Ini Bukan Kisah Mesin Basuh lagi, ye! :P

Ade beberapa cerita, ceriti dan ceritu. Satu persamaan, all of the stories were past, erm...but one ceritu is still ongoing...

Cerita 1.
Ceriti 2.
Ceritu 3.

Ape bende yang ChekguBH ni dok sebuk2 nak kepohkan kat sini...??
Takde ape yang penting pun, saje je...
Dry sket kut entry aku kali ni...

Korang ni, nak entry yang basyah2 je yer....?
Oooo..kalau entry mesin basuh aku tuh, cepat2 korang nak bagi komen ye....Nakall ye....Haha...

Cerita 1:
Watikah pelantikan Pengawas sesi 2009 SKS 24, Shah Alam...
Ketua dan Penolong Ketua Pengawas selaku Ketua dan Penolong Ketua Murid dah pun dipilih...
Kalau refer entry ni, yang nombor & nombor dipilih sebulat suara oleh guru2 sebagai Ketua dan Penolong...
Ok laa....
Mengangkat tangan untuk berikrar dan bersumpah laknat untuk menjalankan tugas sepenuh jiwa raga mereka.


Ceriti 2:
Ingat lagi Gerhana Matahari Separa yang berlaku 26 Januari haritu??
Aku jenuhla kunun2 nak amik gambar gerhana bersejarah itu, dengan menggunakan teknik konvensional lagi menyusahkan...

Hasilnye, seperti yang ade kat bawah ni laa...Tak memuaskan sangat...Lagipun cuaca sungguh mencemburui aku....Mase aku nak shoot tu, litupan awan sangatlah tebal, dengki khianat dengan aku...

klik pada gambar untuk view yang lebih besar ye!

Sudahnye, ini je la yang aku dapat...
Kalau aku ade camera yang lebih canggih dan bagus daripada ini, musti lebih lawa kan hasilnye....?


aku pakai camera samsung dan sekeping filem lama gambar aku mude2 dulu sebagai filter cahaya matahari yang sangat terik itu....

Ceritu the 3rd:

Erm...since I was one of the English teacher in my beloved and superb wannabe school, I was incharged to design a badge as a token for the students. We decided to create a token or present for those who loves to speak or have the initiatives to love the language...

It's not easy to inculcate the culture that seems hard and difficult for them to practise it. So, as an alternative or efforts towards the culturization of speaking ENGLISH in school at least during the ENGLISH DAY every Wednesday, the badge will be given by the teacher for those who has the effort and initiatives to practise the language.

Haha, kinda poyo of this TEACHER to speak in ENGLISH...His own ENGLISH pun so many that broken enough, haha...At least I Try rite???

Im not that creative or graphichie (ade ke word nih, huhu) people, but basic skill is enough kut nak design all this badges....Just for proposal...I done it just because my Ketua Panitia (KP) asked me to do it....
Since I was like poyo2 jadik techie guy aka creative guy on the school...
macam tak de orang lain kan??

Aku kan suke all the limelight aka mencapap nih, kann???
All in all, aku ikhlas...Deeply in the bottom of my heart, I done all these stuffs bukan nak menunjukkan, just the sense of belongingness mmg kuat...Aku rase macam tak besh kalau kite tak jadi penyumbang kepada sesuatu tu, not just because of the posh...

Since I feel happy and enjoy doing it, okla kut....
So, i just wanna have ur favor...Mintak tolong vote untuk choose the best...These design will be shown to my KP, the last words is hers...Just wanna have ur opinion, bulih???

If u wanna choose more than one pun bulih...Nak semua??? Huhu...Janganlah gitu, takkan nak ke-82 nih kut....

Oklaa, itu sahaja cerita-ceriti-ceritu untuk kali ini.
See u then, my fabulous ang gorgeous friends...!

ps: Dah "basuh baju" hari ni???


24 Superb Comments!:

  1. lain kali letak je tajuk mesin basuh
    baca tajuk je ramai yg komen hehe

    ReplyDelete
  2. Cerita 1:
    Pimpin la diorg tu jadi pengawas yg berkaliber. Kalau dah diasuh dari awal, inshaAllah dah masuk sekolah menengah diorang dah ada pengalaman sedia ada. Keyakinan mereka dah tinggi. Xde la takut lagi ngan students yg samseng kampung kat sekolah nanti...hehe

    Ceriti 2:
    Ok la gambar tu. Tapi cam x berapa puas hati jer???

    Ceritu 3:
    Kalau sekolah ni, setiap hari Khamis English Day. Ha...hari khamis ni memang x nampak pun students yang bercakap2 semasa perhimpunan berbanding hari2 yg lainnya. Maklumlah, kalau kedapatan bercakap, confirm kena panggil ke hadapan dan dipaksa utk bercerita. Tapi memang layan la kaedah ni...

    jgn lupe ambik AWARD yer...

    ReplyDelete
  3. ckLah mula pakai cemin mata....sebab tengok gerhana matahari tanpa filter....masa darjah 3. Abih....cikgu tak cakap pun!!!!

    ReplyDelete
  4. ooooiiii g la tolong kak jie... mesin basuh dia berputar tak henti lagi tu...


    akak vote yg last sekali tu... simple sesuai dgn budak2 sekolah.. klu byk tulisan & grafik serabut lak kang ilang minat lak nanti.

    ReplyDelete
  5. al-hussaini
    huhu...komen yg detail...
    Cerita 1:budak2, setakat itu je la tahapnye, kaliber macamane pun, itulah dier...kang kalau matang sgt, tak nmpk cam budak2 lak...

    Ceriti 2: huhu...dah name amatur, cemtu laa...:(

    Ceritu 3:kite usaha, kalau dorg takmo ikut, terpulang la...
    dah amik award, nnti aku tempek sini...tenkiu!


    xiiinam
    tu laaa...len kali tanye org tua dulu seblum tengok gerhana, main redah je...kan dah rosak mate...rasain..haha

    kuIna Jentayutiara
    lor...kan kakjie nk pi kuar balik tu...
    mentang2 la tgh senang hati...jalan2 ngn hubby dier..
    ni basuh baju yg tu ke, basuh baju yg tu??
    ok, vote counted!

    ReplyDelete
  6. akak tak boleh basuh baju laaa... wekkkk :P

    akak suka yang tulis Shine your day with english.. tapi background color kuning and ada rainbow.. :))

    ReplyDelete
  7. Neeza Shahril
    huhu...akak kena la suh sape2 basuhkan baju...haha...

    ok, votes counted!

    ReplyDelete
  8. untuk design tu aku pilih SO YOU THINK U CAN SPEAK ENGLISH, ia seolah macam mencabar orang yang bacanya, tulisan dia kasi terang sikit baru kool

    ReplyDelete
  9. Rjuna
    erm..tu arr..aku rase font dier tu mmg kene bagi bright sket...bagi prominent sket kan??
    tenkiu 4 the comment... :)

    ReplyDelete
  10. salam,
    aku pilih yang ada bertulis "shine your day with english"
    bunga senyum itu sgt cute dan comel utk diberi pada budak².

    ReplyDelete
  11. suka yg I LOVE ENGLISH WARNA putih..simple...

    ReplyDelete
  12. kak jie pun tgok guna filem lama gak
    pastu suruh anak2 simpan filem tu lek lok
    entah2 5 tahun lagi nk cari filem pun payah dah..ada yg tak kenal!

    ReplyDelete
  13. aku vote for badge yg last sekali
    simple je. hehe :f

    ReplyDelete
  14. kapallayar
    girlish sket kan??? dak pompuan musti suke laa tuu...

    mOhD^.^rAz
    erm, okeh. Tenkiu 4 the vote...

    Kujie
    zaman dah berubah, teknologi pun dah maju kak... :)

    KNizam
    org laki mmg suke yg simple2 kan??
    tenkiu 4 voting...

    ReplyDelete
  15. Boleh buat 3 certa dalam 1 n3 ni.. kira tahap memberangsangkan ni.

    ReplyDelete
  16. TokNabe
    tgh byk cite, bulih laa...
    malas nk bebel byk2 utk bende yg sket...
    haha...mcm kopi 3 dlm 1 gak...

    19zim
    ramai yg pilih yg tu...
    simple yet nice...

    ReplyDelete
  17. chekgu... aku sependapat dengan
    bro K.Nizam. yang paling last tuh
    is sempoi. sesuai untuk mude remaja.

    yang lain terlampau hankie pankie.
    tapi still cantik...

    no dua ialah shine your day with english

    *aku paling lambat komen... adus.. sorry~
    penyertaan dah ditutup ke???

    AzmanIshak.Com

    ReplyDelete
  18. Mr. Azman @ Kreuger
    huhu...tenkiu 4 the opinions...
    better late than never Man...haha

    ReplyDelete
  19. masa i sekolah dulu.... every tuesday was english day...so on that day kena spoke english.. sapa yang tercakap melayu kena denda seposen....

    BTW, good idea kasik something for kids to speak english...
    I perasan those yang tak cakap english.. dorang jadi kurang yakin bila berhadapan dgn situasi kena speak english...
    FYI, my klik dulu tak blh speak english seakrang dah reti sbb hari hari kiterang belasah speaking ngan dia.... takpe biar salah.. yang penting kiter belajar

    ReplyDelete
  20. yatie
    that's true yatt...
    practice makes perfect...
    the truth is, english wasnt as hard as they think...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png