Naik 2 Kilo!

Aku runsing dalam diam sebenarnya. Kita punyalah sukat makan (adakala terlebih sukat, tapi jarang-jarang), sejak semalam aku kuatkan hati untuk naik ke alat penimbang setelah sekian lama tak menimbang.

Dan, berita memeranjatkan itu merenggut minda dan hatiku....

 NAIK DUA KILO!
Imej hanya sekadar illustrasi dan imaginasi penulis sahaja. Harap maklum.
Haha
Apa salah aku? Konon-konon aku amalkan satu petua ni; yang aku baca dari facebook selepas di-share oleh kawan aku.

Dipetik dari perkongsian di FB...

Itu ke penyebabnya?

Lepas rutin pagi hari minggu haritu; every Sunday memang aku turun untuk senamrobik dengan warga Shah Alam yang "health-concious" lain di Laman Budaya Tasik Shah Alam - aku bergegas ke Tesco kekonon shopping barang-barang untuk diamalkan tu...

Banyak jugak epal hijau dan lemon yang ku borong.....

Tapi....

Hampa.

Redha.
Kbai.
Salam Naik 2 Kilo!

ps: patut teruskan atau berhenti?
pss: aku pun tatau....
psss: wo pun chitao!

15 Superb Comments!:

  1. teruskan ajelah chekgu.., biasanya berat akan naik dulu sikit tapi kemudian akan turun kalau kita mentain dan disiplin. Ishh2 kan ..semua orang punya azam baru nak diet...haaha terbaiklah semestinya utk sihat dan boleh beramal ibadat dgn selesa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal mudah nak beribadah tu satu, supaya lebih yakin dan nampak sihat tu pun penting gak....bukan mudah nak istiqamah...
      inshaAllah sy akan teruskan....
      Tq Naz atas nasihat...

      Delete
  2. teruskn ja... baru lagi xnmpk turun lagi... lama2 turun lah...

    ReplyDelete
  3. Kadang-kadang terkena jugak macam ni. Bila timbang nampak ada kenaikan, tapi kat perut takda kegendutan. Tapi bila perut nampak sikit boroi, time timbang, nampak turun pulak. Heran sungguh.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. lapar la kalau puasa...haha
      takpelaa...ada masa kena redha...heee

      Delete
  5. Makan apple hijau ekk...nak cuba jugak la

    ReplyDelete
  6. berat naik 2 kilo?...tapi masih belum overweight kan...rasalanya pilihan makanan sperti dalam gambr bukan faktor kepada berat badan makin bertambah..cuba semak balik rutin mkn harian..bias JM amalkan mkn mlm sblm jam 7, kurangkan nasi, rajin bersenam, jgn minum air selepas makan..minum 1/2 jam selepas mkn dan kalau boleh jangan sesekali sentuh air berais or air dalam peti serta kurangkan minuman dan makanan bergula in sha Allah..byk minum air kosong or mineral dan air panas bagi menggantikan air berais spt kopi ais, teh ais dan adik beradiknya hihi....boleh kurus..x percaya cubalahhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah overweight dah ni....tu yg risau.....
      BTW, tq untuk tips dan info ni...
      sy cuba amalkan....hehehe

      Delete
    2. buat tau..jgn ckp je nanti JM nk lihat perubahan ahahaha...habislah BH

      Delete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png