Posts

Showing posts from December, 2009

Sayonara 2009. Ahlan DuaPulohSepuloh.

Salam. Entry malas penghujung 2009. Sekejap lagi dah 2010. Macam 2 benda dah jadi tahun nih. Kematian, kejayaan, kedukaan. Semua dalam satu. Naik dan turun saiz. Naik dan turun emosi. Naik dan turun perjalanan hidup. Datang dan pergi sahabat dalam perjalanan hidup. Perjalanan karier yang semakin nampak onak dan duri. Suka dan duka. Pemergian Pak Long, Acik Lan dan baru 2 ni; Atuk bertemu Ilahi. Mereka sudah ada tempat di sana. Kita redha. Kejayaan. Kedukaan. Naik, turun. Jatuh dan bangun semula. Baru 1 tahun 5 bulan bergelar pendidik. Banyak lagi budak yang akan aku temui. Banyak lagi manusia akan aku tempuhi. Banyak lagi masa untuk dihabiskan. Banyak lagi perkara yang mesti dihabisi, dilalui. Kita tinggalkan 2009 dengan seribusatu kenangan dan duka. Kalau perlu, kita jadikan sempadan... Selamat Datang DuaPulohSepuloh... Semoga akan jadi lebih dari setahun sebelum. Dan insyaAllah...masa mendatang akan sentiasa memohon dariNya agar dipermudahkan. Akan sentiasa diberkati...

Dua Shorga...

Image
Salam semua. La ni badan aku masih sengal 2 ubi nih... Baru je habis Family Day kat Port Dickson. Semalam, seharian di tepi pantai. Abis sunburnt kulit ku yang merah-putih-kuning-langsat nih.... Penat dan happy sebab jumpa laut... Pagi tadi pun aku sempat berendam pagi 2 dalam laut tunjuk skill ke-boleh-berenang-an aku.. haha..show off sungguh..! Untuk Family Day tu aku update kemudian, sebab gambar 2 aku tak sempat nak tangkap sebab sibuk nak handle event semalam. Jadi, aku kene tunggu cameraman yang bertugas... Aku update cite ni dulu laa... Hari Khamis lepas, aku dan beberapa member pi jalan 2 , tujuan utama nak ke Dengkil, gerai makan ibu kepada cikgu Hani. Saje jalan 2 sambil makan 2 sarapan punye la jauh sampai ke Dengkil...jauh btol... Tapi berbaloi laa...sebab sedap. Len kali boleh makan free lagi... Memang sedap...selera Pantai Timur ni pagi 2 kan makan nasi kerabu, nasi dagang kan?? Amacam? Kecur liur?? Nasi kerabu with daging goreng... inilah kedainya...

Dua Cherita...

Image
Alhamdulillah... Syukur kepada Allah... Hari ni pi sekolah, dapat surat nih... Kak Shida, kerani senior sekolah aku bagi... surat pengesahan pelantikan DC41 --> DG41... alhamdulillah... actually, kawan 2 aku dah setel bende 2 berkaitan pengesahan jawatan ni dah lame dah...aku je yang ketinggalan... Aku tak kisah sangat sebenarnya...asal konfirm sudah laaa... Sebab selagi aku tak konfirm, selagi tu aku tak dpt elaun 2 lain macam elaun rumah dan lain 2 akan di-consider sbg tunggakan... Tapi takpe la kut, makin lama, makin banyak tunggakan... Ape 2 je laa... Lagipun, hari ni payday untuk gomen... Dan kami dah plan nak pi jalan 2 ...bile lagi kan? Cuti sekolah pun nak habis... Ni pulak banner yang aku buat untuk family day nanti.. Hasil air tangan aku ngan Mak aku, siap jugak banner nih... Bukan susah pun...tapi bagi aku hasilnya nice...simple je... Ok, tu jea... Ringkas dan padat kan entry nih? Penat lagi nih, baru habis berjalan seharian... Perasan jadi budak 2 kejap time c

Kemaruk FB tak pudar lagi...

Image
Aku pon tatau... Napela demam kemaruk tu tak kebah 2 lagi...ade sesuatu dah mandrem aku kut... Takpe la, aku buatla update ape yang termampu yea... Even isi dalam entry ni dah 2-3-4-5 hari lepas berlaku... (mungkin berminggu lepas) Ok la daripada takde kan? Ni entry raya haji yang lepas...lame la jugak. Kebetulan nak buat kenduri doa selamat sempena Azam dah sihat dari kemalangan hari tu... Dah lame pending nak buat, tapi tak boleh... Sekali buat korban hari tu... Banyak gile daging, smpai dibuat sup gearbox yg sangat 2 berlemak tu... Aku sikit pun tak jamah sebab aku bo layan...dorg serius ckp sedap...huhu daging yang menunggu mase untuk dikurmakan... memotong daging beramai 2 , even kekok sbb tak biase buat...haha Kacau bro, jgn tak kaco... Petang tu, aku ngn adik-adik aku kene gi ladang sembelih untuk melapah lembu.. Dah la tak biase, 1stimer lak tu...memang jenuh laa... Penat dowh... Dengan pisau tak berapa nk tajamnya...dekat senja baru habis melapah, balik umah dan ter

Kembali....

Image
Tak banyak nak update. Sekarang ni aku cume nk buat preparation untuk Family Day keluarga aku. Bende tu akan berlangsung di Port Dickson 20 Disember nih. Banyak juga benda yang aku kene buat. Banyak bende kena setelkan.... Erm...sepemergian aku dari belog ni, dah dekat sebulan lebih aku biarkan ia bersawang ade la beberapa bende yang berlaku. Yang aku boleh dokumentasikan kat sini... Inilah dia.... Meraikan kemenangan Piala Raja Muda edisi ke-23... aku sbg ketua tukang sorak... memang menang sorak, menang game harituu... Kem Integrasi Unit Disiplin: demo pasang khemah... Kem Integrasi Unit Beruniform...sibuk memasak masakan rimba.... Hi-Tea Kelab Guru & Kakitangan... Posing finalis dewa-dewi Remaja Ganyut...wakakaka Tema "Hitam & Puteh" Bersama encik Lobo dan Puan Nazrah dan aku laa.....poyo kan? Tu, yang paling kanan tuu...ahahaha Bersama Cikgu MS dan Cikgu PD...tersesyum simpul... Hi-Tea Badan Pengawas...selaku MC... Sebenarnya aku dah kurang be