Sekali-sekala tak ke sekolah, kan best....

Panasnya Malaysia skang ni kan?
Time aku dok ngarang entry ni, berpeluh2 satu badan...
Kipas dah laju berputar dalam bilik aku nih, sebab memang takde air cond (kunun2 takmo cemarkan ozone dengan CFC yang ade dalam air cond tu laa...haha) still tak hilangkan bahang siang tadi. Kalau berlenggeng tu biase la tu...orang laki takpe, orang pompuan susah sket nak berlenggeng...hehe...
Nasib baiklah semalam, aku tak berapa nak panas...sebab semalam aku bermalam kat hotel....

Taklimat Manual Prosedur Kerja & Fail Meja SU UPSR
Jabatan Pelajaran Negeri Selangor
PPD Petaling Perdana + PPD Sabak Bernam

Concorde Inn, KLIA Sepang.

Aku attend kursus tu, petang semalam sampailah tengahari tadi.
Dekat 12 stgh baru habis.
Kursus berkenaan dengan skop tugas seorang SU Peperiksaan UPSR.

Kita cuma datang, duduk, dengar, tanya kalau tak paham dan makan. Cukup mase tidur...
Best kan?

Nasib baiklah tak hari2 cemtu. Kalau tak, memangla makin buntal aku...huhu...Yelaa...hati senang. Keje senang. Cukup mase, pi makan. Bukan makan sket, banyak lak tuh...
Kepala takyah nak pikir bende lain. Takyah nak pikir hal sekolah, hal keje2 tambahan yang lain and etc.

Tapi bulan madu tu tak panjang. Tapi okela, utk escape dari kesibukan dan chaos ngajar kat sekolah.

i'm coming in for a bite, unless you keep the window closed

Kami ditempatkan dalam superior room. satu bilik share 2 orang. Oke laa...
Aku sebilik dengan sorg cikgu dari PPD Sabak Bernam, dari SK Pasir Panjang; Cikgu Fauzi.
Cikgu ni pun bujang, dan boleh la masuk kepala...nasib baik laa...
Pun cikgu KPLI, cam aku. Tapi dah almost 4 year in teaching laa...
Tak macam aku, aku tak sampai pun setahun jagung...

Dah kaye-raye pon cikgu ni. Kete pun besar, kan cikgu Fauzi?
Satu lagi, aku sempat la borak2 dengan cikgu Fauzi ni, yang masih single mingle.

Bila aku tanya umur, macam tak padanla dengan the way he look (rasenya).
Mungkin masih mencari Mrs Right-nya.
Jadi kepada wanita2 yang rase nak carik cikgu yang baik hati dan pemurah, sopan santunkaya-raye, taat kepada ibu bapanya, bolehla calling2 aku..
meh aku kenen2 kan dengan cikgu nih...

psst! KTS ngan Cikgu MS, takmo try ke?? hehe

khusyuk!

Bukan nak komplen, kondem, ngutuk atau ape. Tapi itulah hakikinya. 2 sesi kami malam semalam dan siang tadi memang sesi membaca dan mendengar. Penceramah bace, kite rujuk pada buku. Dalam pada tu, adela sket explanation...kalau dorg tak paham.

Takpe la, yang penting JPN dan bagi kite datang dari jauh2 nih, bagi tempat tido, tempat makan, secara percuma pun dah cukup bagus.

peneman di kala mengantuk dan sangap, al maklum laa...setan memang banyak di celah2 mereka yang sedang mendengar majlis ilmu...huhu

aku macam biasalaa...dalam entry2 aku, wajib/haruslah ade entry makan2 kan?hehe...
memang aku nk jeleskan korang semua..haha
tapi ape yang aku makan tu pon actually biase2 jea....
dokumentasi tu yang buat macam best je ape yang aku makan.

merasalah aku naik city yang bau kedai. city ni kete kawan kepada cikgu fauzi nih, cikgu izat. huhu...memang bau getah baru dalam kete tu kuat lagi...

Cikgu izzat ni yang bawak kami kluar makan, sebab masing2 memang tengah kebulur. Aku pi sekolah pagi semalam. Kirenya lepas sekolah, lepas tinggalkan apa yang termampu, kerja2 berkaitan sekolah & hari guru kami tanpa sempat makan.

Dah tu, memang tak sempat nak carik tempat makan sebab dok melilau nak carik hotel concorde ni. nasib baiklah main redah akhirnya jumpe.

Kami makan kat pekan Bandar Salak Tinggi, kalau aku tak silap. Pekannya memang macam pekan koboi, tapi ok laa...dan makan kami petang tu, cikgu fauzi ni yang baik hati sponsor. tenkiu...


Breakfast kami pagi tu memang western habis laa...tak jumpe nasik lemak ke, roti canai ke mahupun mee goreng.

Penuh pinggan aku dengan french toast, chicken frankfurter, hash brown, pancake, mash potato...

Huhu....
Memang orang puteh habis la aku pagi tu...air pulak, aku amik jus...
hehe...sekali sekala merasa jadi org puteh ape salahnya kan??

We ended up our "honey moon" at concorde inn klia at about 12.30pm. lepas tu makan lagi...
pon pulun jugak...tak toleh kiri kanan dah...
siap dengan dessert sekali kami bedal...jamuan terakhir sebelum kami tinggalkan concorde hotel.

thanks to JPNS sebab anjurkan taklimat kat hotel ni, yang everything was on the house, and for cikgu fauzi & his best friend for such a pleasant and nice treat.

oke la, tu je kut.

ps: hari guru peringkat sekolah aku yang dirancang nak disambut Jumaat ni terpakse di post-pone ke Isnin, sebab nak bagi selaras seMsia.
pss: aku syukur sgt2 sebab tangguh...dapat lah aku nk bernafas sket...
psss: esok, aku kembali ke sekolah...kerja lagii...huhu


32 Superb Comments!:

  1. wahhhh...koooo
    eh lamenye aku idak datang sini kannnn
    rindu plak ngan blog ko.hehe

    ReplyDelete
  2. pehh.. meleleh aku tinguk gmbr mknn tuu....

    ReplyDelete
  3. tu ler... saya pon rasa ala2 best gitu sesekali tglkan sekolah...kursus gak nie..

    ReplyDelete
  4. salam

    kak pB ada adik ipar yang belum ada MR RIGHT.
    Pun cikgu jugak tau.

    boleh ker kita cuba cuba ....

    serius nieeee tauuuuuuu

    ReplyDelete
  5. betul la tu... sekali skala tak mengajar best gak... hehehe... menarik plak ayat kat cermin tu... hehhee

    ReplyDelete
  6. BH ko kasi kat MS je kat aku ko tak nak pelawa ke?
    Ishh mentang2 ler ko tu bakal adik ipar MS ko kasi kat dia je yek!!!!

    ReplyDelete
  7. malaysia memang panas skang ni..kat pulau ni hangus wei...panas sungguh la!

    ReplyDelete
  8. ....gambar-gambar sarapan tu....
    CkLah selalunya suka pergi kursus kat hotel sebab nilah....he..he..

    ReplyDelete
  9. Tu dia makanan, bisa kecur nih, dh la kat opis panas je, sentiasa dahaga woo oh tembikai longan

    mai segelas besor..

    ReplyDelete
  10. amboi....beshnyer dpt fly dr skolah..huhu...

    ReplyDelete
  11. salam checkgu... hehehe
    aku hengat chekgu memonteng ngajar tadik.
    upenye pg kursus le nih.

    erm... dok nak promote member nak kenen²
    yang chekgu tuh bile laa lagi.. kekeke~

    *kalau dah name blogger tuh.. semua
    gambar die nak snap.. kekeke keep it up bro~

    ReplyDelete
  12. agenda utama CM bila kursus di hotel
    makan......nasib baik masih ingat dunia!

    ReplyDelete
  13. aaaaaaaammmmm....mamam je...buat aku lapar.

    ReplyDelete
  14. Siyes ko wat aku telan air liur di kala malam ni..
    Hish!!

    Concorde Inn, teringat 2 tahun lepas ketika menjemput parents ku yg baru pulang haji dan bermalam disini..
    Memori!!
    Sebab malam parents sampai, keesokannya ade paper final..
    Seksa...

    ReplyDelete
  15. oRanGeLiLY
    ko mmg...sombong...
    huhu

    Jard The Great
    hehe

    tice LIN
    tgh kursus ke??
    kalau buat kat hotel cemni yg best...

    pB
    erm..kak serius ke nih??
    ni saya kene tanye tuan punye diri la kut...
    ta berani nk decide...

    Adry
    unik kan ayat dier??
    tu yg aku snap tu...

    CIK FARAH
    hehe...

    kuIna LadyInRed
    ade ape dalam 2 minggu lagi??

    bjorx
    tu arr...panas menghelit!

    xiiinam
    saye pon suke!

    ReplyDelete
  16. ░♥si lampu neon♥░
    lapar?? siaannn...

    Rjuna
    ko nk ke??? hehe
    pi order sendiri...

    NuR
    sekali skala takpe laa...

    Mr. Azman @ Kreuger
    member aku tu pelik la tgk aku...
    asyik snap gambar je...
    hehe

    cikgu_math
    btol2...

    AZANI
    haha

    Faris Ibrahim
    ko pnh gi ek??? hotel2 bese je...oke laa...

    ReplyDelete
  17. tgok air tembikai dgn neskepi o


    telan air liur dah 2-3 gelas

    ReplyDelete
  18. takpe, cikcity me anggun lagi perghhh.. uhuhu

    ReplyDelete
  19. takpe.. breakfast western.. cakap masih bau belacan kan hehee...

    ada lagi cikgu lelaki yang memilih ya.. hmmmm.. mungkin tak ramai wanita yang memenuhi citarasa agaknya..
    atau terlalu cerewet ke??

    ReplyDelete
  20. kalu nak kenen2kan wat la betul2...hehe...jgn cakap2 jer...psst...cepat sket yer...kihkih

    ReplyDelete
  21. aku lagi lama tak ke sekolah cikgu dah dekat 20 tahun huhu

    ReplyDelete
  22. apa aku nak tulis nih....

    ReplyDelete
  23. Cikgu ni pun bujang, dan boleh la masuk kepala...nasib baik laa...aku dah pikir lain la wehh.haha

    ReplyDelete
  24. Kujie
    hehe...terliur ke kak??

    en_me
    en_me mmg kelas....kannnsss...?

    snm | snm
    erm...hujan time pagi tu yg tak besh...
    nk buat function hari guru ni pon riso dah...

    Neeza Shahril
    erm...tu ar kak...nk buat camne...tak sampai seru lagi kut...

    Muslimahsolehah
    amboi...takkan dah tak sabar kut?? haha

    haritz
    haha...ye laa...
    cube ko jadi cekgu...dapatla ko masuk sekolah balik..

    Anonymous
    erm..ape2 je laa...

    ReplyDelete
  25. Mr PenyuBiru
    woii...ko ni...
    aku maksudkan lain laa...
    masuk kepala = satu kepala laa...
    biru sungguh...meh aku kasi klorox sket...

    ReplyDelete
  26. MrPenyuBiru....hampeh ko punya thinking...wahahaha

    ReplyDelete
  27. Salam Cikgu Bani. Dah lama tak datang sini. Apa khabar? Selamat Hari Guru untuk kita semua ya... Semoga mendidik dengan cemerlang.

    ReplyDelete
  28. Anonymous
    haloo...kasila name sket...
    takkan asyik nk anon je kut...?

    Cikgu Puteri Ezza
    terima kasih cikgu...
    insyaAllah...kite same2 jadi cemerlang...

    ReplyDelete
  29. sek kami postpone sambutan hari guru lepas semua budak siap exam..iaitu hari terakhir seblm cuti..punyalah lama nak tunggu ..ekekeke..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png