Kalau dah gatal sangat, gitu laa...

Salam.
Hari ni kalau buat entry yang shimple, nice, shweet tapi meaningfool bulih tak?
mestilah bulih, takle orang pening nak bace panjang2 kan???

Takde ape sangat kut nak cerita, cume tangan ni jadi sangat2 gatal. Kalau orangnye yang gatal senang je, bagi je kawen kan? Ni kalau tangan yang gatal, camne?

Kalau bangse jenis tangan gatal. ade je bende yang nak diusik dan digodek....semua bende jadi haru. Habis la digodek sampai jadi lain.

Tu la, aku pun dah jadi sangat gatal tangan nak godek2 blog aku yang dah sedia indah ni (perasan sungguh aku ni). Bukan ape. Aku ni jenis takmo ngaku kalah. Takleh tengok orang lebih, aku pun nak jugak. Bukan kire setengah nak mati kalau bende yang digodek tu jadik spoil ke hape, janji mau cantek.

Korang tak perasan ape2 perubahan pada blog aku?? Tak perasan??? Takpe la, aku kecik ati sikit. Sikit je...

Aku cube memberikan perubahan pada blog aku, tapi tak jumpe template yang memikat qalbu. Lain kali je la. Lagipun tangan2 gatal aku ni sepatutnya aku gunakan untuk menanda skrip jawatan 4 kelas aku tu. Bukan dok godek belog nih. Sudah laa...

Satu lagi, aku macam tengah mengidam bende ni. Aku ni bukan pengamal bende tu, cume keinginan tu akan datang dalam mase2 tertentu. Aku tau, bende tu memang tak baik dan memudaratkan, sampai ade sesetengah mufti negeri kat Tanah Melayu ni kuarkan fatwa HARAM...diulangi...HARAM...

tapi tu laa, bende yang tak boleh la lagi nak dibuat kan? bende yang haram tu la lagik kite terkinja2 dan teruja nak buat kan? tapi aku tak kisah, aku bukan heavy practitioner pun. Sekotak pun aku amik mase 4-5 hari baru habis, takde la membazir sangat pun.

OKla, aku tau, aku cikgu. Cikgu kena bagi contoh yang baik untuk anak2 muridnya. Kepimpinan melalui teladan.

Sebagai penutup, monolog kesepian ini aku recycle balik.
Layan!

Biar hidup sendiri dan selesa membina pahala daripada hidup berdua tetapi menjadi pencetus dosa ke neraka.
Biar hidup seorang dan berenang menuju TUHAN dengan selesa dan bahagia, daripada hidup berdua dan merasakan diri masih menggoda untuk semua.
Biar hidup sendiri dan masih kekal serinya daripada dikelilingi lelaki tetapi telah hilang maruah diri.
Biar lambat bertemu jodoh tetapi tinggi peribadi daripada cepat jodohnya tetapi tidak lama ditinggalkan pergi.
Biar menjadi rama-rama dengan sayapnya yang terang dan indah daripada sang kelkatu yang menerjah api.

Sumber: Krueng.org


ps: Selamat bercuti 3 hari mulai hari ini. Salam Maulidur Rasul.
Ya Nabi Salamun Alaik.

35 Superb Comments!:

  1. sedi73
    kudis mendenye...
    tangan aku suci dan mulus okeh???
    haha

    ReplyDelete
  2. chekgu banihassim,

    terima kasih bebanyak..bolehlah aku bersembang dengan geng 24 pasni.


    have a great weekends!

    ReplyDelete
  3. Sapu minyak cap ayam...


    ilang le gegatal tu.....ahaks!

    ReplyDelete
  4. xiiinam
    kat mane kak jual minyak tu?? (pure2 naif..)
    haha

    ReplyDelete
  5. aku perasan apa improvement yg ang buat..ang nya tagline ltak kat tp kn???..+ ltak profile ang (since ramai yg konpius pasai owner blog ni)...haha.. :D

    ReplyDelete
  6. ~attahrel~
    wahwah...memang ang observatif, meticulous kan???
    sib baik ade org yg perasan cam hang...
    huhu
    tenkiu...

    ReplyDelete
  7. gatal utk kebaikan tak pe.....

    ReplyDelete
  8. gatal tangan belah mana...

    org kata klu belah kana, maknanya nak dpt duit..
    klu belah kiri, nak abis duit..

    itu org kata la..

    klu aku kata : cecepatla pegi ke farmasi...
    cr ubat yg sepatutnya... mungkin kena jangkitan fungus ke... bahaya tu...

    muehehehehehe... jgn mara aaarr...

    -salam maulidur rasul-

    ReplyDelete
  9. nak dapat duit kot

    tak pun

    nak kena bayar utang...

    ReplyDelete
  10. dulu-dulu suka la godek blog..skrg ni malas sgt...dah monapause kot.hahahaha


    gatal? issshhh..mana boleh kawen kalau gatal..nnt berjangkit..kan gatal tu mudah berjangkit...hahahaha

    ReplyDelete
  11. ko kene yakin buleh... katakan TAK NAK!

    hoh.. jenuh aku memaksa ENcikCayang berenti wokehhhh...

    ReplyDelete
  12. tangan aku gatal sebulan sekali je....time "kawanku" nak kawan dengan aku.

    ReplyDelete
  13. tukarla rokok kepada gula-gula, tak pon beli ubat berhenti merokok, nanti dah hisap rasa jadi kosong, tak best

    yg aku nampak ko godek, banner dah ke sisi kanan, dan ada profile mini penulis

    ReplyDelete
  14. Anonymous
    takpe ek??

    ku tak sempurna
    tak marah pon...

    kuIna Jentayutiara
    saye prefer nk dpt duit laa...
    bulih?? hehe

    Kujie
    awalnye menopause kak?? haha
    saye pon rase nak andropause je nih, dah malas la nk godek2...
    dah cantik dah nih...

    theconfused
    aku dah berenti...tpi akan sambung balik, bile terase..
    aku bukan jenis heavy pon...

    ONE ZABA
    "KAWANKU" memang kawanku di waktu aku kaya...haha

    Rjuna
    AKU bukan heavy smoker pun, cume light je...
    dah habis, aku tak beli lain...
    kalau rase nk ngisap ilang, aku diam2 je laa...

    ko nmpak ek perubahan minor ni?? yeay...!

    ReplyDelete
  15. Kalau tapak tangan pulak yg gatal org kata nak dapat rezeki.

    ReplyDelete
  16. mcm2 tafsiran geng blogger bagi kat cikgu BH ni..

    haa..ape kata kunyah cengkih bila terasa nak smoking..

    cuba tau :D

    ReplyDelete
  17. gatal tangan nak godek2 blog tak pe.
    jangan gatal tangan nak meraba sudah laa.muahaha..

    woo, perokokkah chekgu ini?
    tatak bayek ooo..

    ReplyDelete
  18. Arah
    tapak tangan belah kanan la ek??
    huhu...

    NuR
    dah selalu tergigit cengkih dlm masakan mak saye...
    huhu..

    fiezabaiduri
    perokok berkala je...
    nothing to worry...

    ReplyDelete
  19. Hurm..chekguBH pun merokok ke??
    Kurang2 kan kalo merokok..(chewwaah,cam best jer pesan,aku ni pun sama gak isap rokok)

    Buang duit jer merokok ni..:s

    ReplyDelete
  20. x sangka ya. tiba2 saham jatuh 99%

    ReplyDelete
  21. Faris Ibrahim
    paku dulang, pakunye serpih kan??

    cikgi
    turun ke kak??
    biarlah...

    ReplyDelete
  22. akak ingat baru perasan intro pasal chekgu tu.. rupanya memang takde sebelum ni heheh...

    tangan kanan ke kiri yang gatal tu? :D

    ReplyDelete
  23. itu tergigit cikgu. ini kunyah..lain tu ;)

    ReplyDelete
  24. tangan belah mana yang gatal? kalau kiri nak kuar dwet, kalau kanan nak dapat dwet hahaha...
    cepat check

    ReplyDelete
  25. NuR
    kunyah?? aiyak!

    juelee
    dua2 belah la cik jue...
    camne nih...haha

    ReplyDelete
  26. tangan aku gatal gak tapi sebab nak dapat duit kot cikgu.KAu isap rokok ye nanti kasitau pengetua.

    ReplyDelete
  27. haritz
    aku tak buat kat sekolah ye...
    kat luar sekolah je...huhu
    gitau laa...aku tak takut...

    ReplyDelete
  28. tapak tangan gatal katanya nak dpt duit/rezeki..hehehehe

    ReplyDelete
  29. merokok tak elok untuk kesihatan...kureng2knlah yer... saham pun jatuh sket nanti.hehehe

    ReplyDelete
  30. penyapubaru
    ni bukan tapak je kak, semua gatal nih..
    tapi skg dah ok sket...hehe

    Muslimahsolehah
    ye la akak. saya akan cube...huhu

    ReplyDelete
  31. hai cikgu..hang dah merokok ke la ni..bahayanya..dulu bukan main benci lagi dgn org merokok tapi skrg hang sendiri yang dah mulakan..ishishish

    ReplyDelete
  32. tiha
    pernah ke abku membenci perokok?
    oh tidak...haha

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png