Aku Mimpikan Biru...

Baru je semalam buat live-posting dari Tanah Suci Mekah...Hari ni dah buat posting dari tanah tumpah darahku semula...Cepatkan aku balik dari Tanah Suci kan??
Huhu..

Patutlah aku asyik mimpikan biru je, rupenye dah memang tuah mereka yang bernama biru.

Siapa mereka yang bernama biru? Semenjak dua menjak ni ko ade rase tak gatal2 tangan kanan ko...??
Kalau ade, betul la tu...
Betul la tu, orang tua2 cakap nak dapat rezeki...
Kan??

Bukan ape, cume nak umumkan kat sini, yang contest yang aku buat tu dah jumpe pemenang pun. Pengunjung ke-50K tu dah ditemui...

Memang korang ni supportive sungguh kan? Aku sangat2 bangga ngan korang laa...

Serius!
Mase hari nak sampai klimaks sampai 50K tu, masing2 bersemangat mengrefresh page nih, tanpa jemu...
Sampai jam site meter aku tu...

Tak caye??

Cube tengok perbezaan di antara 2 site meter nih??

Aku kene tukar sitemeter baru di saat2 akhir, dek kerana tingtong sebab maybe korang jenuh gasak nak refresh page ni banyak kali...
Huhuhu...Aku suke, aku suke....Korang memang pesaing yang hebat...

Aku nak highlightkan sorang kawan aku yang baru je lepak2 belog aku ni; AZANI. Mamat ni memang gile ah, kalau korang bace komen2 dalam post ni, every visit, memang dier akan buat report...

Ade mase berserta dengan sitemeter tu tengah hit berapa...
Memang gile...

Orang Gile pun tak buat cemni...Cayalah bro...ko memang rock!

Dan dalam mase semua berduyun2 nak berkejar2 nak jadi si 50K tu, dalam ramai2 tu, memang dah rezeki mamat nih laa...
Yang lain yang berusaha gigih untuk menang tu, cube laie len kali yo..
Akan ade lagi contest akan datang...

Dengan screen capture yang nih....


And the prizes goes to.....

Encik PenyuBiru!

Clap-clap-clap....

Aku akan hubungi ko thru email yg ko dah bagi kat aku tu dalam mase yang terdekat untuk pelunasan nafkah batin hadiah yea...
Tunggu je email dari aku...
Memang ko hebat PB...Akan aku poskan kete ferrari itu terus ke pintu rumah ko, berserta dengan slip bank-in limeploh hingget tu...oke??

Yang lain yang tak menang, aku harap ukhwah kite akan terus dan berterusan sampai bile2 yea??
Teruskan kunjungi belog aku ni, dan aku kunjung balas balik...oke???

Dan sebelum habis, ini adalah zon menyohor...
ChekguBH sekarang dah ade kawan baik yang baru...Jangan jeles yea..
Kami hanya kawan biasa je...
Hehe....Ini je la yang termampu...
ps: DSLR, tunggu aku...!




26 Superb Comments!:

  1. cepat2 la sambar DSLR..
    nak suh ko amek gamba kawen aku nnt...
    hahah pecuma ok?

    ReplyDelete
  2. juelee
    huhu...kalau dah ade pon, aku ni amatur je jue..
    nnti amik gambar tak lawa susah pulak...

    ReplyDelete
  3. Salam cekgu!
    Masa baca entry ni tadi kan..
    1)sepanjang baca dari perenggan ke perenggan sy duk meneka2 betul tak yg menang tu Penyu Biru? Bila baca entry lagi, jawapannye: Betul!!
    (sbb dh dapat agak dr ayat dia kat komen yg suh cekgu cek email)

    2)Bila baca entry sampai ke camera baru.. hati duk kata: Napela cekgu tak terus beli je DSLR...?
    Oo tetiba di hujung entry tu dah ada jwpn nye. huhu. Maka silala cekgu simpan duit dari skrg k!!

    ReplyDelete
  4. Kakak
    salam kakak!
    Semua dah terjawab kan??
    huhu...
    dlsr jauh ke depan lagik...insyaAllah...

    ReplyDelete
  5. taniah si penyu biru...
    tak sangka cempedak menjadi nangka ek..
    rupanya dia si pemenang bertuah tu..
    taniah...!

    bh..
    wahwahwah..
    da beli camera baru ek..
    jgn lupa amek pic aku nnt..
    hehehehe

    ReplyDelete
  6. waaah sungguh2 eh deme neh
    nasib la busy arituh,
    kot2 aku pun layan rebut2 sekali

    btw tahniah la utk en.biru itu..
    kena kasi kete kaler biru gak kot :p

    ReplyDelete
  7. Salam cikgu,

    just nak invite ni

    meh sertai PLURK.

    Klik sini ok. http://plurk.com/SRISUFI/invite

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah... aku pemenangnya. cam tak caya plak.hehe...

    timer kasih kat chekguBH kerana menyediakan platform tuk kitaorg menyertai contest.

    errr..ko tak dapat beli DSLR tu sebab tak cukup lagi rm50 hinggit ke? hehe..

    pepehal tahniah pada seme yg bersaing bersama aku pada petang tu tuk merebut hit 50k.mmg sengit dan mendebarkan. mana tak, sekali refresh, tup² nombor tu dah menjangkau sebanyak 20 hit dlm beberapa saat. aku kira ramai org refresh masa tu.hehe..

    thanks cikguBH!

    ReplyDelete
  9. Alaa.. penyubiru dah mmg hobinyer ikut benda2 camnih.. hahaha.. aku tak heran die menang.. papepon..tahniah pada en penyubiru.. aku dah agak mesti ko mng pny.. =p =p

    ReplyDelete
  10. Tahniah Penyubiru...
    ChekguBH ko tak nak buat lagi ke?
    Buat arr kali ni aku pilih ko dari PM Msia..

    ReplyDelete
  11. Tahniah PB
    Sebagai kompititor yang berdayasaing dan jentel, aku ucapkan tahniah dan syabas kepada anda.Aku terima hakikat kekalahan dengan hati yang terbuka..Cheeh....macam kalah pilihanraya lak...kah kah kah

    ReplyDelete
  12. cis, ku terlepas sampai 33!
    sangat la lambat.huhu..
    lain kali bleh cuba lagi.
    errrr..ada lagi ke contest di masa hadapan?hehe..

    apa2pon,..tahniah untuk mr penyubiru!

    ReplyDelete
  13. erk...Tahniah kepada pemenangan dan tahniah juga kepada blog cekgu ...dah capai sasaran!

    mood tak de minggu lepas..tu yg kurang klik sana klik sini..huhuhu


    terlepas peluang

    ReplyDelete
  14. jealous nie...

    apapn tahniah kpd PenyuBiru...

    ReplyDelete
  15. princess damia
    jgn lupe bagi pose menarik mase aku snap2 nnti yea...

    mademoiselle azieshakespeare
    takde kaler biru..
    kalau ade pon takmo bagi...hehe

    ™سريسوفي
    insyaAllah cik srisufi..
    thanks sbb ajak...

    Mr PenyuBiru
    ko mmg terer bab2 gini...
    ko mmg deserve..nnti aku contact thru email ek??

    Jard The Great
    tu arr...tau xpe...

    CIK FARAH
    PM?? layak ke??

    AZANI
    ko pun competitor yg sengit gak azani...hehe
    cube lain kali yea...

    fiezabaiduri
    tahniah utk PB...

    Kujie
    akak pun masih trauma lagik...
    len kali...xpe...

    kuIna Jentayutiara
    len kali...huhu

    ReplyDelete
  16. Kalaulah boleh memilih mimpi.....
    aku nak mimpi ke JEPUN....
    Tak kira...
    Aku nak ke Jepun jugak....
    ko jangan ikut....




    pssst...azani tu mmg gile...muehehe...don't angry bang!!!!

    ReplyDelete
  17. Jem sitemeter chekgu di hentam peminat..hehe..
    Hebat tul,cayalah chekgu..
    Ni leh kasi naik nak nama sks24 ni..
    "Blogger kental lahir di Sks24.."
    Hehe..
    Tahniah wat penyu biru..

    ReplyDelete
  18. thanks pada seme yg ucap tahniah tu yer. :D

    ReplyDelete
  19. wah dah 50000 ek...lepas ni target berapa plak nak menang ek hehe

    ReplyDelete
  20. adoyai. xde nasib aku gamaknye... xpelh..

    ReplyDelete
  21. alaaaa...
    dah ada pemenangnya ke??

    ahhh... dorang main tipu... ini tak adil...


    hikhikhik...

    pasni, aku plak yg akan menang...
    go go chaiyok...

    ReplyDelete
  22. xiiinam
    nak ikut jugak...tak kire...
    tak baik la kak, ckp org gile, akak pun gile gak...
    hehe... :P

    Faris Ibrahim
    bukan mak aku ke yg lahirkan aku?? :P

    Mr PenyuBiru
    tahniah utk ko...!

    Zamz
    tu arr...pasni 150K pulak...hehe

    zariel
    try again, tengkiu...

    ku tak sempurna
    relaks...cube lagi..huhu

    ReplyDelete
  23. kawe kunjung dan komen blog demo...demo doh tok ser komen blog kawe...huhu

    ReplyDelete
  24. camera baru ek. lepas ni gambar surelah meletop. hehe :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png