Posts

Showing posts from September, 2008

Tagged Hari Raya

Image
Salam Aidlifitri... Amacam persiapan raye?? Superb ke bese 2 je ?? Cikgu?? Cikgu rase persiapan bese 2 je, tapi banyak kerja org dapur dah jatuh atas bahu cikgu... Matila kene jadik "wong wedok" kejap... Udah mak aku tak larat, sape lagi nak buat... Last 2 kami ber3 bertungkus-lumus kat dapur... Hasilnya bulih tahan... Nanti aku post la ye??? NI ha, ade tagg yg gatai bebenor encik Senapang ni bagi kat aku... Takpe, layan je... Tak susah pown... 1. Berapa pasang baju raya Saya tahun ni dan apakah color tersebut? Sepasang aje...Orang laki bese je laa...Baju Melayu... Kaler kuning kehijau 2 an... Nak tengok?? Ni haa... 2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran Saya? Nasik himpit dengan rendang ayam pencen...??? 3. Apakah biskut raya kegemaran anda? Almond London...semestinye... penambah berat badan paling sedap! 4. Brapa banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak? Dah tahap bangke ni, dah tak dapat... Berape spend, honestly xde ba

Dia Pulang, Hati Kembali Girang...

Image
Alhamdulillah... Terima kasih atas doa teman 2 semua, Mama aku dibenarkan discas dari "rumah berduka" tu semalam... Hati Mama berbunge 2 ...Gembira kerana bukan lagi menjadi sebahagian daripada tempat itu... Bukan Mama saje yang gembira, KAMI turut gembira... Terima kasih Ya Tuhan...! Terima kasih juga kepada sahabat handai dan saudara yang datang melawat... Dan pastinya pelawat Mama pasti akan mendoakan kesejahteraan Mama yang menjadi seperti doa yang akhirnya dimakbulkan Allah... Mama belum pulih sepenuhnya, tapi jika dengan izinNya dan atas usaha Mama sendiri seperti menjaga makan, menjalani rutin rawatan, luke di kaki Mama bulih sembuh...InsyaAllah... Yang penting, harapan Mama untuk beraya di rumah termakbul... Aku pun dah berhajat, jika Mama pulih, aku akan....[antara aku dan Allah] Aidilfitri ni Allah memberikan peluang kepada Mama dan kami sekeluarga untuk meraikannya... Cume keadaan Mama sedikit berbeza...Tak kisahlah, yang penting semangat... Kami jugak bul

Highway Speed Trap : Raya 2008

Image
Salam Semua! Dah amik kad raya yang cikgu ikhlas nak bagi kat bawah ni?? Kalau dah amik, bagus! Good Boy! Yang belum amik, silelah amik yee... Klik sini utk amik kad raye yang cikgu buat ... Hari ni dah ramai perantau yang dah mula pulang ke desa... Dan mase ni la "orang tu" sibuk nak buat duit...atas kelalaian kita sendiri ketika memandu... Sendiri paham laa... Dan attachment kat bawah ni cikgu rase maybe bulih dikongsi... Kepada si pemandu degil cam cikgu jugak , kalau nak memandu pulang berhari raya, bawak 2 lah beringat sket ye... Dah pernah kene saman pun... Jenuh nak membayar.. Sebabnye PD*M giat melancarkan "mesin membuat duitnye" dan dipasang di serata negara...untuk memerangkap mereka yang gian nak bawak kete laju cam pelesit walaupun kereta cume secikai secomel kancil je... Sebagai panduan, berhati 2 lah ye... Kang kalau dah kene saman ekor beruang matilah jadi semakin tak ber-wang nanti... Check it out...! PLUS North Bound (ke Utara) *Und

Minal Aidil Wal Faizin...

Image
Sebelum aku start the entry, sebagai ingatan tulus ikhlas buat rakan 2 yang sentiasa aku ingati dan sentiasa mendukung serta memberikan semangat sewaktu terik dan teduh... Jadi, kad maya ni, sebagai pengganti diri kepada rakan 2 yang sentiasa di hati aku... Terima kasih segalanya... Dan silalah ambil... Kepada yang berkenaan, anda dipersilakan untuk mengambilnya...Sile lah ye, jgn nak mengade 2 nak malu 2 ... Abah Fateh // Abah Najwa // Adry Sabry // Aerieff // Ainsya // Aj // Aku Tak Sempurna // Along Arman // Amirah Amin // Arsaili // AzlieJonet // b u n g a h a t i // Bashrie // BlogMenjerit // Cabai Burung // Cdeansly // Cendawan Intim // ChokiLala // Cikgu APIS // Cikgu BABA KHAYR // Cikgu DAYAH // Cikgu DENAN // Cikgu FADZ // Cikgu HAFIZ // Cikgu IZZIE // Cikgu JAWE // Cikgu MUZEM // Cikgu MYZY // Cikgu NINIE // Cikgu NORDEE // Cikgu NUR'AIN // Cikgu OODEN // Cikgu PANJI // Cikgu PUTERI EZZA // Cikg

Harapan

Image
Salam sahabat setia semua... I wasnt in the mood of updating.. Apology so much for it... Tapi aku update sket la... Perkembangan terbaru, Mama baru buat operation kecik di tapak kaki sebab kakinya ade nanah, jadi infection yang berlaku menghalang gula dalam darah Mama dari turun walaupun insulin diinject... Selepas pembedahan minor semalam, gula dalam darah Mama beransur turun dari 20-18 ke 10-8 sahaja... Alhamdulillah... Sebelum ni, gula dalam darah Mama cukup liat nak turun, semuanya tinggi menjulang-julang takmo turun...Even after being injected wif insuline...aku riso, Mama aku lagila riso... Terima Kasih tak terhingga kepada kawan-kawan yang tak jemu menyinggah kat sini, memberikan SMS kepada aku dan memberikan kata-kata semangat, dorongan, sokongan dan perangsang kepada aku... Jasa kalian sangat aku hargai... Doa aku, semoga proses pemulihan kaki Mama berjalan dengan baik... Mama dengan pengalaman memakai handphone...Nantila aku cerita... Terima Kasih Semua...

Ya Allah, Kau Sembuhkan Mama kembali...

Image
Berita sedih... 2-3 hari kebelakangan ni, aku rase cam nak slow down sket berblogging ni.. Dalam kepala aku dok pikir perkara yang teruk je pasal musibah yang menimpa Mama aku... Bukan tak mo berfikir positif, tapi lepas Mama being warded for her swollen foot, aku dah ingat macam 2 dah... Dah nak raye ni, dan harapan Mama untuk sembuh sebelum Lebaran memang menggunung.. Tapi itu dah tak penting sekarang ni...Yang paling aku pentingkan ialah kesihatan Mama aku, tidak jadi yang lebih teruk yang aku takmo sebutkan kat sini... Mintak simpang! Aku jadi macam ni sebab sebelum ni bukan mak aku tak pernah warded for her illnesses, tapi kali ni aku rase semacam... Entah lah...Tuhan je yang tahu macamane rase dalam fikiran aku ni... Mama pernah kene ketumbuhan di dalam rahim (fibroid), ketulan di buah dada dan penyakit Mama yang sedia ada sekarang ni: kencing manis dan darah tinggi... Mama mengalami banyak kepayahan dan kesukaran dalam membesarkan kami berempat mase Abah bekerja di lua

From Penang with Love...

Image
Dah sampai! Alhamdulillah...Tanpa kecederaan yang serius... Penat lelah wanita gigih ini dah terbukti... Kengkawan yang lain pun dapat jugak...Cume dah sampai ke postal box ke belum... Aku punye baru je sampai...Hari ni...Tapi Ahad pun keje gak ke?? Ke semalam??? Tapi hari ni baru aku perasan dalam postal box rumah aku... Terima Kasih daun keladi Wanita Gigih 2008 ... Sesungguhnya kad itu mmg kiut, comel cam aku, dan sesuatu - sebab custom-made... Kalau aku mungkin tak sanggup kut... Kadnye bulih tahan...Comey je... Dan bile aku dapat kad tu, terus aku SMS kat Wanita Gigih itu, dengan nombor telefon yang ditulis, dengan comey jugak dalam tu, sebagai konfirmasi dah sampai kad tu... Trimas bebanyak ye Wanita Gigih ... Cume aku rase cam malas tak bulih nak reply... Bulih ke Wanita Gigih ?? Ucapan Cik Wanita Gigih ini... Oklaa...Terima kasih sekali lagi sebab merajinkan diri di bulan rahmat ini untuk buat projek Kad Raya ni... Sungguh bermakna dan aku tak akan buang, semua