Posts

Showing posts from November, 2007

yahoogroup ANNOUNCEMENT

Image
Dear KPLI-an of IPTeknik KL, I've been launched a yahoogroup for our own good and I hope we can make it useful and resourceful since we will be going to school for practicum this January. Don't hesitate to contribute because we believe on "Karma", buat baik dibalas baik. Semoga Tuhan membalas segala amalan baik kita. God Willing. Just click in this link : http://groups.yahoo.com/group/kpliipteknik/

Always Pray To Allah....

This is a story posted by airiza on her friendster bulletin: Just republished here for ur reading... A girl named Munah went to a party and she ended up staying longer than planned, and had to walk home alone. She wasn't afraid because it was a small town and she lived only a few blocks away. As she walked along under the tall elm trees, Munah pray to Allah to keep her safe from harm and danger. When she reached the alley, which was a short cut to her house, she decided to take it. However, halfway down the alley she noticed a man standing at the end as though he were waiting for her. She became uneasy and began to pray, asking for Allah's protection. Instantly a comforting feeling of quietness and security wrapped round her, she felt as though someone was walking with her. When she reached the end of the alley, she walked right past the man and arrived home safely. The following day, she read in the newspaper that a young girl had been raped in the same alley just t

It Did It Again

Image
My beloved laptop, once again doing its own thing again...Almaklumlaa dah veteran...Aku pun jadi serba salah, nak dibuang sayang, disimpan kepayang...(betui ker proverb aku nih???)...Bak kate org tue2 mahupun KARAM SINGH WALIA; IBARAT DILUANG MATI MAK, DITELAN MATI BAPAK...Baik telan sajaa...huhu... Laptop aku yang agak dah berusia hampir 5 tahun tu buat hal lagi! Bikin rosak laa...Aku pikir2 nak jer cari pengganti si dia, tapi mengenangkan jasanye yang tak ternilai sejak tahun 2002 lagi smpai le skg, aku still sayang kat dier...Kalau ikut ati nak je mintak break...Tapi bibit sayang2 tuh masih bersemi lagi, kupendam jua hasrat hatiku utk cari penggantimu (owh...lagipung aku tgh takdak duit nih...tahan je laaa)... Laptop aku nih dah buat hal, keyboard pulek tak boleh key in certain key such as S,D,G etc....Erm....Saje jer nak kopakkan aku kan...Tapi takper, selama nih ko dah banyak berjasa ngan aku, aku boleh ampunkan ko...huhu... Teringat aku mase kat Uni dulu, tak ramai mase tu yang

Misi Tertinggal....

Since I was in my 24th years lived in GOd's Earth, i've been set some of mission that I must/should achieve this years ahead....But, there is one wish that I really forgot to tuck in...huhu... Ye laa, entah macam mane aku bulih terlupe pun tatau..Tapi ini memang antara misi yang penting dalam hidup seseorang Homo Sapien nih...huhu...That is about getting (a) soulmate...huhu...Aku pun bukan nak sgt canang kat sini, cume nak state je aim nih...InsyaAllah kalau ader, ader laaa....Bukan ape, dah lame dah aku nih "membujang", solo-molo, single-mingle...Macam tak laku laks...huhu... Aku nih jenis yang semacam skit la...Choosy? ye ke? Perasan bagus??? ye ker...??? Perasan lawa aka hensem??? Lawa ker??? BERAT Jodoh??Ermm...tatau ler...Tapi tak kureng jugek yg kate kat aku yang aku nih agak slow dalam bab2 gini...Kalau jenis yang tak sabar memangler carik lain...huhu <----cakap macam dari pengalaman jer.... So, aku berazam la yang dalam usia aku nih mungkin (God Willing

:: My Missions ::

During my school holidays..I've set some of the missions or targets that I supposed to achieved by the end of this year...Mase sekolah bukak balik laa... Setelah ditimbang-tara...aku rase ade baiknyer kalau aku dapat: Mengurangkan lagi berat badan aku yang dah sedia nak berat nih...Lagi lame aku tunggu takut kang makin naik dan naik dan naik dan naik....Takmo turun2 dah....Sekarang nih kalau nak jadi obese senang sgt....InsyaAllah, kalau dapat nak turunkan beberapa kilo-kilos nyah dari tisu adipos ku ini....huhuhu... Semenjak due menjak nih di dalam misi nak menjadi seorang guru yang berilmu dan holistik dalam segala bidang, keperluan menghadiri kesemua kursus outdoor yang memerlukan aku berjemur tak hingatt punyeee....Jadi, aku dah terkenala sindrom "ke-anakkeling-an"....Jadi misi aku sepanjang 1 bulan lebih nih adalah nak memelayukan balik warna kulit aku yang semakin tan dan beracne nih..huhu...Possible ker???<<<---sama2 kite nantikan.... Siapkan segala macam

Last day of my Suffer...

Huhu...sebelum nih kalau update pun update gambar jer, aku teringin-teringginnn le sesangat nak update alphabet nih...huhu... Semalam was my last day to come to maktab to submit my endless assignment...MasyaAllah... Mase driving nk ke maktab tu au dah cam Zombie jer..Yelaa, dengan jalan yang hampir2 nak jam tuh, mellow semacam jer...Aku pun tido tak berape nak cukup...Keje assignmt TM tu blom siap lagi...ader bende yang nak add-up lagi...Gilooo...Memang gilooo.... Sampai kampus dalam pukul 11 lebih, thought so. Sebab i bertolak keluar umah kat ShahAlam nih dalan pukul 10lebih....Hhuhu..Dengan mata yang separa "stim" kuyu2 manje nih....Aku driving ke IPTeknik...Kunun2 komitment utk assignment laa.... Sampai maktab jer, tempat dituju adalah...LIBRARY...Even our library was like ALACarte jer, ok laaa...Ader wifi....Ader buku (ofcourse laaa)....Ader ape lagi...And u know what? Even maktab aku skg tgh dalam cuti semester, tapi meriahnyer macam hari biase sebab dak2 KDC (kursus

Sedingin Sesalju Cameron Highlands

Semalam di Cameron Highlands

Image
This entry was like a photo entry laaa...Sajer je nak try teknik blogging seorang bro yang menggelarkan dirinye TukangTaip ...My style of taking photographs was like copycatted him..Style tangkap gambor senget2 tuh...Ape2 laaa...Enjoy the photos!!

Jijik Tak?? Jijik Ape...Jijik Ape...Jijik Aper???!!

Image
What say u???Disgusting tak....Seen like real...But trust me...It's a bun!!! Iyeekkk!!!!Pasnih macam terbayang2 jer bende nih kalau nak makan rotiii...Shit! It's a roti!!!

Ada Apa Dengan Cameron Highlands....??

Image
Baru je semalam Cekgu dan kawan2 balik dari Cameron Highlands....Best ker???Bolehlaaa...Tapi sepanjang perjalanan pergi dan balik dak2 nih semua mengucap panjang jerr....Iyolaaa, satu pasal kondisi jalan yang ala2 ular kene palu...manerla celah jalan yang lurus nak ke puncak yang sejuk tu...huhu.. 2H 1M kat Cameron pun dikire ok laa...lama2 sgt pun kang naik buhsan pulak...Sebab kami dok kat Hotel 3 bintang; Hotel Rosa Passadena...Not bad laaa...Bilik 3 katil; 1 queen, 1 single...aircond memang takder dan save budget pakai aircond dari sumber semulajadi...huhu...Bajet sunggguh!!! Cekgu dok sebilik ngan Cekgu Pyan dan Cekgu Mijie...Hotel kami pun jadik tempat nak lelap dan berak dan kencing jer...Malam tu kami berjalan2 kat Pasar Malam kat Brinchang tu cariklee ape yang patut....Siangnye kami ke Mardi...Tempat yang cantik dan well-maintained laaa...Kami disambut dengan baik dan very warm...Welcome sgt rasernyer....dah melawat, ceramah bagai...Kami pun balikler ke hotel untuk dinner dan

Missing For Long....

Image
Actually, I was pretty bz dis 2 weeks b4 sebab banyak sangat event yang kene Cekgu sertai...Almaklumlaa nak jadi guru nih kene la banyak persediaan yang perlu dibuat sebab bukan senang nak jadi pendidik yang versatile...Macam2 buleih buat..Lagi2 Stok Cekgu EKSPRES cam Cekgu nih lagula banyak bende2 dan elemen keguruan yang nak diterapkan... Sepanjang 2 minggu ke belakangan ni sibuk je dengan Bina Insan Guru (BIG) dan perkhemahan unit Pengakap...2-2 aktiviti dijalankan di dalam program kursus 4H3M di Port Dickson dan di Segari, Lumut. 2-2 aktiviti same je...tapi kalau nak dibandingkan, BIG was much better than the uniform camping....Bukan pasal aper, content yang disumbat dalam kursus kepimpinan Pengakap terlebih ilmiah daripada BIG...Banyak masa kami di dalam kelasa mendengar kuliah dan ceramah dari pemimpin pengakap yang memang dah besor2 pangkatnya di dalam Pengakap...Memang ceramah dalam dewan cenggitu melayukan mata yang dah sengal2 satu badan sebab dok dalam khemah yang ditenggela