Mulai pagi anda dengan....Poco-Poco..!

Selamat Pagi!
Malas berjogging mengelilingi padang yang boring?
Atau masih bersarang di atas katil lagi?
Atau godaan manje si isteri yang mengajak anda sambung tido lagi??
Janganlah begitu. Kan dah pagi nih..

Apa kate kalau anda mulakan pagi anda dengan senaman ringan; Poco-pocolah jawapannya...
huhu

Intro entry yg tak boleh blah kan?
Tatkala anda membaca entry ini, kami sedang dan telah melakukan poco-poco dengan jayanya...
Haha...

Hari ni ada LaDaP kali ke-3. Dan aktiviti kami seperti LaDaP yang lepas yang akan dimulakan dengan poco2 sebelum masuk ke ceramah atau bengkel ape2...

Gambar kat bawah ni adalah dari LaDaP I, LaDaP II takde poco2 sebab tak sempat...cikgu2 datang lambat, dan penceramah luar dah sampai...

the admins in action...ewahh!

Actually, poco2 ni budaya baru kat sekolah aku. Sebelum ni dorg dah terbiasa dengan senamrobik.
Dan bile cikgu ni masuk sekolah aku, dier kunun2 bawakla masuk budaya poco2 nih...Macam bagus je cikgu nih...
Baru masuk dah nak buat macam2...ambitious gile...!
Eh, emosi pulak aku..haha

Tapi yang membuatkan ia panas dan meletop2 skang ni kat sekolah aku sebab ade permintaan dari pihak atasan sampai pihak bawahan untuk buat poco2 ni...
Tu yang kuat demand tu, dan takleh ditolak...
Nak tak nak kene buat jugak...

It's oke laa...
Bende ni kire macam senaman la kan? Alternatif untuk macik2, mak datin2, puan seri2 yang malas nak membakar lemak dengan berjogging keliling padang...huhu

ececece...yang tunjuk ajar ni bukan pandai pon..
bajet pandai pulak...nak kene ni... :P

Sib baik ditemani dek che dah yang tengah preggie mase tuh...
Tapi menten...tabik!

Okelaa...takyah banyak membebel...

Layan je gambar aksi kucing cikgu2 ni semua..
Haha..

tomeynye wak mazwan (kanan)...hehe...

cikgu yatie dan cikgu PD pun ade...
menten ayu....!

boleh tahan pancit la kan?? huhu

dan tamat...

sambung lagi di LaDaP yang akan datang... :)


25 Superb Comments!:

  1. yer yer yer akak tgh ber poco2 nie...
    ikut rentak irama..
    goyang..

    ReplyDelete
  2. wah rajin betul cikgu2 berpoco2 ek...anak murid tak join sekali ke hehe

    ReplyDelete
  3. errr..
    pagi2 tadi lagi aku dah berpoco..

    tapi tak taula menjadi ke idak poco aku ni..
    nanti aku join ko la eh...
    nmpk mcm superb je dgn poco2 ni ... hikksss

    ReplyDelete
  4. hairan kenapa pakai istilah poco poco ya?

    ReplyDelete
  5. ckLah pun kat sekolah ni. Sedang rehat,hadiri LADAP 8.30 -4.30. Slot Hari ini lebih kurang je dgn cikgu2 SS24. Tapi kami tak buat poco-poco.....sebab itu dari Indonesia. Kami buat Senam Seni Malaysia, disampaikan oleh Jurulatih Teater dan Seni, Jabatan Kebudayaan dari Ipoh. Step dia lebih kurang poco-poco juga, tetapi lebih kepada seni tari pelbagai budaya di Malaysia, termasuk zapin, inang, semazau, sewang, baghra,silambam......
    fuhhh...enjoy habis. Tambahlah makcik-makcik kat sini semua cikgu wanita. Memang tak malu langsung...he..he..

    Petang ni kami belasah teater pulak...gasakk!!!Alang=alang dah kena datang hari Sabtu....kami bawak anak-anak sekali ke sekolah...lampin...susu..he..he..Laki je kami tinggal.

    ReplyDelete
  6. wah...gelek cikgu...jgn tak gelek hehehee

    ReplyDelete
  7. wah beshnyer cklah.. siap zapin2 bagai...
    nak join bleh?

    1....2....3...
    goyang kak jgn tak goyang
    :s

    ReplyDelete
  8. kuIna LadyInRed
    buat btol2...!
    jgn main2 yea...
    :)

    Zamz
    ni acara cikgu2 jea...budak2 dok umah diam2...

    ku tak sempurna
    dah lambat baru nk join...
    org dah abis daaa...

    AZANI
    sbb lagunya asyik sebut : "poco2, poco2..."

    xiiinam
    uiks...sampai petang ek??

    ~Cinta Cukulet~
    ni gelek takde darjah..0 darjah...haha

    NuR
    erm...dorg ni macam2...nak-nak kalau makin tua nih..hehe

    ReplyDelete
  9. eleeeeeee....bkn bini yg selalu nak ajak tidur kesiangan....

    bini ni lum turun katil nk dok mikir
    erk..jap lagi nk wat sarapan ape ye
    nk cuci baju
    nak sapu sepah2 dpn tv..mlm td tido tak kemas
    nk buat itu
    nak buat ini

    org pompuan...naik je matahari..tak kering tangan nk fikir nk buat keje...hehehehe

    ReplyDelete
  10. cantik la tgk t-shirt hitam dgn oren tu...
    memang menawan.
    huhu..hitam tetap di hatiku....

    ReplyDelete
  11. Kujie
    pikir2 balik, btol gak ape yg akak cakap...
    tak menang tgn yea org pompuan??

    NuR
    erm...okeh laa...
    baju ni baju tahunan kami...

    ReplyDelete
  12. bestnya.. syoknya!!!

    macam menari gitu kan.. tapi susah lah step dia.. bagi akak yang tak reti menari ni laaa.. huhuuu..

    ReplyDelete
  13. hehehe... aku still tak bleh blah dengan
    poco-poco.. wel.. ade orang suke kan..
    dan bile ade yang suke mesti ade plak
    yang getik... cam tuh la..

    bukan ape yang buatkan aku menyampah..
    tempat aku main futsal, ade gerai makan
    berkaraoke... so pakcik makcik tak sedaw diri
    ni tetiap malam minum air kat situ semate
    mate nak layan poco-poco. haha.. dah nak
    mati pon lagi getik... kalau lelaki
    mungkin tak berapa nak kesah.. ni makcik
    tua pon nak join sekali... aduhai dunia ku~

    ReplyDelete
  14. Neeza Shahril
    ade yg simple je kak...tak susah...
    tp kene blajar laa... :)

    Mr. Azman @ Kreuger
    erm...btol la tu...
    slalu org poco2 time riadah pagi2...
    kire ni macam senaman jugak laa...
    dan macik2 yg selalu minat poco2 nih...
    erm...entahla man..

    ReplyDelete
  15. Cekgu!
    Oo ok2 takpe tentang steps tu. Rupanya cikgu buat yang first step je dan ulang ulang sampai lagu habis. Tu pun dh penat..Saya ada rekod gak tp pendek2 je tak habis lagu pun. Steps yg nmpk ada tiga je.

    Kanan 2 kali, kiri 2 kali,
    belakang 3 kali, touch dan touch.
    Ha boleh agak dan ingat2 dari gaya kat dalam gmbr2 diatas itteeww.

    Lagi skali, sape yg amik gmbr? Kalau dh cikgu kat pentas sape plak yg meng'snap' candid2 tuh?
    Cikgu Halim gak ke?

    ReplyDelete
  16. sebenarnya poco-poco tu asal dari mana ek?? tak pernah lagi buat.. dan tak pernah pun tgok org buat... selalu dengar je org buat poco-poco... joget lambak kot..

    ReplyDelete
  17. Kakak
    ye ar tuu kakak...
    saye ulang bende same sampai habis lagu...
    tu pon ade yg komplen susah...huhu
    susah jugak nk ajar org tua nih...
    saya yang terlebih mengah, terlebih peluh atas stage tu...huhu

    besenye cikgu halim la yg tgkp gambar nih...

    chimera
    erm. asal dari indon, jawa kut...
    penyanyi asal yopie latul..
    bende ni byk ulang2...
    kene try laa...kalau suke, musti akan request lagi...
    kalau tak suke, dok diam2..hehe

    ReplyDelete
  18. Heehh cekgu, janganlah gelarkan mereka 'orang tua' (walaupun mereka mmg orang tua) tapi gelarkan mereka orang Senior. hehehe nampak smart gitteww. Oo mula2 tu bagi briefing betul2 tak? Senang step 1. Cikgu yg mengah? hik hik :P

    Saya tgk kaki cecikgu dlm gmbr tu mcm betul je, tangan pun lenggok ok.. bolehla tuh. Yang penting badan berpeluh2 lepas tu tanda aktiviti senaman dilakukan.

    Lagu mmg dari Indon tapi steps senaman tu ciptaan mereka juga ke org Msia kite yang buat..?

    ReplyDelete
  19. Kakak
    oke, kite panggil dorg org senior...
    saya pun tak maksudkan org tua tu org yg tua, cume bandingkan budak2 ngn org tua...meaning org dewasa...
    huhu

    erm, kalau tgk video klip poco2 nyanyian yopie latul dlm youtube, mmg dorg punye step ulang2 gak...
    tapi lebih gemalai laa..
    saya buat keras semcam je...hehe

    dan bile masuk msia, mcm biase la akan ade evolusi...ade perubahan...itu normal...hehe

    ReplyDelete
  20. Poco2? Huh, taun lepas bebudak wat kat padang. Cikgu? Lum lagik ler. Tapi ari nih pun ada LDAP kat Putrajaya ... layan jer ler...

    ReplyDelete
  21. Precious
    kite dok melayan ladap je la nih...huhu

    ReplyDelete
  22. Okeh cekgu kite sama-sama gelar mereka 'Cekgu Senior'. Yup High 5!!
    Belum sempat lagi tgk youtube tu.Kalau ada links nnt bagitahu eh.

    Salam Ahad.Selamat Istirehat.

    ReplyDelete
  23. Kakak
    insyaALlah...nnti saya gitau..
    selamat istirehat...

    ReplyDelete
  24. hahaha gile semangat ah cikgu2 berumur tu :p
    ngee eh poco2 sangat enjoy kan? lagu dia tu mmg ada aura poco2 terbesar! ngeee..
    tp dia byk step kan??
    korg buat brape step?

    ReplyDelete
  25. yOnnA
    efrm..mmg byk...
    dah byk pon evolusinye...
    kami buat yg basic jea...
    tu pon susah cikgu2 ni nk ikut..huhu
    takmo join??

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png