Jaging.

Kenapalah korang takmo percaya...percayalah...plisss...
Aku tak bersenam di atas katil saje pagi ni, aku masih bersenam, menegangkan urat jantan otot2 kendur aku nih...

trek joging yang damai...saujana mata memandang...

Farmville masih seperti biase, aku dah upah mamat Nepal hangit jage sementelah aku ke padang jaging...

Korang tau ke ape jaging tu??
Huhu...

Jaging tu, adelah kombinasi jalan+jogging...

hehe
Sebab aku akan berjoging dan akan berjalan time dah tak berapa nak larat...semput, sengal...ditambah pulak dengan eksos yg tersumbat nih...
Mengah siot..

kasut joging Powerku...huhu
tak mampu nk beli yang mahal2...

Hakikatnye, aku memang bukan athlete, jadi aktiviti fizikal cemni memang aku fail. tapi aku tak putus asa. Kesihatan mesti mau jage...Asyik keje, keje, keje pun tak leh gak kan?
Asyik berkebun, berkebun dan berkebun depan laptop pun tak boleh gak...
Dok ralit je...

Nak jugak sekali sekala kalau kite tengok burung2 berkicau riang, menghirup udara segar, melihat pepohon merimbun melambai-limbai di kejauhan ditiup puput bayu nan lembut...huhu

Sambil berlari2 anak... sambil berjalan2 lenggang kangkung...kan besh....Nasib baik la kawasan kejiranan aku ni masih pokok2 merimbun, ade trek joging...senang2 boleh la joging ke, jalan2 ke, kan??


the trek....nice....and terjage laa...

Mase memule tu, mase aku nak turun jogging, tengok atas kepala, awan dah mendung2 nak hujan...
Aku gagahkan jugak, bile lagi kan? Sib baik aku ni health-conciousness tinggi...haha

Time jogging tu, cuaca cerah dan terang-benderang...senang hati...

Jadi ape lagi, wahai kawan2ku semua...ayuh berjogging, nak2 lagi baru lepas bulan raye nih kan?


Maaaaakkkkkaaaaannnnnnnn je tak renti2....
kannnn???
Ooooopeeennnn hauss je tiap2 minggu kannss??




Btol tak ape yg aku ckp...?
Tepuk perut tanye org keliling: Buncet tak aku nih??
Hahaha...

Last pics, sebab tak byk souvenir yang dibwk balik oleh pasangan bahagia Hj Hassim dan Hjh Hamsatun dari Sarawak dek karena kekangan mase, aku cuma dapat bagi korang makan hati tatap je kek lapis nih...
Bukan takmo bagi, tak stok terhad...Mintak ampun, maaf banyak2 yea...
Ade lagi yang jenis lain, yang colorful pun byk...
Tapi semua dah dibahagi2 kat adik-beradik abah yang 10 tu....

kek lapis yang overrated, harga tak serupa rase, tak serupa rupa...
ape2 je laa...huhuni adalah kunci air yang ade dekat2 area rumah aku...
nnti aku cover isu pasal kunci air ni laa..oke?

Sehingga itu, salam jaging dari chekguBH...
pikir2kann....yea?
hehe


30 Superb Comments!:

  1. salam =)
    nadia joging sampai kaki sume sakit
    da 2 hari jalan macam peguin
    tapi dah seminggu joging

    sangat sukaaaa
    leh kurus balik. hehe =p

    ReplyDelete
  2. hujung minggu nie jom semua ke taman.. jaging..
    dapat o2 yg segar..

    harap2 hujan tak cemburu.

    kek tu simpn utk sambut birthday minggu depan boleh?

    ReplyDelete
  3. semoga sihat sejahtera bro.. aku pun dah lama x exercise ni, mmg bertambah berat rasanye badan akuyang dah sememangnye berat heh

    ReplyDelete
  4. Nadia Yuna
    kene rajin. kalau hangat2 taik ayam susah gak....huhu
    keep up!

    kuIna LadyInRed
    erm, bday akak mnggu depan ke??
    same minggula kite...huhu

    NuR
    erm, ade....username nur ape?
    cikgu nur ke??

    Jard The Great
    besh la jugak..letih la sket...

    Fly
    aku pon berat jugekkk...jom joging..!

    ReplyDelete
  5. Alhamdullah dah timbul keinsafan akhirnya di akhir Syawal....(mesti stok semkut raya dah tinggal ciput..ke seredak!!!...Moga kg...berkurangan yer CBH)

    ReplyDelete
  6. heh,ingatkan salah type tajuk td :p hahah hh joging sorang je ke cik abg? kekasih mana? :p

    ReplyDelete
  7. Kena jogging sikit2, kalau tak memang tak bersenam ler ni.Kalau tempat tiggal ada taman lagi bagus... ada juga tempat nak berjogging.

    ReplyDelete
  8. Kena berjogging sekerap mungkin, tapi Abang long sendiri terlepas ... hahaha

    ReplyDelete
  9. Watierman
    mudah2an...amiiin...
    huhu

    yOnnA
    errr...kekasih illek...huhu
    jaging = jalan2 + jogging...

    TokNabe
    tu yg best kalau ade taman kan???

    ReplyDelete
  10. Abang Long
    abg long kan suke jogging sambil berkelah kan??

    ReplyDelete
  11. @--- Sueanne ----@
    huhu..rajin ade makne...huhu

    ReplyDelete
  12. aku tiap2 ari jogging tak kurus pun...baik tido lagi best hihi

    ReplyDelete
  13. harus ada gambar makanan sekali ek. hehe :)

    ReplyDelete
  14. Zamz
    aku harap ko ngn aku tak same laa...
    aku harap2...haha
    takpe, jgn putus asa

    KNizam
    aku nk copycat format makanmalaya.com, boley? haha

    ReplyDelete
  15. trek jogging tu memang lawa.... lawa utk ambik gambar... tapi kalau sekadar tengok je trek tu... tak kan ada kena mengena dgn lemak kat perut.... huhuhu

    ReplyDelete
  16. Jaging kat tempat aku ni silap2 kena kejar anjing liar huhuhu

    (alasan aje tu ngeh3x)

    ReplyDelete
  17. Salam chekgu BaniHassim
    Akak pun buat gak sesekali sesekala...2 kali...2 kale...tapi bukan jogging tapi brisk walking.
    'Jaging' buat gak macam awak...al maklum dah 1/2 abad punya enjin...ok pe!
    Tapi memang betul...sesalu buat rase sehat.
    p/s akak selalu ingat emak akak bila tengok ejaan 'chekgu' tu...emak akak kalau tulis sampai sekarang pakai ejaan lame cam tu...jangan mare!hari Raye lagi!

    ReplyDelete
  18. Yunus Badawi
    alasn tuu...tak elok la YB...

    hazeleyed
    ai laik the oldies spelling kak...
    sekali sekala mmg kene bersenam...

    ReplyDelete
  19. salam bro..ada pakai mask tak...cam tak fresh jer udara tuh

    ReplyDelete
  20. Jaging.....jom kita jaging.
    Keep fit.....
    Harus jaga tau....
    :)

    ReplyDelete
  21. Seram ckLah nak jog dah...hari tu ada orang 'pewwiiit'. (He..he..he..peraan lah ckLah...)



    Sekarang dah beli TM....terpaksa jog dalam rumah je...Sesuai dengan usia emas ku...Kalau pengsan pun, kat dalam rumah sendiri...

    ReplyDelete
  22. arsaili
    erm, tu kabus je bro..

    Zyma Saad
    btol tu kak..

    xiiinam
    waa...dah ade treadmill jogging bodo je dlm umah...
    takpe, leh tgk tv smbil2 kann??hehe

    ReplyDelete
  23. Adei perut aku pun dah terasa macam sikit ke depan..tapi sikitlah (nak cover)..haha..lama tak jaging gak...lama tak main tenis..haha

    ReplyDelete
  24. imanshah
    aku mmg dah kedepan dahh...huhu
    takut aku tgk...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png