Trip Sabah Episod XI : Tamu Kota Belud

Salam dari perantauan. (perantauan la sangat!)
Kita bersama lagi dalam segmen, JJJ: Jom Jalan Jalan! bersama saya, CBH sebagai hos anda.
Ahhh, sudahlah BH. Tak payah poyo sangat!

Ok, perjalanan diteruskan ke satu tempat yang ada segalanya - tapi tradisional style la. Semua peniaga berkumpul di sini untuk menjual hasil mereka. Hampir semua hasil tangan/barangan di jual di sini. Cuma tak moden macam pasar Car Boot di Shah Alam la. Tapi pasar atau Tamu ni memang besar!

Terletak di Kota Belud. Dan agak sukar untuk mencari nya kalau berpandukan GPS semata. Kami agak sesat barat pada mulanya. Tapi berjumpa juga akhirnya. 
Dan kami sampai dalam pukul 10 pagi masa tu. Orang masih agak ramai....

Pintu masuk ke tamu ini....

Landmark menandakan anda di Kota Belud.



Jangan lupa selfie ye kalau sampai di sana....
Ok. Layan gambar. Idea-less dah ni...



Nasi lemak di bungkus cemtu je....unik jugak...


Hasil hutan dan makanan tradisi yang dijual...

Handphone pun ada jual oke....

Haiwan peliharaan pun ada juga....

Patung otromen yang besar pun ada....
Anak En ZE cukup suka ni patung otromen bebesar cemni... 
(eh, En ZE dah ada anak ke? Ingatkan bujang.....haha)

Macam biasa, PR En. ZE memang thorbaekkk! Di mana-mana saja ada teman bicara...hehe

Dok belek keychain nak bagi kengkawan....



Itu je kot. Jumpa lagi di postingan ke-2 terakhir lepas ni....
Daaa....

Jangan lupa Contest BH ek...


23 Superb Comments!:

  1. Pernah ke sabah tapi tak sempat sampai ke kota belud. Boleh refer blog BH lepas ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sy pun main terjah je Tamu ni..
      Sebab kita nak tengok budaya dorg, jadi kita mmg kena gi Tamu ni...
      selamat bertamu la ye...

      Delete
  2. saya tak penah sampai sini lagi
    tumpang baca cite orang aje huh =)
    tu ultraman tu kalau anak bujang saya nampak tu pun boleh bulat biji mata dia...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ke sabah, ni mmg tmpt wajib singgah...
      Otromen tu pon mmg kegilaan budak2 skrg....merengek2 dorg kalau nampak benda ni...

      Delete
  3. Replies
    1. tau xpe. masalah pun lupe time ni....sementara la lupenya...balik sini ingat balik...huhuhu

      Delete
  4. Nasi lemak packing mcm tu nampak sedap je.. bestlah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nampak sedap...cara packing pun lain sket...boleh nmpk isi dia....

      Delete
  5. As'salam Cikgu B..nampak lain lah blog ni, sangat kreatif..template. Hari tu terus klik yang bermain ikan di laut tu..kali ni klik jelas nampak header kreatif..huuuu! terbaik..ok kita sama2 usahakan blog ya...tamu Kota Belud sangat teruja melihat..rasanya banyak daya tarikan sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam cikgu etuza....
      hmmm, template ni sy alter sikit2, pandai2 je ni....alhamdulillah....nampaklaa ok.

      Delete
  6. Hebat blog ni banyak informasi ..travel ..intersting

    ReplyDelete
  7. wow! sedap2 tengok gambar anda ni..terang puas hati

    ReplyDelete
  8. ishh...geram je bila tgk pucuk2 kayu tu...boleh buat ulam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. geram kn tgk.. nnt balik kampung nk cari pucuk ubi la.. buat masak lemak..sedapnya

      Delete
    2. pucuk ubi? ishh..dah lama x makan..di bandar ni susah nak cari..kalau di kampung..erumm..masak lamak cili padi letak ikan bilis nyum2 kan ZF

      Delete
  9. saya nampak ada kulat sisir la..sedapnya..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png