RM 30 jadi RM 40, RM 50 jadi RM 70. Tone Plus

Saya sendiri adalah pengguna baru Tone Plus (TP). Dan saya dapat tahu yang benda ni banyak faedahnya. Lebih-lebih untuk diri sendiri. Saya cuba sendiri sebab saya mulanya tak percaya, dan saya dapati tiada apa yang tersirat.

Pek Prabayar ni hanya bermula dengan Pek Permulaan berharga RM 90.00 sahaja.
Dalam tu ada sim kad dan selepas diaktifkan, kita ada kredit sebanyak RM 30.00

Starter pack untuk memulakan Tone Plus ni.

Kenapa RM 90.00?
RM 30 untuk kegunaan kita, RM 60.00 untuk yuran keahlian seumur hidup.

Oklah, saya tak nak tulis banyak-banyak. Risau ada yang bosan dan malas membaca.
Terus kepada point utama saya; KELEBIHAN TONE PLUS ni.

Ada banyak. Boleh browse sendiri pada menu "My Tone Plus" di atas tu. InshaAllah dapat pencerahan.

Berbalik kepada kelebihan :

#1 Kredit free berdasarkan nilai top up.

Top up RM 30.00, bonus RM 10.00 = RM 40.00
Top up RM 50.00, bonus RM 20.00 = RM 70.00
Top up RM 100.00 (RM50 x 2), bonus RM 40.00 = RM 140.00

Best tak?
Ganjaran akan diperolehi untuk top up minima RM 30.00
Kalau telco anda sekarang, ada dapat macam ni? ;)

Ni masa saya mula-mula activate nombor saya dengan buat panggilan berjawab yang pertama. 
Ada ralat sikit tu, tu lepas buat panggilan kedua tu....

KIRAAN :
RM 30.00 - RM 0.28 - RM 0.28 = RM 29.44


Ni lepas saya top up RM 50.00

KIRAAN :
 RM 29.44 + RM 50.00 + RM 20.00 = RM 99.24


Dapat bonus RM 20. Jadi, total kredit masuk account RM 70.00.
Jumlah semuanya macam dalam gambar di atas.



 KIRAAN :
RM 99.24 + RM 50.00 + RM 20.00 = RM 169.24

Ini lepas saya topup lagi RM 50.00. Dengan harapan akan dapat lagi RM 20.00 bonus.
Dan berjaya. Yeay....!


 Ni baki yang tinggal lepas buat panggila sikit. Dan saya bercadang untuk beli Plan Data untuk Internet sebanyak 1 Gb berjumlah RM 42.00

KIRAAN :

RM 168.96 - RM 42.00 = RM 126.96 

 
Ini baki yang tinggal lepas saya beli Plan Data 1 Gb = RM 42.00
Saya ada buat panggilan sebelum tu.


Selain dari tu, mengikut kelebihan lain,

#2 Cashback - pulangan Tunai terus ke dalam account Tone Plus kita sebanyak 3% dari jumlah top up

Jumlah ni akan diperolehi pada 25hb setiap bulan. Dikreditkan ke dalam account kita. Hasil daripada jumlah top up sebanyak 3%.

 #3 Kita dapat Plan Data secara percuma (jika top up RM 100) dan RM 22 untuk 1 Gb (jika top up RM 50)

Mana dapat?
Meh tengok saya kira sikit.

Kes 1 : Top up RM 100 (RM 50 + RM 50) - dapat data 1 Gb RM 42 PERCUMA!


RM 50 + RM 20 (BONUS) + RM 50 + RM 20 (BONUS) = RM 140.
Tambah Cashback 3 % dari RM 100 = RM 3.00

Jumlah terkumpul : RM 143.00
Selepas ditolak fii Plan Data 1 Gb = RM 143.00 - RM 42.00
                                                        = RM 101.00 = UNTUNG atau RUGI?
                                                        = UNTUNG...malah untung RM 1.

Kes 2 : Top up RM 50 - dapat beli data 1 Gb RM 42 pada harga RM 20.50 SAHAJA!

RM 50 + RM 20 (BONUS) = RM 70.
Tambah Cashback 3 % dari RM 70 = RM 1.50

Jumlah terkumpul : RM 71.50
Selepas ditolak fii Plan Data 1 Gb = RM 71.50 - RM 42.00
                                                        = RM 29.50 = UNTUNG atau RUGI
= UNTUNG...kerana data dibeli dengan RM 20.50 dari harga sebenar ; RM 42.00

Jadi, kalau ada sebarang pertanyaan/kemusykilan yang perlukan penjelasan dan pencerahan, boleh tanya melalui Whatapps, Telegram atau call/sms saya di talian 011-32957450 (Hazren)

Atau melalui komen dalam blog post ni.


Sekiranya berminat utk promosi bisnes TP anda secara online, sila layari pautan berikut:
dan daftar di sini. 
Satu laman web replika dan bahan iklan promosi akan diberikan untuk memudahkan perniagaan anda. 
Daftar percuma sekarang di http://www.MyTonePlus.com/banihassim
Sila layari link yang disertakan untuk tahu lebih lanjut.
Terima kasih kerana membaca... :)




16 Superb Comments!:

  1. Tone Plus ni mmg baguih, dapat duit bila guna phone, bukan main topup ja :)

    ReplyDelete
  2. terbaik informasi..peluang untuk dana tambahan anda..tahnia BH

    ReplyDelete
  3. Singgah sini sebab anak lelaki saya yang bongsu suka sangattttttttttt tengok HEADER blog CBH..Lima daripada lapan LEGO tu ada kat rumah ..Tiga jer takde .. Alahai dia ajak tgk LEGO la pulak ..Katanya yang CBH punya tu macam dia punya..Alahai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tambah lagi tu...anak Lya kena ajak Mama dia pi shopping bebnyak kat GM....murah2 je...

      Delete
    2. Hehehe kena g la gamaknyer ..Shopping banyak2 ...Kalau dia tak tdo kan ..dia teman tgk header ni hahaha..Tapi kan sekarang ni banyak dah yang hilang kepala,kaki,tangan bagai ..Tercabut di buat my hero ni haaa... Maklum la kreatif sangat budaknyer ..

      Delete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png