Aku Jawa Saduran...Sambutan Hari Guru SK Seksyen 24.

Shantek tak background hasil tangan Akak Seharum Mawar Berduri
dan chekguBH + cikgu Suria?


Selamat Hari Guru 2010
CHEKGU...

Walaupun dah dekat seminggu berlalu untuk sekolah aku, tapi tak terlambat lagi kut.
Banyak gambar dah diupload dalam perut cik FB.
Sambutan disambut dengan seadanya dengan kekangan yang ada. Semuanya berjalan dengan lancar dengan kerjasama semua pihak.


Blangkon + Kain Batek + Rozek

Hari tu aku bertindak sebagai encik emcee bersama dengan akak Seharum Mawar Berduri.
Gandingan baru menggantikan sparing aku yang biase, Puan Muslimah Solehah. huhuhu


Nama head gear ni adalah Blangkon.
Yang diperolehi nuuuuuun jauh dari Tanah Jawa
(sila baca Pasar Jawa, Klang...hiks...)

Dengan tema Batik Jawa, kami mulakan dengan acara perarakan, acara Menyanyikan, perasmian dengan Gimik, persembahan, permainan sukan Guru dan Murid.
Penat jugak la, sbb macam biase laa...
Tangan yang menjalankan tugas boleh dikira dengan jari...
Takpe laa...
Itu biase.. :P

Hadiah?
Ade laa sket...Dari anak2 didik yang besar hatinya ingin memberikan sesuatu kepada guru yang disayangi dan diminati...macam artis la kirenye kitorg nih...

Beberapa gambar dari sambutan Hari Guru skolah aku.

The presents..domo arigato semua...
Dengan BFF yang baru...konon laaa....
Cikgu Z.E ni laa pengerusi BKGK yang baru selaku pencacai pengerusi Sambutan tahun nih...

GIMIK.
Actually, aku yg sibuk2 incharge tang gimik perasmian nih. Macam biase.
Sebab aku nk bende ni akan jadi bende yang paling diingati.
Dan lepas buat research sket thru google, inilah yang aku dapat.

Gimik perasmian. Hadiah paling besar dalam sejarah...huhuhu

Ape ade dalam kotak??
Teka laaaa....


Bodyguard aka bouncer yang kena berlagak sasa...haha

Dengan sket narration and music background ala2 horror spooky, kotak hadiah ni diiringi oleh beberapa orang bodyguard bajet macho...hiks.
Dan apabila GB dan barisan PK digesa untuk segera membuka hadiah...
Ini lah diaa....

Surprise...!
Opocot omak koooo!

Dalam tu ade budak tahun 6 paling kecik, sedang pegang letters utk spelling word "chekgu"...
Oke tak idea??
huhuhu...

Nyanyian Koir Kebangsaan Wakil Kampung Jawa...
diketuai Cikgu Helmi Saparwan aka Bakal Abang Ipar aku... *wink*

Encik dan Puan EmCee turut menyumbengkan suara...hahaha

Bacaan ikrar hari guru diketuai oleh cikgu Z.E

Persembahan time...!

Lagu saduran oleh budak paling fofuler kat skolah....Fienaz Idola Kecil II
Dia Guruku (Dan Sebenarnya) - diiringi gitar akustik adik-bradik berbakat Akeem dan Arifah...
nice!

Posing penari Istana Budaya yang telah dipecat sebelum membuat persembahan yang "Canggung.." huhuhu

ewaahhh...in action...cayalah...
nak video?? boleh tengok thru cik FB thru this link...klik sini

Sesi fotografi beramai2....semua senyuummm....

persembahan silap mata pon ade dr encik Hafidz bin Osman...
terhibur budak2 dan mak bapak budak...


sukaneka budak + murid...penat...mengah

lari dengan tempurung plastik...

aksi comel GB sbg strategi rahsia nk sambut belon air dari pecah...huhuhu


Oke laa...dah cukup panjang. Dan cukup banyak gambar kut. Nak lebih gambar, pi laa FB aku tu. Korg browse je tang photo. ade la tuu..

Setiap tahun, inilah kegembiraan yang dapat kami kecapi selain kejayaan anak2 murid yang kami dok jumpe tiap2 hari tu.
Walau penat, walau jerih, walau kadang-kala hati dilukai, walau hati dihirisi dek tohmahan dan beban, kami akan terus berusaha sampai ke hujung hayat kami demi mereka.

Kalau kami dilupai, kami mengerti.
Kalau kami diingati, kami hargai.
Walau ape jua yang berlaku, selagi kami digelar seorang guru, kami akan terus cuba untuk ikhlaskan hati berbakti.

Balasan "di sana" lebih kami nanti...
Selamat Hari Guru kepada semua pendidik di seluruh negara...
Berjasa terus berjasa, menyebarkan ilmu tiada batasnya...

ps: lepas tak aku utk entri kali ni, cik zonaku?? huhuhu

19 Superb Comments!:

  1. Selamat Hari Guru..
    Sekali cam konsep jawa plak....
    Baju berkilat2 tak hengat..

    ReplyDelete
  2. tq.
    huhuhu...
    berkilat ke??
    konsep kene ade...kalau tak, dull...

    ReplyDelete
  3. taniah ler sbb berjaya mengendalikan dan menyusun majlis ini sebaiknya bh.. keep it up..
    -seharum mawar berduri

    ReplyDelete
  4. cik SMB...
    kan kite bershame2 memeriahkan hari tuu...
    thanks 2 u too..
    :D

    ReplyDelete
  5. Jard The Great
    patutlaa...
    kalau tak, tak kose ko nk masukkan vid si hamboi2 tu kan??

    ReplyDelete
  6. Meriah jugak sambutannya.... sekali jadi guru, bila-bila pun guru.

    ReplyDelete
  7. TokNabe
    meriah la jugak...
    guru oh guru :)

    ReplyDelete
  8. Ooooooooooooooooooooo...patutlah kain batik mak mertuaku hilang...dibuat prop pentas rupanya..

    Ha..ha..

    ReplyDelete
  9. xiiinam
    kate nk tema batik jawa...
    aritu kan bagi pinjam, tu yg amik...
    kalau tak bg pinjam tak brani sy nk amik wat prop...
    huhuhuh

    ReplyDelete
  10. Mr PenyuBiru
    bakso mane nk dpt???
    kene upah bibik skolah aku buat la kut...huhuh

    ReplyDelete
  11. rasa2nya seperti udah berada di negara seberang ya bapaknya...


    .
    .


    errr.. dan tentang persembahan 'canggung' tu.. err.. ya.. boleh dilembutkan lg tangan dan kaki tu ya.. ada nmpk keras sikit laaaa..

    boleh cuba lg tahun depan

    hihihi ;D

    ReplyDelete
  12. Salam Chekgu BH.

    Wah meriah sambutan Hari Guru sekolah awak. Tambahan dgn gimik dan pengacaraan oleh anak Jawa saduran.

    psst - seriuske nak jadi adik ipar cikgu tu?

    ReplyDelete
  13. Ku Tak Sempurna
    baik la cik koreografer istana budaya...hiks...
    akan ku lembutkan lagi jari-jemari ini...hehehe

    Yunus Badawi
    salam YB... :)
    meriah la jugak...emcee ngn pengacaraan tu dah makanan sy...buat je laaa

    psst: serius ke?? tak le...main2 je...hehehe

    ReplyDelete
  14. wahhhhhh tema mee jawa gitu eh. cool la ko hehe :)

    ReplyDelete
  15. jane
    terima kaseh...

    KNizam
    cool ek??
    oke2 je... :)

    vangardx
    terima kaseh...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png