Trip Sabah Episod VI : Pasar Malam Kampung Air

Pengembaraan diteruskan di Bumi Di Bawah Bayu.

Pasar Malam Kampung Air

Terletak di dalam bandar Kota Kinabalu. Tak jauh dari tempat utmpuan lain macam Pasar Filipina, Pasar Sinsuran dan lain-lain. Hotel Bajet di KK pun banyak. Pandai-pandailah cari.


Waktu Operasi Pasar Malam  & Pasar Minggu Kampung Air.

Hotel kami menginap ni memang betul-betul depan Pasar Malam ni.
Pasarnya bersifat mobile. Para peniaga akan pasang dan tutup payung meniaga ni setiap kali. Rajin betul. Nak-nak kalau yang berniaga pakaian tu. Susahnya nak mencari rezeki.
 







Macam-macam yang dapat dibeli di Pasar Malam ni.

T-shirt pun banyak di sini. Antara pilihan Tshirt kenangan Sabah yang banyak. Boleh cuba borong kat sini. Dan harganya boleh ditawar. Nak-nak kalau bawak Sweettalker a.k.a Si Mulut Manis ini bersama.

Kita teruskan dengan destinasi seterusnya di posting selepas ini.

Pesanan BH
Selepas ini, selang 1 jam sekali akan terbit posting berkenaan perjalanan aku di Sabah ni secara back-to-back.
Nantikan!


Jangan lupa Contest BH ek...



10 Superb Comments!:

  1. Shopping jgn tak shopping..best bah.. Hehhe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. shopping utk yg tersayang di semenanjung ni kak...hehe

      Delete
  2. Bab Shopping2 ni lelaki sebenarnya lagi hebat dari wanita hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat, sebab kami cepat beli dan blah....
      tak kuasa nak lama2...hahaha

      Delete
  3. kalau ke sabah akan ke pasar philipines tu mau beli Mutiara dan kerongsang

    ReplyDelete
  4. cikgu nampak ni rasa nak pergi ke KK..hahehe KK tu Kota Kinabalu...lah..ok bah kalau kita kan...

    ReplyDelete
  5. kat sabah, pasar malam untuk hari lain xde ke? sbb kami nak p sabah hari selasa, rabu,khamis je.. melepas la kalo pasar malam kg air bukak hari ahad je.. T.T

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png