dah selesai habiskan 3 subject... maner taknyer, kelas terlalu intersif dari 9-5 mane la tak cepat habis.. Dan harini aku ader presentation dan dengan POYOnyer aku dah memilih tajuk yang Aku dah memilih tajuk "Slimming Products : Fantasy Versus Reality Dengan preparation yang singkat aku pun jadi tak berapa bersedia dan biler sampai masa nak present...HAMPEH!!! Natang sungguh...dan aku totally tak puas ati dengan performance aku dalam kelas.... Kalau aku boleh la dibagi peluang untuk present lagi sekali memang aku nak sgt laa... Yang agak kelakar bagi aku semalam masa presentation dan aku akan gelak sorg2 kalau ingat balik presentation tu.. Mase kami present, kami akan dirakam dengan videocam atas sebab nak buat evaluation apa yang kena apa yang tak kena.. Sedikit sebanyak boleh la komen tentang skills yang ada dan takde dalam presentation... Hisham was the 1st person to present and with so unsure preparation, Hisham redah jer.... Seba