Posts

Showing posts from April, 2008

Bosan...

Bosan sungguh sekarang ni... Kat maktab banyak pulek aktiviti yang membusankan... Bukan ape, ni sebab kitorg yang ambilan Julai nih dah nak exam, buku hape pun blum bace lagi... Dengan ceramah itu dan ini, semua nak kene attend.. Sebab bende-bende attendance di ambik... La ni pun ade Ceramah Pergigian untuk semua KPLI... Malasnye...Tapi kadang-kadang pikir balik kalau tak pi cam bersalah pulak... Entah laaa... Minggu depan ader seminar pendidikan, ade pameran ABM, ade itu, ade ini... Macam-macam ade... Dah malas nak melayan sume tu.... Dan sepanjang minggu-minggu terakhir ni, terasa pulak sunyinye... Masing-masing dah bawak haluan masing-masing... Dah tak macam dulu... Lepas nih ader slot bengkel pulak, berkenaan dengan gigi ni laa... Malaslaa nak layan.... Semalam ade pemeriksaan gigi, dan seperti dijangka memang aku ade la gigi yang spoil yang menunggu mase untuk dicabut... Tadi baru je analisis dan majoriti budak2 KPLI nih, purata gigi yang sepatutnya dicabut adalah sebanyak 4 b

Kejohanan Sukan Tahunan Jubli Emas SK Bangi

Image
Tanggal 19hb April 2008 yang lalu, terlakar sejarah tersendiri SK Bangi kerana telah menyambut Kejohanan Sukan Tahunan keli ke-50 tahun ini.... Dengan usia yang telah menjangkaui lebih 3/4 abad, semoga SK Bangi semakin matang dan membesar dengan jayanya dengan barisan pendidik yang dedikasi... Selamat SK Bangi...! Koleksi gambar di bawah adalah sana-sini aktiviti yang berlaku sepanjang hampir seminggu berpanas-berteduh-berhujan di dalam menyambut ulangtahun ini... Para pelajar yang bijak bergambar di depan kamera...Huhu... Acara sukaneka yang meriah....

Another Science Lab project...

Image
Ni projek kitorg yang kedua dan ketiga laa... Kitorg dok buat model planet yang akan digantung di alang, dan planet berserta info ditampal di kabinet Tu je la yang sempat dan mampu dibuat... Layan... Hok yang bergantung2 tu la projek kitorang...Simple jerr...

Science Lab Project...

Image
We were working for the Science Lab Projects...And one of the is to make some sign on its door... Kitorang buat bende alah nih pon tergesa-gesa, sebab terkejar-kejar nak buat bende lain dalam masa yang sama... And inilaah final product nyer... Sebab keje nih agak tak proper dan refine, yang bekas-bekas lame tu tak tanggal pun... Huhu... Check it out... Sempat ngobrol2 ngan Aina Farzana and Ainaa Fatimah... The products... Statue of Liberty....Cambesh! Ni lagi laaa....Sokmo kontrol....

Bendera Kejohanan...

Image
The Before and After the bendera kejohanan... Jenuh gak nak buat bende alah nih, but the product looked nice.. Feeling satisfied sesangat laa...Lagi-bile bile tengok bendera kejohanan dikibarkan masa hari sukan.... Wee..... BEFORE.... AFTER....

Painting the Bendera Kejohanan...

Image
One of our sub-contribution before leaving the SK Bangi was the bendera Kejohanan... Entah macamane Kak Atie boleh nak mintak tolong aku ngecatkan bendera kejohanan... Letih jugak la nak buat, dan I was really thankful coz I was granted wif understanding frenz... Thanks to the silent Abg Pyan and Teeny Kecik... Korang memang memahami aku laaa... Even keceluporan mulut aku nih menyakitkan hati korang, korang stil nak tolong aku... Thanks a lot... Actually this Pyan is more creative than aku, entah ape mimpi kak Atie nak serah tugas nih kat aku.. Lantak jer....Belasah je buat... Kecik and Pyan in action... Joke time.... Si tangan mulus Kecik...Bagus dak nih...

Sport's Day Discovery aka Rumah Hijau Parade...The preparation....

Image
Kak Atie jenuh memekapkan dak Zailin selaku Cheeky Girl; the spanduk bearer...The final product, satisfied guaranteed... Dak-dak ni before being make-up to be the alien army..... Proud to be one of MASTERMIND of the parade...Miss ya! The after products....Mission accomplished....The Alien Army Parade.... The parade was really suffered for them, sebab mase tu cuaca tengah terik tak hingat... Dengan costume baju hujan yang takde space utk kulit nak bernafas... Belum sempat habis dak2 rumah aku nih dah surrender dah... Sume tak tahan punye.... Last-last belum habis perbarisan dan mengaruk sume nak bukak baju ujan nih... I was pitied them a lot, and pujuk dorg suh bertahan sampai habis perbarisan, tapi half way depa dan merengek nak bukak... Lastly sume dah barai before the end of the perbarisan... Nasib baiklah markah dah diambil... And maybe sebab dorg nih jalan bersepah, tak berapa nak kemas dlm keadaan panas cemtu... Last result, we got the 2nd place, with a sippi point with ru

Layan Dak PraSekolah...

Image
Pictures taken during trained the PraSekolah for their Sukaneka for Sport's Day.... Depa sume cute-cute dan nakal....

Sport's Day Parade...Viva Discovery...

Image
The Green "House" aka Discovery Parade...With costume... The futuristic mascot and cheeky spanduk girl... Zafirah and the geng in action....

It's A Wrap, SK Bangi...

Image
It's time to leave dear... Since 3 months backwards, we had been there to put the salt, the pepper and the sweetness to the school... Kami selaku guru [bakal] yang masih hijau dan terlalu mentah berusaha sehabis baik di dalam memberikan sesuatu kepada sekolah.. And that's it! It has reached to an end... Dan di kesempatan ini saya mewakili kawan-kawan yang bertiga yang lain itu nak buat special dedication for all ur warmest welcome and farewell form day 1 to day end.... Begitu juga pada students yang terlalu kooperatif dalam memberikan feedback dan reaction yang baik terhadapa apa yang kami cube dan mesti sampaikan... Pelbagai perkara kami dapat dari SK Bangi, dari segala aspek; Penat-lelah, Karenah yang pelbagai, hadiah [ni paling penting nih] dan kami tak mampu nak ucapkan terima kasih kepada setiap orang yang memberinya... Secara peribadi. Cikgu nak dedicate special thanks to classes that i taught them directly... 4 Jupiter, 4 Venus and 3 Jupiter... And to the Greatest R