Mereka Adalah Orang Kejam....

Oklah...hari ni pun hujung minggu. Hari rehat bagi kebanyakan dari pekerja biase cam aku dan korang semua kan?

Aku sebenarnye menanti minggu depan sebenarnya. Sebab minggu depan kami akan bekerja 7 hari seminggu.
Tunggu je laa...

Aku nak ucap terima kasih buat cikgu ini dan jejaka suami orang yang baru je menang contest belog aku ini kerana menambahkan beban buat aku. Tak pe laa...kurang2 ade jugak yang ingat aku kan?
Mereka jugak kejam dalam mase yang same. Takpe, ade ubi ada bas...

Tag {Numero Uno}

10 perkara tentang orang yg TAG chekguBH
  1. beliau adalah seorang wanita yang lebih mude dari chekguBH.
  2. beliau juga adalah seorang wanita bertudung.
  3. beliau adalah seorang (bakal) graduan yang akan berkonvo dalam mase terdekat nih.
  4. beliau adalah seorang bakal guru.
  5. beliau mungkin ade kaitan dengan cikgu faris dan cikgu marcella yang jadi pujian ramai orang tu...jeles aku tau...haha
  6. beliau adalah pengkomen belog aku yang cukup reflektif; tatkala aku jawab komen dier, ade je yg dikomen balasnye...rajin sungguh bagi feedback.
  7. beliau adalah cikgu muslimah yang pernah diberi peluang untuk mengajar budak2 pra sekolah atau tadika, (kut)
  8. beliau adalah seirang wanita.
  9. beliau mempunyai pangkal nama yang bermula dengan Nur bukan Nor...
  10. beliau lah yang selalu mengomen di belog aku nih....
oke, cukup kut...

10 perkara tentang diri chekguBH
  1. aku adalah anak lelaki kepada abah dan mama aku.
  2. aku adalah cekgu paling bujang dan paling mude kat skolah kesayangan aku (hehe)
  3. aku adalah guru yang bukan melukut di tepi gantang.
  4. aku adalah cikgu sains kat sekolah aku.
  5. aku seorang yang bersuara bagaikan halilintar, takde masalah nak memekak sepelaung jauhnye...
  6. aku seorang cikgu yang ambitious...kuat berangan, kritikal thinker
  7. aku seorang yang nampak cam sombong, tapi sebenarnya seorang yang mesra alam flora.
  8. aku dah berbelog kuran lebih 2 tahun, tapi masih berstatus biase2 je...
  9. aku belom ade aweks...nak try ke?? isi borang pelis...haha
  10. aku belom ade anak lagi (dalam erti kata yang sebenar laaa)...kalau anak murid, anak tekak, anak ikan, anak betong dah ade la kut...hahaha...
habis...
Wahai cikgu Nur yang comel, utang langsai yea??

Tag {Numero Duo}

Yang ni dari pemenang belog aku yang dah beranak dua, baru beristeri satu.
mungkin ade hati nak tambah satu, dua lagi kut...haha

okelah, kite proceed...

1. Letakkan gambar profile anda.








2. Terangkan apa maksud gambar itu?


itulah aku. tapi tu zaman aku mude2 dulu laa...
gambar tu dah di"kartunis"kan...oleh satu servis yg dibuat dek maxis satu mase dulu...
aku suke gambar tu sebab aku nampak terlalu hensem , macho dan berbudi-bahasa dalam gambar tu...
haha


3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?

sebab gambar lain tak mewakili diri aku. aku rase tu paling baik dan takmo tukar2 dah...
sebab aku akan kekal nmpak mude macam dalam gambar tu...
InsyaAllah...dengan bantuan face-lift, botox, vitamin c dan kolegen...hehe


4. Tag 5 lagi blogger

erm...aku rase nak tagged akak2 dan abang2 members of SKS24's Bloggers' United laa...
mereka adalah:


itu jea. lebih sorang...eh, dua orang...
jadi, tolong tunaikan tanggungjawab ni yea??
same macam korang tunaikan nafkah zahir dan batin korang yea...hahaha

kalau tatau camne nak buat, calling2 la aku ek??

encik Penyu Biru, utang setel yea??

oke, sekian terima kasih....



27 Superb Comments!:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. lillies
    best ape?? besh ke tag??
    huhu...dah langsai, kurangla beban...

    ReplyDelete
  3. tak baek... bagi status 'orang kejam' kat dorang
    heheh

    ReplyDelete
  4. mademoiselle azieshakespeare
    dorg mmg deserved, dorg kejam...
    hahaha...
    kejam tapi manja laa...

    ReplyDelete
  5. aku sokong 100% jawapan no 2 ko. (taktik tuk menang lagi di contest akan datang.haha)

    err..camne ko tau aku ade hati nak tambah lagi ek. errr..tambah lagi anak.bukan bini.hehe..

    ok! hutang settle! :D

    ReplyDelete
  6. Mr PenyuBiru
    sori...aku tak hidop dek puji yea...tak mati dek keji..kate2 datk ct...
    cemtu laa...
    hahah

    ReplyDelete
  7. BH aku dah jawa yek... Kita tgk sapa yang tak jawab

    ReplyDelete
  8. sekali 2 ko bayar hutang. Aku punya masih tak sempat buat. Ingat nak kopipes ko punya tapi mesti semua org perasan pasal ko femes.

    tumpang lalu:
    PenyuBiru - sabarnya nanti aku bayar hutang ko tu.
    psst - cakap ajelah ko ada ati nak tambah isteri sorang lagi tak payah kenen nak tambah anak. Ada ati dgn betul2 lakukan dua perkara yg berbeza Bro hehehe

    ReplyDelete
  9. CIK FARAH
    dah ek??
    tenkiu...
    aku rase org tua tu tak jawab kut...kite tggu dan lihat jea...huhu

    Yunus Badawi
    senang YB, lump sum...malas la nk buat suku2...
    kite bagi cash lagik...

    pesanan utk Penyubiru:
    kan dah kene basuh ngn YB tu...beringatlah...
    hehe

    ReplyDelete
  10. bab offer nak isi borang tuh yg paling tak tahan..
    kehkehkeh..

    ReplyDelete
  11. bang,
    borang permohonan awek ada lg ke??
    muehehehehe...

    ReplyDelete
  12. zino
    tak selalu rajin cenggini...

    juelee
    selagi kosong, selagi tu kene usaha..huhu

    Abang Long
    selagi belog ni masih bernyawe...

    ku tak sempurna
    erm...dah habis la dik...
    nnti kite fotostat lagi laa..nnti kalau dah ade kite call ye??
    hehe

    ReplyDelete
  13. Penat kan menjawab tag!
    saya dapat 4 tapi baru ada masa nak jawab 1..
    bagusla ckg dpt jwb 2 skali arung.Masa tu tak berapa nak ada..Tp jgnla ckp diorg kejam cekgu.At least diorg igt kat cekgu tuh yg ditag..
    Aa nak ckp gmbr penyu tu comel sgt!! Geram! :D

    ReplyDelete
  14. Kakak
    kite panggil dorg kejam2 manje je...hehe
    mmg penyu tu comey...tapi penyu biru tak secomel itu...huhu

    ReplyDelete
  15. Erkk? kerja 7 hari seminggu..baekk punya cikgu..
    Insyaallah,hujung tahun dapat bonus 7x gaji ..yeahh!

    ReplyDelete
  16. PINATBATE
    berangan je la nk 7X kali tu...
    huhu...
    kite dah cukup byk berkorban ni..serah jiwa raga segala nih...huhu

    ReplyDelete
  17. Utang tag wajib dibayar eh??

    Alosss....nape panggil adik??
    Diri ini yg comei sungguh malu..Hahaha...

    Okeyh..akan ku settlekan secepat mungkin tag ini..

    ReplyDelete
  18. tag tag tag... rajinnya cikgu buat tag... hehe :f


    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  19. gimme sumtime yeah, i baru sampai,tak sempat lagi nak update blog and tag request you pun i tak respond lagi...sat naa..

    ReplyDelete
  20. Faris Ibrahim
    perasan la tuh...aku sengaja je nk jage hati ko tuh...hahaha...
    ko patut panggil aku adik sbnrnye, sbb aku nmpk mude sket dari ko...
    hahah

    jgn buat2 lupe tag tu dah la yea...

    Adry
    takde la rajin sgt..
    sekali jawab 2 tag...
    bagi pukal je, senang...

    bjorx
    oke, take ur time...
    janji buat la yea...

    ReplyDelete
  21. huhu..sampai hati cikgu BH kata sy kejam.. uwawa.. takpe kejam secara baik je ni :D .. haha! anyway langsai utang tag! yehaa.. so merdeka la ye dari TAG? hikhik...

    ReplyDelete
  22. lupa lak.. macam ada kes siasatan je bila cikgu kata ada kaitan dgn marcella and faris..haha! kaitan satu universiti.. senior and junior.. kalo tanye marcella sure dia kenal..

    ReplyDelete
  23. NuR
    kejam dlm cara yg baik laa...
    boleh??

    cella ngn faris kenal la kut nur nih??
    faris akan kembali nnti..tunggu cikgu skolah aku bersalin je nih...

    ReplyDelete
  24. yela.. ok ape dari kejam yg betul2 kejam.. haha! cella kenal nur. faris maybe dia tak perasan. coz aritu nmpk dia kat tesco s.alam dia tak perasan walaupun dia pandang nur..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png