Posts

Showing posts from May, 2007

It's Time to Improve Myself

Biler sebut pasal being menonjol dalam kelas, aku mencuba sedaya boleh nak jadi participant paling aktif dalam kelas Kalau muka aku nih yang tak menonjol, dak2 lain seems to be dull... Sometimes I should be more serious in certain situation and time because I just dont want they assume me as clown... My class consisted of only 11 pax now after the addition of 5 new classmates... Most of my classmates were Penangian exception me, Hisham and the Kedah man/boy, Azizan... This new kid has been graduated the same year as me... Tomorrow I have to make a presentation, not just me, but all of us... We were given the chance to choose any topics and mine is about "slimming products".. Topic that I get used of it...Easier for, and just to back up the presentation skills and the slaid to be potrayed... Since I've been taken this course, most of the class was connected and became a dejavu for me... By then, pray for my excellent in tomorrow presentation ok?? Maassalamah... Sehingga

It came to an end of my 1st subject...

Yesterday was the last day of my first subject taken at PSDC; Communication English. The subject was teached by Miss Annie Yew, a brilliant and good lecturer in her field that inclusive of all aspects of English... Actually she's done well in her mastered subject and the objectives were reached to us.. Aku pun quite happy that we finished one subject already.. But for the last day of this subject, not all of the class attended.. Hisham has gone to Kelantan for his MTest; a test which I didn't had the chance to take it anymore...(got blacklisted I Think...) Khairil is gone for his graduation in Uitm Shah Alam... Finally, only 5 of us are left to finish the subject..actually it should be 4, but so suddenly the Mamak girl that I've met on the orientation day came back and jopin the class and that made us 5... Thank God, Ima finally has her own company...Not lonely anymore... And her company named Natrah; a Penangian too.. That's would be fine for her, at least kalau dier l

A Bit Update

A new living at a new place wasn't a tough if u got a good preparation... Aku sekarang dah ada di Bumi Nasi Kandar ni baru beberapa hari... Bermacam2 perasaan bercampur-baur aku sebelum aku datang ke sini,tapi sekarang aku rasa lega... Perasaan negatif yang dulu dah tak ada lagi dan aku tak perlu merisaukan apa-apa lagi sekarang ni.. Aku dah menghadiri kelas Communication English teached by a sweet lecturer - Miss Annie Yew. Her class was quite interesting and never easy for the audience to get caught sleepy... Her class was handled properly because she had sooo....much experience in this language field... We were advised to converse in English as a "live" training in order to enhance our English communication skills... And we tried our best to speaks English even sometimes we got tired of it... The class session is just like the office hour...nine to five and we're given 3 slot time for breaking; in the morning for 1/2 an hour, afternoon for lunch for 1 hour and eve

Finale AF5 : Mila Pecah Tradisi...

Congratz tu Mila... She managed to end up to be the champion.. Sorry to say to Ebi, but he can't beat Mila at all...Just look at his performence yesterday night... Haru-biru dan seperti Kak Ogy cakap, "It's Only physical"... Mila, I saluted u because U has Improved a lot from day 1... The ordinary has became the extraordinary... The others, congrats for gone through the past 9 weeks and good luck guys... Akademi Fantasia :: No More :: and Ikon Malaysia will be taken over the stage... Aznil also :: No More :: in AF and it's nice to have Aznil in AF for these past 5 years ago... Oklaa, AF tutup kedai malam ni dan tiada lagi cakap2 AF lepas ni...

AKADEMI FANTASIA 5: Who Will be the Champion?

Image
Hari ini akan menjadi detik penentu kepada calon bakal Juara pilihan SMS semata-mata ini... Siapa akan jadi juara, Terpulang kepada komuniti Malaysia... Sanggup berhabis, bergolok-gadai demi orang yang tiada kaitan dengannya... Jari Jadi Juri...What ever!! "Viva Rakyat Malaysia"... Nantikan keputusannya dan nantikan jumlah keuntungan Astro selepas ini... Tunggu... Langsung dari Stadium Putra Bukit Jalil, Sabtu, 19 Mei 2007, 9.00 malam.

It's your day, Teacher! HAPPY TEACHER'S DAY...

Image
Menjelang setiap 16 Mei setiap tahun adalah hari di mana sedunia meraikan hari ini sebagai hari yang istimewa bagi meraikan insan yang bergelar "Guru", "Cikgu", "Ustaz", "Ustazah", "Sir", "Madam", "Teacher" atau apa jua panggilan dijolokkan kepada mereka. Mereka yang berkerjaya di dalam bidang yang cukup mencabar tambahan lagi di zaman sekarang ini di mana tahap dah peringkat pemikiran anak-anak generasi baru jauh sudah dianjak paradigmanya. Anak-anak yang akan diasuh dan dididik bukanlah jenis yang menurut perintah semata-mata tanpa bertanya jawab kenapa dan apa perlunya menurut arahan...Mereka akan menyoal dan barangkali mengingkari arahan yang diberikan dan di sinilah "insan istimewa (ii)" ini diuji tahap profesionalisme mereka... Aku juga seperti insan yang pernah bergelar kanak-kanak sedari umur 6 tahun sehinggalah dewasa menjangkau 22 tahun telah menuntut ilmu dan mengalami alam persekolahan yang penu

What's the meaning behind your name ?

Instructions: What you do is find out what each letter of your name means. Then connect all the meanings and it describes YOU. (Its TRUE) & (Is'nt it GREAT !!) - BH says; Isn't it???...It's ok tp try, how knows it suits u.... If you have double or triple letters, just count the meaning once. example: HAZREN H= You are not judgmental. ( Think soo...) A= You can be very quiet when you have something on your mind. (sometimes I'll be the quitest person...) Z = You're always fighting with someone. ( I always fighting in opinion and I was want to be the champs!!!) R =You are a social butterfly. (rama-rama by Ella...hahaha...) E =You are a very exciting person. (teruja too....) N = You like to work, but you always want a break. (That's not so-really me...) A = You can be very quiet when you have something on your mind. B = You are always cautious when it comes to meeting newpeople. C = You definitely have a partier side in you, don't be shy to show it. D

Iklan Jawatan Kosong

Image
CARA MEMOHON: Anda cuma perlu menunggu penjemput yang berkaliber untuk menjemput anda. Ia akan menjemput anda pada bila-bila masa saja (mungkin sekejap lagi). Ia akan berlembut kepada orang-orang tertentu dan akan bengis kepada orang-orang tertentu. Ia diberi nama Izrail. ENAM SOALAN BOCOR: 1. Siapa Tuhan anda? 2. Apa Agama anda? 3. Siapa Nabi anda? 4. Apa Kitab anda? 5. Di mana Kiblat anda? 6. Siapa Saudara anda? TIPS UNTUK BERJAYA DALAM TEMUDUGA TERTUTUP INI: Hadis hasan yang diriwayatkan oleh Ahmad Hanbal, yang bermaksud begini: Sabda Rasulullah SAW: "Sesungguhnya apabila jenazah seseorang itu diletakkan di dalam kuburnya, sesungguhnya jenazah itu mendengar suara terompah kasut) orang-orang yang menghantarnya ke kubur pada saat mereka meninggalkan tempat itu. Jika mayat itu seorang muslim, maka solat yang dilakukannya ketika beliau masih hidup di dunia akan diletakkan di kepalanya, puasanya diletakkan disebelah kanannya, zakatnya diletakkan di sebelah kirinya dan amalan kebajik

PENGUMUMAN: Henset baru Amri....

Image
Motorola V3i Sajer jer nak advertise aka kecoh2 kat sini...Henset terbaru Amri....Lawa gak!!!! Kalau yang limited edition tu lagi lawa wooo.....

Detik-Detik Rasulullah Dijemput Sakaratul Maut

Kisah ini dicopy-paste kan dari seorang sahabat yang acapkali mem"forward" email pada aku...Thanx to Norhisham Nordin, even aku tak kenal dia, tapi dia selalu forward email berguna pada aku...Jom kita baca dan renungkan bersama... " Ada sebuah kisah tentang cinta yang sebenar-benar cinta yang dicontohkan Allah melalui kehidupan Rasul-Nya. Pagi itu, walaupun langit telah mulai menguning, burung-burung gurun enggan mengepakkan sayap. Pagi itu, Rasulullah dengan suara terbatas memberikan khutbah, "Wahai umatku, kita semua ada dalam kekuasaan Allah dan cinta kasih-Nya. Maka taati dan bertakwalah kepada-Nya. Kuwariskan dua perkara pada kalian, Al Qur'an dan sunnahku. Barang siapa mencintai sunnahku, bererti mencintai aku dan kelak orang-orang yang mencintaiku, akan masuk syurga bersama-sama aku." Khutbah singkat itu diakhiri dengan pandangan mata Rasulullah yang tenang dan penuh minat menatap sahabatnya satu persatu. Abu Bakar menatap mata itu dengan berkaca-k

Kembali ke Penang...

Image
Gerbang Bernam Jaya..Marvellous!! Hari Rabu lepas aku dah bertolak ke Bayan Lepas, Penang disebabkan aku akan menyertai Skim Latihan Graduan dalam kursus Management sepertimana yang aku telah ceritakan dalam post yang lepas. Disebabkan person yang incharge bahgian kemasukan tu terlupa nak call aku untuk confirmkan hari kemasukan ke PSDC tu berserta dengan orientasi sekali, aku ambil keputusan terus pergi ke Penang nak menghantar barang aku yang melambak2 nih, macam orang dah ada family jer (bak kata mak aku, haha)...Semua barang aku angkut ke sana. Al-maklumlaa aku pun ade bawak transport sendiri.. Kami bertolak dari rumah dalam pukul 8 lebih dengan suasana yang agak hujan dan lembap, aku driving melalui highway Bukit Jelutong untuk ke Utara. Ini first time aku ke sana sendiri (actually bukan bersendirian sangat)..Mama ngan my youngest bro ikut sekali...Aku tak kisah pun kalau aku kene ke Penang bersendirian, lagipun I'm grown up skang..Bukan budak2 lagi...Mak aku sebenarnya sepe

PhD In Candat...Don't Play2....

Image

:: Gi Candat Sotong :: Part 2

Image
Menyelusuri Sungai Marang menggamit kembali kenangan yang dulu dengan Tiha, Ija, Amri untuk mengambil sampel sedimen dasar sungai....Waktu tu aku sempat berangan mengimbau balik kenangan yang cukup manis tuh...Tapi itu cerita lama, sekarang aku berada di tempat yang sama untuk tujuan yang berbeza..... Beberapa shot gambar2 kat atas nih antara yang mengingatkan aku kembali masa zaman sampling untuk final year projek kami...Lokasi gambar ni di jeti Marang....Masa mula2 bot yang membawa kami mencandat nih datang menghampiri, aku teringat dengan bot kepunyaan KUSTEM yang sentiasa setia menemani kami membawa ke semua destinasi bagi tujuan pembelajaran kami...Bot ni sama buruknya dengan bot UNPUTRA I & UNIPUTRA II....Tapi sama2 berjasa.... Berbalik kepada aktiviti mencandat kami tu, sebelum kami bertolak, semua orang sibuk shopping sakan nih, bukan beli baju tapi beli makanan!! Yellaaa, takut nanti kebulur atas bot buleh la buat kudap2 sambil candat. Tak cukup dengan tu, kami turu

:: Gi Candat Sotong? Seronoknyerrrr....Tapi Penat!!! Part 1 ::

Image
Seperti yang aku dah war2-kan dulu...Aku pi candat sotong di tempat yang pernah aku tinggalkan dulu...Setelah beberapa tahun aku tinggalkan KT, kini aku kembali untuk tujuan yang jauh berbeza dari yang dulu....Kira-2 3 hari 2 malam aku habiskan dengan berlibur seboleh dan semahunya sebab aku sendiri pun tak tahu bila lagi aku boleh dan akan jejakkan kaki ke negeri keropok lekor nih...Kalau diikutkan mahu sahaja aku berjumpa kawan2 lama yang dah bermaustautin dan berkerjaya ataupun masih mencari segulung lagi pengiktirafan akademik di sana, tapi faktor kekangan masa yang dibandingkan dengan bilangan aktiviti yang hendak dihabiskan di sana memang tak mencukupi...Takpelaa maybe lain kali... Waktu perjalanan yang agak panjang memang menjerihkan samada kita menjadi pemandu atau yang dipandu...masa berjam2 dihabiskan di dalam kenderaan memang sesuatu yang panjang dan itulah lumrahnya...Pulak tuh untuk perjalanan ni aku yang jadi pemandu mungkin faktor usia aku yang lebih muda daripada penum

Going To Terengganu Was Like a Revive !!!

Image
Hi Everyone! Tomorrow I'll be headed to Terengganu with my Abah, and few of his friends for a few days of holidays/vacation/trip or whatever it might been called...I really feel so excited for having the chance again to be visited my old skool playground since I was young before during my study day...Aaarrr, missing u all guys and all the sweeties of memories a few years ago...(Am I so "Oldies" now?) hahaha... Either Abah or me might be the driver for tomorrow and I'll pray for the peacefulness of our journey back and forth...Risau jugak sebab malang tu memang tak pernah yang berbau...Kalau boleh mintak simpang [malaikat 44] dan kami akan pulang dengan membawa pulang hasil tangkapan yang lumayan!! Yaaa!!!Huhu...Aku bukan pandai mancing ikan pun, tapi buat2 pandai jer... Maybe kami akan mencandat sotong pada sebelah malam dan memancing kelah di sungai pada waktu siang....Aku terfikir gak ader ker stamina nih nak marathon memancing for twice sebab sebelum memang tak

SELAMAT HARI PEKERJA

Image
1 Mei setiap tahun mungkin hari ni adalah hari yang santai untuk semua makhluk yang bergelar pekerja....Perkataan buruh mungkin agak rough bagi sesetengah pihak tapi itulah hakikat sebenar pekerja a.k.a buruh ni nak-nak lagi di zaman sekarang yang serba-serbinya memerlukan duit. Sampaikan ada yang jadi "hamba duit" semata-mata untuk hidup senang. Bercakap tentang Hari Pekerja ni tema tahun ini di Malaysia khususnya adakah "Pekerja Produktif, Negara Kompetitif" ...Memang bertepatan la dengan Malaysia sebab sekarang ni Malaysia sedang "berusaha gigih" untuk mencapai taraf negara maju dan itu bukanlah satu misi yang dapat dicapai dengan mudah dan isu kemiskinan merupakan salah satu aspek yang diambil kira untuk mencapai misi nasional nih..Cewahh hari I Talk seriously pullekk... Berkisar dengan kerja, bukan semua orang bernasib baik punyai kerja dan kalau aku tak silap statistik bilangan pekerja di Malaysia nih cuma 11 juta out of 26M of Malaysian (the cu