This Is Our Day Part II

Untuk hari guru ni, kami ade buat sket la ceremony utk perasmian. Secara simboliknya, GB akan menarik tali yang tergantung banner selamat hari guru.
Jenuh nak buat banner tu. Dan hasilnya pun lawa kan??

Terima kasih untuk Kak Maria, cikgu shadiana aka cikgu PD dan sepupunya yang creative tu....dan jugak utk diri aku sendiri laa...haha
Walaupun dalam cuaca yang dah nak hujan, kite berjaya siapkan pentas yang simple yet nice itu kan??
Hasilnya memang tak mengecewakan....

Sila perhatikan pentas dan backdrop kami yang hijau kelumut-lumutan tu...
cikgu MS, ko ngn sepupu ko memang creative...
aku pun ade tolong2 gak kan?? Kann??
huhu

Lepas je perasmian, kami teruskan dengan Majlis Anugerah Guru 2009 (MAG09). Anugerah main2, suke2 je....
Budak2 dan cikgu2 yang undi...

Dan konsepnye macam AIM, ABP dan seumpama dengannya.
Ade penyampai anugerah dan pemenang akan amik hadiah dari penyampai.
Akan diselang-selikan dengan persembahan mantop!
Mantop ke?? Eh...mantop....

Dan pemenangnye adalah seperti kat bawah nih...
Malas nk naip...
Korang perati je la ek??




Tahniah kepada yang menang. Yang tak menang, cube lagi tahun depan oke?

Kalau yang kureng fofuler tu kene buat sesuatu la nak kalahkan ustat..

Kalau yang kureng comel tu kene kasi pasang badan la nak kasik comel...hehe

Kalau yang kureng garang tu, kene kasi up lagi tahap kegarangan tu..haha
kasi pecah kelas kalau naik angin tu...huhu


Ke nak pakai ayat skema artis nih, kalau ditanye ape perasaan; nak menang ke ape kalau dicalonkan untuk anugerah ape2 laa...

Saya dapat masuk senarai calon akhir ni pun dah cukup bersyukur. Kalau menang, itu kire bonus laa untuk saya..


ahaks...
Poyo je...

Nama aku adela tersangkut dalam satu kategori, calon akhir...tapi aku tak layak nak menang pon...Sape la aku nih...huhu

Lepas je MAG09 tu, kami ade persembahan...
Semua persembahan simple je tapi nice...
Tabik kat semua pemain persembahan, dari pelajar sampailah ke cikgu pelajar...

Bercerita, lagu saduran oleh student year 6, ayat2 cinta, dan chicken dance...

ayat2 cinta lagi, chicken dance lagi, english poem and shanana dance versi kureng gediks...

Last but not least, persembahan guru...
Oke laaa...not bad...

upper: guru pagi+ petang - speaking yang tak berapa choral versi BM
bertajuk "Segalanya GURU!"

lower: tarian endang versi mak2 budak...selalu tengok budak tadika comel2 je kan yang menari endang ni kan?? kali ni tengok mak budak pulak nak buat... siap ade tukang kaghut lagi... hehe

okelaa...sampai sini untuk part ni. Kita sambung part III nanti...
oke??

Sampai jumpa lagi...
:)
ps: kredit yang besar untuk cikgu halim selaku fotografer kami atas gambar yang dikongsikan. ko memang besh la halim...



20 Superb Comments!:

  1. meriahnya........ sekolah Intan belum..dia org tengah exams masa tu

    ReplyDelete
  2. Kujie
    inilah yg terbaik boleh dibuat kak...
    di balik tabir tak sape pun tahu..huhu

    ReplyDelete
  3. Cekgu!
    Mak aii merah mak ngah! Berpinar jap mata melihat. Kualiti gambar digital itu sangat baik pixelate nye. Sampai kan salam pada cikgu Halim the photographer ye.. ;P

    ReplyDelete
  4. Kakak
    okeh...insyaAllah...
    dier pakai camera mahal, boleh laaa...(bunyik cam jeles je..) hehe

    ReplyDelete
  5. Heh relax2. Tak perlu jeleslah cekgu. Bersyukur dulu pada apa yang ada. Kena bezakan kehendak atau keperluan. Ada rezeki nnt awak belilah kamera DSLR tuh.(tgh mencari lagi maksud penuh abv DSLR nih. Tahu ke..?) :D

    ReplyDelete
  6. Kakak
    semestinye tau...
    pernah buat entry pasal tu...dok berangan nk sambar satu...
    dslr stands for digital single lense reflex...
    rasenye...

    ReplyDelete
  7. perghhh.. merah sokmoo.. salamms chekgu teww

    ReplyDelete
  8. "anda bukan kalah cuma anda tak menang je" kataku memberi komen klise. hehe

    ReplyDelete
  9. meriahnyer cikgu..
    huhu.. tak taula skolah sy nanti celebrate meriah ke tak. khamis minggu depan baru buat..

    nak buat mcm mana. skolah lebih mengutamakan peperiksaan dari celebration nih..

    anda dicalonkan utk kategori ape tu?

    ReplyDelete
  10. inilah yg terbaik boleh dibuat kak...
    di balik tabir tak sape pun tahu..huhu

    lain macam je bunyi tu....hehehe

    ala...biasalah....apa2 pun utk dptkan hasil kena bersusha payah dulu...lainlah nk makan nasi ke...tak payah susah payah tanam padi ...beli kt supermarket je


    tapi kena le susah payah keje

    ReplyDelete
  11. meriah.kalau kena gaya CikguBH boleh jadi MC macam Aznil...diapun nak pencen..

    ReplyDelete
  12. meriahnya dalam merah mak ngah +____+
    alhamdulillah,semua nye berjalan dngan baik even time tu mcm nk hujan kan?
    setiap plan ko mmg berjalan dengan baik :)

    weh,nak request entry boleh?
    bile2 nnt free buat la..

    err pendapat ko dalam hal cikgu pukul budak2 ni? i mean cubit2 sampai lebam ke? cmne pandangan ko sebab ko seorang guru. ko pon tau perangan murid yg kadang2 tu ada mcm monyet. perlu ke pukul? nasihat mcm x jalan je :p

    and serius aku meluat, kene cubit sikit sampai lebam, masuk paper! ntah pape. ntah2 anak diorg tu yg degil nak mati

    eh eh aku mcm emo lak :D
    sila2 huraikan cik panel hahaha

    ReplyDelete
  13. Eh! tarian endang.. bestnya.. akak pernah masuk ni masa sekolah menengah dulu.. nostalgia gitu..

    tema merah ke chekgu?

    ReplyDelete
  14. en_me
    salam en me ittew...

    zino
    tema yg garang...
    grrr...
    hehe

    Mr PenyuBiru
    ko macam2 laa adie...
    ye laa..ko kan fofuler, musti dah bese menang2 nk kan??
    huhu

    NuR
    erm...sye dpt finalis utk paling fofuler...
    huhu
    takpe tak menang pun lagi bagus...
    budak2 pun tak kenal saya sgt...
    segan la kalau menang...huhu

    Kujie
    kalau buat ramai2 takpe kak..
    kalau buat sorg2 atau tak ramai yg buat keje, tu yg susah...
    tapi takpe laa..yg penting dah jalan semua...

    AZANI
    aiyak! GANTI AZNIL??

    yOnnA
    majlis tu oke la kut...

    erm...oke la yonn...nnti kalau aku free, aku buat laa..kalau aku takde bende nk ngomel kat sini ek??


    Neeza Shahril
    erm...lebih kureng laa tema kak...
    kitorg ade baju batik yg kaler merah tu...semua pakat2 beli...

    ReplyDelete
  15. budak2 tak kenal..
    sy pasti.. pas hari guru punyer celebration tuh sure diaorg kenal sama cikgu BH...
    cikgu kan emcee...sure diaorg igt sama kamu..:D

    ReplyDelete
  16. NuR
    tak kisah la nur..
    janji dorg tak kaco idup aku dah laa...
    huhu

    ReplyDelete
  17. dan anugerah cikgu pelapor berita a.k.a blogger SKS24 teraktif jatuh kepadaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
    cikgu BH...ikhlas dari aku bro...hehe

    ReplyDelete
  18. ~attahrel~
    waaaa...
    yeay...aku dpt awards akhirnye...
    tenkiu, tenkiu...
    lihatlah donia...
    hahah

    AKU PENGLIPURLARA!
    aku ikhlas, sebab aku suke bercerita..
    dan utk mereka yang suke membaca...
    tq!

    NuR
    erm...tapi malangnye hampir semua milik org...huhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png