MyTV3 Kids' Parade (Parte Duo)

Tanpa membuangkan mase yang sangat berharga tu...Kite sambung je laaa....
Actually, trip kitorg ke Sri Pentas ni agak dramatik laa....
Mane taknye. Ikut surat yang difakskan ke kami dan maklumat tambahan dari TV3, kami kene ade kat lokasi parade tu 6.30 pagi...
Di ulangi, 6.30 pagi...
Gile ke ape...!

Tapi tu laa...
Kalau dah excited, semua sanggup. Sanggup...iye, aku tak tipu. Budak2 ni yang mmg naturenye susah nak bangun pagi, special untuk pagi tu, sanggup...!

Sarap kitorg lebih kurang je...

Aku dah siap2 inform awal2 kat dorg ni yang kite kene ade kat sane kol 6.30 pagi, jadi perjalanan akan amik mase kurang 1 jam...Jadi kene kumpul kat sekolah paling lewat 5.30 pagi laa...
Gile tak??

Tapi budak2 ni punye excited, tau je laa...
Aku sampai sekolah 5.15 pagi tu, dah ade 5-6 orang budak tercongok kat sekolah...
Iye...dah siap jadi jaga ganti pak guard yang dok membute tu...
huhu....

Dalam mase tu pon, ade jugak yang terlupe kene kumpul paling lewat 5.30 pagi. Time aku call umah budak yang lewat tu, sib baik dah bangun, cume abah dorg ingat 6.30 pagi baru nak bertolak...

Semangat kan budak2 nih semua??

Oklaaa...kite sambung je laa cite dengan layan gambar2 ni semua...
Pakcik BH takmo la mencece banyak2....

Sape tau name permainan yang dak2 SJK(C) ni main??

Budak2 ni kiut2 sangat...geram je....

Macam2 karektor maskot popluar kat TV9 pun ade...
Budak2 sure la teruje dengan dorg2 ni semua...

spongebob si seluar petak dan patrick yang terlupe namenye sendiri...

hai, name saya ipin. name saya upin...
Haha, aku pon konfius yang mane satu ipin ngn upin...

Satu cite lagi, pasal kumpulan sorak dari SMK area2 Damansara ni laa...
Korang tau je la kalau dah kumpulan sorak tu dressing dorg "labuh" sampai mane kan??
Haha...

Dah tu memang rezeki kitorang kut..."Rezeki"?? Haha...sangat la rezeki...dose ade laa...
Dah tu dorg mmg ditempatkan sebelah team kitorg...
Budak2 ni pun satu laa...

Time dorg practice lompat2 tu, time nak betulkan tali kasut...mule laa...
Tertonggeng sane, tetinggung sini...jadi kadang2 yang bawah kain tu ternampak la kan???
Even itu tight...tapi ko tau la budak2 ni kan...?? Semuanya curious...
Semuanya nak tanye...

Sampai ade budak dari sekolah yang berjiran dengan si kumpulan sorak ni dok la tanye cikgu pengiring dorg...

Eiii...nampak...!
Cikgu, dorg tak malu ke cikgu kalau nampak "bende tu", cikgu??


Tergamam cikgu dorg nak explain...
Haha...


Aku sebagai cikgu yang bermoral (sket laa :P) dah warning budak2 aku awal2..

Haaa....
Orang cakap kalau tertengok kali pertama tu, kire rezeki...
Tapi kalau tertengok kali kedua, itu bukan rezeki lagi...
Itu dose namenye...

Dah! jangan nak intai2 lagi yea...
Pandang tempat lain...!

Okelaa...itu je kut titipan dari Sri Pentas untuk MyTV3 Kids' Parade...
Kenangan manis, antaranya lepas aku bergelar Cikgu nii...
Tak rugi pun jadi cikgu nye....
Serius....

Berposing kenang2an...

Terima kasih aku nak ucapkan kepada cikgu pengiring, cikgu Nasuha, Abang aku dan Cikgu Faris yang bakal menamatkan praktikumnye minggu ni...
Tak lupe untuk cikgu Maria yang setia sampai ke sekolah pagi2 bute untuk hantar budak2 naik bas...dan cikgu PD yang dok tolong pinjam bilik dan hulurkan tangan ringankan beban buat prop...

Dan juga kepada anak2 murid chekguBH yang sentiasa bersemangat, sentiasa membara dan sabar sepanjang kite berlatih untuk kawad nih...
Korang semua memang besh..
chekguBH memang sayanglah korang semua...
even chekgu kadang2 marah2 tu sebab cikgu sayang....
Marah2 sayang...marah2 manje2 je...
hehe...

Okela...till then...

ps: Entry akan datang: Sukantara SK Seksyen 24....
Bizi sket laa nih...
pss: FYI cik farah, ustaz bukan ketua pengakap lagi oke. Skang nasuha yang bermaharajalela... Abang besar tu pun cikgu pengakap gak... Matmie skg ni bizi nak bina masjid...uhuhu


26 Superb Comments!:

  1. semangatnyaa.. semua sanggup bangun pagi... hehehe :)

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  2. cehh!!
    ntah2 ko pon tgh pandang2 jeling2 kat manusai2 shekshi tu hahhahaa :p

    eh budak2 kan mmg extremely excited weh!
    kalau la kite dah besar2 ni
    susah nk punctual ni :p

    ReplyDelete
  3. ehehe.. punctual siot.. mesti excited tak hengat dunia nih..

    ReplyDelete
  4. semangat musti ada!hehe..

    mcm seronok jer..macam-macam adaaa...

    kelihatan chekgu 'botak' di situ.hehe..

    ReplyDelete
  5. ehehe..chekgu jgn pesan kat anak murid je, chekgu pun jgn tengok lebih-lebih hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha

    ko to pun chekgu...jgn nk gedik

    jeling lbey2 lak

    aku tau mate ko naek juling dat day :))

    ReplyDelete
  7. comel-comel belaka patung spongebob tu ye.

    =)

    ReplyDelete
  8. Adry
    budak2...tu yg best...

    yOnnA
    aku jujur laa..
    aku tgk sekali je...sbb tu rezeki..
    tpi skali tu yg aku tgk lame2 tu...
    haha

    Jard The Great
    of coursela excited...nak masuk tv kan??

    fiezabaiduri
    yg mane cikgu botak??
    huhu

    ~Cinta Cukulet~
    kalau dah rezeki takkan nk ditolak kan?? haha

    ✖cikin✖
    takde laa...
    aku setia pada yg satu je...haha

    ReplyDelete
  9. ~ SUFI ~
    tenkiu...kitorg tau kitorg kiut dan comey... :P
    haha, perasan...

    ReplyDelete
  10. waaah meriah :D
    tapi apesal nampak macam ada orang pakai baju kawen eh?
    tu pun part of the march gak, ke?

    ReplyDelete
  11. kalau anak aku tengok upin ipin gerenti taknak balik huhu

    ReplyDelete
  12. chekgunya ada intai2 tak??
    kot la nak rezeki kali kedua hahaa!!

    ReplyDelete
  13. apasal tak snap gmbar2 cheerleader tu...ka chekgu makan sorg2???...hahaha...
    **save the cheerleader save the world...hoho
    **aku pn penah jumpa gak maskot Upin Ipin tu..mcm muka cina pun ada maskot tu...

    ReplyDelete
  14. mademoiselle azieshakespeare
    yes, dorg buat konsep "raja sehari"...
    budak2 je kawen...

    haritz
    sib baik ko tak gi...hehe

    Neeza Shahril
    erm...cikgu kene tunjuk contoh yg baik..
    hehe

    ~attahrel~
    erm...takmo aku snap dorg..
    kang tak pasal2 dicop pervert...
    malu aku...

    ReplyDelete
  15. comeynyer...cikgu bani hassim tuh..hehe..gurau jer..comeynyer spongebob nga patrick nga upin ipin tuh..kalu anak2 kak tgk..tak nak balik rmh la kang...

    ReplyDelete
  16. rezeki.. rezeki..


    org kata jgn tolak rezeki kan.. tak baik...

    muehehehehe... ko jeling baper kali bebudak cheer tu..

    jangan... ai kuat jeles... tak suka :(

    ReplyDelete
  17. Muslimahsolehah
    erm...nk jadi spongebob la cemni...
    semua org suke...
    haha

    ku tak sempurna
    erm...
    skali terpandang...
    kali kedua jeling2 je...
    takpe kan?? haha

    ReplyDelete
  18. ko siap ambik gambar rezeki tu sekali. Ini bukan sekali pandang rasanya.

    Boleh buat stoklah beberapa bulan hehehe

    ReplyDelete
  19. BH bila pasal korang g TV3 ni nak habis????

    Ko tak yah jadi spongebob coz memang dah hampir sama dah!!!

    Masuk ler plak pasal sukan korang N yg utama pasal padang N astaka bernilai ratusan ribu tu!!!! Akak nak tgk ler

    ReplyDelete
  20. 5.15 pagi fuh semangat giler anak murid ko bangun pagi, ye la bebudak semangat belia dia lain sket, tgk la masuk tingkatan, suh dtg kul 6.30 alamat tak ramai la turun

    yang cuci mata lebih cikgu la haha, pandang memang sekali tapi tak berkelip haha

    ReplyDelete
  21. Yunus Badawi
    hehe...
    sendiri mau ingat la tu..

    bjorx
    syabas utk budak2 ni..dorg yg bersusah payah...

    CIK FARAH
    ni last la nih...
    kitorg bz oke...
    bukan cam ko...
    buat2 bizi...kunun2 jadi bos...ye ke??
    huhu

    iEn
    anak2 aku ni yg masuk pon...
    aku belakang tabir je...

    Rjuna
    hehe...mane tau aku tak berkelip nih??

    ReplyDelete
  22. me pun leh bangun pagi kul 6.30 semata-mata nak komen blog chekgu.. ekeke

    ReplyDelete
  23. aku sedey sbb tak dpt ikut korg aritu..
    kalau aku tak de baby, konfem aku kejut 2 org anak bujang aku tuh ikut korg naik bas kul 5.30 pg tu.. huhuhuh

    ReplyDelete
  24. en_me
    amvoii en me ittew...
    5 am in the morning...

    princess damia
    takpe, len kali...
    nest year mungkin...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png