Bukan Melukut Di Tepi Gantang...

Huhu....
Selamat 25 tahun 1 hari untuk diri aku sendiri...

Dah bersempena dengan pertambahan warga emas umur aku nih, rase cam gatai je tangan nak tukaq tagline aku yang lama...
Ape ye??

:pandaGeli_02:
I Wannabe Superb GURU BaniHassim

kenapa nak tukar??
Sebab aku suke laa...
Sebab rase nak tukar, dan dah ade yg lebih BEST, segar, bugar dari yang ini...
Boleh kan??

Jadi, aku dengan banggenya kembang-kempis idung mengisytiharkan tagline baru aku:

:puteh_28:
Bukan Melukut Di Tepi Gantang...

Haaaa....best tak??
Tak best??? Buat2 je laa best...

Lantak la, tapi bagi aku mmg best...dengan beberapa fakta yang berikut Yang Arif :pandaGeli_33::


  1. Saya ingin menaikkan kembali prestij peribahasa, bidalan, perumpamaan orang Melayu yang kian dilupakan...
  2. Saya rasakan, ramai yang kurang tahu maksud Melukut...
  3. Saya rasakan, kerjaya dan situasi saya tersangatlah sesuai dan padan...
  4. Peribahasa ini cukup memberikan aspirasi kepada saya...InsyaAllah...
  5. Saya rasakan yang saya mmg poyo...


Rasional "Bukan Melukut Di Tepi Gantang"??

Seperti melukut di tepi gantang, keluar tidak mengurangi, masuk tidak memenuhi.
Melukut=lemukut


maksud:

Tidak berharga dalam
masyarakat; tidak dapat menolong dan sebagainya.

Maksud gantang menurut cik Wikipedia selepas menggoogle adalah...Klik link kalau nak tau lebih lanjut...

Jadi, janganlah jadi seperti melukut...Jadilah sesuatu kepada tempat di mana kite berpijak...

Dan terima kasih ini ditujukan kepada insan2 ini kerana mengingati hari lahir saya dan memberikan kata2 serta doa2 yang baik buat saya...
Tak ada apa yang saya dapat berikan melainkan ucapan ribuan terimakasih...

Mereka adalah:

  1. Adry
  2. paan
  3. zonaku
  4. Aj
  5. Sufi Idany
  6. xiiinam751, musafir denganMu
  7. abahfateh
  8. azlieJONET
  9. Neeza Shahril
  10. arsaili
  11. mOhD^.^rAz
  12. nAZihAh
  13. CikguZue
  14. iEn
  15. nordee
  16. Yonna

Dan kengkawan cam: Shae, Tiha, Cikgu Ijan, Dyla, Eja

Terima Kasih Semua...

Walaupun tak ade hadiah atau ape2, doa dan ingatan korang semua dah memadai dan lebih dari cukup buat aku...

24 Superb Comments!:

  1. akak suka tagline cikgu yang baru ni...

    dulu akak tanya husband.. melukut tu apa.. puas dia terangkan baru akak paham.. tapi macam ada yang tak kena pulak peribahasa tu hehee.. pepandai je akak ni nak comment perihasa yang orang dah buat...

    ReplyDelete
  2. hepi belated birthday!!! heee...

    ala dh takde 'superb' .superb tuh yg buat special pasal blog ni..haha..

    anyway, i support your " poyo-ness " untuk kembalikan prestij n kegemilangan perumpaan bahasa melayu! yeah!=p

    ReplyDelete
  3. aku jugaaaaak yg melukut di tepi jambaaan.. arrghh! xtahan!

    ReplyDelete
  4. Cantek rumah baru....


    Ada ketikanya, saya lebih suka jadi malukut di tepi gantang....orang tak perasan kita..

    ReplyDelete
  5. salam.
    tagline baru yea..tahniah. moga tercapai ape yg dicita.

    ReplyDelete
  6. Neeza Shahril
    ape yg tak kena??
    nak kena??
    hehehe...

    Najlaa Raihana
    err...
    semangat masih superb lagik najlaa...
    jgn riso...
    superb tetap superb...

    xiiinam751, musafir denganMu
    Iyeekkk...
    tepi jamban???

    iEn
    erm, kalau dlm konteks skolah, kite kene bgi org nmpk kite buat keje kak, kalau tak sia2 je...
    ape2 pun xdpt...


    CikguZue
    insyaAllah...

    mrahfa
    Maceh faisal... :)

    ReplyDelete
  7. hepi belated bufday cekgu BH...
    best tagline tuh..
    "Bukan melukut di tepi gantang"
    Jadilah orang yang berguna kepada masyarakat dan negara..
    chaiyok!

    ReplyDelete
  8. salam ziarah... lawa teratak ni... selamat hari lahir.. moga panjang umah dan bahagia selalu...

    ReplyDelete
  9. ooo, semalam besday ko ke. selamat hari jadi lah ana ucapkan pada ente :D

    awat tak jatuh hari deepavali? kalo tak ramai gak yg dpt sambut besday ko, hehehe. siap ada cuti umum lg tu ;)

    ReplyDelete
  10. slamat hari jadi!
    semoga jadi cikgu yang berjaya. hehe :)

    ReplyDelete
  11. bro..
    happy besday..
    aku terlambat wish...

    smoga mimpi menjadi kenyataan..
    smoga panjang umur
    smoga murah rezeki..
    smoga bahagia selalu
    smoga sehat selalu..
    smoga menjadi sorang guru yg berdedikasi...

    ReplyDelete
  12. peh... aku pun nk wat tag line la cam ni. cam best je...

    "jabbar-jawa pantang dicabar..."

    slmt hari jadi cekgoooo...

    ReplyDelete
  13. wahh betol mencintai bahasa perumpamaan ek ko ni :)

    kalo aku kan.
    tak kisan kalau x dpt banyak hadiah pon,xde hadiah pon xpe.
    ucapan tu dah cukup bermakna dah sebagai tanda ingatan :)

    semoga ko panjang umo n murah rezeki slalu ok :)

    ReplyDelete
  14. hp bday. hp hari raya. hp diwali. huuu. dah tua. jd cikgu yg superb!

    ReplyDelete
  15. Tagline baru?? nice...

    errr.. apa perkembangan baru bro??

    ReplyDelete
  16. terlewat sikit nk wish hari tu... anyway selamat selamat selamat moga dpt menmiliki 'WISH'...

    eeehhh melukut tu apa dia ar???? sy tak tahu cikkkkkguuuuu, reti sebut aje.

    ReplyDelete
  17. wah idea yang baik nie...

    camnie abahfateh nak tukar tagline... apa ye dan bila nak tukar?

    tapi sekarang ni pun dah pakai kata bidalan

    Yang kurik itu kendi yang indah itu bahas...

    ReplyDelete
  18. hepi belated bufday..sowie sgt2 lame x msk sisni..exam laa

    wah dh tukar ek
    bru erk
    hihihi

    ReplyDelete
  19. oo .. aku pun cikgu gak .. cikgu jahat.. wahahahaa! ;p

    ReplyDelete
  20. Selamat meningkat umur buat cikgu bani hassim..... dan jangan lupa, dengan eningkat umur bermakna umur berkurang juga setahun lagi....

    Apa2 pun Moga panjang umur dan murah rezeki serta lapang dalam semua perkara.

    ReplyDelete
  21. happy belated 25th besday ye.....moga panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete
  22. salam dik.... lama tk jengah.... apa khbar? erm mcm sedey je tagline baru ni? apa paperke? anyway... teruskan langkah anda kerana keyakinan yang ada pada anda....

    mama mcm mn ? ok ke?

    ReplyDelete
  23. mmg ada masanya kita bz sgt sampai x thn.. tp ada plka masa boring gila sampai x tahan gak.. haha

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png