Posts

Showing posts from March, 2009

R.A.P by Digi & Pilih Nama Awek...

Image
Salam abe 2 , kakok 2 , adek 2 , mokcik 2 sume... Erm...rase macam nak tulis sesuatu tapi takut ade yang jemu pulak. Ade blogger yang dok meroyan dah skang ni sebab asyik dikate dok menyohor itu dan ini. Pedulik dan persetankan semua tu. Sifat blogger ni bukan sekadar nak menyohor, tapi lebih kepada perkongsian. Perkongsian pengalaman yang mungkin akan sama dan pernah sama ataupun baru. Kalau itupun dah disalahertikan oleh mereka yang mengkritik tapi masih nak membaca, apekan daya mereka yang menulis. Kalau dah tak suke, tinggalkan, angkat kaki...Kan? Dah la, sebab aku tak de ape yang nak dikisahkan. Aku seronok berkongsi secubit kisah hidup aku, yang aku jamin 99% benarnya, cume sedikit info perlu diselindung demi menjaga nama baik mereka dan aku....Tak salah kan? Masuk cerita 1: Minggu lepas cerita ni, tapi baru teringat nak buat bahan masuk dalam blog. Comel banner kan?? Maskot pun same, comel...cam aku baby cikgu Nordee ... RAP (Read, Action, Play) adalah program yang dila

Sampai hati ko, Cikgu Lilies...grrr...

Image
Erm, actually aku pun tengah writer's block nih, tatau nak sok-sek ape kat sini... Jadi, aku jawab utang tag je laa...By Cikgu Lilies itu, masalahnye tag ini dah lame, dah pernah aku jawab dulu..tak caye, klik sini ... Jadi takmola aku tambahkan sengsara mereka yang pernah dan akan ditaggnye.. huhuuu, baikkan aku?? Okla, terus kepada soalan... 1. Anda rasa anda hot? Hot sangat...lebih 2 selepas berketiadaan rambut ni aka botak... Tak caye cube bace pengalaman aku nih... Dari kerana senyum ...hehe 2. Upload gambar kegemaran anda.. Piala Raja Muda 2008 3. Kenapa anda suka gambar ini? Sebab aku berpeluang memegang baju Bos Besar kementerian aku... Ade sape 2 pernah buat cenggini kat dier?? Huhu 4. Bila kali terakhir makan pizza? Erm, nape tanye makan piza... Nape tak makan benda lain, cam risotto ke, st. jacques ke, sirip ikan yu ke... erm, piza dah lame tak makan! geram...dan ngidam jugak kut... 5. Lagu terakhir yang anda dengar ? Lagu tema slot Akasia, Matahari; Co

Dari kerana senyum....

Image
Salam semua kengkawan aku yang aku benci tapi rindu...huhu Dah 2 hari kan BH takde update?? Nak update ke?? Okela. Gini citernye... Di satu tengahari yang rembang, masuk mase ke-7 aku masuk ke kelas 6 Hormat. Masa untuk subjek fortaire aku, Sains. Dengan berbekalkan beberapa buku dan pencil case Nescafe tu aku berjalan pantas mendaki tangga dari bilik guru untuk sampai ke kelas. Senyumlah sayang. Kerana ia ibarat sedekah.. Sampai di satu simpang, kelihatan seorang wanita yang bertudung, berbaju t-shirt sedang tercegat berdiri seperti sedang menanti sesuatu. Mungkin sedang menanti adik atau anaknya. Dia berpaling sambil terkerling kat aku. Aku yang sedang dalam perjalanan ke kelas, pun terpandang sekujur tubuh yang sedang tercegat tu. Dia tengok aku, aku senyum macam biase. Takkan nak buat muke taik kan? Jadi, lepas senyum aku berjalan terus menuju ke kelas. Dalam masa yang sama, adik kepada perempuan yang dok tengok aku tadi datang menuju ke arahnya. Aku wat derk je laa... Aku te

Alah Bisa Tegal Biasa...

Image
Cerita ni cerita semalam. Saje la nak cerita. Even bende ni " niche " punye cerita. Alkisahnya... Sebelum ni, aku seorang guru biase, bukan guru agama. Aku cume guru biase yang mengajar Sains, BI dan KT je... Dan aku pernah la ke sekolah dengan mempraktikkan memakai songkok dengan kemeja serta bertali leher. Dah pakai gitu, haruslah orang ingat aku Ustaz kan?? Bila aku tak pakai songkok ke sekolah, ade jugak yang tersyasyul gatal mulut terpacul, terpanggil aku Ustaz ... Aku ade rupe Ustaz ke?? Kalau cikgu Fly yang baru dapat baby girl tu ade laa rupe ustaz kut walaupun hakikatnye cikgu biasa...aku ni rasenye takde rupe Ustaz kut...Rupe macam orang jual insurance ade la kut, hahaha... Aku pakai songkok ke sekolah kadang 2 tu sebab nak cover malas nak pakai gel atau kehabisan stok gel...hehe...pecah rahsia.... tapi sekarang aku dah takde masalah tu, sebab pakcik dah gondol sekarang...huhu Ustaz Zamri "Mari Mengaji TV9", aka Ustaz Mantop Senior aku mase di S

Jika DIA Kata Jadi, Maka Jadilah...

Image
Salam semua. Ini entry quickie. Saje nak update. Kalau tak, tak tenteram hidup aku. Sebenarnya kerja dan tanggungjawab pada kerja dah makin banyak. Tapi nak jugak luangkan mase, even curik 2 untuk bersama yang TERSAYANG ni... Aku sayang belog ni, aku sayang kawan 2 kepada belog ni. Oke? Aku ni jenis tak pilih bulu, tak pilih kasih...semua aku sayang... Tak yah la bagi hug and kiss lagi...Cukup 2 laa... Kiter cerita pasal sekolah aku. Entry pendek je, janji. Gambar akan ceritakan segalanya. Penat dan lelahnya seorang coach... Sekalung tahniah utk orang tua ni, aka abang aku selaku main coach atas kejayaan pertama team bola sepak Dream Team-nya. Sebab hari ni perlawanan pertama untuk liga ape, aku kurang periksa. Nanti aku recheck balik. Result, 3-2....Lawan dengan SRAI (Sekolah Rendah Agama Integrasi Seksyen 19) (kut...erk!)... Yang penting, berbaloi la hasil kerja keras orang tua ni dan beberapa sidekicknye cam Cikgu H , Cikgu J dan beberapa lagi mereka yang dedikasi dan komi

Buncit + Botak...

Image
Masalah betul...Memang masalah. Aku dah seminggu dok umah cuti bersama 2 dengan budak 2 sekolah, hasilnye memang cenggini. Aku takleh tahan nafsu aku. Serius. Bukan nafsu serakah yang "itu" tapi nafsu makan aku, oke...! Image source: anakdel.wordpress.com Haha, aku tak kisah sangat, even aku kisah jugak actually. Tapi orang yang bahagia di sekeliling aku yang dok bising. Berbulu je telinga aku ni mendengarnye. Mak aku, abang aku dan kakak 2 aku kat sekolah aku nih...dah macam 2 bunyik yang keluar... Semua nak bizibodi ngan kenaikan perut aku nih... hahah...Nampak sangat aku ni perasan sentiasa diperhatikan kan?? haha....ketuk pale aku, sebab aku perasan lebih.... Aku bukan tak kontrol la abang oiii, tapi bende tu memang semula jadi. Dah ade dalam gene aku, sejak lahir...aku memang dilahirkan chubby dan bersaiz agak comel...Kalau nak carik sape yang salah, salah mak ayah aku... Mak aku la terutamanya...sape suh masak sedap sangat...dah tu astik suh aku makan je... ak

Cinta Ferrari dan Kulit Kerang...dan 4K more to go!

Image
Erm...Sebelum bukak sekolah ni, esok je pun...marilah kite menyohor sket. Bulih tak? Sebab aku takde ape bende pun nak post. Kalau kite tak buat new entry, orang tak mai pulak rumah kite. Tu yang nak kene jugak update walaupun entry menyohor cemni... Aku pun tak biase menyohor, tapi belajar 2 untuk menyohor. Macam ckLah tu dah biase menyohor, tpi orang suke kalau dier menyohor. Sebab dalam kite menyohor ni dalam mase yang same kite memberi sedikit info. Ok?? Tengok gambar ni.... Ni haa...koleksi model Ferrari yang aku dok kumpul. Memang bende ni collectible pun...Dan kalau collectible item cemni, kadang 2 kuar sekali je, pasni dah tak keluar lagi. Bagi aku yang jugak kaki kumpul collectible item cemni, cukup sayang nak kuarkan dari kotak. Even harganya tak mahal mane pun, harganya cume RM 8.90 untuk belian minyak V-Power minimum RM40 and so on laa...More info on the item, click here . Selain bende ni tak mahal, bende ni cume keluar sekali je. Sebelum ni pun ade keluar juga

Makhluk Tuhan Paling Seksi...

Image
Apsal aku tetibe ni? Entah laa...Takde ape sangat pun...Aku sekadar nak meroyankan keadaan. Macam 2 persepsi orang pasal mereka yang kurang berambut ni. Ade yang suke ejek mereka yang gondol ni la, ade yang admire laa...ade yang bernafsu laa..ade yang horny laa...ade yang jijik laa dan sebagainya... Ye laa, masing 2 memang berbeza persepsi masing 2 kan? Bagi aku, ade sesetengah orang tu, bentuk muke dan bentuk kepalanya tak mengizinkan untuk org tu berambut pendek atau hampir botak. Kalau dier buat jugak akan nampak macam cone head tu... Tau ke ape cone head?? Pernah tengok cite cone head...Haaa, macam tu laa...rupenye... Cantik ke?? Masih menaikkan nafsu syahwat lagi ke?? Terpulang... Ape pun persepsi orang, rambut tu bulih dikatakan sebagai mahkota la, tak kire bagi lelaki ataupun perempuan. Rambut tu boleh mengubah penampilan seseorang dan mungkin boleh menunjukkan attitude dan personaliti seseorang tu... Kadang 2 bile kite sentiasa dilihat berambut pendek, ade yang akan me

Tatkala Aku Berkasut Merah...

Image
Korang ni kejam laa...Kejam sungguh. Kalau aku tak update, langsung takmo datang umah aku kan? Kalau takde orang mai teratak aku yg baru renovate dinding itam ke dinding kayu ni, mulelah traffic blog aku ni merudum kan?? Tapi, itu semua aku tak kisah sangat. Kalau ade orang yang mai blog aku ni, terima kasih. Kalau tak ade yang sudi menjenguk aku dok diam 2 je laa...Aku update bile ade kelapangan dan kesenggangan. Kalau nanti bile dah super-duper sibuk memang betol 2 tak ade mase, tengok je la ape yang ade. Ok laa... Back to main story yg aku nak citekan la ni jugak. Takde ape yang penting, tapi inilah kali pertamanya kitorang lepak bersama. Dan kali pertama mencuba memakai kasut merah di tempat yang masih bau kedai lagik... Sesama colleagues aku. Cikgi 2 sekolah aku la khususnye. Memang dah plan nak buat dalam skala yang lebih besar, tapi tak tersempat pun. Ini je la yang ade, sebab bende ni memang la buat ramai 2 , tapi bayar nafsi 2 (sorang 2 )...Macam tak biase kann?? Tak

Makan Time...!

Image
Ini entry terakhir. Entry kisah kami bercanda di Utara tempohari. Semuanya entry past tense dah, dah nak expired, tapi still boleh makan laa..ahaks! Entry saje nak bagi semua kengkawan aku terliur dan makan hati ngan aku. Proceed je laa... Wanna have some?? Takleh...! Kat mane lokasi kedai makan CKT ni?? Terletak betul 2 tepi jalan kalau kite susur keluar ke Sg. Dua dari highway, lepas tol. Kalau dari Utara, kite susur sebelah kiri laa...kalau dari KL, amik kanan mase kat traffic light. Kedai tu memang strategik. Senang nak jumpe. Ikut kate tourist guide tak bergaji kami, Fiq kedai tu memang selalu pack gini-gini (cakap sambil tangan ditindihkan sesama sendiri dan mulut dijuihkan sikit) kalau waktu malam. Time kami pegi kedai tu, kol 5 suku, sedang elok la kedai baru dibukak...so, takde la ramai sangat orang... Kedai tu pun bukak kol 5 petang sampailah 3 pagi setiap hari kecuali Rabu. Nape cuti hari Rabu?? Entah, tak tertanye pulak aku kat pekerja kedai tu...Aku rekomenkan, kalau