Mari Menghabiskan Uwang Anda...

Salam semua.
Sebelum meneruskan entry, kita jamu mata dengan murtabak ini.
Kotaknya dah dipamerkan dalam entry sebelum ni kan???

Raja Murtabak. Tebal dan penuh dengan rasa ketumbar dan herba...
Harga? Teka la kalau terer...


Langkah gagah seorang ibu memasuki Kompleks PKNS demi untuk berbeli-belah bersempena Hari Raya untuk diri sendiri, suami dan anak2nya... :P

Deco keHari-Raya-an yang merias di dalam Kompleks PKNS, Shah Alam yang dah berusia lebih 3 dekad itu...
Meriah sungguh....

barisan booth yg memeriahkan dan menggamit uwang anda untuk dibelanjakan...
pilih biar yg berkenan di mata dan di hati...huhu

deco lampu yang comey...

salah satu gerai yang mempamirkan byk baju2 yang mungkin bakal membotakkan kepala para si pengeluar uwang..

wanita gigih tadi sibuk bertawar-menawar untuk mendapatkan harga terbaik buat baju yg sangat2 diminati oleh anak2 bujangnya...
Kalau aku, malas dan tak koser nak menawar...huhu

deretan biskut raya yang masih "jual-mahal" sebab masih awal2 nih...
Korang tunggu la malam raya nanti, musti semua "harga runtuh" punye laa...
Biskut2 raye ni adalah di kedai yang lazimnya menjual kebab sahaja...
time raya akan bertransformasi jadi kedai jual biskut2 raye...

Inilah baju yang bakal mewarnai Hari Raya kami...
Purple Viscose....


Mak aku cakap kaler kainnya:

Alaa....kaler ungu yang siang-malam tu...


Paham ke makne siang malam??
Huhuh...
tak kesah laa...


bagi melengkapkan koleksi trio, kenala beli 3 pasang...
siap untuk digayakan pagi raya nanti...


Jadi, tema kami untuk tahun ni ialah: Purple
Abah purple, Olien purple, Azroy purple, Mama purple, BH pun purple...
Huhu...

Sebenarnya, ade cerita di sebalik tabir pasal baju nih...

Masa beli baju nih, cume aku dan Mama je, jadi saiz yang kami ade cume kami main agak je...
Takut2 la jugak kalau2 baju yang dibeli terbesar atau terkecik.

Dah konfem kaler purple jadi pilihan qalbu untuk kami ber-3 (tapi belum konfem saiz samada ada ke tidak stok), baju Abah dah dipilih, baju Mama pun dah dipilih, dengan jumlah tertentu lepas negosiasi Mama dgn si penjual ittew, Mama pun bayar.

Sekali masa nak pack baju kami, saiz yang available adalah 1 pasang je, saiz M nak 3, tapi cuma ade satu...tinggal saiz L ke atas...
Huhu...

FYI, M adalah saiz paling optimum utk aku. Sesuai untuk saiz seluar sekali yg mmg M untuk.
M = medium + muat

Kalau L tu, seluarnya dah cukup berjela untuk aku almaklumlaa, orang petite cam aku nih...haha
Jenuh la nak alter lepas tu...

Segan la pulak mule2 mase nak mintak duit balik, last2 mintak jugak sebab itu hak kami...tebal jugak la muka...nasib baik Mama pakai mask time tu, penjual tu tak berapa nak cam la muke Mama...haha

Dan kami berjanji, kalau tak jumpe kaler yang same, dgn saiz yg sesuai kami akan kembali...

Nak dijadikan cerita, lepas round satu Kompleks PKNS tu, memang takde!
Hah!
Punyela banyak kedai kat sane, takde....

Memang kami kembali dan akur dengan saiz L untuk Olien dan Azroy....
Huhu...

foto dari entry tahun lepas...
kalau berminat boleh baca kat sini dan sini...

Dah tu, kenala bagi balik duit yg dah kami mintak tadi, mmg buruk siku...haha
Dan bile balik rumah, test pada Azroy, muat pulak...
Alhamdulillah....
Untuk Olien yang skg kat IKBN Melaka tu harapnya saiznya pun muat laa...
Kena tunggu dia balik nanti...

Okey laa...
itu je kut lipuran lara aku...
Salam Pra-Lebaran...

ps: sekarang ni aku sibuk sikit2 sebab hari ni masih lagi 1 hari penting bagi UPSR diorang. Hari paling sibuk bagi mereka dan paling packed!
4 paper, sampai ke petang.
English Paper 1, Paper 2, Sains, Ujian Aptitud...
Semoga mereka tabah dan siap siaga untuk berperang dengan soalan...

33 Superb Comments!:

  1. Salam Pra-Lebaran...
    tahun nie tema purple yer.. baju bondanya tak tempek sama? Baju anak2 aja....

    Azam mcm mana? pakai saiz L lagi ker?

    walaupun anak2 dah besar tetap nak bermanja minta mak belikan.Salam utk Bondanya ya...

    ReplyDelete
  2. kuIna LadyInRed
    erm...
    baju bondanye top secret...hehe
    azam masih L lagi, tapi tak sendat sesendat dulu laa...
    akan sy sampaikan salam...

    pB
    mahal ek??
    tu mmg btol2 raja tu...

    ReplyDelete
  3. adik bradik chekgu sume lelaki erk??wahhhh!!.
    mmg trend sume pakai baju sama ker??..wahhh!!!
    chekgu duk kt s alam ker???..
    PKNS tue tempat kite lepak dedulu kala..hihihi

    ReplyDelete
  4. @--- Sueanne ----@
    erm, ye laaa...adik beradik semua lelaki..
    shah alam tu mmg tpt tumpah darah, sampai laa ni pun still lagi di shah alam...

    saya pun slalu gak lepak sane, tp dah tue2 nih, tak lepak2 dah... :P

    ReplyDelete
  5. yeay! baju raya saya juga sudah ade....

    beli kat kompleks pkns jugak!! ^_~

    ReplyDelete
  6. hukhuk cikgu bh ni
    mentangla nur kat as..
    siap leh citer pasal pkns..
    waaaa..rindu giler..

    org lain amik gamba muka rock..
    cikgu je control macho ekk..
    hikhik

    ReplyDelete
  7. NuR
    erm, kene jage imej cikgu tu...
    haha

    xiiinam
    huhu...
    kite beraya dgn ungu...!

    ReplyDelete
  8. ungu..warna feveret.

    murtabak itu sungguh menggoda

    ReplyDelete
  9. hikhik..
    mcm doktor je nampaknya..

    oh ye..
    igtkan nur aje panggil kain kaler cenggitu as kain siang mlm..
    rupanya org lain pun sama ek..
    cantek kaler tu..

    ReplyDelete
  10. BH..cantik lah ungu siang malam tu..
    tahun ni pun kami anak beranak pakai tema ungu..tapi ungu cacamerba..ada yg ungu light,ada yg ungu gelap ada yang ungu silau..dah rupa kelab dangdut punya ungu...sakit mata !

    ReplyDelete
  11. Saya tak berbelanja pun, raya ala kadar..maklumlah ayah baru pergi..

    ReplyDelete
  12. green
    dah tu ape kaler baju raye tahun nih??

    NuR
    erm, kalau tgk live lebih cantik...
    lagi2 kalau org yg memakainya sudah semulajadi cantik... :P

    PINATBATE
    haha..kelab dangdut yea??

    n@m@n
    erm...
    mau kasi cocok satu famili, baru meriah...

    imanshah
    takpe cikgu, raya ni berpakaian cantik sekadar sunat...
    yg dah pergi, kita doakan kesejahteraan dia di SANA...

    ReplyDelete
  13. maiyah
    wsalam..ye la kak...
    yg penting pengertian tu...

    ReplyDelete
  14. yg tengah tewww sebijik macam muka bapak.. ekeke, n harga king murtabak tewww sepoh hinggit kannns cekgu tewww..

    ReplyDelete
  15. en_me
    amvoiii...awal mai umah aku...
    erm...ade muke ayah kut sket2...
    tang mate takde...
    aku mate buntang gitteww...haha

    ReplyDelete
  16. Errrkkk Cikgu.....ada lagi tak Raja Murtabak tuhhh??? tekak Akak terasa nak makan gak lahhh....
    Huhuhuhuh....

    Cantik la warna pepel tu......

    ReplyDelete
  17. Purplekah?

    lawa2..hehehe..bergaya sakan la Chekgu BH lpas nie..

    hehehe..

    Jangan tersepak batu sudah la d pagi raya..

    ReplyDelete
  18. ini yg segera punya ker (Raja Murtabak)

    ke yg mmg mamak buat ni ...

    berminyak siot.lapar tgk

    ReplyDelete
  19. sedondon...... jangan ambil gambar masa siang-mlm lah, nanti tenggelam....

    ReplyDelete
  20. kalau tak silap murtabak raja ni RM 6 takpun RM 10 kan? tapi sodappppppp.......

    ReplyDelete
  21. Tebalnya murtabak, boleh buat bantal.
    Meriah sungguh PKNS time nak raya ni.

    ReplyDelete
  22. aku tahun ni ray alakadar sdd tak masyuk, malah pagi raya pakai t shirt jer sob.. sob..

    ReplyDelete
  23. Zyma Saad
    sbb tu kami pilih pepel...
    huhu

    ChekguSekolah
    insyaAllah tak tersepak batu punye...

    razifembi
    ni yg bukan yg segera.yg dibuat oleh air peluh tgn mamak tu sendiri...hehe

    abahfateh
    hehe

    Anonymous
    6 hingget...
    takdela sedap sgt...
    oke2 je...

    Kak Long Mawar Merah
    boleh buat bantal??
    haha
    tmpt tu mmg slalu sibuk time2 cemni...

    haritz
    aloloh...takkan sampai cemtu sekali...
    pakai baju tahun lepas pun takpe kut...
    tak kisah laa...
    aku doakan akan jadi lebih baik semuanya...

    ReplyDelete
  24. ungu siang malam tu yg dual tone, cikgu?

    ReplyDelete
  25. sama lerr warna tema ngan famili i..hehehe sedondong thn ni...

    ReplyDelete
  26. pehhh besar gila murtabaknya ....

    patutla berminyak chekgu, termasuk 'minyak' mamak tu sekali per .. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png