Posts

Showing posts from November, 2008

Break kejap...

Image
Salam semua. Rasenya aku kene break kejap kut. Sebab nak repair laptop ni, macam ade problem sket.. Masalah bile nak scandisk. Mase scandisk je, sampai certain stage, scandisk hung and stop... Masalah ni kalau dibiarkan akan berlarutan... Sayang...sebab baru je berbini beli.... Aku beli bile ek??? Kalau lupe boleh klik link ni... Yeay...Alhamdulillah.... Mungkin lama, mungkin kejap je... Aku masih ade di alam maya ni, cuma tak ade untuk mengupdate je... Kepada mereka yang sibuk 2 menyeru supaya aku cepat 2 mendirikan masjid..Terimakaseh banyak 2 yee... :) Terima kasih kepada kakak 2 dan abang 2 blogger yang suh carik cepat 2 tu... Nantila dulu... Semoga makbul doa kalian semua... Tapi rasenya bukan dalam masa 1-2 tahun ni kut... Tengok je laa... Aku pun baru nak mulakan kerjaya, nak buat itu dan ini... InsyaAllah... Ok yea... Sebelum habis ni, terimalah serangkap pantun ni.. Tanam pinang rapat-rapat Biar senang puyuh berlari Kalau kupinang, pinang tak dapat Kupujuk-pu

Kalau SUAMI, Jika SUAMI...

Prelude: Just nak share this fwd email; by my Pak Uda... *Khas untuk suami-suami....tak lupe buat sang isteri-isteri (banyak ke isteri nih??) KALAU SUAMI Kalau suami mula berahsia.. Itu tandanya dia tak setia Kalau suami meninggi suara Itu tandanya dia dah ada mak we Kalau suami mengaku bujang tua Itu tandanya dia nak ngurat anak dara Kalau suami selera tak ada Itu tandanya dia nak pasang dua Kalau suami lambat balik aje Itu tandanya dia dah syok kat deparment dia Kalau suami tidur di ruang tamu Itu tandanya dia dah jemu Kalau suami malam jumaat buat tak tahu Itu tandanya tak lama lagi hidupmu bermadu Kalau suami garang macam singa Itu tandanya hati dia dah tak cinta Kalau suami asyik komplen aje Itu tandanya dia dah tak suka Kalau suami mula sepak terajang ke muka Itu tandanya dia nak memberimu title JANDA.. JIKA SUAMI Jika suami sayangkan isteri Dapat gaji semua diberi Jika suami sayangkan isteri Kerja rumah rela dikongsi Jika suami sayangkan isteri Kereta diberi

New Gadget...

Image
Aku dah lame wishkan bende nih... Aku sendiri pun taktau pasal mechanism bende nih, camne dier berfungsi, berape regenye, dan beberapa kemusykilan yang membenak dalam kepala hatuk aku ni... Aku try gak tanye member aku pasal bende ni, tapi jawapannya tak berapa memuaskan hati... Last 2 aku nekad je terus beli...Tanpa panduan dari sape 2 ... Dan inilah dia.... Wireless Router jenama Belkin 4G.... Huhu... Aku ingat mahalla regenye...Tak le semahal yang aku sangka... Ok laa...Dan tak perlu la aku sebutkan kat sini.. Minat aku nak beli BENDA ALLAH ni lepas aku tengok rancangan REMAJA yang cover pasal bende ni dalam segmen GADGET yang dihoskan oleh E-One... Bleh la klik link ini atau GADGET tu kalau berminat nak tau lebih lanjut.... Aku beli pun tak jauh dari umah aku... Aku dok Shah Alam, jadi aku beli dalam area Shah Alam ni je... Kat PAS (Plaza Alam Sentral) je.... Memula ingat nak beli kat Loyat, tapi rase seksa nak pi sane tak berbaloi pulak... Better carik kat sin

Mencari Idaman Hati...

Image
Haha... Provokatif tak tajuk entry aku nih?? Mencari idaman hati bukan senang.. Lagi 2 kalau jenis yang High-Taste cam sape 2 laa... Ceh... Macam bagus jee.... Aku bukan nak carik idaman hati yang "TU" laa... Tapi tengah berkira 2 nak carik template baru... Bukan maksud aku nak kenakan korang, tapi memang nak kenakan pun... Tak lee...Jangan marah ye, sayang... Hehe... Jadi, aku nak jugak mintak pertolongan, kalau 2 sape 2 yang boleh kenen 2 kan aku dengan portal atau link 2 yang baik punye untuk tukar template... Dan aku dah setkan kriteria pilihan qalbu aku nih.. Antaranya ialah... mustilah cun simple bertudung sweet tak berat 40 kilo sudah! ade 3 column kalau bulih nak yang putih, template basic hijau (kalau bulih laaa) Haaa...Amacam, high-taste sesgt kan??? Hahaha.. Bukan ape, sebab aku tukar sebab ade member baik hati yang komplen pasal template aku ni button komennya kat atas... Ade pulak yang komen slah parking, itu yang memburukkan keadaan... Tapi a

Chalet Rimba Jinbara...

Image
Ade sape 2 tak kenal dengan Jinbara ke kat sini?? Cuba angkat tangan sket...Meh cikgu nak hukum... Hermmm...Takde sape yang angkat tangan ni.. Betul ni kenal?? Kalau tak kenai, hang pi la tanya cik google, nescaya berlambak 2 link yang kuar, nak image pun same gak... Bukan ape, saje nak intro tempat yang kitorang baru (??) je pi, Sabtu dan Ahad yang lepas... Bersempena nak meraikan kejayaan budak 2 bola sekolah aku yang menerpa kejayaan dalam Kejohanan Piala DYTM Raja Muda ... Alaaa, yang sampai Datuk Seri Hishamuddin datang sekolah aku tu... Ingat lagi??? Dorang ni diraikan sebab excel dlm kejohanan tu, dan kalau aral yang melintang tu tak ade laa, dah memang boleh menang... Aral pebende?? Sendiri ingat la ye.... Oklaa, kitorg menghabiskan mase Sabtu dan Ahad untuk melepak menikmati alam semulajadi dan deruan air terjun yang tak jauh dari chalet kitorg; BELAKANG UMAH je... Kalau dah gian sangat 2 nak mandi sungai, bukak baju, terjun je.... Tapi sayangnya, air tak cukup da

Bukan Ku Pinta...Mari BerKURUS!

Image
Cerita 1 Before I start the entry, just wanna congrats the pupils of my skool for their achievement in the UPSR... 17 of them were the heroes, and 6 of them got lots of things to work with... Just dont giveup life... Pencapaian skolah aku tak le cemerlang mane, tapi yang ralatnya, ramai yang kecundang tersasar dari 5 A's because of SCIENCE... What a spoil... 23 of them got B for it... and the harder effort must be put in, to make it right... Mase result ni kuar, melalak 2 depa yang dpt 4A 1B ni.... sebab memang harapan tinggi nak dpt 5A.. Same la cam aku gak dulu... Menangis melalak 2 sebab tak dapat 4A sebab mase tu mane ade Science... Sippi je lagik... Takpe, lepas ni; kalau cikgu ditakdirkan mengajar kamu Science for next year, I would do my best... Kalau bukan cikgu, im sure that the other teacher will do the same...For our sake.... Takpe, yang dah lepas, biar lepas....Let the bygones be bygones.. The future is wider and longer and awaiting for u my dear... Cerita 2

Biarkan...

Image
Biar hidup sendiri dan selesa membina pahala daripada hidup berdua tetapi menjadi pencetus dosa ke neraka. Biar hidup seorang dan berenang menuju TUHAN dengan selesa dan bahagia, daripada hidup berdua dan merasakan diri masih menggoda untuk semua. Biar hidup sendiri dan masih kekal serinya daripada dikelilingi lelaki tetapi telah hilang maruah diri. Biar lambat bertemu jodoh tetapi tinggi peribadi daripada cepat jodohnya tetapi tidak lama ditinggalkan pergi. Biar menjadi rama-rama dengan sayapnya yang terang dan indah daripada sang kelkatu yang menerjah api. Sumber: Krueng.org Dok aku browse belog aku yang chantek ni, memang ade mutiara kata kat sidebar widget nih, dah aku tertarik nak publish yang nih... Sedikit-sebanyak mungkin mengenai aku... Mungkin laa.... Biarkan je....

Ini Betul²....Ini Bukan Cobaan La!

Image
Haaa... Ini mungkin entry terakhir tentang PRM yang dah berlalu kat sekolah aku... Lepas berhempas-pulas...Gaduh sini sket, sane sket... Baik 2 semua...Dan terus bekerja untuk kebaikan sekolah... Akhirnya.... Segalanya dah selesai...Mission accomplished... Berbalik pada topik utama, inilah tugas khas aku mase Datuk Seri mai skolah aku tu... Buat mende?? MENYEMATKAN BUNGA ROZEK UNTUK DATUK SERI HISHAMUDDIN HUSSIEN Sounds simple kan??? Debarnye, ketaqnye..... huhu... Diberi penghormatan, atas dasar ape pun aku tatau... Memula cam nak menolak, tapi atas alasan 2 yang diberi, yang aku boleh terima... takmola cakap kat sini, kang org ckp aku ni angkat bakul sendiri & sebab dorg ckp gitu pun sebab nak pujuk aku terima tugas tu je...kut! Okla tu.... Aku cume menurut perintah je... Pengalaman yang agak manis sebab belum pernah lagi buat gini seumur hidup. Rasa cam mimpi je... Berdepan dengan orang besar, aura Datuk mmg terasa... Maunye aku tak terketaq 2 .... Kalau koranglah

A.W.A.R.D.S & Tagged; By Luth Textile...

Image
Haaa...Tu dia...Terima kasih kepada mereka yang dah agak lame bagi awards berkembar ni pada aku... Di mana, cik OrangeLily ngn EnchekCamera memberikan awards yang sama pada cikgu... Anak murid bagi, cikgu amik je laaa.... Yang kalerfool tu dari Bakal Cikgi, Sufi Idany .... Terima kasih jugak ye.... Bagilah lagi ye....Len kali.... Untuk tagg, ditugas-in oleh Encik Luth Textile ... Nak tau pasal tulisan tangan aku... Aku ni cikgu yang mempunyai tulisan yang agak tak comey... Kebiasaannya tulisan tangan cikgu akan lawa dan jadik idola... Tapi aku...??? Layan je laa.... 1. Your name/username: 2. Left handed or right handed: 3. Favorite letter to write: 4. Least favorite letter to write: 5. Write "The quick brown fox jumps over the lazy dog" : matilaa tak ikut rules...Gasak! 6. Tag 6 people: Takmo laa.... Orang nak tagged aku xpe...Tapi aku takmo laa... Nanti Tuhan balas balik...Heheh... Nota KukuKaki : Maafkan saya kalau ade tagged yang tak berjawab...