Finale Parte: Hari Sukan 2009. We Did It!

The TEAM of parade.
The girl yg pegang sepanduk pun comel, kene close-up sket..
penat cikgu PD dok make up...

OKla...the finale of the story. Takyah cite banyak kut. Aku just letak gambar dan kami tersenyum bile ingat2 balik kenangan manis ni.
Memang hari itu dalam sejarah.
Sejarah buat SKS 24 dan sejarah rumah Ungu itu sendiri.
Kembang-kempis idung dek kerana seronok tengok rumah sendiri menang.
Bukan setakat Johan Keseluruhan, tapi Johan Perbarisan juga.
Alhamdulillah...


Medal yang jadi rebutan....

Yassin (left), our hero...He's good and he's fast...and he's notty...

He's lead the race...kan?? Budak ni memang "set" tak leh dok diam...
mengeletis cam ulat nangka...

The girls' in action...On ur mark, get set, GO!

Jagoan2 dan ayam tambatan rumah masing2, and
our hero is wazien. (3rd from left).

But the superhero is amirullah (on wazien's left). he's super-fast!

olahragawan harapan, nashrin. Budak ni pun hebat jugak.

Hadiah yang kami dapat, hamper utk cikgu2 yea, budak2 dah ade medal mereka.

Untuk perbarisan, cuma tupperware tu je...
Jadila, daripada takde langsung...kan??
InsyaAllah, kalau takde aral, kami akan buat sikit la makan2, minum2, mabuk2, parti liar ke, parti buih ke untuk meraikan kemenangan dan tanda kami bersyukur.

Nak join??
huhu

Untuk itu, haruslah ade entry nanti. InsyaAllah.

Akhir kata, aku sekadar ingin mengucapkan ribuan terima kasih yang tak terhingga kepada mereka semua yang terlibat secara langsung dan tak langsung dalam lakaran sejarah dan kenangan manis ini. Aku secara peribadinya rasa yang kita dah buat yang terbaik dan inilah balasannya.

Walaupun kita diibaratkan sebagai "Unsung Heroes" dan Underdog atau "the Unpredictable" atau apa2 pun, kami bersyukur atas kemenangan ini.

Kerjasama dari semua tenaga pembimbing utama sangatlah aku hargai.

Kalau aku boleh sebutkan kat sini:
Cikgu BH, Cikgu Maria, Cikgu Princess Damia, Cikgu Muslimah Solehah, Cikgu Ummi, Cikgu Zarina, Cikgu Zaharah Hashim, Cikgu Noraini


Kenangan terindah ini akan terus terpalit dan tersemat rapi dalam sanubari kita yang mengalaminya.
InsyaAllah, kalau ada umur, kita ditakdirkan untuk bekerjasama sekali lagi, kita akan cuba sehabis baik juga.

Kecil tak bererti lemah.
Sedikit tak bererti kalah.
Jangan Jadi Melukut Di Tepi Gantang!



25 Superb Comments!:

  1. salam cikgu

    sebelum itu kite nak ucap tahniah...
    berbaloi la penat lelah selama ni ye...

    >> cantik menarik sungguh kostum anak2 murid
    cikgu tu... ungu menangkap mata... :)

    ReplyDelete
  2. manje
    kami cume menjalankan tugas sebaiknya mencantikkan mereka...dan menang..
    terima kasih..

    ReplyDelete
  3. budak yg menggeletis dan tak reti duk diam ni selalunya mmg jagoan....

    rasanya berkat promosi besar2an kat blog ko, tu yg umah UNGU juara..

    hik hik hik..

    umah lain dpt ke promo cam ni??
    :) glemer bebudak tu..


    congrats eh..

    ReplyDelete
  4. ku tak sempurna
    doa ko ngn yg lain mungkin jugak makbul...
    tu yg menang...okelaa...

    rumah lain nasiblaa..kalau dorg takde belog, takde laa...
    mcm rumah merah ngn kuning, cikgunye ade belog, cume hidup segan mati tak mau je...huhu

    ReplyDelete
  5. Memang menarik dan 'da bomb' kostum si kecil itu.

    ReplyDelete
  6. Yang pegang wau tu pinat ke?.. Memang suka ler gedik tu...

    Lawa ler kostum korang tapi yang aku lawak tu.. ada satu umah tu pakai topengn sheikh muskan?

    Ish memang patut ler korang menang cuma aku confuse je... mandrem ke?

    ReplyDelete
  7. mostly gmbar2 dlm entry ni have a very nice shots..

    leh la ni bli dslr..
    bli la..ape lagi...
    tanggungan pun xde kan?
    hehe...

    ReplyDelete
  8. bjorx
    tak niat pun nk pecahkan tradisi...

    Abang Long
    tgk sape la pencipta kostum tu...huhu

    PINATBATE
    takde la hebat mane..masih biasa je nih...

    en_me
    dashyat ke?? oke2 je laa...

    CIK FARAH
    takdenye mandrem...kitorg clean oke...
    inilah namenye transformasi...

    LIN
    tq..

    Nadia Yuna
    kan nk jadi cikgu dah??
    nnti merasalaa...

    Faris Ibrahim
    erm..takde duit arr..
    nk simpan gak...nk buat kawen kut...manela tau...
    huhu

    ReplyDelete
  9. yeay cutiiiii!

    hikhik..

    selamat bercuti cikgu!
    bagi byk keje skolah tak kat kanak2 ribena tu?

    ReplyDelete
  10. emm.. benda yg silver kat badan diaorg tu buat dari ape? besi ke? cantik la..

    ReplyDelete
  11. AZANI
    Selamat hari pekerja..

    NuR
    erm...tak bagi pun keje rumah...
    takpe, next time kut...

    bende silver yg kat kaki ngn tangan tu ke, belt dorg?? ke yg mane??

    ReplyDelete
  12. tahniah utk cikgu dan anak muridnye sekali....
    teringat zaman sekolah dulu kalau masuk sukan... jadi satu festival pulak kat sekolah....
    tapikan naper anak murid semua tak pakai baju sukan???

    ReplyDelete
  13. yatie SawaNiLa
    itu yg masuk perbarisan...so kene pakai costume sket laa...
    lepas perbarisan baru dorg tukar baju...

    ReplyDelete
  14. berlari tak pakai kasut tuuu..
    tak sakit kaki ke diorang chekgu?

    ReplyDelete
  15. hu hu .. aku teringat masa aku kat sekolah rendah dulu.. aku jadi johan lari berhalangan.. dapat hadiah sabun FAB sebungkus.. itu pun dh cukup happy.. he he.. (mak aku kata.. masuklah lumba lari tiap-tiap minggu, nanti dapat sabun free..)

    ReplyDelete
  16. Neeza Shahril
    kalau dah teruje, ape pun sanggup kak..
    pedulik ape ngn saket kaki ke ape..

    nazz
    huhu..dapat sabun?? mmg praktikal sungguh hadiah skolah ko... :)

    ReplyDelete
  17. Bestnya sukan sekolah..abah ingat lagi masa abah jadi pemegang panji2 ala chief de mission masa sukan sekolah rendah dulu...hhahaha...hidup rumah merahhhhh

    ReplyDelete
  18. Salam ziarah.. Kreatifnya cikgu2 rumah Ungu..Cantik betul pakaian perbarisan tu.. Berbaloi sebab menang,. Tahniah ye! :D

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png