Perihal Mesin Basuh...

Salam Semua...
Sementara aku ade benda nak update nanti, korang layan la cerita pendek ni dulu laa...

Aku nak koma jugak laa...Bulih???

Sebuah kisah simple yang mewarnai isi rumah tangga mereka yang berkeluarga, ye ke??
Jangan tanya aku, sebab aku mungkin tatau...

Hanya mereka dan pasangan mereka sahaja yang tahu...
Bulih???
Mungkin korang pernah terbaca kisah ni...
Kalau dah, buat2 la belum ye...haha...

*****************************************
[ Kisah Mesin Basuh ]




Husband :

Sayang, bila mak bapak yang ada sini, kalau kita nak "BENDA" tu,abang nanti kata,
malam ni kena basuh kain tau..

jadi yang fahamlah yang malam tu abang nak "BENDA" tu ...

Wife :
OK-lah bang .


So, the "basuh kain" thing worked out fine .. one day they had a misunderstanding and they were not on speaking terms and to make things worse the in laws came for another stay. After a day or two, the husband wanted to have the "thing"
so he called his son and said :-

Husband :
Atan, pi habak kat mak hang, malam ni dia kena basuh kain

And so, atan went to the mother and said:-

Atan :
Mak, mak ... abah kata malam ni mak kena basuh kain .........

Wife :
Pi habak kat bapak hang, mak kata
WASHING MACHINE ROSAK
..

So, Atan went and told his father .. he was frustrated but he waited.
The inlaws were still around and after a few days, he had the urged
again, so he sent his son again with the same message...

Husband :
Atan, pi habak kat mak hang, malam ni dia kena basuh kain, dah banyak dok simpan.

And so atan went and came back to his father with this answer :-

Atan :
Mak kata, abah hang ni tak faham ka....
WASHING MACHINE DOK ROSAK LAGI
...
simpanlah dulu...

Then the inlaws went back, and thinking that they already had a long fight and she also had the urge to have the "thing", the mother sent the son to the father :-

Wife :
Atan, pi habak kat bapak hang, mak kata
WASHING MACHINE DAH BAIK

malam ni boleh basuh kain..

So, Atan went and told his father ....
and he went back to his mother with his father's reply:-

Husband :
Hang pi habak kat mak hang .. bapak kata tak payahlah nak basuh kain malam ni..

BAPAK DAH BASUH DENGAN TANGAN!!!!!:mDarah:

END
*****************************************

Sebenar ade banyak lagi article yg best2 dalam side-blog aku...Aku dah buat lame dah...Cume orang tak maklum je...
Aku pun ade gak side blog, ckLah pun baru je buat side-blog baru...kan???

Kalau berminat, bulih klik link ni, atau pi address nih...

http://santaibanihassim.blogspot.com/

OKlaaa....Tu je....Layannn...

27 Superb Comments!:

  1. kehkehkeh.. ape kes mesin basuh.. hahaha...
    seb bek tak cakap dah hantar dobi..hahah

    ReplyDelete
  2. KNizam
    aku kopi-pes je...

    juelee
    dobi kene bayar, kalau basuh pakai tgn free je kan?? :P

    ReplyDelete
  3. salam..ni kena label 18sx ni....ahahahaa

    ReplyDelete
  4. aku gelak mcm nk mati!! HAHAHAHHAHAHA

    ReplyDelete
  5. :)) hahahahaha memang funny giler
    double trouble meaning... keh keh keh.

    so nanti dah kawin... kene pakai code lain
    laa... pakai code basuh kain bleh jadik kes
    lain plak... miahahaha~

    AzmanIshak.Com

    ReplyDelete
  6. arsaili
    huhu...
    ringan2 je nih...haha

    yOnnA
    jgn mati dulu yonna....

    Mr. Azman @ Kreuger
    ko pakai morse code...
    isyarat lampu bilik tidur ke...
    ko on-off lampu bilik...bulih?? hahaha

    ReplyDelete
  7. erk..tak de kena mengena dgn pic kt blog kak jie tu ye..hahahaha

    ReplyDelete
  8. Kujie
    haah, ye laa...what a coincidence...
    akak "basuh baju" ke hari ni?? basuh tgn ke mesin?? hehe

    ReplyDelete
  9. chekgu!! ni cerita orang dah kawin tauuu.. orang tak kawin takleh basuh kain ngan tangan haahahha!!!!

    ReplyDelete
  10. Neeza Shahril
    ye ke kak??
    nape saye tatau??? haha...
    pure2 innocent...hehe

    ReplyDelete
  11. wei ko cikguBH..ganaznya ko nih...mana ko dapat ceritera-ceritera cenggini...jangan ajor kat anak murid ko dah lar yer....ganaz..ganaz...hu..hu..hu

    ReplyDelete
  12. :))

    HAHAHAA

    basuh pakai tgn??
    AHAHA
    demit
    HAHA


    sian plak
    "mesin
    rosak"

    ReplyDelete
  13. Salam...
    baru 1st time masuk sini...
    emp...hehehe

    ReplyDelete
  14. HABIHA69
    huhu...mmg bacaan ni utk org dewasa sahaja...
    sekali skale ringankan pale...bukan selalu...

    e n c h e k || C A M E R A™
    haha...org kawen je yg tau pasal mesin basuh nih..
    ko mcm dah kawen...haha

    fzi
    salam fzi...welkam..
    enjoi...!

    Aa
    huhu...lawak org dah akwen...ko dah kawen ke?? :P

    ReplyDelete
  15. kuIna Jentayutiara
    akak ni, cam tak ikhlas je nk ckp posting ni lawak..haha

    Jard The Great
    same2 kite gelak...
    hahahahahhaha

    ReplyDelete
  16. salam ziarah..terkejut gak cikgu boleh wat cite ganas cam ni..pesan saya..apapun kite kena ingat seorang penddik tu perlu ada visi..apa yg nak disampaikan patutnya ada ilmu..barulah dihormati pelajar..-pesanan seorang pelajar-

    ReplyDelete
  17. Anonymous
    cume sbg ringankan minda je...
    budak2 tak paham bende nih...

    just dont take it seriously...
    okeh??
    lagipon, bende ni tak obvious sgt kan??
    terpulang...

    ReplyDelete
  18. itu anak murid cikgu kee... takpelaa.. nasihat menasihati.. apapun joke ni memang funny.

    ReplyDelete
  19. nuaeman
    huhu...anak murid dewasa kut...tak pun reader blog nih...
    tu maknanyer dorg caring...okla tu...

    ReplyDelete
  20. hahahahahahhhh!!~ baru tebace ari nih.. bgus gak idea kasi kod kod nih.. especially pasangan yg masih dok kat rumah parents lagi laa.. tp budak² jgn bace ye!!

    ReplyDelete
  21. hahahaha...lawak2...bleh jd bedtime story nih..ahahks

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png