Aku, Mereka dan IKEA...Heaven!

Salam semua.
Kite lupakan segala duka.
Semua orang berduka dan bersuka.
Itulah resmi hidup kan?

Ingin bersuka-ria tapi berduka-lara dalam masa yang sama?
Sila nikmati foto-foto di bawah... :P

Inilah tempat di mana kami menjamu selera...
Kami makan, makan, dan makan..

Iye...
Kami makan, semahunya....
Huhu
Actually bukan KAMI, tapi aku je...
Heee...

Sebagai duta tak rasmi food court IKEA, aku jadi food guide untuk Mummy2 yang teringin dan mengidam nak makan meetball swedish IKEA yang heaven itu...

Yonna, amacam? Terliur tak dgn dokumentasi aku?
Aku tau, ko pun craved gile kan dgn meatball tu??
Haha...sila makan hati...hehe

the entire picture of all dishes..
banyak gile kan?

ini pula si pengidam2 meatball dan sidekick tukang habis dishes aritu...
selaku jurucakap tak rasmi food court IKEA...hehe


Actually ni hari tu, hari kami outing, kami means kawan2 yang sebulu dengan aku yang terdiri daripada kebanyakannya adala ibu2 muda yang sama aliran dengan aku, cikgu jugak..
Dan ade sorang lagi member kami, cikgu rizal yang tak dapat join sekali...

Dan nasib baiklah kami ade mommy's driver yang memang hustler jalan2 kat area PJ, Damansara nih...So, takde problem la nk sampai ke IKEA ni dengan jalan paling cepat dan tangkas dengan WISH recon-nye itu... :P

Puan SeharumMawarBerduri-lah orang yang memandu kami, aku sekadar food guide je...hehe
Puan SetulusCintaRabbulAlamin adalah si Pengidam ke-2..

Puan Azlin Wafa dan Puan Maria sekadar minum2 yang lite je...ruginye... :P

Yang betul2 pelahap time tu, adalah akulaa...
Haha...kebetulan memang kebulur...Habis semuanya disapu...

Tapi tak habis...jenuhla pujuk pelakon2 tambahan tu untuk tolong habisnya...
Ko gile....nak naik meletop dah perut nih...
Jenuh nak abiskan...

Meatball yang diidam2kan itself dah buat kami cukup *warek...
Ape2 pun kami dah selamat menhilangkan craving for meatball dan lepas ni kalau mati pun, takkanlah mata terebeliak sebab kempunan meatball...
hehe

Untuk penghabisan, sile nikmati aksi ghairah kami menikmati keenakan meatball...Macam jakun kan?? Haha....


Kak Lin Wafa yang pernah jadi pujaan pengunjung belog ni,
dan kak Maria yang menten mude...

ni la puan2 yang aku sebut kat atas tadi...
dan jugak aksi poyo aku...
haha

Posing lepas shopping ringan2 di IKEA...Aku tukang tengok je...
Tak kuase nak shopping...

ps: mase tengah menjamu selera, aku ternampak kelibat blogger duda fofuler, TT aka TukangTaip aka Hazman Halid...ternampak je laa...tak tegur pon... huhu

jalur gemilang kibar banihassim

Kempen Kibarkan Jalur Gemilang Di Blog
sempena Kemerdekaan Malaysia ke-52
1Malaysia, 1Bendera


28 Superb Comments!:

  1. kenapa nk riang ria je kena makan..hahahah

    baadan maju ke depan tu tanda bahagia ye

    hehehehe

    ReplyDelete
  2. mak aihhhhh nak kek daim tuh. haha :)

    ReplyDelete
  3. Salam Kenal UMDTG...akak blog hop into your blog and the word IKEA...just pull me to the blog...nape tak tegur kalau dah kenal seseorang tu...tak baik tau!!!Well I have never tried the Sweedish Meatballs di sana...was it really good?...Akak just went there last Monday...all the way from Penang....my shopping destination....

    ReplyDelete
  4. hmmm.. cam skandal ngan bini orang je ni.hehe...

    tapi meatball tu mmg layan. ko buat aku terliur la.adeh!

    ps:seb baik ko tak nampak aku.hehe

    ReplyDelete
  5. Whooo ... ganas ko. Ko kumbang yg dikelilingi bunga eh? Hih hiii ... Patut lah belakon poyo!

    ReplyDelete
  6. kalau ke Ikea tak pernah makan kat situ.

    Kalau beli , beli karipap jer ....



    nanti kalau pergi , mesti akan cubaaaa

    ReplyDelete
  7. Menarik....... maksudnya makanan2 tu. huhu.. melelh air liur tengok kepak ayam!!

    ReplyDelete
  8. swedish meatball kat situ memangnya heaven...
    karipap dia pun sodap gak..
    wah..wah..macam kes skandal jer ni..
    duri diantara bunga raya..gitewww.w...

    ReplyDelete
  9. sedapnya!!!nie kena ajak shae,eja ngn tha reunion nie!!!(",)

    ReplyDelete
  10. ko ganaz cikgu.. makan kat ikea tak ngajak worang pun..huhuhu

    ReplyDelete
  11. Kujie
    bahagia kan sementara je kak...
    kat sana baru bahagia selamanya...??
    kan??

    KNizam
    dah abis laa...

    Watierman
    erm...oke laa..
    nak2 time kebulur...musti boleh abis...
    try la sket dulu, kalau sedap beli lagi...

    jauhnye shopping kak..
    huhu

    en_me
    gitteww....

    Mr PenyuBiru
    aku takde skendel laa...
    kami kamcing je...

    Precious
    poyyo sgt kan?? hehe

    pB
    karipap pun ade beli gak...
    tapi tapau je, bagi adik2 makan...
    saya tak makn sbb tgh kenyang gile...

    TokNabe
    meleleh ke?? lap laa...

    secangkir madu merah
    duri tajam ke tumpul...

    dila
    huhu...sempat lagi ke??

    maza
    haha...ganaz ke??

    ReplyDelete
  12. Jard The Great
    mmg itulah tujuan aku...
    haha

    ReplyDelete
  13. motif gambar2 makanan tu?????
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    memang la ko ni!!
    mencabar diet aku!! hahaha

    ReplyDelete
  14. IdzaRis79
    tak tahan ape??
    :P

    ku tak sempurna
    Tu la motipnye...
    hehe

    ReplyDelete
  15. wah!! sangat jeles occay!! walaupun IKEA tu cume 10 minit perjalanan dari opis, tetap tak sempat nak jengah! huhu

    nak meatball jugak!!

    ReplyDelete
  16. Amboi makan tak hengat dunia, skandal ke apa kuar shopping dgn 2 wanita

    so takde ke barang Ikea yg berkenan di hati untuk di rempat, meja or kerusi laptop ker

    ReplyDelete
  17. ~mrs azmi~
    tu la tujuan sbnrnye.nk bagi semua jeles... :P

    Rjuna
    ade yg berkenan...tapi tak kose nak angkut balik...jalan bodo je kat sane...
    kitorg skendel tpi mesra je...hehe

    ReplyDelete
  18. lama dah tak baca blog tukang taip tuuu

    ReplyDelete
  19. hayad
    lepas dier privatekan belog dier, aku pon dah tak ikut...

    ReplyDelete
  20. fuh,banyak makanan tu...
    sukanya tengok orang hepi2...=>...

    ReplyDelete
  21. ~keMBarAabdi~
    saya pon suke hepi2...
    hehe

    Kakak
    and good for my tummy...hehe

    ReplyDelete
  22. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! sangat aku menyampah!!!! *&^%$#!!!! menyumpah seranah aku depan pc ni! hahahhaha. gile sumpah aku terliur tgk meat balls tu. kuah dia. omg!!! daim cake tu. ya allah! (sedang menelan air liur)

    ok.benci ko.tanak kawan ko T____________________T
    kalau pergi iokea lg,tolong khabarkan agar aku bisa dibelanjakan olehmu! hhahaha

    ReplyDelete
  23. pehhhh.. aku baru je makan tadi..bila tgk makanan ko ni rasa lapar semula ahh..

    ReplyDelete
  24. yOnnA
    nest time maybe...
    hehe...
    mmg itu tujuan entry aku nih...
    nk bagi ko terkecur liur...heheh

    Fly
    ye ke??
    hahaha, sori...
    dah lapar balik, pi makan balik laa...
    hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png