Posts

Showing posts from February, 2008

Putting Some Weight...

Actually bukan aku tak perasan yang aku dah put some weight this few months... Member2 aku pun perasan bende nih...CUme baru-baru nih je nak cakap... Aku pun actually tak berapa suke dengan saiz aku skg nih... Bende ni yang susah betui nak turun, kalau dah naik tu...Seksanya nak turun... Aku nih suke la sesangat ambik gambar org...Dan bile tiba dah tangkap gambar sendiri dan tengok balik....memang aku tak puas ati... Aku ke yang dalam gambar tuh...?? Memang aku tak suke tengok gambar sendiri... Aku baru perasan dengan keadaan fizikal aku nih baru-baru nih laaa... Aku dok berposing dengan Cikgu Khairul and bile tengok balik gambar apsal aku dengan dier cam tak jauh beza nih??? Takkan gambar tu yang menipu??? Atau perasaan aku je cenggitu... So, dengan ini aku nak mengisytiharkan lah yang aku akan cube sedaya upaya utk losing some weight laa... Sebab kalau dah berbadan cenggini sendiri pun rase cam tak sedap jer... Tak selesa pun satu...pakai ape bende baju pun tak comey... Jadi ade

Pair Teaching....

Hari Khamis lepas, aku ngan Cikgu KN aka Khairul Nizam decided nak buat pair teaching... Ini memang requirement dalam practicum nih... Dan kami dah decide nak buat pair teaching sekali utk subjek Sains tajuk Human Reproduction... Huhu..What a topic...! Actually I like my 4 Jupiter class and my 4 Mercury... Tapi tak bermakne aku tak suke kelas lain... Cume these 2 classes “sesuatu” laaa.... Even 4 Mercury ni bukan kelas aku, aku masuk re-leave pun boleh kire dek jari.... Tapi I like them... Minat nak belajar dan inquiry depa nih yang buat aku lebih nak mencurahkan lebih lagi ilmu yang aku ade laa... Penat nak buat ABM tu tak kisah laa... Janji depa ni dapat ape yg sepatutnye depa tau...Puas ati laa.... Orang kate self-satisfaction guaranteed...! Aku amik halfway of Khairul’s teaching... And the halfway taken by him laaa... And aku pun mengeksploitasikan ABM yang aku susah2 nak buat tu kat depa... Masuk satu topic ke satu topic lain... Dan bile sampai satu part tentang the organ wher

Kantoi!

Image
Hahahahahahahahahaha.... Hahahahahahahahaha.... Kan dah kantoi.... Tu laa...Sape suh bad-mouth pasal org lain... And nasib baiklah yang di”badmouth”kan tu baik la pnye hati... So, impact atas aku tak la besar sangat... Gini ceritenyer... Alkisah ade la satu hari aku ngepost posting kat blog nih... Mencece la pasal aku gini-aku gitu dalam blog... Mungkin DALAM KEADAAN YANG KURANG SEDAR aku termengata...(mengata ker??) pasal Hamba Allah ni yang memang warga SK Bangi... Actually, to be honest aku tak berniat pun nak mengata... Mase tu post aku pasal Alat Bantu Mengajar yang aku pakai during this suffer practicum laaa... Kunun-kunun aku nak show off la yang aku nih banyak buat ABM, banyak ajar nyanyi... Dan mungkin tak sedar aku ter”kondem” cikgu muziknye yang tak ajar banyak lagu cam aku... Hahahahahahaa... Nak dijadikan cerite...2-3 hari lepas laaa... Tuan empunya diri yang lebih suke menggelarkan dirinya CIKGU A...datang jumpe aku so suddenly and asking lots of question pertaining ak

Sebab wanita lebih cepat nampak tua....

Email ni aku salin-tampal dari MemberLame... Ada segelintir kaum suami mudah mencari perempuan lain kerana menganggap isteri mereka sudah tidak cantik, nampak tua, gemuk.. Tapi tahukan anda semua wahai kaum suami sebab-sebab yang menjadikan para wanita khususnya isteri & ibu cepat nampak tidak menarik di mata anda? 1. Tahukah anda, jika kita makan dengan perlahan dan mengunyah makanan sehingga benar2 hancur, itu akan membantu proses penghadaman kita, sekaligus mengelakkan kita gemuk.. tetapi kasihan kaum ibu ni, terpaksa makan laju2, telan terus tanpa sempat dikunyah kerana nak memujuk anaknya yang menangis. Tapi si suami.. layan jer sambung makan, buat2 xdengar anaknya menangis. So, wanita pun mudah jadi gemuk sebab makanan x sempat nak hadam betul2. 2. Wanita juga mudah gemuk kerana sifat mereka yang tidak suka membazir. Makanan yang tidak habis dimakan oleh anaknya, maka dialah yg akan menghabiskannya pulak. Sayang katanya... takut membazir. Membazir tukan amalan syaitan. S

Keletahnye Diaaa...Sape nih???

Image
Makan Megi je ker???Dak nih memang suke makan Megi, bekfast pun makan megi gak...Tengahari Megi, Malam je yang tak megi...Lantak ko laa....

SAMAN!

Hari ni so suddenly, pepagi MAMA dah called dari rumah.... Ingat pasal ape...Just nak remind jer...Pasal aku dah kene saman speed trap katr Highway KESAS...Kene dalam tigarat...Mak oiii...Banyak nyer... And bile dah kene saman tu, tak reti2 nak beringat ker??? Sebab kete aku tu kalau disaman, name Abah yang naik...tu yang tak bes tu... And yang membuatkan Mama dan reminding kat aku adalah, bile Abah nak mintak tolong kawan dier tlg setlekan kat Bukit Aman pasal saman tu, dengan niat nak bagi kurang sket laa... Memang la dapat kurang...and biler di-check2 balik ader lagi saman... Ape ke heinyerrr...Kene lagi saman...At the same place, and that was worrying me soooo much... Mati la aku, memang sebelum nih aku ade “terbawak” laju lebih2 lagi kalau kat highway... And sistem saman PD*M ni tak berapa nak efisien laa... Bukan nak kondem ke ape, tapi sistem dier terlalu laaaaaaa.....LAMBAT nak update... Aku lepas kene saman yang first tu pi la check lagi pakai sms DAPAT aka 32728 tu... Meman

Bad Habit!

Image
Secara tak sengaja...aku dah develop bad habit nih.. Bukan secara tak sengaja actually, but memang sengaja... First is...Smoking...Being a smoker yang bermusim cam aku nih kekadang susah gak... Sebab aku rase aku nih bukan naturenye menjadi perokok... And aku tatau ape sebab aku smoking... Masih mencari sebabnye... Maybe ade yang terkejut mendengar yang aku ni smoker... Especially to my friends laaa...Sebab aku ni (agaknye) nampak cam muke baik... Skema and pre-assumed as non-smoker... Memang pun...Tapi 2-3 menjak nih aku ter”giat” lak nak merokok.... Satu lagi... Driving speedily...Ni pun satu lagi habit yang aku sesangat la nak buang.... Sebab 2-3 bulan kebelakangan nih tealah membuatkan aku broke nak bayar saman... Saman ekor nih pun satu, dah lambat baru nak kabo yang aku kene saman itula, ini laa... Tu laaa, baru padan muke ko...Sape suh driving lelaju...Rasa-in!!! Kedua-dua habit ni tak menguntungkan aku sikit pun... Sume membebankan especially in term of money laaa... Kalau

Berakhir minggu ke-5...

Berakhirnya minggu nih, dah complete la minggu ke -lima kami berempat kat SKBangi ni... Bile tanye kami berempat tentang perasaan setelah bergelar guru selama hampir 5 minggu nih, rata-rata semakin gembira... Tapi dalam aspek bukan akademiklaa... Maksud aku, kalaulah kami ni dapat cepat2 dapat jadik cikgu betul2, kan bagus... Sebab sekarang nih time balik sekolah je bukan kami ader mase nak rileks pun... Balik je umah, sampai je pintu rumah, dah pikir nak makan... Lepas makan nak pikir nak bagi worksheet ape utk lesson plan esoknya... Dah kene pikir nak buat set induction ape, nak buat ape nak bagi klass tu tak terlalu buhsan... Banyak mende nak difikirkan lepas satu---satu---satu---.... Hari2 kami dok mengayekan je tokey kedai fotostat tu... Kat area putra Mahkota nih Kedai Laluan Pertama paling meletopp la kalau nak photostat... Ari-ari kami dok ambik turn sape nak fotostat handout ke worksheet... And kami semakin rase kami nih cam terlalu ambitious... Ni minggu depan aku dah na

Susah jugak JADI CIKGU ni ek???

Image
Kalau sebelum ni aku selalu dok dengar yang jadik Cikgu ni senang je... Maksud diorg senang tu mungkin agaknye diorg ingat yang jadik Cikgu nih pergi skola balik separuh hari jer... Dah habis skolah bulih balik umah relaks2....Boleh tido2.... Dah sampai umah tak payah nak pikir ape2.... Cukup bulan pi korek tabung kire duit gaji.... Wahwah.....Korg ingat senang cenggitu jer??? Saat yang memeningkan kepale otak aku adalah saat menanda buku diorg nih.... It's not mean that I'm was complaining for being a teacher...Tapi this is the real thing... Menanda buku pun mampu memeningkan dan menenangkan minda.... Sebab ape yang dorg tulis dalam tu kadang2 kelakar, kadang-kadang tak masuk dek akal... It's ok then....Dier akan jadik beban kalau ko nih jenis yang procrastinate keje.... Matila ko berlambak2 buku yang nak di-mark.... Disebabkan aku nih Cekgu Praktikum yang tersangatla dedikasi , komited dan AMBITIOUS, bermacam2la Alat Bantu Mengajar yang aku dok pakai nak membantu dalam

Selamat Panjang Umur Mama...

Image
Yesterday, a day before the exact day of our beloved Mama's B'day, we had celebrated a simple but full of loves for celebrating Mama.... Abah was giving Mama a present and we just presented ourselves for the makan-makan except Abg Hafiz and Wife as well as my nephew, Nabil.... Today is Mama's 54th BDay...And we just pray for Mama's happiness and good health... Thanks Mama for being our best chef and cook ever... No other can cook better than u... Personally, Hazren just wanna thanks Mama for ur endless love, unconditoned and ever after tenderness in nurturing this stubborn Cikgu.... I hope Mama will stay in health and Pray for our success in the world and here after... Semoga Mama Happy-happy selalu...Takmo pening2 pale dan semoga kita semua akan terus bahagia selamanya di bawah naungan Allah SWT.... InshaAllah..... The sweet couple.....Celebration Mama's Big Day.... Years Ahead Mama!!! Amiinn.....

Sindarela@TV3

Image
Don't forget Sindarela in Lestary slot every Tuesday 9.30PM... A romantic comedy and slumber Malaysian Cinderella.... Enjoy!!!

Tagged...Got it from Izza

Ni nak menjawab Tag by Izza .... Malas tapi dah ade yang mengetag, kite jawab je laaa... 8 Random Facts bout me??? Banyak tu... Layann jea... 1. Aku adalah anak kepada Hj Hassim dan Hajah Hamsatun, anak ke-2 dari 4 org saudara lelaki...Bersaiz comey, tapi M still muat utk aku...Hahaha... 2. Aku biase je kot, tapi mulut aku celupor skit aka Outspoken laaa...Jadik, kengkawan yang berada di sekeliling aku nih jenis yang penyabar dan telinga tebal skit...kene tahan ngan mulut longkang aku...Hahahaha... 3. Aku berbintang Scorpio, lahir pada tahun Khinzir (ikut kalendar Cina), tahun 1983, skg nih berumur hampir2 25 tahun....Entah bile nak kawen tatau lagik.... 4. Aku memang btui2 lagi solo...Tak pernah kapel2 nih...Perasaan berkapel tu tak pernah aku rase...Sian kat aku nih....Kawan2 perempuan je yang ramai...Solo tu memang dlm ertikata yang sebenar laaa...Camne nak describe ek???Entah ler...Yg penting aku solo, singlemingle la skg nih... 5. Aku ni seorang yang natural show-o

Semakin Gembira!

Agak lame tak update... Bz satu, Malas pun satu... Dah tu sumber internet memang la susah nak capai skg nih.. Aku pun dah dok kat area Desa Mahkota yang memang terlalu sunyi di kala malamnye... Kitorg yang mmg semulajadi maleh nak masak nih sesenang hati je idupkan enjin pi melantak kat kedai Makan Kresik Corner... Haha...Tiap² malam dok melantak kat saner... Kitorg gilir² jadik drebar... Sekarang ni sedar xsedar dah masuk minggu ke-3...dah abis pun 3 minggu kat SKBangi nih... Memula memangla rase cam penyiksaan sesangat nak buat lesson plan ngan teaching aids nyer... Tapi skrg nih aku semakin seronok, joyful, happy dan approdisiastic (btui ke eja nih)...dengan keje² cekgu nih... Entah la, feeling tu mmg tak dapat aku nak describe... Hari², waktu yang same, 1230 tghari dah tercongok kat skoool... It's time to meet the children... Erm...Budak² ni bese la sume nakal²... Dah namepun budak... Lepas tu even depa nih ader spesis yang sebok nak ckp mase kite tgh ckp kat depan... Bisin