Dua Shorga...

Salam semua.

La ni badan aku masih sengal2 ubi nih...
Baru je habis Family Day kat Port Dickson.

Semalam, seharian di tepi pantai. Abis sunburnt kulit ku yang merah-putih-kuning-langsat nih....

Penat dan happy sebab jumpa laut...
Pagi tadi pun aku sempat berendam pagi2 dalam laut tunjuk skill ke-boleh-berenang-an aku..
haha..show off sungguh..!

Untuk Family Day tu aku update kemudian, sebab gambar2 aku tak sempat nak tangkap sebab sibuk nak handle event semalam. Jadi, aku kene tunggu cameraman yang bertugas...

Aku update cite ni dulu laa...

Hari Khamis lepas, aku dan beberapa member pi jalan2, tujuan utama nak ke Dengkil, gerai makan ibu kepada cikgu Hani. Saje jalan2 sambil makan2 sarapan punye la jauh sampai ke Dengkil...jauh btol...

Tapi berbaloi laa...sebab sedap.
Len kali boleh makan free lagi...
Memang sedap...selera Pantai Timur ni pagi2 kan makan nasi kerabu, nasi dagang kan??

Amacam? Kecur liur??
Nasi kerabu with daging goreng...


inilah kedainya...


wajah girang mereka...

Actually dah plan nak pegi lagi ramai, tapi atas2 sebab keluarga dan kekangan kerja di waktu cuti sekolah nih ramai member2 klik kami tak dapat join.
Takpe, lain kali...

Lepas perut dah diisi, terus kami menuju ke shorga bagi kaum wanita...
Nak2 time nak raya...
Kami ke Nilai 3 dari Dengkil...


Nak temankan sorg budak nih, yang sebok2 nak cari deco utk rumah barunya...
Layan je laa...

Jalan jauh2, last2 bawak balik fountain yang kami tak berkenan dengan pilihan dia...
Gasak laa...tapi harganya boleh la tahan...

Dah penat2 jalan tapi takde ape barang, kami singgah Marrybrown yang ade dalam Textile Walk tuu..

Servis teruk, makanan pun oke2 je...
Sib baik laa deco kedai tu boleh tahan...

fish and chip.
fish filletnya sebijik cam goreng pisang...huhu

Kami amik port kat buaian tuuu...
Sambil makan boleh buai2...seronok...haha
Makan lebih kurang je, nak isi perut sebelum menuju ke shorga selepasnya...

Dah siap makan, kami ke sini.

Cosmo's World, berjaya times square, KL.

Sib baik kami pergi hari biasa. Jadi tak ramai sangat..
Nak main rides pon ok laa...
Semua pun happy...

Tiket masuk kalau time cuti sekolah and public holiday ni normally RM43 for adult and RM22 for child (kalau aku tak silap).

Tapi kalau bayar korang pakai privillage cards cam Maybankard ke, Jusco Card ke, Visa Mastercard ke...ade discount. Maknenya lebih murah...
Seriusly, bende dah lame dah bukak.
Baru2 ni je aku baru nak pi...
Bukan jauh pun...

Kalau rides untuk adult nih, kalau aku boleh bagi bintang ke-best-an dari segi paling seram dan mengujakan ialah:

Aku pergi dengan 3 orang dewasa lain, dan sorang kanak2....tapi aku sorang je yang beriye2 nak main semua ride...
Hahah...
Yang lain, 1001 dalih...
Tak brann ke?? hahah

Perasaan mase naik roller coaster(Supersonic Odyssey) ngan Space Attack yang dpt rate 1 & 2 aku tu, memang dalam otak dah pikir bukan2 time tengah main bende tuu..
Takut2la kalau terbukak safety belt tu mase tgh buat pusingan 3600 tu, tak ke naya...

Kalau korang laa, ade brann ke???

DNA Mixer ni pun boleh tahan gak..

Pose sebelum ride DNA Mixer...

Aku ade pengalaman kelakar time naik ride DNA Mixer nih...
Sebelah aku ni ade 3 orang minah solehah (bertudung) laaa...
Sebelum ride ni, takde bende laaa...
Aku dok selang satu seat kosong dengan dorg.

Tapi aku menggatal, pi dok sebelah dorg nih, atas alasan nak berposing depan camera..hahaha
Mula2 ok je...
Tapi lepas dah start berputar2 3600 beberapa kali, dia dah mula mintak tolong....


Ya Allah...woahh...woahh...
Istaghfirullah...(2-3 kali)
Tolong..
Abang X (aku tak ingat nama) tolong...
Abang .....tolong...


2-3 kali jugak laa dier mintak tolong...
Perasaannya mase naik ride tu macam korang masuk dalam botol, pastu digoncang2 sekuat hati...haha
Aku tergelak kuat pulak tengokkan minah sebelah aku tuu...
Hahaha...
Aku? Aku menten macho je...Bende2 cemni omputeh cakap "No-Sweat laahh!"
Hahaha...
Lepas aku tergelak kuat dek telahah dorg tuu...

Abang jangan lah gelak....
Abang...jangan gelak....
Ishhh....



aku wat donno je...
Aku terus terkekek seronok dan teruja...haha
rupenye dier memang cakap bende tu kat aku...

Abang kat sebelah nih...
Janganlah gelak...
Abang...
Abang kat sebelah nih janganlah gelak...



2-3 kali jugak la dier ulang bende yang same...
Time mesin tu dah kurang digoncang, aku mencelah...

Weyh, relaks laaa...
Relaks takde ape....


Aku mengekalkan menten macho aku tu...hahah
Time mesin tu mula menggila menggoncang, budak tu mula bising balik...
Hahaha...

Sampaikan ade yang macam dah tak tahan meronta nak mintak berenti...
Hahah...lawak laa...
Yang nak bukak safety belt tu pun ade...mintak nak balik laa...
Macam2...
Aku? Menten lagi laa....


Ape2 pun, bende2 memang mengujakan...
Hanya mereka yang tabah sanggup naik bende Allah nih...

token kenang2 menandakan aku dah pernah naik Supersonic Odyssey nih..huhu
RM15 per pic...mahal sket
Patutnya aku pose best sket time dier snap pics nih... :P

dah tu, kami menghabiskan masa untuk naik rides untuk family nih...seronok gak...
ade buddy-go-round, ade crazy bus etc....
ariba, ariba...yeehhaaa....!

kanak2 tua... :P

Teman Tapi Mesra (TTM) ?? atas train bodo2 je...

sherashi...ke??

what ever!
pertandingan tangan paling kuat bulu...haha

atas crazy bus....

Dah puas main, kami jalan2, pose2 kat lobby Times Square dengan deco krismas...
Meriahnya...
Kalau hari raya, maunya meriah cemni??
:P
Berangan je laa....
Meriahnya krismas di Berjaya Times Square....

Gigantic, enormous Xmas Tree....

Aksi comel terakhir sebelum meninggalkan Times Square..
Ade lagi yg lebih comel...

Takpe laa...
Tu jea kut..
Paling balik, penat...tido!

Nanti aku updatekan pasal Family Day aku kalau dah dapat bahan...
InsyaAllah...
Terima kasih...


15 Superb Comments!:

  1. aduhaiiii.. dah lama juga maza tak joli katak ni. huhuhu

    mcm best jerk tempat itew.. cuti2 msia, kanzz.. hehhe

    ReplyDelete
  2. maza
    kene cpt...cuti sekolah dh nk abis dah nihhh

    ReplyDelete
  3. rasanya tak ternaik seme tu...boleh mati dibuatnya! bimbang gak dah berumur2 ni....tak ape la - tak ralat kalau tak naik .....

    ReplyDelete
  4. sonata anak kancil
    huhu..kalau berani...
    time mude2 oke la kut...

    ♥chentatiku♥
    gumbira sgt!

    ReplyDelete
  5. Chekgu BH.....

    Dik, Akak suka la Nasi Kerabu tuuu. Sedapnyerrr.

    Pasal nak mende2 gayat cenggitu....Akak dah taubat la. Last Akak naik di Genting Highland.
    Akak kelam mata dan lembut lutut....mcm nak "padam" terus. Ngak bisa....2x.

    ;)

    ReplyDelete
  6. Zyma Saad
    mmg sedap nasik kerabu...
    kalau tak mampu, naik ride budak2 je laa..huhu

    ReplyDelete
  7. Kat mana kedai makan tu? Kat pekan Dengkil ke? Ingat nak singgah jugak satu hari nanti sbb selalu jugak lalu kat Dengkil tu. Kalau sebut nama chekgu dpt diskaun tak? hehehe

    ReplyDelete
  8. Saya pergi Time Square beberapa tahun yg lepas bawak anak2. Kena jaga Haikal yg masih kecil masa tu (skrg pun baru 8 tahun budak tu). Jadi dapat main yg bodoh2 aje huhuhu

    ReplyDelete
  9. syok gle... heh
    cantik ar xmas tree tu
    mcm nak gi tgok je rs :p

    ReplyDelete
  10. roller coaster dia, mcm na tercabut kepala! hahaha tp funnnnnnn! yg lain aku tak naik sebabnya time tu byk yg tutup.

    utk aku,bosan gila games dalam ni. sebab tertutup. errr tatau apa motif aku punya ayat. yg pastinya i love genting more :p tp takat nak main sipi2 boleh lah dtg cni.

    ReplyDelete
  11. salam cikgu...seronok baca cerita especially pasal depa minta tolong...memang tak de kesan langsung ke cikgu...tak cukup laju ke apa?

    ReplyDelete
  12. Salam...

    Walawe...buat aku jadi lapor jer...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png