Trip Sabah Episod VII : Tip of Borneo - Simpang Tg. Mengayau.

Salam post-a-thon (marathon post) dari Sabah. 

Perjalanan kami di Sabah diteruskan.Dan kali ini bagi kami satu perjalanan menaiki kenderaan darat paling mencabar dan paling jauh. Dengan hanya berbekalkan kenderaan Viva yang disewa, berpandukan cik GPS yang mungkin petanya belum dikemaskini, akhirnya kami sampai di.......Tip of Borneo - Simpang Tg. Mengayau!
Focus point pabila berada di hujung Borneo.

Hampir sesat barat lah kami dek kerana menurut kata-kata hikmah dari cik GPS. Entah ke ceruk jalan hutan mana dia bagi. Aku sebagai co-driver jadi serba salah sebab bertegas nak ikut nasihat cik GPS.
Abam driver aku tu control je emosi nak marah tu, hehehe....
Tapi akhirnya sampai juga lah..

Tip: Jangan terlalu ikutkan nasihat cik GPS tu, percayakan mata anda, alert dengan signboard sebab itu lebih terkini. OK?

Welcoming Arch yang menyambut kita menandakan kita menghampiri destinasi.

 Lepas jenuh sesat barat, redakan keletihan dengan sikit sesi fotografi dengan signboard...hehe

Permandangan dari atas bukit STM....

Macam biasalah, aktiviti selfie & wefie tak patut dilepaskan begitu sahaja....
bukan senang kot nak mai sini baq ang!


Kami di sini. Harap maklum....hehe



Sebelah jauh adalah laut lepas, lautan Pasifik Laut Sulu....
Wow!
ps: Tq Bro Sylarius Yusof
Turun lebih rendah....lebih hampir dengan lautan lepas...



Oke, sekian.
Jumpa di postingan seterusnya.



Jangan lupa Contest BH ek...


14 Superb Comments!:

  1. Replies
    1. Priceless experience....
      Kena rasai sendiri baru best!

      Delete
  2. Oh, patutlah dipanggil tip of borneo...hujung noo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. penghujung dah ni. nak lebih lagi kena berenang...hehe

      Delete
  3. Kat situ kira pertemuan antara dua laut kan? Laut Sulu dengan Laut China Selatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye....betul3x...
      sy silap tu. laut sulu. ape pulak laut pasifik kan?
      tq bro....

      Delete
  4. Replies
    1. lokasi yg wajib singgah ni...tapi jauh sikit...

      Delete
    2. ooo nama tempat tip..ingat tips nak pergi borneo ka..hahaha

      Delete
  5. cantiknya view kat sini..kalau pegi petang boleh tembak sunset

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau petang seram sikit kt sini...sunyiii...huhuhu

      Delete
    2. ala...BH takut ke...sunyi tu lah best..aman je

      Delete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png