Bakal berakhir bulan maduku itu...

My very 1st paper supervising BM monthly test...

Minggu bulan madu kami hampir sampai ke penghujungnya. Nasib baiklah minggu ni punye cuti ditambah sehari sebab menyambut hari kelahiran Junjungan Besar Kita. Tambah tak tambah pun, lebih kurang je la. Sabtu ni masih ade kelas macam biase. Takpe la, ape sangat kan? Aku bukan ade anak bini yang perlu aku luangkan mase berkualiti bersama :P
Kesian kat aku kan?


Tekun menjawab...ke buat2 tekun?? :)

Hari ni adalah paper terakhir untuk budak2 mengerahkan otak untuk menjawab apa yang diperolehi kurang lebih 2 bulan ni di atas kertas soalan yang diberikan. Paper fortaire aku; Science dan Maths Paper 1.

Budak2 ni menjawab kalau objektif tu memang laju gile, tapi kadang2 diorang tatau pun ape yang dijawab. Kalau aku nampak budak buat gitu memang kena ngan aku. Aku suh dier padam dan bace betul2 soalan, baru tandakan jawapan. Pantang betol tok nenek aku kalau orang buat acuh tak acuh bende2 cenggini....

Dapat jawab ke tidak, bergantung. Minggu ni rase ringan sikit sebab lesson plan pun bolehlah cengkelat digantikan dengan menampal jadual waktu exam. Takpe la, tapi kene ingat. Tanggungjawab banyak lagi lepas nih.

Mungkin ade yang berspekulasi yang hati Encik BH terutama dalam minggu ni seakan2 berbunga2 kan? Mane taknya, entry kalau tak sebut pasal nikah, kawen tak sah, puisi mintak kawen lebih laaa. Padahal baru je kunun2nye Pelamin Angannya Musnah. Gasak la korang nak pikir ape.

Janji chekguBH masih available, single macam dulu. Belum ada si merpati sejoli yang berjaya merangkul hati aku.
Haha...
macam haaraammm

Ramai jugak yang mengoffer, mendesak, menge-push aku suh aku cepat2 menamatkan zaman bujang aku. Dan ade pulak yang menganggap aku ni "budak suci". Sape yang anggap gitu? Ade laa... Suci dari najis mughallazah ke? Haha...

Malas nak komen, aku tinggalkan satu tanda tanya yang super duper besar di situ. Aku bukan bersifat menolak takdir, tapi kalau bulih, tak perlu tergesa2, mencari biarlah yang berpadan, yan cocok di mata dan di hati. Komitmen seumur hidup, dah bersediakah aku?

Untuk abang aku yang dok la ligat mengupdate blog-nye itu, tak payah la nak probe aku, nak provoke aku ke ape, aku rimas la. Kawan2 yang lain pun same laa...Tu je. Bukan aku tak suke dimomokkan dengan bende2 ni, tapi naik jelak jugak. Tapi kalau ade yang sudi masuk line, aku akan pertimbangkan...haha

Dah la, nanti orang cakap aku ni syok sendiri, hidung mmg tak mancung, high-taste dsb. Cukuplah ye, titik!

Ni ade beberapa keping gambar yang aku cilok tanpa kebenaran mereka ini, abang ngan cikgu H, mohon tempek gambar sendiri kat blog hijau ni boleh kan? Kalau tak boleh, aku nak tempek gak...

Gambar ni dah berlaku 2 minggu lepas kalau tak silap. Dalam sibuk kecoh2 pasal Meeting PIBG...Mase ni aku dan Cikgu MS ditugaskan sebagai MC. Aku budak baru bertatih, haruslah tersyasyul-masyul kan??

Cikgu MS ni mmg baik, lembut, sweet. Seronok kenal orang yang baik2 dan berkaliber sekeliling aku. Ni belum aku kenalkan dengan Cikgu Princess Damia lagik. Kalau korang tengok cikgu PD ni, ade yang tangkap cair beb...haha

Dan gambar aku yang kunun2 tekunla buat backdrop tu. Padahal korang tatau aku tengah berlakon rajin je tu. Haha.

Ini lah gambaran kami yang kunun2 sibuk, hok belakang tu la cikgu faris, pun seorang blogawan juge :)

ps: ini entry berjadual; tolong jangan ingat chekguBH curik mase mengajar untuk berbelog ye..
Dan terima kasih tak terhingga kepada kawan2 yang ringan keyboard mengomen...
kite kan blogger, saling komen-mengkomen antara satu same lain... :)


34 Superb Comments!:

  1. haha... nasib baik wife aku azie sedang dlm pantang... klau tak dia pun sibuk gak mcm ko bro..

    aku lak dlm mode 'bujang' skarang nih... hehe

    ReplyDelete
  2. hang mana 1 bro??
    yg pakai tudung tu ka?
    hahahah...sorry melawak..

    p/s:cun cikgu bertudung tu...awek hang ka?

    ReplyDelete
  3. selamat menanda kertas & selamat menulis buku rekod semula...
    cikgu mana ada honeymoon lama-lama...

    ReplyDelete
  4. syoknya boleh tanda kertas, tulis markah, buat corrections...masuk buku pink.denda budak yang dapat markah sikit..

    ish...jelesnya aku!

    ReplyDelete
  5. Sama ler aku Cik Lin mesti bestkan dapat tanda kertas, tulis markah, masuk dalam buku sebelum tu silap2 kena cari buku dulu kadang2 tak de.. tak pun keluar duit beli kat kha, lagi satu mula ler tulis buku LAB, PLBS.. Wah2 bestnya!!! Kita dah tak leh buat macam tu lagi.. Jeles campur sedih campur boring coz tak leh buat mcm tu....

    ReplyDelete
  6. sekolah keb seksyen 24,shah alam ke?ooo..cikgu muda..saya ramai gak kawan kat sekolah tp bukan cikgu tp JURUteknik Komputer..hahaha..

    ReplyDelete
  7. yuhuuu cekgu! i'm back :p mcm biasa.
    menghuru harakan kotak komen hang haahaha
    sapa dok provoke ko pasai kawen2 ni.
    jom ar kawen! hahahhaa
    MATI!!
    tolong tampaq aku sebab berkata begitu.

    ala,tak yah kalut2 la bro.
    ko mudia belia lg la :p
    kumpul harta dulu :p

    weh mak ko ape cer
    hope dia sehat sokmo

    ReplyDelete
  8. biasala..hidup.. wakkaka..
    cikgu BH single lagi eh..

    ReplyDelete
  9. nape hang promote MS tak abih2 nih...chekgu BH... dah la aku suci lagi menyucikan...

    ReplyDelete
  10. zariel
    bujang lame2 tak syok...kejap2 dah le...

    benludin
    hang minat ke?? aku bleh tlg ejaskan...haha

    cikgu_math
    menci, nk relaks lame2 sket...

    bjorx
    jeles?? sape suh jadik lecturer..
    ajar budak2 besar lak tu...

    CIK FARAH
    ko musti sedih kan skg...
    tu arr, sape suh pindah...
    kan dah jeles ngn kitorg skg nih...

    aku_bukan_cikgu
    hah??

    yOnnA
    mak aku sihat dah, org dah tua, mcm tu la sihatnye...

    Luth Textile
    single ke??
    bulih laa...

    ReplyDelete
  11. Cikgu,
    org rumah saya pun cikgu, jadi penyelia SPM. Aduih kesian tengok dia kehulu kehilir

    ReplyDelete
  12. bab menulis lesson plan tu yg haru skit tu..kadang2 'copy paste' je..hehe

    minggu depan dah start cuti skolah kan chekgu BH..?bestla,buleh bwk adik2 p jalan..

    ReplyDelete
  13. exam ker????? tak study lg nie...
    tiru boleh tak chekgu tak pun chekgu tolong buat utk sy. hehehe...

    ReplyDelete
  14. adehh.. aku jadi urusetia exam utk org yg naik pangkat.. dan nak pengesahan jawatan.. adehh..

    ReplyDelete
  15. hehe..gambar aku ade kat blog ni...
    wuuuhuuuu....
    haha,saje jerk tumpang galmer kan? x(

    pape pun,minggu bulan madu ini sudah berakhir ari ni..
    hehehe..
    mggu depan lesson plan mcm biasa..

    cam kata on zuraida tadi..

    "minggu ke 9 wa ke 10, ke 10 wat ke 9, ke 9 wat jadi 15, ke 15 wat la pape pun.."
    hahaha...ape aku ngarut ni???? :((

    ReplyDelete
  16. anak2 kak jie peksa hari selasa minggu depan...

    ReplyDelete
  17. SEBOK YE>>>
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Ambek Hang...sappa suruh jadi chek gu? Ha...ha...ha...

    ReplyDelete
  18. bila nak makan nasik minyak ko??





    muehehehehehehe... soalan super duper lagi :P

    ReplyDelete
  19. Bagus ader cikgu cam no nie..jangan ajar budak buat kerja acuh tak acuh..kalau tak lemak nanti deorang,,hehehehe

    ReplyDelete
  20. AyKay
    baru tau ye??? kalau sibuk, tlg laa...

    Nadine Zuharra
    copy paste?? kalau dah terdesak...mmg la buat...haha

    kuIna Jentayutiara
    takde tiru2, buat sendirik...!

    Jard The Great
    selamat menyibukkan diri....

    Faris Ibrahim
    relaks la faris, baru praktikum. takkan nk pening kut...
    abaikan je PK itu..huhu

    Kujie
    lmbt ye kak??

    xiiinam
    alaa...akak pun ape kurangnye...

    ku tak sempurna
    malas jawab...

    ReplyDelete
  21. Shaffik
    aku jalankan tanggungjawab aku je, tu je...

    ReplyDelete
  22. Salam Ziarah cikgu...
    Semoga berbahagia ya..

    ReplyDelete
  23. owh, itu rupernya cekguBH.

    ade la jodoh tu nanti.
    tak perlu bebankan diri dengan soalan yang bukan2.
    hidup memang penuh dengan persoalan.
    bila satu soalan dah berjawab, akan timbul pula soalan lain.
    kan kan kan.. hehe..

    ReplyDelete
  24. Ibnurashidi
    salam ziarah

    fiezabaiduri
    btol jugak ape yg bai ckp...
    buatpe aku nk pening, aku org laki, bukan org pompuan...
    biaq pi la...

    ReplyDelete
  25. nmpknya skool sy awl skit dari skool cikgu BH. skrg masa yg agak pening utk kejar dateline hantar markah. sakit hati tgk jawapan bersepah terutama kelas ujung2...adehla..

    cikgu BH ada ngajar math kelas ujung2? ada petua? meh la skit.. :)

    ReplyDelete
  26. NuR
    maths bukan fortaire saye nur...
    saye saintis...
    saye pun nk mintak petua nk ajar science ngn english kelas hujung...
    ade ??

    ReplyDelete
  27. sian cikgu.. pelamin angan musnah ke..
    takpe.. ada bidadari menanti tak lama lagi tu... ;)

    ReplyDelete
  28. adoi ai... spekulasi spekulasi.
    keekek.. ni kompom le kat skolah
    dok kene gosip je kan. tambah plak
    geng kengkawan cikgu kat skolah dah
    tau yang cikgu ade blog... miahaha...

    P/S:- nak aku promote chekgu kat blog aku
    ke? hhehehehe... *sorry gurau jer. takkan la
    nak promote orang macam promote barang lelong
    kot... jangan amik hati ek..

    TAPI BAIK LE KAWIN AWAL... miahaha,
    kalau tidak, kau akan menyesal...

    Salam ceria chekgu. saje nak menyakat memalam
    ni sebelum tidok. (Satu entri yang best untuk
    aku bace pada malam ni)

    Thanks :D

    ReplyDelete
  29. Neeza Shahril
    bidadari dari mane kak??

    Mr. Azman @ Kreuger
    selamat malam en azman...

    mademoiselle azieshakespeare
    selamat laa...malas nih...

    ReplyDelete
  30. wahh ramai jugak geng cekgu cekgi yang ada blog kan?

    ReplyDelete
  31. juelee
    tu yg best tu...
    the more the merrier...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png