Laknat Israel...Bday Celebr8...

Apela sial, celaka, hangswa, binawe punye Israel?
Yang dorg dok jaki orang nak hantar bantuan kemanusiaan pon yang dok halang tu buatpe?
Tak cukup dengan serangan Mavi Marmara, ditahan, dibebaskan...
Hari ni, Rachel Corrie pulak ditahan...
WTF!

Mak bapak korang tak ajar agaknya beza antara makanan + ubat2an dengan senjata tajam + peluru??
Bodoh!


Memanglah dah tertulis dalam Al-Quran yang tidak akan pernah aman kaum2 ini dengan umat Islam. Tapi kalau2lah berlaku peristiwa aman ini, bermaksud memberi petanda yang kita akan menghampiri KIAMAT.

Dorang ni bangangla sesangat sebab menyerang mangsa yang tak bersenjata, tak berkelengkapan senjata perang canggih dengan helicopter segala bagai...bile dah serang bagi alasan buduh...

Tak banyak yang kita boleh buat, kita mampu berdoa agar Allah menurunkan segala bala dengan barisan bala tenteranya yang terdiri daripada air, api atau angin yang mampu memusnahkan mereka....Kat masjid sembahyang Jumaat haritu pun tok imam tu mendoakan bende nih...
Semoga bantuan kemanusiaan ini akan selamat sampai di sebalik rintangan yang datang.
Semoga Allah permudahkan jalan2 mereka....

Oke laa...

Selain tu, celebration one of our BFF's - Cikgu Syifida...
Happy Bday...Banyak dapat present, tapi gambar takde...



Cerianye dorg....

Chekgu BH + Bday Gurl + RobbiebRyzal...

Puan SMB + Bday Gurl..

Dan tak lupe, Pecan Butterscotch + Chocolate Indulgence from Secret Recipe...
Yummiess!


Dan feveret meal kalau kat Pak Li...

Bubur nasi + rendang...

My all-time-feveret : Pineapple Fried Rice...

Actually hari ni pi hantar budak pi kenduri kawen anak cikgu skolah aku. Penat nak melayan budak2 ni, nak suh dorg behave, huhuhu...

Dah sudah tu, kitorg sempat pi Plaza Alam Sentral carik kain utk buat baju budak2 kompang nih...
Berbulu mata aku tengok baju dorg yg berbelang2 nih, tak seragam langsung...
Ape2pun, dah jumpe kain yg seswai, akan dibuat baju...

Oke laa...
tu jea....

8 Superb Comments!:

  1. kalu bab makan laju jer ko update ek.hee..

    ReplyDelete
  2. perghhh sedap siot bubur nasi tu. hehe :)

    ReplyDelete
  3. Org Yahudi ini menganggap bangsa selain daripada mereka itu bangsa yg hina spt binatang. Jadi mereka boleh lakukan sesuka hati mereka.

    Tapi kita bersyukur kerana kita masih boleh makan2 dan bergembira. Tak seperti saudara2 kita di Palestin.

    ReplyDelete
  4. Mr PenyuBiru
    of coss... :P

    KNizam
    tu ar...mg sedap pon....

    Yunus Badawi
    ye laa...kite masiih aman dan kite perlu bersyukur...
    alhamdulillah....

    ReplyDelete
  5. Salam CBH.....

    Uwahhhhhhhh, makan besar nampak !!!

    Sedapppppp !!!

    :)

    ReplyDelete
  6. Selamat bercuti chekgu.....ke bercuti tapi tak cuti ni. :)

    ReplyDelete
  7. Catwoman
    wahwah, nickname baru ke kak??
    smgt baru kut...

    sedap la kut makanan2 nih..huhuhu

    TokNabe
    cuti yg tak berapa cuti laa..
    itu normal laa..

    ReplyDelete
  8. CBH....

    Huhuhuhuhu.....nickname je yg nampak baru, tuannya lama dan antik.

    Wakakakaka.....

    :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png