Posts

Showing posts from October, 2007

How To Scare The TELEMARKETEER

Image

Getting 24th on 24th....

Today, hari nih adalah hari yang menggenapkan usia aku 24 tahun...Satu hari yang biasa dan macam biasa dan biasa...Kepada 1-2-3-4 kawan2 yang sempat dan ingat utk wish kat aku, memang aku appreciate sgt2 sebab ader jugak org yang ingat...TO my mom and abah, i promise that i'll be a good son after this and i'll be ur hero; the one that will be on ur side whenever u need me....This I promise u....InsyaaAllah suatu hari nanti tercapailah cita2 Hazren nak bantu family lepas dapat kerjaya dan segalanya stabil... Especially to Abah yang sentiasa menjadi silent supporter pada Hazren, kalau nak dihitung berapa banyaknya jasa dan pengorbanan abah sangatlah tak ternilai.... To my brother, thanks for ur wish and hopefully u won't forget my birthday in future and only ONE I ask from all of u, please be a good and obedient son since our parents are not that young anymore, and please behave urself because u two are not kids anymore... Actually, on this day, I still not feel that i'

we're proud of you!

Image
Serba sedikit biografi tentang our first ANGKASAWAN ever; Dr. Sheikh Muszaphar yang dipetik dari wikipedia.com: " Sheikh Muszaphar Shukor Al Masrie bin Sheikh Mustapha (lahir 27 Julai 1972) merupakan doktor bedah ortopedik dari Malaysia dan dijadualkan akan menjadi angkasawan Malaysia yang pertama dapat menjejakkan kaki ke angkasa lepas setelah diumumkan oleh Dato' Seri Abdullah bin Haji Ahmad Badawi pada 25 September 2007 (Selasa) tepat jam 12.00 tengah hari. Beliau akan berlepas ke angkasa pada 10 Oktober 2007 dengan menaiki Soyuz TMA-11 yang dilancarkan oleh Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS). Beliau menyertai program ini di bawah perjanjian bersama Russia menerusi program Angkasawan, dan akan kembali ke Bumi bersama ahli-ahli Ekspedisi 15, Fyodor Yurchikhin dan Oleg Kotov selepas sembilan hari berada di stesen berkenaan. Misi ini selama 11 hari dari 10 Oktober 2007 jam 9.21 malam waktu Malaysia hingga 21 Oktober 2007. Beliau orang Islam pertama akan sembahyang dan berpuasa

Raya Macam Biase....

Image
Alfatihah dikirimkan buat arwah Nenek yang kembali ke Rahmatullah 7 tahun yang lalu. Semoga roh Nenek dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama-sama mereka yang diredhai Allah.. Setiap pagi hari raya kami memang akan menziarahi kubur arwah Nenek setiap tahun selepas sembahyang raya. Kubur ni terletak di Bukit Kerinchi ke aper namer Cekgu sendiri kurang pasti. Ramai umat manusia yang menziarahi sanak saudara mereka di sini. Pagi2 raye especially menjelang raye musti tempat ni akan sesak, macam ada pesta...Lagipun kawasan KL ni kan carpark menjadi masalah, jadi untuk mengurangkan masalah ni kami bergegas ke pusara Nenek agak lambat skit tahun ni...Even waktu kalau dah tengahari skit kan dah kire panas yang amatla terik, kami bersyukur lokasi pusara Nenek di bawah rimbunan pokok rendang lagi rimbun, so tak berapa nak panas laaa.... Lepas bace Yasin dan berdoa, kami bergerak pula ke rumah Mbah Jumaaton di Flet PPR Kampung Kerinchi...Macam biase kami akan menikmati juadah favourite all-time,

Yuk Softball Yuk!!!

Slideshow kat bawah nih adalah antara shot2 yang diambil ketika kami merasai keseronokan bermain sofbol. Sebelum ni cume biase main rounders jer, skang nih nak merasa main sofbol, cume rules dier agak mengelirukan...Erm...Main bende nih musti sumer nak menang kan??? Kalau tak menang nak jugek menang..Bertekak jugak la sebab nak menegakkan benang yang basah..Hahaha....Miss Li yang jadi referee haritu je yang masak dengan rules and regulations in softball...Lantakla, kite hayun jer bat.... Mase nih la nak merasa pakai glove baseball yang kadang2 tak berapa nak masuk/muat kat tangan sendiri...Blasah je....jom kiter Sofball!!!

I Had my Buka Puasa at IKEA

Image
Finally, I had broken fast together with Amri,Shae and Diey...My former coursemates during studied at KUSTEM aka UMT now.... Actually, we had planned this gathering for few times before and this in the only that really happened...We had the gathering at IKEA...Kebetulan mase tu bulan puase...Yang datang sekali mase kami gathering tu, Mimie and his companion;Amir aka Amila Amir, diey's twin sister and her bunch of friends... Kami dapatlah borak2 melepaskan rindu sebab memang dah lamer tak jumpe... Yang dah berubah drastically malam tu adalah the girl that claimed have been changed her soul with amry, Shae laaa....Hahaha... Malam tu, Shae bukan jer muncul dengan dressing yang soooooo "woman", siap bawak "teman tapi mesra" yang body stok bouncer...hahaha...jangan marah ar Amri....Gurau jer.... Bile ditanya, macam kawan jer, tapi reaksi and bodily gestured cam ader sesuatu jer... Biarlah rahsie ek Shae...All the best ek???Cekgu sentiasa mendoakan yang terbaik untuk

PANTUN RAYE

HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL.... Kelantan... Make ikke cicoh budu Jange lupo tamboh peta Kelik rayo taksir laju Nanti rayo dale sepita Terengganu... Makang ubi dengang ikang Makang kepok cicah cuke Bulang raye bakal menjelang jangang kite masang muke Pahang... Sepadan Pahang ada kasino Nasi dagang ikan patin Jange mu masam muko Raya makan rendang sadin Johor... Cegitu cegini awak suke Awak suke kite tak suke Esok luse hari raye Sama-sama bersuke rie Melaka... Hawau kau berak merate Kaki bengkak ulau patok Kalu balik naik kerete Jangan pandu kalau ngantok N. Sembilan... Masak lomak cili api Campo dongan daun turi Hari rayo kolumpo sopi Tinggal penyamun dongan pencuri (org kolumpo jgn kocik ati!!) Selangor/K.Lumpur... Wa cakap lu wa tak tau Tapi wa tipu sama lu Raya jangan buat tak tau duit raya ada bagi gua dulu Perak... Gulei tempoyak ikan mayong Deroyan busok tebok tupei Pandu hemat ingat kampong Ase(Asal) teman selamat sampei Kedah... Aloq Staq ter

MINAL AIDIL WAL FAIZIN 1428H

Image
Dua jenis sampul duit raye yang ternyata punyai isi yang berbeza....My first time ever being the duit rayer giver....Hmmm...Agak kekok tapi ok laaa... Duit elaun bulanan yg Cekgu dapat tuh tak salah rasernyer kalau nak bersedekah sesen dua pada budak2 nih....Kalau lain kali Cekgu ader banyak, banyak la dapat..Inila yang dikatakan rezeki anak2...muahahaha... Semalam kami sekeluarga sebelah Abah berkumpul di rumah Atuk di Pantai Dalam. Bende nih actually jadi kelaziman kami tiap2 tahun...Kami akan berkumpul dan memeasak bersama menanti hari RAYA keesokkannya. Kebiasaan seorang daripada adikberadik Abah akan jadi hos untuk rumah yang akan kami berkampung untuk masak2 dan berhari raya sehari sebelum sehinggalah pagi raya....Tapi tahun ni yang sepatutnya dibuat di rumah Pak Lang Cekgu tak jadi atas sebab2 yang tak dapat nak dielakkan... Jadi tahun ni kami cuma bermalam raye di rumah atuk just untuk acara bermaafan dan lepas tu kami blah ke rumah masing2.... Kami telah punyai perancangan m

Breaking Fast@Nelayan

Breaking Fast with my classmate at Nelayan Restaurant, Tasik Tititwangsa....Hari yang cukup bersejarah sebab kami terpaksa berbuke dalam kereta dengan hanya mengorek hidung jer...(iyeeekkk!!!). And we reached late to the restaurant.... Kami terpakse menorek idung pasal.... Sebab kami takde bende yang boleh dikunyah atau dimasukkan ke dalam rongga mulut kami...ciann.....Hahahahahaha...Cekgu Jeghein ni jijik btoll!!!! Okkay, enjoi!!!!

P.E aka Physical Education

Image
ANTARA AKTIVITI PE kami yang menjerihkan sebab bulan2 pose nih pun still ader PE and lepas PE jer sumer dah stok sangap je dalam kelas pasal dah penat... Cekgu2 laki nih yang smoker tu kalu ngantok leh pi toilet ngasap kejap, tapi biler dah bulan pose nih tahan jer la sangap... Anyway kelas PE nih memang enjoy!!! Kami dah buat sukan ragam aka sukaneka, pergerakan kreatif, ape lagi ntah...banyak laa... Rase cam budak2 balik pulekk.... Arini Cekgu ader meeting janji nak buke ngn Diey, Shae, Amri... Kite jupe di IKEA....lame benor dah kite tak jupe....