MyTV3 Kids' Parade (Parte Uno)

Salam semua. Mungkin aku terlewat nak post entry ni. Nak post hadiah buat bapak budak ni pun aku tak sempat lagi. Sikit2 la ek??
Bukan ape, tapi memang aku betol2 bizi nih...
Tak caye tanye abang aku, kan??? kan??

Okela, back to main story.
Aku nak ceritakan sikit experience kitorg mase pi MyTV3 Kids' Parade kat Sri Pentas Ahad lepas...
Perarakan budak2 untuk meraikan sempena 25 tahun TV3...

Camne?? Meriah ke? Happening ke??
Okelaa...
Penat, meriah, sempit. Berasak2. Bersesak2...
Nak tau ape yang akan aku komplen, same je ngan cikgu Faris ni...
komennye hampir same ngan aku...
Nak tau ape komplen aku, pi la belog Cikgu Faris yang sihat tu...yea...


Orang mungkin dok sibuk tanye, korang besh la masuk TV yea??


yea, memang besh...tapi lebih tak beshnye dari besh...
dalam TV mmg la nampak cam besh, cam happening gile dsb, tapi kitorg yang alami tu rase hangat sket laa...

Bukan tak seronok,
tapi tu arr...

Budak2 yang tak berapa reti sangat pasal hidup ni memang la seronok. Tapi mak-bapak budak cam aku ni, rase tak berapa selesa nak berasak2 tengah2 lautan orang kat tempat yang sesak tu...

Layanan kru TV3 memang bagus...En Sharszany yang incas kami memang oke, cume kami kut yang lack of info...Banyak sangat tanda tanya BESAR dok bermain2 dalam kepala mase kami nak join Parade ni dan mase kami tengah join Parade nih...

Sudahnye, kami plan nak balik kol 4, tak tunggu pun sampai habis...


dan-dan habis dah merayau2 dari satu booth ke booth yang lain yang tak berapa nak ade tu, kol 12 lebih kami dah angkat kaki dah...

Celebs yang rupawan dan cantek itu...
dok tengah buat cross-over...

Tak kuasa nak melayan budak2 yang takde mak bapak ni (sementara waktu, hehe) sebab kami yang kene bawak dorg...
Nak kumpulkan mase nak balik pon satu hal...
nak kene redah satu lautan orang nak carik dorg ni bagi cukup korum...
Jenuh kan??

Time turn kami yang ke-25 nih, terpakse meredah terik dan panas matahari yang memang rembang atas kepala tu...baju memang dah basah habis...
Budak2 yang kadang2 macam tak reti2 bahase nih, dok la tanye...

soalan 1 : Sir, bile kite nak jalan nih??

soalan 2:
Haa... Tu haa...dah jalan dah...

soalan 3: Boleh ke jalan ni Sir...


Itulaa yang dorg dok ulang2 tayang, dok tanye aku...sebab dorg pun dah jemu, dah kepanasan menunggu turn nak berarak...
Sian jugak aku tengok dorg nih..
tapi tu laa....

turn kami masuk padang nak berarak... simple yet nice...
(perasan...haha)

Meriah, memang meriah...tapi tu laa...

Actually, kami tatau yang kami kene berenti kat tengah2 lintas hormat atau pentas utama tu, dan kene buat persembahan...
So, kami takde la pulun nak tunjuk skill kawad ke hape...kami buat bese2 je laa...
Jalan kawad bodo gitu je laa...

Sekali dah last minit, kami diberitahu kene buat persembahan sket...
Looorr....nak wat camne...

Last2, kami dok buat Our Very Popular Tepuk Pengakap tu...
Sambil nyanyi lagu trademark tu, sambil tepuk...

Tepuk, tepuk, tepuk, tepuk...Pengaaaakapp!
Pek, pek - pek, pek, pek - pek, pek, pek - pek - pek pek...!

Knizam tau kut...dier kan dulu2 pengakap kanns??
Sape lagi tau???

Ade sambungan lagi Tepuk Pengakap tu...

Tepuk, tepuk, tepuk, tepuk...Pengaaaakapp!
Pek, pek - pek, pek, pek - pek, pek, pek - pek - pek pek...!

Tepuk takde bunyik...!

(senyap)

Oke tak??
Huhu...
Pengulas mase kami tengah parade tu, si kecik molek Fedtri Yahya...
Dan kami sempat la diusik dek pengulas tu...kunun2 "tepuk takde bunyik" tu la trademark kami...huhu...


parade yang meriah...ditambah kemeriahannya dengan kehadiran kami...
ally & yuszaireen pun ade....

kan??
kami kan comel???
haha...

aksi gedik kami dalam bas, melepaskan penat dan terik matahari luar bas....

Penat berhimpit dan bersesak di Sri Pentas kami lega sejurus je kami masuk bas...
Lega selega leganya....

Okelaa...
kite sambung satu lagi part nanti...
sebab laporan BH kali ni dah cukup panjang...
Nanti orang "cemuih" lak nak kene bace panjang2....kan???

ps: ampun kengkawan semua...aku tak sempat, btol2 tak sempat nak bloghopp belog korang...
lain kali yea??

pss: padang untuk sukantara dah siap...tu sume atas hasil pertolongan si petite cikgu Nizam dan si bujang dedikasi Cikgu Helmi dan ajk aku; Cikgu Jafri dan Cikgu Azwar...
tenkiu...


22 Superb Comments!:

  1. nampak memang best... tapi meemaaang penat kan cikgu... sabar sabar... yang penting pengalaman... hehehe


    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  2. penattt!!!!tapi glamerkan!!!
    bukan mudah nak dapat liputan dan ulasan drp fedtri Yahya, Ally Iskandar & Yuszaireen tu..
    tak ada yang pengsan ke kat tengah pana terik tu..

    ReplyDelete
  3. Adry
    btol2...pengalaman...
    penat tu normal laa...

    cikgu_math
    oke laa...
    tapi pengalaman tu yg berharga...

    ReplyDelete
  4. CikguBH:muujrla bebudak dapat pengiring yang perihatin, buatnya yang tak ambik pot alamat tercicirlah bebudak tu kat KL.Tak Bergambar dengan Zakiah Anas?

    ReplyDelete
  5. Asal korang tak masuk TV... Aku tau sbb tak muatkan coz yg gi semuanya leh tahan ler... Nak tanya setahu aku ketua pengakap Ustaz T tapi asal plak org tua yg temankan korang....

    ReplyDelete
  6. mesti nko penat kan, p bawa budak , nak jaga satu bas...anyway, congrats!

    ReplyDelete
  7. syok gak eh aktiviti tu..
    tp tu la..sesak. rimaih.

    dulu masa sekolah bai 'tepuk, tepuk tepuk, tepuk KRS!'
    hehe..

    ReplyDelete
  8. waa.. tahap kesabaran hang mmg tinggi kena jaga bebudak itu seme.. hehehe.. salute ar!

    ReplyDelete
  9. Tahniah.

    aktiviti ini sungguh menyeronokkan, bersosial dengan 'aset negara' itu memang sangat memenatkan namun memberi kepuasan dalam diri seorang pendiddik seperti cikgu.

    Mendidik dan dididik.

    =)

    ReplyDelete
  10. Kan aku dah cakap..
    Bila sifu ulas mesti simple n padat..

    Kan?kan?kan???

    Hehe..

    Akan ku nantikan part 3..

    ReplyDelete
  11. AZANI
    dah kite yg bwk dorg, kenala amik tanggungjawab..
    kalu jadi ape2 kang, jenuh nak menjawab...

    CIK FARAH
    haaa...tu ar ko, ko outdated nih..
    skg ni ketua pengakap nasuha yea...
    bukan ustaz...
    org tua tu pun bukan ketua..dier pengiring je...
    saje nk join kitorg...
    jangan jeles...huhu

    bjorx
    boleh tahan la penat...
    awal2 pagi dah bertolak...
    nak layan budak2 ni lagi...huhu

    fiezabaiduri
    semua persatuan nk buat tepuk masing2 kan??
    semua takmo kalah..haha

    Jard The Great
    ikut budak laa...
    sib baik budak2 ni nakal2 sket je...

    ™سريسوفي
    sabar tu yg penting..

    ReplyDelete
  12. Aku dulu pengakap (keris perak jer)

    lagu tu jer korang nyanyi haha hancus, malu wei apala tv3 nih, konfirm la awal²

    ReplyDelete
  13. Rjuna
    huhu...aku kerispatih je rjuna...haha
    malu gak, tapi wat derk je laa..

    ReplyDelete
  14. tetiba aku rasa bau dlm bas tu mesti tengik.. kan.. kan...

    muehehehehehe...

    ReplyDelete
  15. ku tak sempurna
    erm..takde laa...odorless dah...haha
    entahlaa...tak de la pulak bau...

    su
    erm...ye kut, tak ye kut...
    entah laa...

    ReplyDelete
  16. argh.. banyak betoi aktiviti
    kalau jadi chekgu... setaip mase
    ade je perkara yang boleh dihapdate kat
    blog.. adoi ai.. rase jeles plak tetibe.

    *aku tak tau nak kongsi ape dah dengan
    pembace aku... ekekeke tunggu mood blogging
    datang balik.. sekarang ni bak berkomen pon
    susah... sorry chekgu.

    ReplyDelete
  17. ko masuk skali lam tv tu ke chekgu??? :?

    kompem balik umah 'hanget' muke ko :))

    ReplyDelete
  18. pjg jela2 citer..sory..tgk gmbr jer...tak sempat..nk masuk tdo

    ReplyDelete
  19. Mr. Azman @ Kreuger
    alaa...kite kan ade dunia kite masing2...
    buat yg terbaik utk dunia kite masing2...

    ✖cikin✖
    dah panas gile...bulan ni mmg bulan hanget laa...

    Muslimahsolehah
    awainye tido...

    zino
    okelaa...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png