Rahmat Tuhan Yang Maha Pengasih Lagi Penyayang...

Salam semua..
Dah laa, takmo buat entry sedih lagi laa...
Kita happy2 la pulak...
Sebab itulah resam dunia.
Hari ni kita dirundung duka nestapa, siapa tahu esok lusa kite bersuka gembira, kan?

ele-ele....memalu meow la pulak KU2 bersaudara nih... :P

Entry sebelum aku sempat nukilkan satu entry pendek, tapi bermesej laa...
Dan inilah kesinambungannya. KU2 bersaudara, tiba2 muncul kat wad 4B katil 18, HSB.
Aku memang terkejut beruk dan terkesima sebenarnya.
Time aku sampai dari jauh, nampak 2 batang tubuh tu.


Terima kasih KakJie dan Kak KuIna yang sudi datang, even memang takde idea kat mane katil adik aku tu secara specificnya.
Dah sms kat aku, tapi malangnya HP aku serahkan sementara pada Mama aku untuk dia pakai sementara menjaga Azam kat hospital...jadi tak berjawab...dan takde idea...

Akhirnya, jumpa jugak kita kan kak??
Sebelum ni cume di alam maya ni jea, skang dah bersua muka...buat pertama kali even dah kenal secara lahir dan batinnya dekat 2 tahun kan kak??
Dan nak mintak maaf kak, sebab tak dapat nak layan, jemput duduk, hidangkan ayak bujang dsb...hehe

Dorg sempat la berborak macam2 ngan Mama aku, dan Mama pun agak terperanjat jgak sebab dorg tau banyak crite pasal kami. Mama pun dorg kenal...
hehe...
Nampak sangatla aku ni cerite luar dan dalam dalam belog kan??
hehe
takpe laa..takde ape sgt pun...sekadar ingin berkongsi jea...

Ape2 pon, saya bagi pihak Azam dan famili sgt2 hargai kunjungan akak berdua...
Kalau ade umur, kite jumpe lagi yea...
Erm, kakIna nampak pemalu sket ek?? hehe..

Okela, aku cite la sket pasal perkembangan kesihatan Azam.
Tapi sebelum tu, aku nak mintak maap dan terima kasih.

Terima kasih sebab korang banyak bagi kata2 perangsang dan doa kesejahteraan khusus buat Azam dan kami sekeluarga.

Maaf kerana tak dapat nak luangkan masa untuk menjengah belog kamu semua. Aku dah kangen sangat nih...takpe, esok aku carik mase sket yea...?

Progress kesihatan Azam, korang perhatikan gambar sebelum dan selepas ni.
Nampak kan perubahannya?

Terima kasih lagi atas doa korang semua. Semoga kesihatan Azam bertambah baik hari demi hari.
Cuma pehanya yang patah tu belum dibuat ape2, tapi secara tradisionalnya Abah ade cube ikhtiar bawak BOMOH PATAH untuk buat apa yang patut pada kaki Azam..
Pernah dengar BOMOH PATAH ??
Kaki Azam memang dah digantung dengan weight kat katil tu, tapi belom ade ape2 yang dibuat...
Kite berdoa, tunggu dan lihat je laa...

Dan Azam dah start POO-POO dah...sejak seminggu lepas Azam tak Poo-poo sebab hanya minum susu sebagai bekalan supplemen untuk kekal sihat...
Skarang ni, jenuh la nak jage pampers dia...
Takpe laa...moga kami dan para nurse sabar....

Kalau hari biase, Isnin - Jumaat memang ramai nurse praktikal nih..Dorang ni punya ramai, kadang2 macam semak pun yea...hehe
Takde laaa, tapi diorang ni berguna juga, sbab diorang ni kadang2 selalu dibuli dek Staff Nurse sane..
Macam2 yang diorang kene buat...

Tak kisah laa, sekurang2nye kehadiran diorg ni sebagai penyeri atau bunga di kalangan kumbang wad 4B laaa...hehe
Diorg ni suke usik2 Azam jugak...aku pun suke usik2 diorang jugak..
Hehhe

Okelaaa...sekian lipuran lara chekguBH...
Terima kasih sebab sudi baca.
Malam ni pun duty aku jugak jage Azam sebab nak bagi chance Abah relaks...
Lagipun esok ade kenduri dekat2 sini, jadi Abah dan Mama kenalah pegi, jenguk2 ape yang patut kan??

Ok, terima kasih cinta... :)

42 Superb Comments!:

  1. Saya dah baca entri ni, jadi sama-sama cekgu :) Insya Allah semoga kesembuhan buat Azam dipermudahkan sentiasa.

    ReplyDelete
  2. Kakak
    inysaAllah...

    TokNabe
    terimakasih bagi pihak..insyaAllah

    ReplyDelete
  3. bukan kite yg pemalu..tapi cikgu yg silu
    tgok nk snap gambo pun gigil...hahahaha



    ngeri nengok pix Azam..tapi tu lah..dia muda lagi....kuat utk cepat sembuh

    ReplyDelete
  4. salam..sedihnya tengok adik cikgu ni...semoga dia diberi kekuatan untuk meneruskan kehidupan ini..

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh
    dan dikurniakan ketabahan untuk keluarga yg sabar menunggu

    ReplyDelete
  6. dah ada skit perubahan pd adik azam tu.
    coz tgk first picture dulu lagi sakit..
    kita yg tgk pun rasa sakit apatah lagi yg menanggung..

    ReplyDelete
  7. sama cam anak buah akak yg masih di ICU sekarang.sama2 kita berdoa moga Tuhan beri yang terbaik untuk mereka berdua..Insyaallah

    ReplyDelete
  8. eh cikgu,
    mata tu effect x???yg belah kiri tu...
    **semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  9. bagus bagus.. kawan yg jauh kita dekatkan, kawan yg dekat, kita rapat rapatkan kannns chekgu tewww..

    moga azam cepat sembohhh..

    ReplyDelete
  10. Iyooo ... nape tuh? 5 ari balik kg, macam2 termiss kat blog kengkawan ... Sedihnyer nengok! Nanti I baca lebih lanjut yer! Semoga tabah yer!

    ReplyDelete
  11. wahhh... si kujie dan k.Ina akhirnya bertemu bertentang mata dgn Chegu.. huhuhu

    Tu la namanya kengkawan..
    Kawan sejati memang payah dicarik, chegu kanzzz?!

    maza di sini juga mendoakan agar si azam cepat sembuh seperti sedia kala.. ameen...

    ReplyDelete
  12. ada tetamu .. biasa jumpa online sekarang jumpa in person..

    ReplyDelete
  13. cikgu dah mula usik mengusik dgn nurse pelatih ni satu perkembangan yg menarik. Apa kata ko tarik sorang hehehe

    Ko boleh ambik gambar dalam wad ke? Dulu aku nak ambik gambar di dlm hospital kerajaan mereka larang huhuhu

    ReplyDelete
  14. dah kemerah-merahan muka azam. mmg ada progress la tu. alhamdulillah.

    ReplyDelete
  15. Nampak semakin beransur pulih,tapi parut tu akan jadi tanda.Semoga adikmu cepat pulih.

    ReplyDelete
  16. syukur... dah beransur pulih hendakNya...

    ReplyDelete
  17. :o moga2 cepat sembuh.. amin.. amin.. amin...

    ReplyDelete
  18. ya Allah cikgu,,,
    teruskan bersabar, adalah musibah ini didatangkanNya hanya sebagai ujian dan penghapus dosa... semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  19. ya ampon... aku doakan adik chekgu
    cepat sembuh... parah sungguh.
    semoga bersabor dengan dugaan tuhan. amin~

    ReplyDelete
  20. Semoga adik bertambah pulih bro, banyak2 berdoa

    ReplyDelete
  21. cekgu..
    da nmpk da p'ubahan adik ko ye..
    uish..teruk gk tuh luke kt muke tuh..
    adoi..aku plak rase saket dosh..huhuhu..
    harap2 ko+fmily saba ye..
    hope gk adik ko cpt smbuh spt sedia kala...

    ReplyDelete
  22. semoga cepat sembuh
    adik aku masa patah kaki pun seksa dok kat wad tuh
    kesian aku tengok

    ReplyDelete
  23. aduh duh duh..
    nape ko publish gambar azam tu...
    menjerit aku tgk.. cepat2 skroll ke bawah... ngerinyaaaaaaaaa...

    aduhai.. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul!!



    .
    .
    .

    bagusnya kujie ngan kuina tu.. nmpknya ko tlh membina rapport yg baik.. tu mereka dtg...

    ReplyDelete
  24. Jie
    erm, ye ke menggigil...
    neves kut...
    hehe
    insyaAllah...

    imanshah
    insyaAllah...
    terima kasih...

    cikgu_math
    ketabahan paling penting..
    dan kekuatan dalaman...

    NuR
    insyaAllah..
    azam kuat...

    hani@debumelukut
    same2 kite doakan yg terbaik kak...

    Mr PenyuBiru
    terima kasih...amiin...

    ░♥si lampu neon♥░
    amiin....

    ReplyDelete
  25. ~attahrel~
    matenye tak effect, smlm dah try..
    alhamdulillah...

    en_me
    dorg mmg sweet... :)

    Precious
    terima kasih sudi bace...

    maza
    terima kasih atas doa...

    zino
    tu yg tersipu2 sket tu...hehe

    Yunus Badawi
    erm...aku amik gambar time line clear YB...
    tapi nurse tu tak kate ape, maybe dah kawtim baik punye kut...

    hayad
    alhamdulillah...

    AZANI
    insyaAllah akan cepat sembuh...

    Jard The Great
    amiin...

    nikillas
    amiin...

    ReplyDelete
  26. nikillas
    amiin..

    Aykay
    semoga kami bersabar...
    terima kasih...

    Mr. Azman @ Kreuger
    ye laaa...
    terima kasih...

    Fly
    insyaallah...
    tq..

    chaKK-EE
    thanks..

    KNizam
    tu arr..
    kite yg tgk tu kdg2, terlebih rase saket berbanding org yg alami...

    ku tak sempurna
    erm...dorg mmg sweet sgt...
    segan sket laaa...huhu

    ReplyDelete
  27. weh,sumpah aku ngeri tgk muka adik ko :( sorry weh. mmg teruk kan kecederaan dia?? T______Ttakpe lah. slow2 jaga dia. lepas2 ni i'allah he will be ok.

    nnt mesti byk parut kat muka dia kan T_______T

    ReplyDelete
  28. Ok, terima kasih cinta... :) tak lama lg akak akn kesana pulak la utk makan nasi m... . hehehe

    sama2lah kita berdoa moga dia cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  29. hanya doa dapat diiringkan....moga azam beroleh rahmatNYa dan kembali menceriakan keluarga.

    ReplyDelete
  30. Berjejeran air mata akak baca progress kau dik....
    Dan tambah mengharukan lagi....di saat begini akak menghadapi masalah line internet...

    Tak dapat nak menulis sesuatu untuk kamu. Hari ni akak dah tak tahan, lalu nekad ke cybercafe demi nak menulis buat kamu....


    Semoga kau segera sembuh...
    Sembuh bukan sahaja dari segi jasmaninya...luka-luka dan kesakitan itu.....malah emosi juga....

    Tak dapat nak bayangkan perasaan kamu bagaimana...
    Bahu yang memikul lebih tahu dari mata yang sekadar memandang...


    Kuatkan azam...
    Kerana Azam memang kuat....

    ReplyDelete
  31. yOnnA
    mmg ngeri, tapi semakin pisitif perkembangannya...

    kuIna LadyInRed
    terima kasih atas lawatan...

    ONE ZABA
    insyaallah, segalanya akan selamat...

    Abang Long
    saya pon amiinkan jugak...
    amiin...

    xiiinam
    TERIMA KASIH kak, terharu jugak...
    insyaAllah, segalanya akan selamat...

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah...nampak semakin baik...

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah... moga cepat sembuh... boleh plak ambik gambar dalam hospital ek.... kat sini dilarang...

    semoga seluruh keluarga cikgu dapat bersabar...

    ReplyDelete
  34. fauzi
    alhamdulillah....GITULAH nampaknye..

    Adry
    erm, rase takleh, tapi buat2 boleh kut...

    ReplyDelete
  35. wahh.. aku dh lama tak jenguk.. aku harap azam cpt sihat, ko n famili byk2 sabor..

    insyaAllah, akan sht nanti....

    keh3... ko usya la 1 misi cun.. :P

    ReplyDelete
  36. theconfused
    erm...nurse tu yg usha aku...
    segan tau...hehe

    ReplyDelete
  37. bini aku beranak pun kat hospital tu cikgu pada 11/6/2009 kat tingkat 5 wad 5A

    ReplyDelete
  38. haritz
    oo...ye ke???
    tahniah....
    dah kuar wad la nih ek??
    bertambah lagi rakyat msia yea...
    :P

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png