Transformasi + 2 Stori Mori...

Bilik Kebal Bukan Lagi Rumah Hantu...

Memang lama.
Lama dah aku tinggalkan belog sepi ini. Kengkawan yang dulu selalu menyinggah pon dah larii...sian kat belog nih.
FB punye pasal la nih. Setan punya FB...kalau aku jumpe ko, teruk aku kerjakan ko...tengok la...
Hahaha, poyo!

So, aku terpanggil untuk kembali.
Kembali dengan transformasi...

Mori #1

Aku dok sebok, 3 minggu lepas mase cuit sekolah budak seminggu.
Aku start buat sebab sebelum tu memang malas gile nak buat...
Bilik ni Bilik Kebal selaku Bilik SUP UPSR...aku la tu...
Dengan bantuan sahabat setia aku. Tq dak Lobo (^__^)

Akhirnya aku berjaya transformkan Bilik Kebal yang dulunya macam Bilik Berhantu kepada Bilik Kebal Serba Merah...

Rak kasut yang stailo-mailo...huhu

Pua kumbu yang mak aku beli mase depa ade trip ke Swak bbrapa bulan lepas...
akhirnya tergantung jugak...


Pom-pom Blind ni mmg center of attraction kalau korg masuk bilik nih...
Beli kat mane?? IKEA?? tak laa....

Overall pictures of the room..dengan theme serba merah dan putih... almari tu dulu buruk je...skg dan shangat shantek... kan??

Ni barang2 yang ade atas meja kerja aku... semua serba merah jugak...
jeles Mak Merah aka RedMummy...hehehe


Mori #2
Layan Clash of The Titans..

Lately, aku selalu kuar tgk movie. Ni dak Lobo ngan Fiza la nih...
Location biase: JJ Bukit Raja...
Rating: 8 daripada 10.

Posing depan Poster COTT...
malu dowh masenih, org yg lalu-lalang dok pelik tgk kitorg...

Ice-blended Cappucino..

Nasi Goreng Cili in Wok...
Boleh tahan, macam home-made je...

Tiket....

Mori #3
Melawat Husband Kak Behah...

Sebelum tgk wayang, kami singgah SMC visit husband kak Behah yang tibe2 tak sedarkan diri selepas operation retina mata kat Tun Hussien Onn Specialist Hospital.

Terus, ditransferkan ke SMC selepas gedebak-gedebuk dengan insurance things...korang tau je la kalau private hospital cemnih...

Berita tu memang memeranjatkan pada kami, dan kejutan utk Kak Behah sekeluarga.
Actually, operation tu tak dijangka sampai tak sedarkan diri, tapi entah macamane tibe2 tak sedarkan diri, KOMA...
Gile!

Sudahnya dimasukkan ke ICU....
Alhamdulillah, lepas 3 hari barulah diwadkan...
Harap Kak Behah bersabar...
Semoga Abg Azhar cepat sembuh, boleh drivekan akak ke mana saje akak nak pergi...
Hehehe...

Sabar ye Kak...

Oke laa...tu je kut.
Lama tak menulis, rase seronok membelog tu dah kembali...
ade lagi cite yang nk tulis nih...

Sampai sini dulu...
Daa...!

ps: i'm back!


17 Superb Comments!:

  1. ass-salam dik
    Cayalah bilik serba merah tu...akak suke...hahaha!
    Welcome back.

    ReplyDelete
  2. nasib baik viru FB tak berjangkit kat aku..haha

    selamat kembali

    ReplyDelete
  3. selamat kembali cikgu..
    jgn lupa update ye...
    teruskan menulis...

    ReplyDelete
  4. hhhhmmm... cantik......

    er.. FYI, bab insurans kat private mmg la camtu. kalau nk cepat, byr jer la..... dalam 10 ke 15k jer untuk standby

    ReplyDelete
  5. n@m@n
    tapi kalau berjangkit pun, jgn kronik laa...huhu

    NuR
    iyea, sy akan segera update...

    ReplyDelete
  6. zonaku
    terima kaseh, cantik tu yg sy tayang..hehe
    ape pon dah selamat dah org tu...

    ReplyDelete
  7. Bilik serba merah tu sangat kewl... hehehe

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  8. perghhh..

    Merah sgt lah mak ngah..
    Ni sejak bila jd decorator plak nih..?

    Zoul/Nazz

    ReplyDelete
  9. Adry
    erm, tgk live musti lebih kewl!

    Zoul
    sekali skala...cikgu musti versatile...
    semua pon boleh jadi...huhu

    ReplyDelete
  10. wow...cantiknya bilik tu...
    agaknya chekgubH boleh tolong upgradekan bilik unit Peperiksaan sekolah CM... dah nak jadi macam stor.. Nak buat kerja dalam bilik tu pun dah tak ada mood!!

    he..he.. musim exam baru masuk!!

    ReplyDelete
  11. cikgu_math
    huhu, sy kene trun pdg tgk bilik tu camne...kalau oke, sy tlg laa...
    sy cas pon kire harga kawan2 je laa...
    hehehe

    ReplyDelete
  12. Baru cadang nak baca tahlil untuk blog ni malam Jumaat ni...

    Hidup lagi rupanya..


    (Tahlil untuk blog tau...bukan tuan blog..hu..hu..)

    ReplyDelete
  13. CRAZYBEAUTIFUL88
    erm, tq... :D

    xiiinam
    sampai ati nk buat tahlil dah... huhu

    ReplyDelete
  14. wei, giler hebat ko mengemas. malu aku sbg seorang pompuan, hehe.

    ReplyDelete
  15. aku ssetuju la nko nak belasah fb tuh! sejak2 fb ni, kesian blog2 harian dianaktirikan. padahal ini lebih menarik. ke manusia dah tak suka bercerita dan membaca lagi?

    ntahlah..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png