Contest #3 : Trip Sabah - Betul ke Bohong?

Hai kawan-kawan! 
Kini, tibalah kita di Contest@BH edisi ke-3. Masih tak susah. Cuma perlu jawab, Betul ke Bohong untuk semua fakta-fakta di bawah berdasarkan cerita yang telah BH kongsikan dalam post di bawah label "TRIP SABAH" sebelum ini. 
Nak tau, nak cari jawapan sebenar bolehlah klik pautan Trip Sabah tu.

Imej dipetik dari sumber internet. Pautan imej.

Langkah #1 : Jawab soalan

Baiklah. Kita mulakan soalan trivia kita, 30 juta minit, dari......sekarang!
  1. Percutian BH kali ini adalah di Negeri Di Bawah Bayu. 
        BETUL ke BOHONG!

  2. Percutian ini disempurnakan dengan menaiki feri berkelajuan sederhana sebagai pengangkutan ke sana.
        BETUL ke BOHONG!

  3. Masa yang dihabis untuk percutian kali ini adalah selama 5 Hari 4 Malam.
        BETUL ke BOHONG!

  4. Pengembaraan BH dan rakannya hanya berkisar di sekitar Bandar Kota Kinabalu sahaja.
        BETUL ke BOHONG!

  5. Jambatan yang BH naiki dalam percutian ini pernah dijadikan tajuk sebuah lagu?
        BETUL ke BOHONG!

  6. Namakan rakan BH yang turut bersama sepanjang percutian ini.

  7. Namakan hotel tempat BH menginap selama beberapa hari di KK.
  8. Namakan Pulau yang disinggahi BH untuk bermain dengan ikan.
  9. Namakan 3 tempat yang dilawati oleh BH untuk kali ini.
  10. Namakan makanan yang dinikmati oleh BH beribu meter di atas udara.

Sila lengkap borang dibawah untuk menyertai.

 

Langkah #2 : Follow Google +1 dan Follow blog BH

Klik Follow button dalam widget google follower dan google +1 di sidebar sebelah kiri ini....klik "Add to circles" kalau belum add.
Dan sila klik "Recommend this on Google" di bawah bawah setiap post/entri.


TIPS : 
Kalau dapat klik "Recommend this on Google" untuk post/entri lain, laaaaaagiii bagus. Dan lebih peluang untuk menang.

Itu sahaja.

Hanya 2 langkah. Susah tak? Nak menang tak? Nak tau tak hadiahnya apa?
Tak susah kot.... :)


Hadiahnya adalah.... 
Taraaaaaa!

Salah satu dari 3 pearl bracelet ni...

dan ada lagi keychain + merchandise lain.


Syarat-syarat lain :

Tarikh tutup penyertaan adalah sehingga  23 JANUARI 2015 (JUMAAT) jam 2359 (11.59 malam).
Boleh hantar seberapa banyak penyertaan. Hanya akan dikira yang TERKINI yang dihantar - dengan menggunakan form di atas.
Keputusan BH adalah muktamad.

Jadi, tunggu apa lagi?
Sertai sekarang.
Selamat mencuba!

psst: boleh ajak ramai-ramai lagi kawan-kawan untuk join. Sebarkan pun takpe. Laaagi bagus.....

pssst: ada contest lain juga. Cer klik dan kalau nak, boleh join.
Klik link di bawah untuk Contest #1

psssst: ada satu lagi....klik ye. 
Klik link di bawah untuk Contest #2
http://banihassim.blogspot.com/2015/01/contest-2-komentarngetop.html

TQ :)

29 Superb Comments!:

  1. as'salamualaikum..sepantas ke nak jawab ni CgBan..ala kalau sepantas tu etuza ni tak larat..wayar nita kat otak jam..)..tak apa lah perlahan..tengah nak off barusan dapat tengok ni info..mata kelabu juga tengok tu hadiah...hhehehe buka jugal ha mata rambang..mata duitan jauh sekali tapi ada rasa nak juga..hehhee....ok bagi peluang yang lain dulu ya..

    ReplyDelete
  2. mesti ada bohong dan ada betulnya tu ..aik...ban bi best giller bagi hadiah antik tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu kena pikir sikit ler...tak susah pun soalan betol ke bohong tu...

      Delete
  3. haa!! 23 jan pula ..ok peluang ..juga. Ok Ban nak off seketika ..ya.

    ReplyDelete
  4. saya dah join cikgu BH
    manalah tahu kot ada luck =)

    ReplyDelete
  5. Ok tercabar juga ni BH..ok dah jawab ya..O ya nak tanya apa tips nak buat tu borang link google tu ya. nanti buat Enrty khas buat borang macam yang BH buat tu ya..tu yang biorang jawapan contest betul ke Bohong tu..ala kongsi ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak susah ni. Kalau ada masa sy buat tutorial...lama dah tak buat tutorial...

      Delete
  6. mohon maaf..salah anggapan..ingatkan mengajar kat Sabah so etuza kira Sabahan lah dah..huuu malu mana nak letak muka ni..adui yai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...takde masalahlah cikgu etuza...
      kita kan 1malaysia...

      Delete
  7. As'salam nak tanya..tadi ada blogger wanita katanya ruang komen blog Etuza tak di jumpainya..ada masalah ke BH ..ruang komen blog Etuza tu..sunyi ja..tapi ada ramai klik ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh....elok je rasanya....siang td sy ada komen...
      yg posting mlm ni tak sempat lagi...
      cikgu rajin sgt post...tak terkejar sy nak komen....

      Delete
  8. kena tggu online kat laptop la join...pakai anset susah ckit

    ReplyDelete
  9. Good luck buat sahabat yg join contest ni ..chaiyook chaiyook..

    ReplyDelete
  10. nasib baik sempat lagi nak try lah...saja suka2 :-)

    ReplyDelete
  11. done... yes berjaya jugak... harap2 berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah..semoga menjadi salah sorang insan yg bertuah nanti :-)

      Delete
  12. bagus sertai contest ni...hadiah lumayan tapi kena study dulu.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png