Gajet: DSLR dan Saya...D3100!

Salam.
Lamanye tak update. sgt bersawang...
entahlah, mim-alif-lam-sin kut...

Cuti sekolah dah bermula, tapi aku tak cuti sgt pun. Okela, at least keje2 yg pending boleh disetelkan dalam cuti ni.

Haa, ni nak review sket Barang Panas baru nih...ade sket rezeki, ape kate kite REWARD diri sendiri dengan benda yg dah lama kite idam2kan, kan?


D3100
imej credit di sini.

Gambar body+lense tu aku takde sbb malas nk capture pakai compact aku.
Yang ade ni je la.

Selepas bertanyakan bbrp org yg pernah memiliki DSLR, aku terus decide nak amik D3100 keluaran Nikon nih. The latest and upgraded version of D3000 and of course, affordable.. (bg aku laa)!



Adela beberapa review and comparison yang aku jadikan reference sblm beli dslr nih.

1. Terlanjur Beli DSLR Nikon D3100
2. Saya juga ada DSLR. Nikon D3100 Murah?
3. and bbrp la site lain...sila google.. :)

Tercari2 jgak tempat kat mane nak pegi, tpi last2 decide pi cari kat Amcorp Mall...kedai yang member dok recommend kat J-One, tapi sampai2 je kat Amcorp, saje2 la tanye kt kedai yang mula2 jumpe kt entrance tu. Name kedai D'Classic Camera.

Dengan harga yang aku rase below budget, ngan freebies yang oke, not bad....!
Actually, atas kertas kat ads dia kt luar kedai tu tulis freebies: 4gb card, camera bag ngan cleaning kit je...


Aku mmg tak pandai nak ngayat mintak lebih2, tapi mase aritu aku saje2 gatai mulut mintak tripod...and dapat lak tuu....besh!

Nikon Lens cleaning kit


Sbg tambahan, mmg kene amik, aku tambah la lens filter.


and strap lain sket sbb dpt free gift screen protector...oke la kut.


and ini adalah bbrapa gambar macro yg aku dah hasilkan dr D3100 ni.




ps: Saya Budak Baru Belajar.
pss: next assignment - Cousin's Engagement...

10 Superb Comments!:

  1. lepas ni boleh la klik sana klik sini hehe

    ReplyDelete
  2. tu diaaaaaaaa.. tahniah bro pasni tab plak yo!!!

    ReplyDelete
  3. lama sungguh!

    mesti suka ada toys baru..

    ReplyDelete
  4. zino
    lebih dr itu...

    juelee
    hmm, insyaAllah....tab, tunggu aku...hahaha

    zonaku
    ye laa...lame kan? ofcoz la suke...

    ReplyDelete
  5. Salam. Terima kasih atas ucapan di blog.. Wah mesti lepas ni banyak gambar yang cantik2 dalam blog ni.. Betul tu, sesekali kita memang kena reward diri sendiri.. Memang idamkan kamera ni juga.. :)

    ReplyDelete
  6. Nur
    ade rezeki nnti, bwk2la reward firi sendiri...hhehehe

    ReplyDelete
  7. Wah! welkom to photography world cikgu.. hehhee

    boleh kita syer2 info photog gitew...

    maza budak baru belajar juga.. ahaks

    ReplyDelete
  8. maza
    akak join klab mane2 ke?
    nk join gak...kalau ade outing bleh gak gi...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png