Double Date...eh, Triple Date...!

Korang percaya kalau aku cakap aku tak pernah ber"date"? Percaya lah kata2 aku...Tolong laa...
Tapi sekali-skale aku date, bukan satu, bukan 2, tapi 3 skali aku date...haha..
Suke la aku nak date banyak mane pun kan??

Abang aku dok makan ati je & bernanah telinga time dgr cite dari *edited* ustaz T punye anak murid yang dok ngadu kat dier yg aku date ngn mak2 budak ni semua...
Haha...takde laa...kami cume kluar makan2 jea...for the 1st time ever....

merasalah naik city haritu...
nak merasa naik city en_me entah bile kannss??

Kitorang saje pi lepak2 lepas sekolah, nak melepaskan penat untuk sekali-skale...kan?? Dan meraikan secara "mini" berita kejayaan rumah sukan aku yang masih lagi hangat tu...
Tapi dah menghampiri suam2 kuku kambing dah berita tu...

Aku pi kopitiam ni dengan kenderaan cikgu MS dan dipandu arah oleh cikgu PD...sementelah dah keluar date ber-3 ni, terpanggil nak jumpe dak Bjorx pulak...
Dak Bjorx ni lecturer kat Kolej Matrikulasi Labuan, skang tengah cuti2 Msia selama 3 minggu, seronok la ko...

sblm aku mulakan entry ni, cik farah: sila jeles, makan hati dengan kami yea??
hehe

masing2 muke toye, seposen je...penat dan lapar...

aku direkomenkan oleh cikgu PD untuk merasa Honey Lemon ini. ok laa...
manis2 buah je rasenye...
seswai utk mereka yg menjaga kandungan gula dalam badan...

main course, asam laksa yang ok-ok jea...
disertakan berserta dengan otak udang...


tak sah kalau makan2 ni tak de dessert kan?? ni dessert ke?? entah...belasah jea laa...
dan roti2 ini disponsor dek cikgu PD...tenkiu cikgu PD...semoga kete wish ko tu akan bertukar lebih besar lain tahun yea?? :P

french toast yang berintikan peanut butter dan bermandikan honey
dan butter di atasnya hanya akan mencair dalam masa seminit...


Hok ni memang sedap....sebab ia memang sedap dan free...hiks...
Cikgu PD ngan aku pesan yang ni..minat kami same, walaupun jantina dan status kami berbeza...haha


Last but not least, sandwich filled with ice-cream...
cikgu MS yang order, tp kemuslimahannya itu yang membuatkannya tak abis
dan ade tong sampah yg jadi tukang abis..hehe


actually this is my first time makan2 luar, lepak2 lepas keje ngan colleague. And first time lepak ngn cik Bjorx. Selalu lepak online je. Ni dah jumpe cam kekok sket la, sebab tak pernah jumpe...

Harapnye, ukhuwah kita akan semakin rapat dan jadi macam family la. Dan kalau ade mase lagi, kita pi makan lagii...hoyye, hoyye...

Aku ade misi sebenarnya.
Satu; nak cerahkan sket tone kulit aku yg dah semakin "tan" nih.
Dua: nak lose some weight laaa. Dah rase berat pulak badan aku nih. Kene banyak keje kuat nih.

Projek aku lepas ni ialah sambutan Hari Guru 2009. Dan aku seperti biasa la, tak boleh buat yang biase2 je, kene luar daripada biasa.
Aku kan SUPERB wannabe...huhu

Dan, kalau korang tatau, atau belom tau, atau nak tau tema Hari Guru 2009 ni aku bagitau:

Guru Pembina Negara Bangsa

Itulah temanya.
Sekian, terima kasih.

Selamat Hari Pekerja 2009.
Cuti sebolehnya, serehatnya, pulanglah ke kampung halaman, jenguk orang tuamu.



37 Superb Comments!:

  1. CikguBH:selamat berciti hari pekerja,eh PJ old Town kopitiam, biasa juga saya kena white coffee.

    ReplyDelete
  2. aku pn baru je makan kat oldtown pagi tadi
    baru bukak kat giant taman permata. hehe :)

    ReplyDelete
  3. amboi..siap jenjalan lagik ya..
    selamat berehat ye cikgu...

    ReplyDelete
  4. AZANI
    mmg sedap...boleh tahan..

    KNizam
    aku tau, ko mmg suke kan makan2 nih...

    benludin
    hehe..

    NuR
    saje jalan2...release sket penat bekerja...

    ReplyDelete
  5. ai jeles taw..
    pegi date, tak ajak pun :P


    betul ke ko tak pernah dating??
    issshhh... sungguh ku meraguinya.. sekacak2 dan seganteng2 ko, takkan laaaaaa tak pernah...

    issshhhh....

    ni aku nak bagi petua kat ko..

    1. nak cerahkan balik kulit ko yg mmg dah gelap tu, senang je... cuci muka ngan air kelapa... sehari 2 kali.. 10 kali pun ok gak.. klu ko larat.. klu nak lagi best, air kelapa tu bancuh ngan gula 1 kilo.. dijamin, muka ko bukan setakat cerah, malahan akan bertambah manis bila dipandang... hikkksss


    2.nak kuruskan badan - pun senang gak..
    ikut je cara aku.. makan donut 10 biji sehari.. lg byk lg berkesan.. sebelum mkn donut tu, mkn nasi 2.5 pinggan.. selepas mkn donut pun mkn 2.5 pingggan nasi..
    dijamin lepas ni, badan ko akan mengecil..... kerana kena kencing manis...
    muehehehehe



    pssstt... aku rasa komen aku terpanjang la arini... mungkin sbb ari cuti.. takde org update.. melainkan ko..
    lepas geram kat sini la aku, jawabnya..

    hik hik hik..



    SELAMAT BERCUTI!
    SELAMAT HARI GURU... LAMBAT LAGI KAN... tak kisahlah..

    SELAMAT HARI JUMAAT..


    sekian utk kali ini..

    chowwwww

    ReplyDelete
  6. ku tak sempurna
    erm...huhu...takyah la jeles2...
    aku setia pada yg satu jea..
    haha...

    petua ko ni mcm tak membantu aku jea. cam nak menjahanamkan aku ade laa...
    haha...

    aku camane pun nk kene lose some weight gak...
    tau la ko dah turun 2 kilo...dgn diet donut ko tu..haha

    ReplyDelete
  7. ooo.. tema hari guru yang penuh harapan. =D

    ReplyDelete
  8. eh..eh..eh..ramai lagi cikgu rumah ungu, tak ajak pun.....
    tak ada yg jeles ker tu??

    ReplyDelete
  9. ije
    semoga tercapai la tema tu...

    cikgu_math
    ni celebration "makan ramai2, bayar sorg2" je CM...huhu
    yg lain semua dah balik umah, kami je yg free...

    ReplyDelete
  10. Huaaaa waaaa ... Nak balik, nak balik tapi tak boleh. Husben gi outstation, aku jaga umah ler. Isteri mithali, online hari2. Huaaaa ... Guru Pembina Negara Bangsa - yeay, tabik cik gu!

    ReplyDelete
  11. waaa.. secara rasminya dah bagitau setia pd yg satu.. hehe..

    ReplyDelete
  12. kenkadang...walaupun ada family sendirik..
    kita perlu ruang utk kuar ngan kengkwan gaksss...

    lepak2...jap lepas kejer...sesekali x salah...
    best gaksssss.....

    ReplyDelete
  13. terliur tengok asam laksa. hancuss harapan nak diet.

    ReplyDelete
  14. aku rasa misi pertama ko tu gagal melihat dari apa yg ko makan termasuk tugasan sebagai tong sampah tu.

    psst - kalau ko nak tackle kts tu, ko cakap aje direct kat dia. Dia sedang kesunyian tu hehehe

    (kts - jgn marah ya)

    ReplyDelete
  15. Precious
    dok rumah elok2 yea...
    jage hubby leklok..

    NuR
    takde pun yg SATU tu...
    huhu

    dcrysz
    btol2, kwn2 dan family sama pentingnye...

    Nadia Yuna
    hehe...takpe, skali sekale melanggar pantang...

    Yunus Badawi
    oit...shhh...jgn ckp kuat2..nnti org dgr malu arr...
    huhu

    ReplyDelete
  16. :D
    hehehe.....nasib baik akk x ikut...kalau tak couple ber4 lerrrr.....sorry ler ari 2 x dpt g sama....

    ReplyDelete
  17. Anonymous
    rugi kak, mmg rugi...french toast tu mmg sdp...plus, PD belanja utk roti tu...

    ReplyDelete
  18. Hey...
    'Meh dating dengan ckah.....!!!'



    Sreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttt!!!!
    ckLah terpaksa membrek xiiinam yang sedang didrft, dengan serta merta...kerana;

    Macam terdengar2 ada suara orang bercakap..
    "Oi..kak, buang tebiat ke hape ni?"

    He...he...he..

    ReplyDelete
  19. amboiii.. makan2 dengan mak orang ke? hehee..
    sedap nampak honey lemon tu.. akak selalu minum tapi buat sendiri ajeeee.. :D

    ReplyDelete
  20. He..He.. Aku tak jeles ko gi makan cuma jeles bila PD belanja tu je....

    ReplyDelete
  21. saya terpikat ngan menu tu je cikgu. heheheh

    ReplyDelete
  22. xiiinam
    saya tak kisah sbb saya layan semua...jom!
    haha

    Neeza Shahril
    lepas ni kalau nk sedap lagi, boleh la buat sendiri gak...

    CIK FARAH
    jeles la jugak tu...
    ko takleh nk sembunyikan perasaan tu, kan??
    haha

    SRISUFI
    nak ke?? saya belanja... *wink*

    ReplyDelete
  23. amboi makanan tu menyelerakan....

    ReplyDelete
  24. wah..kuikui..kali nih...muka2 kitorg terpampang besar..muka poyo lapar lak tuh..hehe...penat jadik model..taknak byr ker?hihi..jom gi makan lagi!

    ReplyDelete
  25. zino
    baru tgk kan??blom rase lagi...
    dah rase lagi besh...

    Muslimahsolehah
    er, dah buat payment dah aritu...takkan lupe...
    kan?? hehe

    ReplyDelete
  26. salam..
    selamat bercuti...
    semoga time cuti neh dptla cerahkan balik kulit dak tu...hehehe...

    ReplyDelete
  27. Afif
    ade dgr cite tak sedap didgr ke pasal old town??

    lillies
    okeh, okeh...

    Kujie
    sape gerangan cik H itu kak?? huhu

    ReplyDelete
  28. chekgu!
    aku pun tgh nk diet ni..tapi harapan! :p
    tggu 8/5 baru mulakan misi besar2an diet aku & adik aku :p kang baju ktorg x muat..adess...
    sepupu aku kn, dia doktor..dia ckp..diet jgn smpi bhenti mkn, tp kurangkan/elakkan nasi..minum air byk2..:)

    ReplyDelete
  29. Selamat Hari Pekerja jugak. Buruh pasti suka sgt dgn hari buruh ni.

    Tema hari guru tu dah sebulan dah sy tahu.. tapi dah terlupa. Ha skrg ni (mekasih dgn bantuan cekgu) dh teringat balik.. Tema tahun lepas ingat tak?
    kalau ingat bgtau please. Nak catit..

    ReplyDelete
  30. snm
    huhu...
    nak elakkan nasik tu yg susah tu...huhu

    Kakak
    erm, aku pun igt2 lupe gak tema tahun lepas...
    tapi berdasarkan en google, tema tahun lepas ialah: guru cemerlang, negara terbilang...
    sekian, terima kasih...

    huhu

    ReplyDelete
  31. roti bakar di old town sangat syurga T_____T!!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png