Posts

Showing posts from September, 2009

Eidulfitri 2009: Entri Gambar Makan!

Image
Ni pun ape yang kami dok order mase singgah makan di Kuala Selangor... Nampak macam sedap, tapi tak berapa sangat... huhu Mee Hailam; Mama's dish... Telur Dada dan Kangkung Belacan.. Ayam masak Petai... Tomyam Campur... Udang celup tepung, tapi jadi cam sekodok sotong... hampas...

Eidulfitri 2009: Entri Gambar Makan!

Image
Ini pulak gambar time kami singgah makan di satu kedai makan di Kuala Selangor dan di Tonggak 10, Sg. Besar... Air carrot susu... air epal ijo.... Nasi ayam yang not bad... ABC...Ais + Pewarna + Kacang

Eidulfitri 2009: Amateur Best Shots

Image
Gambar ni diambil masa pi ziarah mak cik yang uzur di Felda Kemasul, Triang, Pahang. Bunga Dragon Fruit...mmg macam dragon! Bunga apentah...tapi cantik.. Ulat si pengganggu-gugat tanaman jagung... Si "Burung Wanita"....burung wanita??

Eidulfitri 2009: Entri Nabil Waie

Image
Kenal tak Nabil Waie? Ni la yang dok jadi model kat belog aku skang nih. Nabil Waie atau lebih mesra dipanggil Waie adalah anak sedara aku, satu 2 , yang dah hampir 3 tahun. Comel dan bijak. Pandai bercakap, dan meniru aksi comel. Jadi, ini antara candid Waie dengan PakNgahnye... Cube nak buat Peace, tapi tak jadi... hehe Pun nak buat peace, pun tak jadi... Dari 2 jari, jadi 5 jari..belasah je la Waie... Dengan tok ngan wan nye... Kaum kerabat Bani 2 Hassim ... All Purple! Jenuh mengajar Waie ber-peace 2 time amik gambar... In action! Aksi comel dari Waie... Entah ape 2 ntah... Menyuruk di belakang PakNgahnye... yang kiut jugak...! ps: Aku dah update sket ye yonna ... ade lagi nanti... Aku pun not in the mood of updating la pulak... huhu

Salam Aidilfitri

Image
Terlambat, tapi masih dalam mood raya kan? Terlupa, tersibuk, terlalai... Jadi, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Minal Aidin Wal Faizin. Maafkan kalau ada terguris, kalau ade terkhilaf tingkah dan laku, terkasar budi bahasa. Aku berbelog, korang juga begitu. Maaf, lidah tidak bertulang. Nantikan entry lepas raye... Maafkan Zahir mahupun Batin.

Berakhirnya Bulan...Dan, TRIMAS Kawan!

Image
Salam semua. Salam Ramadhan ke-26. Ada dua cerita. Cerita Satu, sepanjang bulan kemerdekaan kat sekolah indah aku. Pakaian Beragam Tahun 3 Macam 2 gaya... Persembahan Tahun 4 Hormat Persembahan Tahun 4 Amanah; johan.... Pimpinan Cikgu Lama yang baru Praktikum: Cikgu Aishah & Cikgu Rusni... Persembahan Tahun 4 Bersih; Naib Johan... pimpinan Cikgu Muslimah Solehah Persembahan Tahun 4 Jujur: Tempat ke-3 Pimpinan Cikgu Nasuha dan Cikgu BH...huhu FYI, 4J ni kelas terakhir... Kelas paling kureng... Tapi semangat tinggi... Kibarkan Jalur Gemilang sekitar sekolah... Di pejabat... Di Pusat Sumber... Di Bilik Ilmuan aka Bilik Guru... Di antara blok A dan Blok B... Selingan sementara menunggu keputusan juri... Dendangan suara seorang guru yang menyumbangkan lagu di bulan Ramadhan yang mulia ini. Sape laa cikgu tu... ^__^ Nasib baiklah kesumbangan itu di-cover dek dendangan semua hadirin di dalam dewan... Haha Nampak je macam sedap..rasenye, ok-ok jea... Ce

Nak Raya Cepat ke Raya Lambat..?

Image
Hear Now : Selamat Hari Raya - Rafeah Buang Animasi bulan 3/4 penuh ke anak bulan Salam hari ke-24 kita berpuasa. Kurang lebih seminggu kita akan melangkah ke bulan baru, meninggalkan bulan Rahmat penuh Barakah ni. Di mana kita akan...beraya! Sedih dalam gembira. Sebab kita akan meninggalkan bulan menahan segala hawa nafsu dan lapar dahaga dan menjejakkan kaki ke bulan bermaaf 2 an... Ikut ramalan kalendar Kuda tu, kita akan beraya Ahad depan. Tapi kalau ikut perkiraan kalendar Qamari pun hari Ahad, tapi kalau kite merukyah, dan terzahir anak bulan, mungkin Sabtu boleh jadi akan kite beraya.... Kalau kat sekolah aku, cikgu-cikgi dah berpakat nak apply cuti peristiwa hari Jumaat nanti, takut 2 kalau ter-raya hari Sabtu nanti... Jenuh la kalau Jumaat baru nak cuti, esoknya dah raye... Dah la kampung nun jauh di mata, nak melayan jam lagi...Sian kat dorang... Dan sian kat aku... Apsal? Sebab aku tak merasa balik kampung cam mereka...aku ter-tinggal kat sini je ... Huhu...

Mari Menghabiskan Uwang Anda...

Image
Salam semua. Sebelum meneruskan entry, kita jamu mata dengan murtabak ini. Kotaknya dah dipamerkan dalam entry sebelum ni kan??? Raja Murtabak. Tebal dan penuh dengan rasa ketumbar dan herba... Harga? Teka la kalau terer... Langkah gagah seorang ibu memasuki Kompleks PKNS demi untuk berbeli-belah bersempena Hari Raya untuk diri sendiri, suami dan anak 2 nya... :P Deco keHari-Raya-an yang merias di dalam Kompleks PKNS, Shah Alam yang dah berusia lebih 3 dekad itu... Meriah sungguh.... barisan booth yg memeriahkan dan menggamit uwang anda untuk dibelanjakan... pilih biar yg berkenan di mata dan di hati...huhu deco lampu yang comey... salah satu gerai yang mempamirkan byk baju 2 yang mungkin bakal membotakkan kepala para si pengeluar uwang.. wanita gigih tadi sibuk bertawar-menawar untuk mendapatkan harga terbaik buat baju yg sangat 2 diminati oleh anak 2 bujangnya... Kalau aku, malas dan tak koser nak menawar...huhu deretan biskut raya yang masih " jual-mahal &q