Posts

Showing posts from August, 2007

Things That Happened....For Almost A Month!

Image
Orang cakap, pictures will tell us the whole story...SO, to be so precisely in telling u the stories that happened during almost one month of my life in IPTeknik....Here it is.... Masa ni Cekgu solo jer makan kat KFC bersempena hari ke-2 Cekgu sengaja berpuasa sunat bulan Syaaban (jadik baik kejap!)...Kat Tesco Shah Alam...Memang layan Finger Licking Good (FLG)....Tengah layan makan aku ternampak Ammar Ahmad, my old skool fella mase kat SMKA Simpang5, but it was another story...Yang penting Cekgu layan jer FLG nih...Lame tak makan nih, mengidam la sangat!!! Finally, the finish product f KPLI's Masterpiece for the support of Pelancaran Bulan Kemerdekaan IPTeknik KL... Tengok dalam gambar macam not that bad kan???Kan??? Tapi if u see it in real life...MasyaAllah....SImpang Malaikat 44...Hancho!!! Persoalannya, sape yang menjadi dalang penghancurnyer????HUHU...mari kita lihat sapa yang kene!!! Tangan yang memegang berus nih la dalangnyer...huhu...Namenyer Cikgu Ahmad...Huhu..jgn

KAU WANITA, AKU LELAKI

Image
Susah sgt ker nak jadi wanita yg baik??? dan Banyak sgt ker amanah Tuhan yg perlu lelaki pikul??? jawapannyer, mmg tak susah dan mmg banyak, Bagaimana???, bacelah dan pandai2lah cari jawapannyer:- 1 lelaki bujang kena tanggong dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya. 2 lelaki berkahwin kena tanggong dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh. BERATKAN ! 3 Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggong-jawab keatas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggong-jawabnya maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua, menakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggong oleh suaminya.BERATKAN ! 4 Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak.Walaupun begitu isteri boleh membantu.Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapata

A Bit Update....

Actually, Cekgu cuti hari nih... For the whole weeks...and lots of assignment and task to be completed... Lecturer Cekgu nih pun satu, mentang2 la kami cuti seminggu, siap tinggalkan assignment masing2... Ev'ry subject must have one... Just imagine it... Kalau kerja tu groupwork, kenela pandai2... Masing2 bukan dok dekat... Cekgu pun skg tgh nak carik spirit nak start wat assignment.. The prob now is, it was gone... Where to find a new one haaa??? Spirit2 of the coin...Spirit2 of the coin... Please come to this coin... Huhu... Carik balik spirit tu...Cepat, kalau tak kerja cikgu tak siap... Kalau dah duk umah memang cenggini laa, lemak nyer bertambah2... Tak payah bangun awal2 pagi... Assignment bertangguh2... Dah last2 kang baru ler kelamkabut... Oklaa...Selamat Bercuti pada guru trainee KPLI semua... Selamat Memanfaatkan cuti sepenuhnyer... Selamat berkursus Cekgu2 aka Ustaz/Ustazah jQaf Selamat menjeleskan diri korang, wahai kawan2ku sebab Cikgu cuti seminggu... HAHAHAHAHA

Cakap Salah Tak Cakap Salah!

Bende nih kadang-kala menjadi satu perkara yang mungkin membuatkan orang menjadi serba salah.... Bende yang berlaku pada Cekgu baru-baru... Mungkin hal ni agak remeh, dan bende2 remeh cenggini la yang merumitkan dan mungkin boleh membinasakan... Yelah, yang baik dan kamcing jadi berseteru, yang dulu suka jadi benci... Ceritanya macam nih... Cekgu pun rase macam serba salah sebab kalau tak bagi, nampak sangat macam kedekut taik idung masin, Kalau bagi macam rase tak berbaloi jer, sebab Cekgu jer yang berusaha lebih, tapi dak lain relax goyang kaki jer... Dan masalah Cekgu yang utama adalah susah untuk mengatakan "Tak Boleh", atau "Tidak"... Sebab rasa ikhsan tu mengatasi segala-galanya... Memang Cekgu akui KPLi memang menimbun2 kerja dan kerja2 itu terletak di atas bahu sendiri... Dan bagi Cekgu kita(kami) bakal2 guru nih harus belajar mandiri (independent) sebab tak selamanya kita akan bergantung pada orang lain.... Selepas ini kalau panjang umur dan kita semua di

Kembali Berblog....

Takler kembali sangat...Tapi Cikgu masuk nih pun nak melepas rindu kat sini... Cikgu ada access dengan WiFi kat Kampus IPTEK nih... Even IPTEK nih tak le besar maner... Kemudahan WiFi nih ader, ditambah pulok dengan perkhidmatan yang percuma.. Dan kalau diikutkan Cikgu tak ader la sangat mase untuk diluangkan untuk memngupdate blog... Demi rase cinta pada blog yang semakin sunyi nih, Cikgu gagahkan dan rajinkan diri untuk update skitlaa.. Okla daripada tak ader!!! Even ader WiFi kat sini, speed agak slow tapi Alhamdulillah sebab Cikgu dapat access... Access ni pun kat Library...Terpaksa la kehulu ke hilir memikul beg laptop yang berat tak hingatt... Beberapa minggu Cikgu dah ade kat IPTek nih, Cikgu rase semakin serasi dengannya... Tak sampai sebulan lagi kat sini... Tapi dengan suasana yang menjerihkan mental dan fizikal, jadual waktu yang packed giler, Cikgu raser suasana yang hectic begini melatih kami agar jadi lebih baik dalam segala segi... Memang kami dah sedia maklum yang me