Terapi Karen...

Hari tu sebelum bertolak pulang ke Shah Alam dari Sg. Besar, sempatla men-try satu rawatan terapi nih yang maybe tgh in skg nih...
Terapi ni cam takde name yang khusus, sebab dalam pamplet tu dier tulis Terapi HapeKebende (lupe namenye...), atau Terapi Elektrik ke hapentah, tapi dikatakan efektif kepada pengamalnya...
Mengikut cakap mulut pakcik aku (yang dah dekat 10 kali sesi terapi nih) dan empunye tempat tu: terapi ni amat efektif dan bergantung kepada tindakbalas individu itu sendiri...


Maknenye tindakbalas hasil daripada terapi ni masing2 laaa...Tempat ni terletak kat Sekinchan, dekat dengan masjid kat Pekan Sekinchan tu...
Kitorg pi sane pun atas rekomendasi dari Pakcik Polis aku yg dah byk kali pi terapi tu laaa...
Antara testimoni yang dah diceritakan tentang keberkesanan terapi ini ialah jeng3:
  • orang sakit lutut dah bulih berjalan tanpa sengal2 lagi
  • org yang rabun akibat wes tuek, sampaikan subtitle tv dah xnmpak, skg dah bulih bace subtitle yang kecik dan comel tu...
  • org yang ade gout dan takleh makan seafood sebab kolesterol tinggi, sekarang dan bulih melantak seperti biase...(lebih kurang laa..)
  • dan etc....

Tak susah, cume kene duduk atas kerusi yang diletakkan dengan pad yang mungkin berkaren, dan dialirkan ke seluruh badan dengan kadaran tertentu dalam tempoh mase minimum 1/2 jam...Cuak oooo...Karen masuk dlm badan...Yang penting, kite akan dipakaikan selipar jepang dengan alas getah yg slalu pakai dlm kete tu kat bawah kerusi sebagai penebat...

Memang tak rase ape2 mase memule dok atas pad tu, tapi lame kelamaan aku rase cam kebas2 sikit2, dan memang betul ade aliran karen tu dlm badan...

Makin lame ko buat terapi ni, makin power kuase karennye yg dialirkan dlm bdan dan makin lame ko kene dok bertapa atas kerusi tu....


Duduk je laaa...di mana setiap 1 mesin karen nih akan ade 2 kerusi akan diletakkan secara berpasangan.
Org yang dok dengan pasangan yg lain tak leh sentuh satu same lain, dikhuatiri akan merenjatkan elektrik..


Mati laaa...:mPanas: Cuak gak kalau2



Aku pun takmo lepaskan peluang men-terai bende alah nih..hehe...tapi hasilnya masih macam biase je kot....:mThinking:Cume memule tu la agak kebas dan bile aku bukak selipar jepang tu dan letakkan tapak kaki aku atas tikar getah hitam tu, mmg ade rase getaran macam aliran karen yang sedang berlegar2 dalam badan..Kirenye ada tindakbalas dalam badan sebab kite yang dok atas kerusi tu tak rase ape2 pung...

:mKanta: Kalau nak cube bulih laa try, sebab bende ni ade banyak cawangan...Cawangan kat Sekinchan, Taman Sri Andalas, Klang...Kat Shah Alam section 3...lagi manentah...

Bayaran pun murah. Cume RM3 untuk setengah jam terapi...
Utk mereka yang rasekan badan sudah tidak berdaya lagi tapi gatai nak rase cmne kalau sihat dan dpt kawen satu lagi dan mahukan tubuh badan yang sihat bulih la try bende nih...
Jadik promoter free lagi aku nih....
:mRambut:


Ayuh kita kibarkan bendera kita...
Jangan sekali2 kita
mengkhianatinya...




11 Superb Comments!:

  1. kat sini pn ada tp tk dan nk p men try lg...

    tentu best kan sesekali kena renjatan karen... silap hari bulan ter over power .... huhuhu

    ReplyDelete
  2. uish..
    cam seram je aku tgk..
    ngee..
    aku sangat fobia dengan elektrik ni :D

    ReplyDelete
  3. pernah cuba..tapi lain sikitlah alat dia..memang berkesan..tak dapat dinafikan lagi..

    ReplyDelete
  4. kuInaJentayutiara
    ngeri la kak kalau kene renjatan nih..
    saye fobia gak ngn karen nih sebenarnye...
    saje buat2 berani je nih...

    yOnnA
    samela kite, aku pun seram gak nih...
    saje je poyo cam xfobia..
    kalau nk cuci akuarium kat umah ni pun aku cukup fobia nak celup tgn dlm air utk betulkan air filer yg sengetbenget tu..

    takut kene karen...fobia!

    nordee
    ye ke kak??
    Mak saye maybe nak try len kali...
    maybe bleh repair system bdan nih kot..

    ReplyDelete
  5. hermmm karen.... adei.. selamatker?? i much prefer other type terapi... why don't you try acupuncture instead... hehehe

    Adry @ http://www.adrysabry.com/

    ReplyDelete
  6. cikgu, memula akak nak tanya... wes tuek tu apa?
    pas tu, kenapa makcik 3 orang tu pegang botol air? cikgu takde pulak pegang.. diorang jampi ke air tu?? hehehe..
    last sekali, orang pregnant mesti takleh ni agaknya kan.. ye ke?

    macam best aje treatment ni.. kalau akak nak buat.. kena tunggu lah kot.. :)

    ReplyDelete
  7. huhu...
    nk jawab yg cikgu wiween dan adry..

    Cikgu Wiween..
    karen ni bergune utk kesihatan badan...tak memudaratkan...

    Adry
    selamat adry, jgn riso...
    sebab tu smpi skrg nih blom ade yg arwah laaa...
    semakin ramai yg minat nak amalkan terapi nih...
    tak mahal dan tak saket... :$

    ReplyDelete
  8. Neeza Shahril
    1.wes tuek tu org jawe ckp...kalau org melayu ckp dah tua...

    2. takle, air tu akan dibagi bile kite buat treatment tu...air RO tu, reverse osmosis yg kununnye beneficial ssgt...takde nye nk jampi...

    3. Haah, org yg ader sakit jantung and pregnant mmg takleh....
    takut2 mudarat...
    mase kite nk buat treatment ni pun kene tanggalkan jam besi, henfon dan ape2 yg ade batteri dlmnye...
    takleh ade kontact antara 2 org yg berpasangan dgn org lain diluar dr kwsan tikar pelapik getah tu...

    Bende ni dah jadi cam trend skang nih...
    insyaAllah ade kesan baik pd tubuh badan... :D

    ReplyDelete
  9. aku pon dah try kat pekan subang perdana ni ..
    majoriti banyak owang owang wes tuek ..
    maklum lah free ..
    aku rasa nak galakan golongan muda-muda peghi cuba
    ok pe .. rawatan kesihatan secara percuma tak mau ke .. spend masa skit setengah jam je .. siap ada kad temujanji lagi untuk esok-esok .. skarang nie kat subang perdana ni dia owang bagi percuma je ..
    datang la beramai-ramai .. siapa la pengasas benda alah ni yer ..

    ReplyDelete
  10. Salam,

    saya nak jual semua stok mesin terapi elektrik saya,
    Harga nak jual pun murah-murah jer.

    Nak tahu lebih lanjut boleh lah hubungi saya

    En. Shidi(017-9235408)
    En. Faizal(017-9235407)

    atau pun log on ke: www.terapielektrik.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png