Posts

Showing posts from October, 2008

Harus Dipancung Mereka Ini...

Image
Kahkahkah.... Nak putus urat merih perut mase dengar Kak Nawahida yang jadi panel pemeriksa kertas ujian Pengawas untuk sesi tahun depan.... Apela nak jadi dengan dorg nih...Lagu Negaraku tu pun tak hafal lagi... Dah la tak hafal, main taram je lirik... Geli usus kecik bile bace balik apa yang dorg tulis tu... FYI, lirik ini ditulis oleh calon Pengawas sekolah aku yang agak sengal... Kalau tak berapa nak nampak, aku terangkan sikit kat sini ye... Enjoy!...Hampess.... Soalan: Tuliskan lirik lagu NEGARAKU pada ruang di bawah.....blabla... Negaraku tanam tupa negaraku rakyat hidup bersatu madu (ape kejadah madu...??!!) rakyat bagaian tupa nugi raga kita selamat berkata rakyat bagaian tupa nugi raga kita selamat bekata nota: raga dengan raja same kot....hampess sungguh! Apela nak jadi dengan dorang nih, sedih aku bile pikir 2 balik... Gelak, gelak jugak...tapi ini bulih jadi masalah patriotisme kalau tak dicegah dari awal... p/s: Seronok skit arini, terlompat 2 cam mo

Hmm....Kelucahan MAZI!

Image
Rindu ngan pakcik tak?? Tak??? Pakcik rindu dengan korang semua... Tapi Pakcik Malu nak cakap kat sini yang pakcik rindu dengan korang semua... Apela orang tua ni merapik... Err... Sebenarnya, pakcik dah kene sindrom ni... Nama syndrom tu pakcik sendiri yang temui hasil ujikaji ala-carte (ala kadar) yang dilakukan semasa belajar sains samudera dengan Nurul Syuhada Nurul Ain dulu di KUSTEM terchenta... Hahaha... Pakcik tumpang glemer ye Cik Nurul...Hoho... Er...Pakcik dah terkene sindrom nih... Namenya ialah sindrom MAZI ... Lucah ke??? Bukan ape laa...MAZI ni adalah... MALAS + BIZI = MAZI... Paham children...???! Oklaa... Banyak keje... Makin tua makin byk pulak keje pakcik nih... Ingat makin tua makin senang hati dan goyang kaki... Rupenya lain plak... ps: Trimas kepada semuaaaaaaa orang yang pakcik sayang kerana wish utk HARI Tua pakcik... Pakcik tau pakcik dan tua bangka skang nih... Sebab tu laa msg korang yg wish tu pun pakcik tak reply.. Takpe naa... Maafkan

Bukan Melukut Di Tepi Gantang...

Image
Huhu.... Selamat 25 tahun 1 hari untuk diri aku sendiri... Dah bersempena dengan pertambahan warga emas umur aku nih, rase cam gatai je tangan nak tukaq tagline aku yang lama... Ape ye?? I Wannabe Superb GURU BaniHassim kenapa nak tukar?? Sebab aku suke laa... Sebab rase nak tukar, dan dah ade yg lebih BEST, segar, bugar dari yang ini... Boleh kan?? Jadi, aku dengan banggenya kembang-kempis idung mengisytiharkan tagline baru aku: Bukan Melukut Di Tepi Gantang... Haaaa....best tak?? Tak best??? Buat 2 je laa best... Lantak la, tapi bagi aku mmg best...dengan beberapa fakta yang berikut Yang Arif : Saya ingin menaikkan kembali prestij peribahasa, bidalan, perumpamaan orang Melayu yang kian dilupakan... Saya rasakan, ramai yang kurang tahu maksud Melukut... Saya rasakan, kerjaya dan situasi saya tersangatlah sesuai dan padan... Peribahasa ini cukup memberikan aspirasi kepada saya...InsyaAllah... Saya rasakan yang saya mmg po yo... Rasional " Bukan Melukut Di Tepi Gant

Hari Inilah Harinya...

Image
Dah... Dah cukup tiga suku abad umur aku... Takde ape nak cakap... Cume mungkin tahun baru ni, aku akan ade seseorang yang akan bertahta di hati?? Atau menjadi seorang yang benar 2 SUPERB?? Huhu... Banyak wishlist yang aku dah pikiaq dalam kepala... Dan InsyaAllah aku akan berusaha sehabis baik untuk mencapai semuanya.. Chayyo... Dengan umur yang mendatang, dengan ke-bangka-an kematangan yang akan aku tempuhi nanti, semoga tahun baru aku akan lebih baik, paling baik dalam segalanya... Aku mendoakan semoga, keluarga, kawan 2 , dan sesiapa yang mengenali aku, akan terima aku seadanya. Sentiasa aku mendokong mereka dan mereka mendokong aku.... Bukan senang, sebab hidup semakin hari semakin sukar...dan hari mendatang akan membawa sinar bahagia kepada kita semua...InsyaAllah... Semoga Malaysiaku Aman Damai...Sejahtera.... Di kesempatan ini, aku suke ambik kesempatan mereka yang berkongsi hari lahir dengan aku... Selamat Hari Keputeraan ke-78 Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta

Piala DYTM Raja Muda Selangor

Image
Inilah piala yang menjadi rebutan bagi sekolah 2 yang berada di area PPD Petaling Perdana ini khususnya... Piala DYTM Raja Muda Selangor, Edisi ke-21 ... Berlangsung dari 16 Oktober sehingga 13 November 2008 . Terdapat 6 kumpulan kesemuanya, dan setiap kumpulan terdiri daripada 5 sekolah/pasukan . Setakat ini, updates utk perlawanan yang telah ditempuhi oleh pasukan sekolah aku, SKS24; 2 perlawanan... Dan kesemuanya kejayaan memihak kepada kami . Tahniah Cikgu Rosdi aka Sedi dan anak 2 Sidek didiknya.... Match Updates! Perlawanan SKS24 vs SK Taman Sri Muda ; 2-1 Perlawanan SKS24 vs SK Hicom ; 5-0 (kemenangan besar nih...dah boleh tumbangkan lembu buat kenduri nih..heheh.... Semoga perlawanan yang akan datang ni akan membuahkan hadiah kemenangan lagi buat SKS24... InsyaAllah... 2 pics kat bawah ni lah artwork aku yang simple2 je... Aku jadik tukang buat cover utk buku aturcara je... Ini je yang aku mampu buat... Biase je kut cover nih...Kalau aku terer Photoshop m

PPSMI Phase VI, SMT Shah Alam (Part Two)

Image
Kalau anda rasakan yang imej ini terlalu cinoni , klik imej untuk paparan lebih " nikmat " The memories remain... Hopefully we'll be the catalyst for the generation that ICT-minded..In order to achieve the mission of being an advance country... God Willing.... Kalau anda rasakan yang imej ini terlalu cinoni , klik imej untuk paparan lebih " nikmat " Toche sifu...! Toche for ur knowledge and teachings.... Kalau anda rasakan yang imej ini terlalu cinoni , klik imej untuk paparan lebih " nikmat " Dah KURUS us, haruslah ade sijil... Selamat Menerima Sijil.. Maafkan saya kalau ade gambar cikgu/cikgi yang tak termasuk dalam ni... Kalau nak gambar anda, bolehlah contact or email saya atau En Amin sendiri ye... InsyaAllah kite akan berjumpa lagi di ruang dan peluang yang berbeza. Semoga kite semua dapat menjadi guru yang berbeza dan menjadi sesuatu kepada sekolah... Jadilah aset berbanding liabiliti...

PPSMI Phase VI, SMT Shah Alam (Part Uno)

Image
Aku pernah kate nak update tentang KURUS us yang aku pi hari tu... Kat sini aku upload compilation of the pictures je laa.. Nak tau citernye, klik SINI atau pun It Comes to An End. ye taulan ku sayang... Uweek.... Kalau anda rasakan yang imej ini terlalu cinoni , klik imej untuk paparan lebih " nikmat " Suasana dalam kelas...Semua tekun ni, yang pura 2 tekun pun ade gak, sebab nak masuk kamera... Kalau anda rasakan yang imej ini terlalu cinoni , klik imej untuk paparan lebih " nikmat " Makan Time....Makan jangan tak makan... Kalau anda rasakan yang imej ini terlalu cinoni , klik imej untuk paparan lebih " nikmat " The closing ceremony, aku la MCnye...Tu pon main terjun 2 je....Tak well prepared.. Poyo je... suara tak semacho Mahadzir Lokman ade hati nak jadik MC Terima kasih kepada tenaga pengajar dan facilitator....

Perlawanan Piala Sumbangsih Piala Raja Muda 2008

Image
Edited: Gambar di atas adalah BUKAN gambar pasukan Bola Sepak SKS 24 tapi gambar pasukan senamrobik yang menjadi penghibur dan pengisi masa lapang separuh masa pertama... Gambar berserta dengan guru pembimbing, Cikgu Na, Cikgu Rizal dan Cikgu Zuraidah (yg tengah memuncungkan muncungnye) Nak bercerita tentang Piala DYTM Raja Muda Selangor edisi ke-21 yang dituanrumahkan oleh sekolah aku, SK Seksyen 24 .... Liga ni berlangsung selama hampir sebulan, 16 Oktober - 13 November 2008 nanti... Yang disertai oleh hampir 30++ buah sekolah... Nantilah aku ceritakan lebih lanjut... Cuma nak highlight perlawanan Piala Sumbangsih sempena PRM ni... Hari tu; 16 Oktober kami berlawan dengan juara Tahun Lepas, SK Raja Muda dan kami berjaya mengatasi dengan kesudahan penalti... 3-1.... Permainan yang susah aku nak describe...Nanti laa... Yang penting, kitorg dah menang... Ole-ole-ole...SKS24 menang...SKS24 menang.... Okeh la...Nanti aku citer dengan lebih lanjut pasal PRM ni...ape keje aku,

Makan, makan, makan...

Image
Asal raye je makan...Asal raye open house... Asal open house je raye.... Melamtak semua...Semua nak masuk dalam tembolok... Semua nak puaskan nafsu syahwat serakah , puaskan selera dek kerana dah sebulan kite berpuase...Hehehe.. Jangan cakap orang, aku pun gitu gak ...Hehehe... Camne nak menten badan kalau cenggini... Kang bile buat reunion atau konvo nanti orang dah tak kenal...sebab dah larik shape...hahahaha... Erm... Member aku yang baru posting skali ngan aku yang tgh dalam mengandung sekarang ni request...; Cikgu Sue Katenya bile nak buat reunion dak course aku... Dan jawapan aku: Tengokla dulu, nanti kite plan simple 2 ...Nanti aku reply balik camne... Memang nak buat, tapi bukan dalam mase terdekat nih, sebab gaji pun blum dapat lagi.. Dah masuk bulan ke-3 dah nih... Kalau En Ubai ade membaca nie, demo kat Kelantan tokse maghi sini ke... Boleh wat gathering.. Heheh... Oklaa...Nanti kite follow up balik la ye... Dan 2 compilation gambar kat bawah ni menunjukkan nafsu

Selamat Tinggal Kekasih Lama...

Image
Selamat tinggal kekasih hijau ku....Aku terpaksa meninggalkanmu, kerana aku bukan lagi seperti dulu... Hahaha, poyos je... Rasenye feed blog aku dah sihat skg nih....dan sebabnya adalah template lame aku yg aku dah godek 2 menunjukkan taringnya... Jadi aku amik keputusan nak tukar lain... Dan template yg korang tgk ni masih lagi dalam pembikinan...Nak buang itu dan ini... Jadi jgn marah kalau ade yg kurang ye... Cik Yonna oiii...Kite dah repair feed kite tu, jadi harapnya takdela komplen lagi lepas ni ye...