Manisnya menjadi guru...

Alhamdulillah.
Syukur ke Hadrat Ilahi kerana segalanya dah selesai sekarang.
Segalanya dah berakhir.
Penat lelah berbaloi, rasanya.

Kami dah tamat acara sambutan Hari Guru 2009, secara langsung dan terus sempena meraikan semua warga pendidik SK Seksyen 24, khususnya.

Penat?

Biasalah tu. Yang penting semuanya dah berlalu.
Kesemua dah menggemblengkan tenaga dan kerjasama yang sepatutnya dalam menjayakan majlis ini.

Aku tak dapat nak nilai majlis ni sebab aku adalah penganjur, tapi melalui feedback yang aku dapat; rata2 bagi reaksi yang ok laa...
Bagi aku, apa yang aku buat itulah yang terbaik.
Mungkin ada sedikit masalah komunikasi yang kurang kat situ yang buatkan ramai takde idea pasal sambutan ni.
Takpe laa..

Yang penting, semua aku telan, aku simpan dan hanya kawan2 terdekat je yang tahu.

Walaupun malam mase lepas aku, cikgu Maria dan cikgu PD serta cousinnya tu pasang banner untuk perasmian, hujan renyai2 turun mencurah2 dari langit...
Aku punyalah mintak dengan YANG ATAS sane supaya dihentikan hujan, sebab aku risau tempat kami akan basah dan budak2 ni takde tempat nak duduk time acara berlangsung...

Tapi akhirnya, YANG ATAS sane dengar jugak doa aku. Alhamdulillah, acara berjalan dengan lancar dengan di-emcee-kan oleh aku dan cikgu MS yang memang hustler tang MC2 nih...
okela kut...so far so good. Kami pun banyak ubah tentatif last minute demi untuk kelancaran program...

Acara kami semasa perasmian, nyanyian lagu tema hari guru dan guru malaysia dengan dipimpin oleh cikgu ini, aku rasa kami cukup bersemangat.
Tambah2, inilah hari guru pertama aku. yang pertama sebagai guru....

Time chorus "lagu guru malaysia
......di bidang pembangunan, kami tetap bersama....

membantu, (membantu!)
membina...(membina!)
negara yang tercinta...(tercinta!)

....apa yang kami janji, kami tak persiakan...
Tang sahut-menyahut tu yang syiok...haha...
kami nyanyi, budak2 yang sibuk2 sahut-menyahut...

Dan part antara paling best ialah persembahan dan tang pemberian hadiah laa...

Kenangan manis jugak laa...
Seronok....dan seronok....

Aku bukan cikgu fofuler kat skolah tu, jadi hadiah aku tak seberapa pun, nanti la aku tayang kat sini yea...
Sikit jea...tapi adalaa...daripada takde langsung kan?? :)

Tak sabar nak tengok gambar kami semasa aktiviti berlangsung??
Mungkin di entry yang akan datang, sebab aku tak banyak sgt gambar. Aku sibuk meng-emcee-kan majlis selaku pengawal dan bouncer budak2 yang tak cukup akal nih...
Aku lah MC, aku lah pengawal murid...
Takpe laa, cikgu kan versatile...

Tapi akhirnya, aku puas hati sebab dapat memberikan sesuatu kepada sekolah, menganjurkan acara yang rasanya membuatkan cikgu2 happy sebab dapat berseronok dengan budak2....
Dengan bantuan semua AJK yang dedikasi dan komited, akhirnya.....

Terima kasih semua.
Terima kasih kerana bersama2 dalam meraikan hari kita ni...

Entry akan datang, aku akan cite tentang anugerah guru, backdrop kami, acara sukaneka dll laa...
Tengah tunggu gambar dari fotografer yang lain, sebab koleksi aku tak banyak. Bz mengemceekan majlis jea....

Sebelum habis, macam biase laa ek?? hehe....


sepinggan untuk aku sebab memang tengah kebulur, sibuk...!
yang ni cikgu2 yang baik hati itu belanja...huhu

Okelaa...jumpe lagi yea...??


29 Superb Comments!:

  1. selamat hari guru cikgu BH...tahniah kerana sudi berjuang mendidik anak bangsa :D

    ReplyDelete
  2. selamat hari guru cikgu!

    sy memg suka bab menyahut tang chorus tu.. hikhik! terasa mcm diri ni masih kebudak-budakan.
    arini takde buat poco2 ke.. emm.. beshnyer dpt bergumbira sebegitu...

    ReplyDelete
  3. arituh aku try poco2 terus teringat ko la BH

    hahahhahaha

    ReplyDelete
  4. MEMANG MANIS CIKGU.....
    MAKIN VETERAN MAKIN MANIS....


    BAGI YANG MENGANGGAP...
    ... KEGURUAN ADALAH 'PASSION' KITA....

    ReplyDelete
  5. ni yg buat aku nak jadik cekgu gak ni. bleh tak aku nak jadik cekgu pada hari guru jer. hehe

    ReplyDelete
  6. profesyen guru memang sepatutnya diangkat dan dihormati.

    ReplyDelete
  7. ~Cinta Cukulet~
    kite sekadar menjalankan tanggungjwb...

    NuR
    lain tahun la kite buat...hehe

    penyapubaru
    huhu...
    aku dah jadi duta poco2 pulak...
    hehe

    xiiinam
    btol2 kak...
    kalau passion, ape2pon sanggup kan kak??

    Mr PenyuBiru
    mane bleh...nakal ye??
    nak kene nih...

    ReplyDelete
  8. AZANI
    bukan nak diangkat atau dihormati..
    cukuplah biarkan kami buat keje kami...tu jea...

    ReplyDelete
  9. Tak lama lagi fofular la tu...tak suma org bnasib cam mawi...hehehe! Selamat Hari Guru!

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Guru cikgu,
    Semoga tahun pertama membawa kepada tahun2 yang seterusnya.....banyak lagi yg nak ditempuh tu!

    ReplyDelete
  11. sowwy lambat wishhh... eppy teachers' day bebeh! :)

    ReplyDelete
  12. selamat hari guru...jadi lah guru yg berdidikasi.

    ReplyDelete
  13. Bagi aku...
    Event semalam lancar n cun..
    Tahniah yer BH..

    ReplyDelete
  14. tahniah....aku celebrate esok.

    ReplyDelete
  15. DUN Behrang 2020
    huhu...
    jauh panggang dari api laa...

    Mawar Merah
    tu laa...byk lagi...jauh lagi...

    theconfused
    takpe, biar lambat asal ade dah le...
    Tq..

    manje
    insyaAllah...

    zue
    tq...insyaAllah..

    Faris Ibrahim
    ye ke?? ok, ok la kut..
    yg pnting, kerjasama...!

    fauzi
    kitorg la menang...kitorg dah abis dah...haha

    ReplyDelete
  16. Inilah uniknye cikgu skolah rendah.. sambutan hari guru pun, cikgu2 yg busy buat preparation.. hehe.

    ReplyDelete
  17. muzem
    tau xpe..budak2 nak harap buat persembahan je laa..
    tu pun atas bimbingan sape?? cikguuu jugak...
    huhu

    ReplyDelete
  18. selamat hari guru chekgu.
    best jadi chekgu kan.. rase
    penat lelah setahun hilang kjap ek?

    ade kijer kosong lagi tak? kekeke~
    kalau aku aku nak mintak..

    ReplyDelete
  19. Bak kata artis2...utamakan bakat dahulu..then...populariti akan datang kemudian...
    Hahaha..tak gitu cikgu BH....Selamat Hari Guru...."GURU PEMBINA NEGARA BANGSA"

    ReplyDelete
  20. sekolah CM tak buat sambutan lagi...
    badan pengawas mintak tangguh kepada 18 Jun..
    they all exam sekarang...
    biarkanlah lambat sikit...sebab they all yang uruskan sambutan untuk raikan cikgu-cikgu

    ReplyDelete
  21. Mr. Azman @ Kreuger
    ko boleh handle ke budak2 Man??
    aku tgk ko cam panas baran je...
    takut ade budak injured lak...hehe

    wunan78
    hehe...
    itu artis la wunan..
    ni cekgu...

    tak kisah la, tak glemer pun takpe, janji kite buat keje kite...

    cikgu_math
    huhu...badan pengawas yg uruskan??
    lambatla cemtu ek??
    tapi takpe, janji ade..

    ReplyDelete
  22. bestnya! siapa cikgu paling popular? nak tau juga sape pengganti akak...ahahhaha...

    ReplyDelete
  23. lupa nak wish...
    Selamat Hari Guru untuk cikgu BH

    ReplyDelete
  24. asam laksa!! T____________T

    tak kisah la mcm mana event tu berjalan. bukan senang bila kita ni dah dipertanggungjawabkan dalam satu2 tugas. well done cikgu :p hehe setel jugak last skali. ko laksanakan jugak tugas ko dlm keadaan cmne skali pun :)

    banyak dpt hadiah x? :p

    ReplyDelete
  25. Selepas nabi gurulah yang menyampaikan ilmu, so aku hormat org yang bernama guru. **SELAMAT HARI GURU UNTUK CIKGU BANI**
    :X

    ReplyDelete
  26. hustler tuh menatang ape yer..Bh??wrestler ker? hahahah

    ReplyDelete
  27. bjorx
    erm...ade laa..
    tapi yg byk gondol award, Ustat laa...

    Yatie SawaNiLa
    thanks...

    yOnnA
    erm...tak byk...
    tapi aku still happy...

    haritz
    tkasih...

    Muslimahsolehah
    hustler tu lebeh kureng cam butler laa...
    haha...
    takde laa...hustler tu maknenye lebih kurang cam expert laa..
    otai la senang ckp...huhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png