Setelah 11 hari berpuasa, 1 hari bersekolah...






Hear Now : Ramadhan Datang - Tompi

Salam.
Hari ni hari kembali ke sekolah.
Alhamdulillah, kita dah melepasi trimester (macam mengandung pulak...) pertama bulan barakah nih.
Sebenarnya aku bukan betul2 cuti, takde la lame betol. Kalau dalam 10 hari bercuti, 3 hari aku ke sekolah; kunun2 menabur budi kepada anak bangsa sendiri.
Selebihnya cuti, kire lama jugak la ek?

Dah lepas bercuti, kembalilah ke core business aku sebagai seorang pendidik, InsyaAllah...
Bermulanya sekolah, maka bermula kembali aku membizikan diri, sama ada benda tu datang atau aku sendiri yang kena cari kerja tu selain kerja asas aku mengajar laaa...

lihat tembolokku, lebih kempis kannn??
haha
edited:
(sekadar gambar hiasan)
atas sebab takmo kelirukn korang...

Dah lama tak jumpa kengkawan se-persekolah, mulalah, banyak jugak komentari yang aku dapat.

Antaranya ialah:

:puteh_8: : Awat hang nampak cerah skit, ye laa...cerah sket...

:puteh_2: : Haaa...nampak la turun sket perut tu...almaklumlaa, bulan puasa nih kan....

:isin: : Awat ko nampak makin tembam nih....

:puteh_13: : Eh, hari2 "orang rumah" masak lauk berbuke yea??

:puteh_21: : Takde la kak, sebab rambut yang makin panjang tu kut...tu yang nmpak "lebih tembam" tu....


Tak kurang memberikan pendapat yang hampir sama:

:puteh_8: : Haiit, nampak cerah sket skang nih....
Jadi suri rumah je ke cuti2 nih?


Dan ade jugak yang jenis refleks pada ape yang aku tulis kat sini...

:puteh_12: : Roti John satu...!
Mungkin sebab cikgu tu bace ENTRI ini.
Huhu

Aku jawab:

Dah abis daa...order dah lame tutup...ramai sangat nak order, sebelum puasa lagi aku dah tutup...
Sambil mencebik mengejek... T__T

Reaksi aku untuk kesemua komentari2 di atas:

:puteh_16: :puteh_23: :puteh_30:
Persoalannya: adakah semua telahan2 benar atau sekadar pojokan belaka?
Erm...takpe laa....abaikan....

UPSR dah makin dekat, kurang lebih seminggu je lagi nih...
Apela nasib anak2 murid aku nih...
Banner, kelas tambahan, dewan, solat hajat, latih tubi semua dah all out.
Sekarang ni bergantung pada diorang je...
Semoga mereka akan berjaya nanti.
Amiin...

ps: jujurnya aku stuju dengan komen tentang perutku itu...mungkin laaa :P
pss: cikgu shifu pun ade anjurkan cabaran Ramadhan. Tak teringin nak join??

33 Superb Comments!:

  1. salam

    perut kempis , mujur

    dompet kempis , nayaaaa

    ReplyDelete
  2. imanshah
    oitt...jgnla doakan gitu...
    tak baik laa...

    ReplyDelete
  3. insyaAllah.. bolehnye sahut cabaran tu dgn istiqamah..
    hehe

    ReplyDelete
  4. Salam,
    cepat masa berlalu, masuk dah fasa ke-2 ramadan, moga dapat keampunan drpNya.

    ReplyDelete
  5. akak tengok demo memang slim sket..hehe..kurang plak ke'chubby'an demo

    ReplyDelete
  6. muslimahsolehah
    haaa..itu yg nk didgr...
    harapnye turun dan turun lagi laa...
    huhu

    ReplyDelete
  7. Eh ..cikgu BH...

    Itu dah macam perut perempuan jer tuhh ...hehehe. Semoga Cikgu terus gigih mengajar anak bangsa.

    ReplyDelete
  8. cikgu, perut kempis tu bonus je, tapi biar tingkat amalan tu menebal je bila dah masuk minggu ke-2, dan menggunung usaha amalan bila ke penghujung Ramadhan, insyaallah-
    Aykay

    ReplyDelete
  9. bulan puasa ni memang sesuai utk orang2 yg nak mengempeskan perut..
    tapi niat kena betul...
    kerana Allah Ta'ala

    ReplyDelete
  10. Perut semakin slim dan kulit semakin cerah. Cayalah chekgu BH. Saham ko akan naik lepas ni hehehe

    ReplyDelete
  11. Selamat kembali ke sekolah...


    tentu seronok tengok ragam budsk-budak kecik berpuasa...nak-nak yang darjah satu....

    ReplyDelete
  12. kalau perut kempis,alhamdulillah...
    tapi pastikan kempis yang sihat...=>

    ReplyDelete
  13. tangsibaru
    terima kasih atas nasihat...insafnya...
    huhu

    secangkir madu merah
    ye laa...
    kerana Allah Taala...

    Yunus Badawi
    erm..kalau naik saham oke laa...
    kalau turun pun takpe...huhu

    Jard The Great
    amboi...
    gelak kuat nampak...

    xiiinam
    tu laa...
    budak2 yg tak drjh satu pun mcm2 ragam...
    ngantuk je...

    Adry
    nape, tak percaye kee??
    :P

    ~keMBarAabdi~
    huhu...mendalam maksud tu...

    ReplyDelete
  14. Wahhhhhh,Cikgu dah slim!!!! Tahniah!! tahniah!!

    Pandang la, lihat la.....pinggang Cikgu BH yg ramping!!!!! :)

    take care...

    ReplyDelete
  15. Zyma Saad
    Wahwah...siap nyanyi segala bagai nih..
    haha

    ReplyDelete
  16. waahhh...bagus2..maintain tau chekgu, kalau tak, sayang je..hehehe..bukan sennag nak turun, nak naek kacang je =p

    ReplyDelete
  17. ♥chentatiku♥
    erm...tu yg ckup2 sye riso...huhu

    ReplyDelete
  18. gambar itu ada sedikit mengelirukan, kerana terdapat dua "gunung' diatasnya serdangkan cikgu tak punya pun miahaha

    ReplyDelete
  19. haritz
    ye la, ye laa...itu skadar gmbr hiasan saje...
    ye la, ye laa...nnti aku edit posting atas tu...
    korg nih... :P

    ReplyDelete
  20. gunung? eh aku tak fhm la.. hahahhaha maklumlah virgin :p

    ReplyDelete
  21. salam.. mmg dah slim kit nih.. bleh laju dr kete roda ke katil, tak ler terkial2 lg

    ReplyDelete
  22. KamiKreatif
    ye la ko tu virgin sgt...haha

    maiyah
    bagus...hoyeh2...

    ReplyDelete
  23. salam... alahai cikgu... kalau ikut gambar tu saya bukan 1, 2, 3 tapi 3, 2, 1... cm ne nih???

    ReplyDelete
  24. easza
    haha...nasib laa...
    kene beringat la nih...haha

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png