1 Hari Mencari Cinta Decor Landskap Taman + Demam WC2010

Bingit...
Bunyi lebah...
Rimas...

Jenuh la dorg nak tahan telinga dengan dendangan alat ni.
Alat ni boleh jumpa kat South Afrika je.
Tau ke nama alat nih?

Macam trumpet, tapi bukan.
Namenya ialah : VUVUZELA....
sumber foto: USA Today

Gile laa bingit...sangat2 annoying...
Sepanjang starter match tadi, memang la rase macam tengah dihurung dek kawanan lebah je...No wonder la ade yg merayu pada FIFA untuk ban benda alah nih...
Ish...

Skang dah tiba la demamnya...
Dengan perbezaan masa kat sini dengan sana, pastinya match dorg tak tally dengan waktu kita biasanya beradu. Jadi pada kipas-susah-mati WC ni, forsure sanggup bersengkang mata....

Korang berminat nak schedule match dalam format excel tak? dalam worksheet yg dah siap. tinggal letak result match je...
Kalau minat, boleh download dari sini..

Itu cerita dalam World Cup, ni cerita pasal Taman Mini yang aku pernah cakap dalam entri yang lepas yang bertajuk Peladang Jaya Petaling Perdana.

Reka taman asal...

Hari ni ade satu misi: nak cari deco nak cantikkan taman mini tu...
Plan nak carik kat Sg. Buloh. Musti banyak punye laa....
Kite tengok nanti camne...

Kakjie ngan YB dah biase la kut buat deco taman ni. Mungkin ade ilmu yang boleh diturunkan?
Huhu
Atau sape
2 yang memang hustler tang senireka taman ni leh turunkan ilmu setalam dua...

Bersungguh2 dorg ni buat keje...

Ini bukan lakonan semata2 yea...
Ini betol2, bukan cobaan...Ponatnyo....!

ni taman selepas diletakkan fountain buatan sendiri...all DIY...

Oke laa...kite tengok je la hasilnya nanti....


11 Superb Comments!:

  1. Singgah sekejap..
    Kalau nak tau perkembangan lanjut pasal FIFA Worldcup 2010. Jom tengok kat sini

    Kalau nak Jadual Perlawanan Fifa Worldcup 2010, Dapatkan di sini

    ReplyDelete
  2. hehehhehehee... ingatkan korek kubur tadi...
    korek kolam rupanya

    ReplyDelete
  3. free2pinga
    tq 4 info...
    and the promote of ur blog..
    ;)

    zonaku
    haha...
    tak pasal2 jadi penggali kubur..huhuh

    ReplyDelete
  4. baru mencangkul sikit tu dah mengeluh... camane ai nak suh buat kat depan rumah ai nanti ni :P

    hihihi



    oh... jumpa di sg buloh nanti, ya bang

    :P

    ReplyDelete
  5. Ku Tak Sempurna
    kalau kat depan rumah u, ai upah org lain je laa...
    senang...
    mengeluh bukan sbb penat, tapi sbb kene kuar duit...
    fuhhh...
    huhu

    ReplyDelete
  6. Kak Jie dari Cameron Highlands pun nak intai taman cikgu..hehehe... 6 bulan lagi baru nak komen, tengok dulu hangat taik itik ke taik ayam..hahaha...saje menyakat !

    ReplyDelete
  7. ...selamat membina taman larangan...he..he..

    ReplyDelete
  8. oo.. vuvuzela namanya. ade yg kata alat tu boleh menyebabkan masalah pendengaran. tu pasal ade yg mintak dibankan.

    besarnya lubang ko gali.dah macam projek ikan air tawar lah plak.hee

    ReplyDelete
  9. ckLah
    kite wait-and-see je laa..
    kene berangan dulu...

    Mr PenyuBiru
    the besar, the better...lagi byk ikan boleh taruk..
    the more the merrier..huhuh

    ReplyDelete
  10. macam memancing lah pulak yang baju hitam tu
    !

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png