Posts

Showing posts from April, 2009

Finale Parte: Hari Sukan 2009. We Did It!

Image
The TEAM of parade. The girl yg pegang sepanduk pun comel, kene close-up sket.. penat cikgu PD dok make up... OKla...the finale of the story. Takyah cite banyak kut. Aku just letak gambar dan kami tersenyum bile ingat 2 balik kenangan manis ni. Memang hari itu dalam sejarah. Sejarah buat SKS 24 dan sejarah rumah Ungu itu sendiri. Kembang-kempis idung dek kerana seronok tengok rumah sendiri menang. Bukan setakat Johan Keseluruhan, tapi Johan Perbarisan juga. Alhamdulillah... Medal yang jadi rebutan.... Yassin (left), our hero...He's good and he's fast...and he's notty... He's lead the race...kan?? Budak ni memang "set" tak leh dok diam... mengeletis cam ulat nangka... The girls' in action...On ur mark, get set, GO! Jagoan 2 dan ayam tambatan rumah masing 2 , and our hero is wazien . (3rd from left). But the superhero is amirullah (on wazien's left). he's super-fast! olahragawan harapan, nashrin. Budak ni pun hebat jugak. Hadiah yang

Ultra UNGU...The Parade...

Image
Huh...lega. Sebab harini kami cuti. Penat yang 2 minggu lepas tu bolehla dipack-kan untuk direleasekan hari ni. Ramai yang tak sangka. Betul. Ramai yang tak duga. Tapi itulah kenyataannya. Dah aku cakap berkali 2 sampai berbuih 2 mulut nih... Kami memang picisan. Orang pandang kami kecik je...Takpe laa...Kami tak kecik hati pun. Tapi kami takde la boleh mendabik dada, sebab kemenangan ni adalah hasil titik peluh KAMI SEMUA bersama. Tak payah la nak menyohor. Stop. Titik. Kite cerita lagi pasal event kami semalam la yea?? Ni haa...adela cik ni haa...Dier tak bape puas hati dengan kemenangan perbarisan kami. Jenuh ditekan berkali 2 , dicanang yang kami me"mandrem" semua juri yang arif lagi bijaksana untuk bagi kemenangan untuk pihak kami. Even aku tau ko bergurau je kan...??? Ni haa...(emosi aku separa marah campur geram sket laaa)... maskot yang menepati tema futuristik perbarisan kami pada hari tu Heloo... Ko tak ade kat sini. Jadi ko tak tau camne kuatnya kami

Double Happiness and Joyfulness, Alhamdulillah...

Image
Kenangan manis, cukup manis buat kami... Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Allah. Berbaloi. Berbaloi sangat dan tak rase rugi. Seronok. Senyum sorang 2 sampai ke telinga... Otak menerawang dan tak tergambar perasaan kami. Kami berjaya. Iye, kami telah berjaya... Tahniah buat kami... Kami berjaya, dan penat lelah kami berbaloi. Selama 2 minggu bekerja berdikit 2 dan merancang segala bagai persiapan, head-to-toe, akhirnya... Kami Johan... Kami berjaya dalam Johan Keseluruhan untuk Hari Sukan ini, dan Johan Perbarisan . Terima kasih yang tak terhingga buat ANAK 2 RUMAH UNGU yang cukup komited dan bersabar sepanjang kite bersama ni , buat diri aku sendiri, cikgu Maria (ketua kami), cikgu MS , cikgu PD , cikgu Ummi, cikgu Zaharah H, cikgu Suria, Ustazah Faridiah Ani, cikgu Noraini, cikgu Azlina M dan sesiapa yang terlibat secara langsung atau tak dalam menyumbang kepada kejayaan kami ni. Kami terlalu gembira kerana kemenangan ini tak diduga, sebab kami adalah underdog . Macam y

Tak sanggup aku nak tengok cermin puaka tu...

Image
Pernah hari ni sekali aku bersiap 2 nak ke kelas 5 Cergas...disapa dek Kak Anne yang dah lame berpengalaman dalam mengajar Maths tu... Rin..! Rin...! Aku melilau 2 carik kat mane suara yang panggil name aku tu. Hah...ye kak?? Rin dah nampak lain laa... Lain dari mase mule 2 masuk dulu... Aku sambil menilik 2 kulit lengan aku yang dah rupe anak hindu mane la nih... Tu la kak.... Minggu ni memang minggu menghitamkan kulit....nak buat camne kak...tapi sampai minggu ni je arr... Minggu depan, kene repair balik la kaler kulit yang rentung nih... Memang btol la cakap Kak Anne tu...aku dah legam dah ni. Sampai aku pun kadang 2 tak sanggup nak tengok cermin...kalau lighting sekeliling tak cukup, legam sungguh aku nih...dengan kepala botaknye... Takut jugak cermin tu pon tak sanggup nk tengok muke aku dan bertindak memecahkan dirinye sendiri..haha Minggu ni memang minggu yang panjang, bercampur-baur, minggu yang menjerihkan, minggu yang hiruk-pikuk. Satu yang paling kelakar ialah,

Laa Tahzan - Jangan Bersedih...

Image
Hidup Ibarat Roda. Ada kala di atas, ada kala di bawah. Hidup Ibarat Air Laut. Ada kala pasang dan tiba pula surutnya. Hidup Ibarat Langit. Langit tak selalunya cerah, tiba masanya datanglah mendung. image source : flickr.com Tenang . Jangan mudah mengalah. Kita bukan Tuhan. Kita bukan Rabb. Kita cuma insan biasa. Macam biasa, kita adalah perancang duniawi, tapi DIA adalah perancang sejati. Semua yang berlaku dalam dunia ni adalah ketentuanNYA kan? Erm... Bukan ape. Saje bermuhasabah. Penat jugak minggu ni. Tuhan saje yang tahu. Minggu sukan, minggu fizikal dan rohani, minggu pengerahan tenaga dan minggu beradu nasib . Time hari sukan macam ni, semuanya bergantung kepada nasib dan usaha. Untung rugi, menang kalah adat bertanding. Yang penting kite berusaha. Kalau menang, kite bersyukur. Kalah pun bersyukur. Bezanya, kalau kalah tu kenalah cari sebab musababnya. Jangan sampai rase bersalah dan kesah tu mempengaruhi diri. Kalau Hari Sukan macam ni, ape yang kite pentingkan kad

Norman Hakim melawat sekolah aku, tapi di manakah Memey??

Image
Take 1. Take 2. Action! Di celah keheningan pagi Isnin yang blues, dalam lautan murid 2 yang sedang berdiri menanti untuk memulakan perhimpunan mingguan seperti biase, kelihatan kelibat sebatang tubuh manusia yang selalu aku tengok. Pandang sekali. Pandang dua kali. Pandang 3 kali.. Betul..Tak salah. Aku cube mencubit 2 pipi chubby dan peha pejal aku ni. Manelah tau kalau 2 aku bermimpi.. Sakit. Memang menyengat jugak cubitan lelaki aku tu... NORMAN HAKIM...! Ye laa... Betol...Norman Hakim (NH) datang sekolah aku....Berlenggang sambil menggendong beg sandang. Tapi persoalannya, di mana Memey. Dah settel down ke belom nih?? Dalam mase yang same, aku dok menyiku cikgu Helmi yang dok sebelah aku time tu... Sambil menjuihkan bibir ke arah batang manusia mimik NH tu.... Akutersenyum kambeng je.... Hahaha... CUT! Drama sebabak dah tamat. Aku malas nak komen, korang komen. Betolla (kut?) kate beberapa pembaca 2 wanita yang comel 2 dan genit 2 belog aku yang dok membandingkan

Latihan Dalam Perkhidmatan Satu (LaDaP I)

Image
Selamat Hari Isnin. Semoga permulaan minggu baru ni akan membawa transfromasi dan semangat yang lebih baru...lebih segar, lebih berkobar 2 , lebih berkaliber dan lebih meletop 2 ...! Hoyyeay.... Singkir dan NYAHkan Monday Blues-mu ittew.... Waaaaa... Bersemangat poyo gile ni apsal BH?? "Mendapat" ke malam tadi?? "Mendapat" apenye... Takde maknenye...huhu... Yang tengah bace ni apsal senyum 2 simpul, malu 2 nih?? Hehe... dalam malu 2 kucing pun, kalau dah lapar... "kucing" mane yang tolak "ikan" kan? Okela, teruskan dengan laporan LaDaP kali pertama 2009 kami. Diadakan di makmal komputer start jam 8.00 pagi dan berakhir hampir pukul 2.00 petang. Kurang lebih 6 jam bersamaan 1 hari kursus. Memang kami, penjawat jawatan awam diwajibkan untuk menghadiri ape 2 kursus selama 7 hari dalam setahun. Itu pasti dan kene dipastikan kami cukup laa...kalau tak cukup, mungkin akan menjejaskan laporan prestasi tahunan kami. Tak kisah kursus di man

Mereka Adalah Orang Kejam....

Image
Oklah...hari ni pun hujung minggu. Hari rehat bagi kebanyakan dari pekerja biase cam aku dan korang semua kan? Aku sebenarnye menanti minggu depan sebenarnya. Sebab minggu depan kami akan bekerja 7 hari seminggu. Tunggu je laa... Aku nak ucap terima kasih buat cikgu ini dan jejaka suami orang yang baru je menang contest belog aku ini kerana menambahkan beban buat aku. Tak pe laa...kurang 2 ade jugak yang ingat aku kan? Mereka jugak kejam dalam mase yang same. Takpe, ade ubi ada bas... Tag {Numero Uno} 10 perkara tentang orang yg TAG chekguBH beliau adalah seorang wanita yang lebih mude dari chekguBH. beliau juga adalah seorang wanita bertudung. beliau adalah seorang (bakal) graduan yang akan berkonvo dalam mase terdekat nih. beliau adalah seorang bakal guru. beliau mungkin ade kaitan dengan cikgu faris dan cikgu marcella yang jadi pujian ramai orang tu...jeles aku tau...haha beliau adalah pengkomen belog aku yang cukup reflektif; tatkala aku jawab komen dier, ade je yg diko

Orang Minyak Naik Minyak...Legam dan Lebam...

Image
Dah berlalu pun 3 hari yang menjerihkan. 3 hari jea, tapi kepenatan yang "istiqamah" cemni memang membuatkan kami tak tidur lena, tak menang tangan, tak terlayan anak-bini-suami kat rumah... silap 2 nafkah batin pon tertunggak kan?? hehe...pandai 2 je aku nih... SUKANTARA SK SEKSYEN 24 2009 15, 16 DAN 17 April 2009 Hitam legam itu menawan...hehe Aku ni, dah ler memang semulajadi Allah kurniakan warna kulit "sawo terlebih matang" nih... La ni dah hampir rentung dan terlebih "tan" dah nih... Jangan orang ingat aku anak India mane dah la yea... Dah asyik berjemur, asyik memekik melolong tengah padang time matahari rembang atas kepala, semata 2 nak bagi moral support dan semangat kat anak 2 murid rumah Ungu kesayangan aku tuh... Bukan ape, aku tak boleh la nak simply tunggu dan lihat je hasil dan result daripada budak 2 ni tanpa ade ape 2 usaha pun...Jadi aku kene turun padang jugaklaa...Sekurang 2 nye aku bagi dorg sokongan padu daripada sore a

MyTV3 Kids' Parade (Parte Duo)

Image
Tanpa membuangkan mase yang sangat berharga tu...Kite sambung je laaa.... Actually, trip kitorg ke Sri Pentas ni agak dramatik laa.... Mane taknye. Ikut surat yang difakskan ke kami dan maklumat tambahan dari TV3, kami kene ade kat lokasi parade tu 6.30 pagi ... Di ulangi, 6.30 pagi ... Gile ke ape...! Tapi tu laa... Kalau dah excited, semua sanggup. Sanggup...iye, aku tak tipu. Budak 2 ni yang mmg naturenye susah nak bangun pagi, special untuk pagi tu, sanggup...! Sarap kitorg lebih kurang je... Aku dah siap 2 inform awal 2 kat dorg ni yang kite kene ade kat sane kol 6.30 pagi, jadi perjalanan akan amik mase kurang 1 jam...Jadi kene kumpul kat sekolah paling lewat 5.30 pagi laa... Gile tak?? Tapi budak 2 ni punye excited, tau je laa... Aku sampai sekolah 5.15 pagi tu, dah ade 5-6 orang budak tercongok kat sekolah... Iye...dah siap jadi jaga ganti pak guard yang dok membute tu... huhu.... Dalam mase tu pon, ade jugak yang terlupe kene kumpul paling lewat 5.30 pagi. Time aku ca