Chalet Rimba Jinbara...

Ade sape2 tak kenal dengan Jinbara ke kat sini?? Cuba angkat tangan sket...Meh cikgu nak hukum...

Hermmm...Takde sape yang angkat tangan ni..:puteh_3:
Betul ni kenal??
Kalau tak kenai, hang pi la tanya cik google, nescaya berlambak2 link yang kuar, nak image pun same gak...

Bukan ape, saje nak intro tempat yang kitorang baru (??) je pi, Sabtu dan Ahad yang lepas...
Bersempena nak meraikan kejayaan budak2 bola sekolah aku yang menerpa kejayaan dalam Kejohanan Piala DYTM Raja Muda...

Alaaa, yang sampai Datuk Seri Hishamuddin datang sekolah aku tu...
Ingat lagi???

Dorang ni diraikan sebab excel dlm kejohanan tu, dan kalau aral yang melintang tu tak ade laa, dah memang boleh menang...
Aral pebende?? Sendiri ingat la ye....

Oklaa, kitorg menghabiskan mase Sabtu dan Ahad untuk melepak menikmati alam semulajadi dan deruan air terjun yang tak jauh dari chalet kitorg; BELAKANG UMAH je...
Kalau dah gian sangat2 nak mandi sungai, bukak baju, terjun je....


Tapi sayangnya, air tak cukup dalam untuk buat aksi terlampau akrobatik dalam air...
Cetek giller...Tak besh...Tapi ok laa.....:pandaGeli_11:

Lokasi Chalet Rimba Jinbara??
Terletak betul2 kat belakang Zoo Negara, dalam area Kg. Kemensah...
Tau ker kat mane??
Kalau korang biase pi Zoo Negara untuk melawat sepupu-sepapat kat sane musti korang tau camne nak sampai area Kg. Kemensah ni...

Lokasinya memang ceruk, memang terlalu ke dalam hutan, tapi tu yang besh, damai....
Cuma makanan yang dijual semakin ke dalam hutan, semakin mahal..
Faktor lokasi mungkin sebab bayangkan burger biasa pun dijual pada harga cekik darah RM 4.00....

"Murah" sangat2 kan??
:puteh_30:
Alahai...pinjam trademark en me lagik
Suasana dalam hutan tu, memang mendamaikan...Sejuk, deruan air sungai yang mengalir tak pernah jemu....
Nyaman senyamannye....
Pastu, ini 1st time aku experience bercuti dalam chalet yang betul2 tepi sungai...
Kalau camping tu dah biase...
Yang ni bercuti sambil berkelah...Boleh???

Yang istimewanya, sewa untuk satu chalet simple yang dibuat ala-carte (ala kadar) ni tak mahal...
Sesuai kalau kita nak berpiknik dan perlukan tempat untuk bersalin (tukar baju laa...), untuk lepak2, untuk bersantai2, nak solat pun boleh...plus, nak bermalam...

Makan pun ade disediakan...
Yang bestnye, sewanya tak mahal, untuk satu chalet cuma RM 50/night...Makanan kire lain...
Ade bilik mandi, ade sungai belakang rumah...
Ade YABANG Cepot-laa!...

Siapakah YABANG Cepot-laa!...???
Kenal ke??

Kalau nasib baik, dan memang peminat-susah-mati aka Die-Hard-Fan Jinbara atau peminat ala2 je, bolehla request nak nyanyi LIVE dengan YABANG Cepot-laa! yang memang melepak kat sana....

Mintak je nak lagu ape, dari lagu:pandaGeli_21: Sepohon Kayu ke lagu :pandaGeli_22:Farhana (Puteri Bumi Kenyalang)...Sume ade...
hehe....
Layyyaannnnn.....

Sesi bertemu peminat...Layan Farhana (Puteri Bumi Kenyalang)...Layan kepala....
Goreng Yabang, goreng sampai hanguss....
Sesi fotografi si cikgu yang semakin tembam di atas batu, dihiasi dengan background cikgu Nasuha yang tak berapa nak tinggi itu...Hehe...
Gurau ye Cikgu....

Scenery sane memang memukau...Sejuk, damai...Itu yang aku dapat describe....
Nak tau rasenye, datanglah sendiri....

Semalam berBBQ, tidur pun lambat...Sampai terlajak2 Subuh aku hari tu...
Almaklum laa...Cikgu bukan Malaikat kan???

Bagus pagi, menggigil2 kesejukan....
Rase seperti di Kutub lak...Poyo la tu...
Tak le, tapi sejuk betul pagi tu...
Rase cam malas lak nak mandi....

Kalau tak mandi rugi...
Bukan selalu dapat datang sane...
Last2 sebelum kitorg balik, sempatla berekreasi air walaupun airnya tersangatlah dalam....

Seronok hari tu, cume penat sket sebab kaki terkehel lepas main gusti air...
Huhu....:puteh_5:
Saranan aku, kalau rase nak habiskan mase dengan anak2 tanpa gangguan, dengan tempat tidur yang murah...bolehlah menyinggah kat Chalet Rimba Jinbara ni....

*EDITED
Maafkan aku, bukan YABANG...
YABANG dah tak wujud lagi dalam Jinbara...Tapi Cepot...
Rasenye...
Ampun ye Jinbara...
:puteh_6:

10 Superb Comments!:

  1. assalammualaikum cikgu...
    wah seronoknya ber'camping'...
    tapi mahalnya harga burger tu.. sampai rm 4.00.. isk... untung besar..

    kalau zoo negara tu pernah lah sampai... kampung kemensah tu x tau lah plak.. :P

    ReplyDelete
  2. alamak
    salah post cmnt plak
    yg nie bru btol



    wah best nye
    :D

    "nak burger 2 bijik" ~~

    bru rm8

    :D

    ReplyDelete
  3. sabtu ahad me busy busy one uooolsss..

    ReplyDelete
  4. la belakang rumah aku je la chalet ni. hehe :)

    ReplyDelete
  5. oit!
    letak komen box kt bawah leh tak!!
    HAHAHHAHA
    org bukan baca dr bawah ke atas :p
    ngeee
    mesti ko nk lempang aku kan byk komen..


    haaa.
    aku tau chalet ni
    penah masuk magazine dulu.
    heee
    aku tak suka la p ulu2 utan ni :p
    seram sejuk.
    aku tak suka gak mandi2 air terjun ni :p
    ngeee

    bagus la ko have fun
    harus la budak2 suke kan:p
    jauh dr mak ayan haha

    ReplyDelete
  6. en_me
    busy dgn anak bini ke??
    :D

    KNizam
    umah ko dlm utan ke Nizam???

    Adry
    takbesh sgt..
    tp ok-ok laa...

    yOnnA
    maceh tlg komen..
    mmg aku nk tukar pon...

    errm, xsuke ke waterfall ni sume??
    rugi laaa...

    ReplyDelete
  7. mintak lagu pok amai2 kat diorg bleh ker? ihiks!

    ReplyDelete
  8. ada contact number tempat ni tak?

    ReplyDelete
  9. mmg best tempat ni..baru je g tadi..huhu..bru tahu ade tempat best camni kt KL.. cuma jalan2 dia sangat ngeri..sempit skit jalan nye..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png