Posts

Showing posts from July, 2008

Kinda Nervous...Butterflies In The Stomach!

Image
SMK Seksyen 9 Aku bersiap malam ni same macam nak gi interview untuk KPLI dulu. I prepare everythings that I think it was needed for tomorrow... Aku dah gi wat sket hair-do...dah iron baju, kiwikan kasut bagi kilat 2 ....dah sediakan beg ngan dokumen, dah set jam...esok sure kene bangun awal punye. Even SMK Seksyen 9 tu bukannye jauh, tapi aku takmo la terlambat esok. Kawan 2 aku yang posting negeri lain sume dah kene lapor diri, kami yang posting Selangor ni je yang belum tau daerah dan sekolah ape yang kami kene lapor diri. Speaking of which, sekolah member 2 aku nantila aku update. Malam ni buat entri simple sket... Actly aku nk buat entri ni awal sket, tapi tadi dlm kol9 cemtu line pulek tingtong...Hampeh... Tapi xpelaa...Ni line dah ok sket...Esok dah jadik macam small reunion utk kitorg la sebab masing 2 yang posyting sini akan berkumpul kat sekolah tu. Sok pagi aku kene amik Krol kat komuter, terus pi sekolah. Mintak 2 la jgn lambat... Esok jugak kitorg semua akan ta

Untuk Wanita SAHAJA...

Image
Tempat letak kereta untuk wanita di Sk*d*i Parade JOHOR BAHRU 26 Julai - Pusat beli-belah Sk*d*i Parade mencipta sejarah tersendiri apabila menyediakan tempat letak kereta khas untuk golongan wanita bermula kelmarin.Bagi membezakan, tempat letak kereta di aras B2 bangunan berkenaan turut dicat dengan warna merah jambu. "Penyediaan tempat letak kereta itu bertujuan untuk memberi keselesaan kepada pelanggan wanita. "Malah, kami juga akan meningkat tahap keselamatan di kawasan berkenaan dengan memasang banyak lampu bagi tujuan tersebut," demikian menurut Skudai Parade dalam kenyataan di sini semalam. Menurut kenyataan tersebut, pihak pengurusan pusat beli-belah itu turut menyediakan perkhidmatan pengawal peronda dan pengawal keselamatan di kawasan tersebut. Petikan Utusan , 27 Julai 2008 Korang rase berbaloi ke idea tu?? Brilliant enough?? Tempat letak kereta yang khas bagi tujuan tu?? Tahniah utk pusat membeli belah itu utk inisiatif yang cukup murni tu.. Aku per

Membayar niat...

Image
Bile kite dah berniat, mungkin sebab hendak mengharapkan sesuatu dengan berdoa dan sebagainya, dan dengan IzinNya, doa tu dimakbulkan Allah. Disebabkan telah berniat untuk buat sesuatu seperti bersedekah, berpuasa dsb selepas doa yang dipohon dimakbulkan; niat kenelah dibayar. Aku pun kurang pasti ia sebahagian daripada adat org Melayu atau memang ade hukum dalam Islam membayar niat nih. Yang aku tau kalau kite bernazar, itu memang wajib ditunaikan jika permintaan kite tu dimakbulkan Allah..selagi nazar itu tidak menyalahi undang 2 syarak... Bukan ape, mak aku dah berniat sebelum nih, yang kalau aku di postingkan dalam Selangor ni; Mama akan buat pulut kuning. Dan diizinkan Allah, doa Mama dimakbulkan. Lebih detail pasal citer nih, klik link ni. Jadi, kenelah bayar niat tu. Hari ni Mama bertungkus-lumus kat dapur semata 2 nak siapkan benda Allah nih. Kelentang-kelentung, sampaila petang. Aku tolong gak Mama. Tolong tengok dan tolong bagi semangat...Hehe... Dan hasilnya lepas bert

2-0...Ok what..??!

Image
Gambar dipetik dari Utusan Semalam berlangsung perlawanan friendly antara skuad Rimau dengan skuad Chelsea...dengan keputusan 0-2...Kemenangan di tangan Chelsea. Ikut kate Utusan lagi, perlawanan semalam berbaloi bagi pembeli tiket yang berharga dari RM33 dan RM403 dengan lebih 50K penonton. Gol dijaringkan dek Anelka dan Cole... Untuk rekod, sebelum ni Chlesea pernah menang besar dengan Chengdu Blade dengan 7-0 dan dengan kelab profesional China, Pharmaceutical Guangzhou 4-0. Kirenye kemenangan ni agak tipis laa...Ape 2 keep up the good work Msia...Tak kisah la orang nak cakap ape, kunun 2 Chelsea main 2 la, sebab ni perlawanan Friendly laaa... Hopefully lepas nih, skuad Msia akan teruslah berjuang...Biaq pi la orang nak cakap ape, korang main je bola tu....Sepak 2 , tendang 2 , gelecek 2 ...Sebab kite ni kadang 2 pandai mengomen je, suh buat sendri blom tentu boleh..kan? Hari ni pun 27 Rejab, jadi hari ni adenye Peristiwa Bersejarah Isra' Mikraj dalam Islam di mana junju

Posting Updates, lagi..

Image
Dah call, JPN Selangor...Tapi bukan aku yang call...Sebab nak jimatkan bil tepon umah aku kalau aku call pun maybe jawapan dier same... Dan pade yang dapat posting Selangor tu...Ini adalah jawapan stendet yang akan diberi oleh JPN Selangor kalau korg telefon JPN di no 03-55186599 Ting tong.... Sile berkumpul di SMK Seksyen 9 untuk taklimat pada 1hb Ogos ini dengan berpakaian rasmi jam 8.00 pagi. Sekian, terima kasih. Diulang.... Sile berkumpul di SMK Seksyen 9 untuk taklimat pada 1hb Ogos ini dengan berpakaian rasmi jam 8.00 pagi. Sekian, terima kasih. Ting tong.... OK la cemtu...Member aku pun masing 2 dah SMS gitau bende yang same. Untuk urusan surat posting maybe akan diberi lepas taklimat nih. Memang ade betul gak cakap Aan tu, katenye nak jadi cikgu ni MACAM MENAKUTKAN ... Idokla menakutkan, cume penuh dengan kejutan je. Ape 2 yang ade kaitan dengan Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) memang akan memberikan kejutan dan segala bagai debaran. Tengok je laa result

Posting Updates

Image
2-3 hari lepas, member 2 sume dok SMS kat aku, tnye dapat skolah mane posting. Sekali berduyun 2 SMS yang masuk. Masing 2 dok tanye aku dpt skolah mane...tak menang tangan nak menjawab... Kalau la ade mesin menjawab SMS autoreply, aku dah pakai dah. Sebab jawapannye takde. Hmm...J*N Selangor ni maybe lambat sket buat keje meeting kot...Jadi kene sabar laaa... Sebab sabar tu dah separuh dari iman...Jadi kene amalkan laa...InsyaAllah... Cakap pasal posting ni, secara kasarnya, member 2 aku yang bujang hampir semuanya "digesa" berkhidmat di tanah seberang. Dan dek kerana anak bangsa, aku doakan semoga depa semua tabah la. Segala apa yang menghalang, yang menimpa, anggap sebagai ujian dariNya....Memang btulla kata orang, tak semua benda yang kita nak dalam dunia ni kita akan dapat. Dan ikut kate Siri SinDarEla yang baru je melabuhkan tirainye mlm tadi, yang aku ingat lebih kureng cemni la... Kepada Yang Bercinta Tidak semestinya cinta akan bersatu Terutamanya pada ci

Kenyangnye....Durian Rocks!

Image
Sedap. Sedapnye bubur durian yang Mama masak. Bermangkuk 2 aku tale bubur atau pengat durian ni. Semalam Abah bawak balik, beli kat mane tatau. Tau 2 mase sampai umah, aku xde kat bawah mase tuh, tgh ngadap PC. Dari atas dah terbau 2 masam yang sedap...aku bermimpi je kot... Rupenye Abah bawak balik, 3-4 plastik besar, dan tak buang mase truslah terjah... Tapi biaselah, kate pepatah Melayu; Dalam setandan pisang bukan semuanya elok. Durian ni pun same laa...Ade yang mengkal...Jadi, kalau dah mengkal, kematu nak mampus, tolak tepi dulu la... Bukak yang lain dulu... Yang tolak tepi tu tak bermakne nak buang...Buat pengat la, ape lagi... Dan durian yang belum dikopek menanti utk dinikmati.... Ape lagi, sambung makan... Dah jenuh menaler durian, malam tu berkipas la jugak.. Tidur pun berlenggeng je...Panas ooo..... Semua pun yokyo-o je melayan durian.. Yang tukang kopeknye sorang, Olien. Itupun terkial 2 nak kopek, budak bandar xbiase, cam tu laa... Naik kering tangan menunggu s

Pokok apakah ini...

Image
Abah aku mmg orang yang terlalu obses dan gemar bercucuk tanam. Gene gemar bercucuktanamnya mungkin diwarisi daripada atuk... Banyak pokok yang ditanam kat depan rumah kami... Dari pokok bunga sampailah pokok buah-buahan... Memang banyak.. Tapi ada satu pokok yang abah tanam ni unik betul. Sungguh. Pokoknya seperti pokok nanas. Tapi buahnye kecik... Dah la kecik, banyak pulak tu... Malangnya, buahnya tak boleh dimakan.. Entah... Abah sendiri pun tatau apa namanya... Ade sape 2 yang tau name pokok ni ke???

Living Hassimian

Image
Kawan 2 ....Inilah family saye...Ade 6+1 7 + 1 Waie + 1 = org plus bukan org dlm family saye... Saye ade Abah, Mama dan 3 saudara lelaki yang lain...Saye ade seekor Bobot...Bobot sangat tak mesra dengan belaian kasih sayang tuannye....Inilah family sticker saye... Saye saje buat entri ni sebab jeles ngan Kak Kujie yang dah buat bende ni, dan dah ngetag kawan 2 yang lain...Org xngetag kite, kite buat la sendiri...Yang lain pun boleh try... This stuff was really cool....Nice! p/s: Kredit to pYzam for this cool stuff, deh!

Entri Emoticon Mania...Hu2...

Image
Prelude: Sebelum aku mula-in entry ni, just nk kredit kat cik Yonna (bantuan link & layan permohonan pertolongan aku) dan cik Chokilala (cik celik selok-belok coding 2 nih sume) dan jugek En BlogMenjerit (bantuan utk tutorial) sebab membantu sedikit sebanyak dalam menghasilkan entri dan shoutbox yang penuh dgn emoticon bling 2 ini... Dan entri ini mungkin utk mengaplikasikan ilmu yg dah diturunkan tu.. Alilmu Bila Amal Kassyajaru BilasThamar.... Terima kasih daun keladi... ************************************************* Emotikon 2 ini mungkin boleh menggambarkan keadaan aku skg nih.. Aku gembira skang ni sebab dah kenal lebih ramai kawan baru...Walaupun secara maya...Tak kisahlaa... Punyai obses yang same: Blogging.... Kalau bulih nk senaraikan, tapi terlalu ramai, takut kalau tertinggal takut ade yg terluke.... Aku rase agak gembira sebab tak diposting terlalu jauh ke seberang laut... Mmg xjauh pun, depan umah je, Hiks! Perasaan aku musti xmacam hari ni kalau aku