Raya Shopping Spree...!

BAJU KURUNG VISCOSE ANGKASAWAN
:mKanta:

Tapi kenapa angkasawan...?
Aku menilik2 dan tercangak2 kenapa ade "angkasawan" dalam name baju kurung tu...
Rupenya baju tu ade cam lip-lap2 kecik2 tu....
Dari jauh, kalau betul lightingnye, memang "menghelip" la...
Lap-lip-lap-lip-lap...Anak Maaamii...:mKipas:
Hehehe....Macam2 strategi dorg ni nak promote bende yang jadik kegilaan fashionista Malaysia skg nih...

Mase Wardina start pakai tudung dulu, berduyun2 orang namekan tudung bersempena Wardina...Sampai terbelahak Kak Dina tu bile orang asyik la dok sebut nama...
Pastu ade la Tudung Mawi laa..Tudung Ina Naim laa, Tudung Juma laa...Tudung Sheila Rusly laaa..
Dan tak ketinggalan, tudung yang aku cukupla suke pakai sebab mudah nak sarung, Tudung Arini Mutiara Hati...
Macam2...


Okla...Panjang pulak intro aku untuk entry ni...Ni haa...Semalam dan hari nih, 2 hari bershopping ditempat yang sama...

Sebab apa? Sebab nak melaram hari raye ni...
Huhu...

Actually, sekali (kelmarin) dah beli barang...Pastu balik umah kunun2 nak test lawa ke tidak baju yang dibeli...sekali...Hampes...Sungguh tak muat...Dan kena tukar....
Tu yang hari ni pi sekali lagi Kompleks PKNS tu....Nak pi tukaq..Tabah tak?? :mDarah:

Mama aku yang sakit2 lutut, payah nak jalan sebab effect sementara terapi elektrik yang Mama dok ulang hari2 start hari Isnin hari tu, pun sanggup turun bershopping...
Gagahkan diri gak...Orang pompuan ni memang tabah dan cekal..
Memang aku salute laa...
Hati besar tapi tak terbawak dek badan...

Kalau aku la yang tengah saket2 badan kem, sengal2 ke, jangan harap laa....
Tapi tercapai jugak la misi nak carik baju raya...Puas la hati Mama tu....

Momma-In-Action...Shopping jangan tak shopping..
:mHurm: Aku jadik tukang bawak barang je..Jadik body guard tak bergaji...Takpelaa, janji Mama bahagia...
Shopping kan salah satu daripada kebahagian wanita?? Kan wanita2 semua???


:mNgumpat: Asalnya Mama beli baju purple dalam gambar tu, tapi kena tukar sebab masalah teknikal sket..
Aku pun same gak laaa...Baju melayu sedondon kami bertiga; aku, Azroy ngan Olien aku pilih kaler yang same...
Kaler yang hijau kekuningan sket...Oklaaa...Orang yang berkulit yang gelap gelita tak berapa nak cerah aka gerhana cam aku adik aku yang merempit tu, at least akan "kelihatan" cerah la sket di pagi Syawal nanti...
Hiks...Nak amik gambar pun idokla kene edit balik gambar tu, hehehe...

Bak kate KSW...
Ukur baju di badan sendiri :mJahat:


Ni pulak baju untuk Nabil, cucu Mama....Kalernye lawa...Dan, regenya pun mahal...
Mengucap panjang jugakla mak aku bile dengar regenye dari penjual...
Baju dak kecik ni ingat murah ke?? Baju budak je dan regenye 1/2 daripada serat hingget....!
Mahal tu.... :mHantuk:
Jenuh nak menawar...
Tapi bile Abah nampak je baju nih...Dier bulih kate..Ade ke cam kain buruk??? Ish...Abah aku ni betul laa...

Nampak cam kain buruk je...:mGuilty:

Kalau ikut aku, kaler purple lagi lawa, tapi takde saiz lak...
Kaler pic pun pic laa..Nabil kulitnye cerah, cam abang aku...Tak macam PakNgah, PakLang dan PakSu nye...Hehe..

3 serangkai memakai baju melayu yang same kalernye...Hehe...Malas nak pikir banyak2...Kalernye soft and sweet laaa...
Dah tu aku terjumpa songkok tinggi nih, grab aje laa...
Dah lame mengidam songkok tinggi nih, yang diberi nama Songkok Bugis...
Regenye pun tak le mahal sangat...Ok2 je....

Ha...Korang yang lain, member2 aku yang ade dalam blogroll tu...Dah shopping?? Kalau blum, bile nak shopping???
Elokla nak shopping pi awal2 nih, dah lambat2 kang, ngan sesaknya, harga pun agaknya makin mahal...
Sekarang ni pun, baju dah mahal2, kalau dah nak raye nanti, paham2 je laa....
Ye laa, dorg dah tau permintaan tinggi dan orang sanggup bayar untuk ape aje...

Pikir2kan dan Selamat Bershopppiiinggg....!
:wave:


15 Superb Comments!:

  1. saya blum shopping lagi..tengok la kalau sempat shopping la saya hehe bleh tak gitu?

    ReplyDelete
  2. ~Cinta Milo Ais~
    Tak kisah le...kalau tak shopping pun xsemestinya takleh raye kan??
    janji puase cukup sebulan... :P

    ReplyDelete
  3. iEn
    Takle murah...sebab skrg ni brg dah mmg mahal...
    tp byk pilihan...bulih la pi window shop...
    pastu bru beli kalau rase berkenan dan berpatutan...

    ReplyDelete
  4. hamboi ko kan.....shopping sakan nmpak...

    yesssss...shopping ituh terapi jiwaaaa

    ReplyDelete
  5. oRanGeLiLY
    aku temankan mak aku je laaa...
    aku tak shopping mende pun...
    huhu...
    temankan org pun same letihnye ngn org bershopping...

    tak kire la terapi jiwaa ke hape, pokoknya lebih penat dr mereka yg bershopping..

    ReplyDelete
  6. hik..
    baju melayu da siap tempah dah..
    maybe dah siap jahit dah pun..tahun nie pakai my feveret color jer..
    warna ijau g2..
    seluar jeans untuk melaram pun dah beli..
    baju untuk jenjalan pun dah beli rasanya..
    warna pun ijau gak rasanya..
    haha..
    knapa la kalau aku shopping baju mesti ada warna ijau?
    confius betol :)

    Selamat Shopping rakan2..

    ReplyDelete
  7. izie
    erm..
    samelaa..aku pun peminat hijau jugak...
    hijau POWER!

    ReplyDelete
  8. soppin adalah terapi jiwa yang terhebat.. yeah!! heheheh

    salam singgah!

    ReplyDelete
  9. Ewah ewah.. adik sungguh lawa.. he he
    lagu raya tu..

    dah beli baju raya ek cikgu..

    ReplyDelete
  10. theconfused
    Tau takpe wahai org pompuan semua!
    Salam singgah confused!
    Kasawari
    beli awal2 senang, malas nk bersesak2, bergesel2 bulan pose nih... :D

    ReplyDelete
  11. rindunya nak shopping baju raya!!
    akak memang suka beli baju dah siap (utk akak laaa) sebagai tambahan kepada baju yang ditempah hehee..

    kadang2 kan.. lagi berbaloi beli baju dah siap. kalau nak tempah, upah aje dah sama dengan sepasang baju dah siap kan..

    ReplyDelete
  12. Neeza Shahril
    Tu la kak, mmg beli kdg2 lebih kurang je ngn tempah..
    jimat mase pun ye gak..
    pilih dan bayar je...

    kalau beli awal2 nih, lagi byk pilihan, kalau agak2 xmuat bulih dtg balik tukar...

    tp org pompuan la kut rasenye lebih merasai nikmat bershopping raye ni kut... :D

    ReplyDelete
  13. weh,ko tau x.
    setiap posting ko yang aku bace.
    sure aku terbahak-bahak gelak! hahaha..

    awai naa hang shopping.hhuuhu..
    awat baju tu kene tuka lak :p
    x muat eh>
    x muat maksudnya? hahaha

    baju budak2 tu mmg mahai weh!
    aku rase kan,
    makin kecik saiz,makin mahai la! hahaha..

    tp comel la baju tu :p
    ade ke ayah ko kate cm kain buruk.
    ishh :D

    ReplyDelete
  14. yonna bebot

    aku tau...kalau lawak gelak la...kalau x, bace biase2 je laa...

    huhu...
    itu maknenye aku ni baru sedar diri aku ni..
    aku ni mmg kecik ke semakin mengembang...
    tp baju raye aku yg tahun2 lepas, yang tahun lepas, sume M dan masih muat aku pakai...

    agaknye org yg buat baju ni xpakai saiz stendet kut...huhu..escapism...

    Abah aku mmg gitu, dier yg lawa pakai pagoda ngan kain pelikat je...

    BTW, thanks bbyk sebab bace blog picisan aku nih... :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png